• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    senapp skrev 2021-10-25 16:12:45 följande:

    Jag har lite svårt att få ihop IVF-matematiken och stängda helger :)

    Om man gör äggplock t ex en måndag eller tisdag, då går ju återföring bra på ons/tors, men om de väljer att odla 5 dagar kan man ju inte göra återföring?

    Om man gör äggplock på en tisdag, gäller ju samma. Om man gör på en torsdag eller fredag, kan man ju inte återföra ett 2-dagarsembryo. 

    Hur går detta ihop? De vet väl inte innan om de ska odla 2 eller 5 dagar? Vet att man kan styra ÄL lite med ovitrelle osv, men nu har jag helt hakat upp mig på att få ihop ET-pusslet.  


    hej! det verkar konstigt om kliniken är stängd BÅDE lör och sön för återföring. Det står kanske inte att de är öppna, men frågar men dem kanske de fortfarande gör endast återföringar på helgen ändå?
    Jag har haft samma tanke då jag tror min läkare gjorde plocket på en mån ist. för tisdagen för att en återföringen på dag 5 hade inneburit söndag. men att pussla så med BÅDE lör och sön känns ju lite riskabelt. Eller så passar de in i sitt schema med återföring dag 2,3 eller 5.
  • Inalina
    Steeph skrev 2021-10-26 13:10:20 följande:
    Tusen tack för all pepp! Äggplock avklarat. 16 ägg blev utplockade och nu ska jag hem och vila. Imorgon får vi veta om några blir befruktade eller inte <3
    oj 16! det var inte dåligt, förstår om du är lite öm och trött nu!

    hoppas på bra befruktning och att det blir några blastisar av det{#emotions_dlg.flower}!! 
  • Inalina
    Jill92 skrev 2021-10-26 11:51:58 följande:

    Ni som tar fyramadel, har ni fått blåmärken av den? Förra IVF:en fick jag inga blåmärken, men nu kom det ett mörkt blåmärkte typ ett dygn efter första sprutan... Kan jag ha gjort nått fel? Nålen är ju lite grövre och när jag drog ut den samlades en bloddroppe i injektionsstället. Men först idag bildades ett blåmörke. Hmm


    hej! ja jag hade en del blåmärken av den, men även av Gonal F. Ibland lyckas man pricka ett blodkärl och då får man tyvärr små blåmärken, helt normalt :)
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-10-26 14:42:41 följande:

    Tack för frågan fina du! Som det ser ut nu kan det bli ivf för oss i december. Men det beror lite på om allt klaffar med visum och menscykeln (måste få mens inom ett par veckor...sen styrs det med p-piller). När börjar du med sprutor?


    Hej! Åh det låter ju lovande att ni också är igång snart igen :) så har du fått ett protokoll redan, vad kör du denna gången? Jag antar att det var Olgakliniken då?

    Ja jag känner mig lite nervig med Corona och Tjeckien just nu så hoppas verkligen inte de stänger ner när man redan är i processen liksom :/ ser att Ryssland inte heller ser sådär jättebra ut, men jag hoppas vi båda får komma i väg på ÄP! Jag ska förhoppningsvis ta nedregleringssprutan på fre, men denna månaden vet jag inte alls vad som hänt med min ÄL och min mens kom på dag 18(!) efter bortfallsblödningen.. så jag är lite orolig att det inte kommer se bra ut på mitt VUL på torsdag. Så ja det är jämna plågor här som vanligt med oro upp över öronen alltså ;) kram!
  • Inalina
    Tildasafira skrev 2021-10-26 17:49:55 följande:

    Hej! Jag har följt tråden lite på avstånd och har precis börjat min första IVF-behandling! Är på dag 4 med sprutor, och jag har en kanske lite konstig fråga;

    För att göra en lång historia kort så har jag plussat rätt många gånger men som blött ur bara några dagar efter (handlar om kanske 8ggr de senaste 20 månaderna). Samma sak hände även cykeln nu precis innan sprutstart. Men min temp sjönk aldrig så idag fick jag ett infall och tog ett gravtest. Det vart snabbt positivt, därför undrar jag nu om någon här vet om Menopur kan ge falskt positiva gravtest? Försökt leta vetenskapliga artiklar och läst på FASS men hittar ingenting!


    Hej o välkommen till tråden! :) hm oj vad tror läkarna är problemet när du har så lätt att få plus på stickan men att mensen ändå kommer? Har du fått göra en missfallsutredning innan ni startade med IVFen?

    Har dina plus tidigare blivit svagare och försvunnit direkt när du börjat blöda? Vad jag vet så ger inte Menopur några positiva tester, det är det Ovitrellesprutan som gör, som Man får precis innan äggplock. Du borde nog prata med din klinik och kanske avvakta IVF tills du vet att du inte är gravid? Lycka till!
  • Inalina
    Tildasafira skrev 2021-10-26 23:14:11 följande:
    Tack snälla!:)

    Jag har säkert gått till 4 olika läkare som skakar bort allt jag säger om det, just för att dom aldrig går så långt att de blir bekräftade av vården! Så har inte fått någon hjälp alls, tyvärr. Längsta jag kommit är ca. En vecka efter bim, vilket inte kunnat bekräftas av ultraljud..:/

    Ja dom har försvunnit inom ett par dagar. Tror du jag vågar avvakta tills på fredag när jag ändå ska dit på ultraljudskoll?
    Oj vad tufft :( svårt när man verkligen försöker reda ut något och det inte känns som att man får någon hjälp.Obestämd

    OM du mot förmodan skulle vara gravid nu vet jag ju inte hur Menopur skulle påverka en tidig graviditet, så du måste ta det beslutet själv om du vill vänta till på fredag. Precis som någon annan skrev här i tråden kan det ju vara din kropp/ditt immunförsvar som stöter bort embryot för att de inte tycker att det 'hör hemma'. och detta kan man medicinera mot bland annat med kortison, men detta ska ju helst sättas in redan innan man blir gravid eller direkt när plusset kommer. 
    Kram och jag hoppas du får någon som lyssnar på dig inom läkarkåren också{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Jill92 skrev 2021-10-26 14:43:04 följande:
    Tack för svar! Nukänner jag mig lite mer lättad hehe :) passar på att fråga också, vet du (som verkar ha mycket erfarenhet) om muskelvärk kan va en biverkning? Har plötsligt väldigt ont i övre ryggen/skuldran. Har inte övertränat eller ramlat, så börjar bli fundersam på om det har med behandlingen att göra...
    jag tyckte själv att första gången jag fick Gonal F hade jag en del biverkningar, med huvudvärk och lite yrsel etc. men detta var 2018 och sedan dess har jag inte fått några större biverkningar av stimuleringen men jag tror att det mesta är ganska vanligt. det brukar så på förpackningen vad biverkningarna kan vara, så kika där. sedan brukar det mesta försvinna när kroppen vänjer sig efter några dagar :)
  • Inalina
    Steeph skrev 2021-10-27 13:20:20 följande:

    Uppdatering. 9 befruktade som nu odlas vidare. Insättning på söndag om det finns någon kvar vi hade 3 övermogna, 2 undermogna och 2 som inte befruktades (som var mogna). De övermogna är ifrån att läkaren ökade på dosen så mycket i slutet och några spurtade på. Min största låg på 30 mm. Känns ändå helt okej, eftersom tanken var att cykeln kanske skulle ställas in till en början. Blir det fler äggplock så ändras protokollet lite och förmodligen får vi lite högre antal befruktade då.


    jag tycker 9 befruktade låter jättebra, finns ju stor chans för flera blastocyster då! vad spännande! visste inte att ett ägg kunde vara övermoget, så det var intressant läsning! trodde bara att de släppte då helt enkelt Flörtkörde ni vanlig IVF eller ICSI? 
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-10-27 19:34:55 följande:

    Efter tre jobbiga veckor. Ni som kommer ihåg mig så fick jag ett fryst embryo insatt, blev gravid, var på vul för tre veckor sedan i vecka 9. Inget hjärta, igen. Detta är mitt andra missed abortion på raken som båda fått sluta med Cytotec. Har haft lite dåligt samvete för att jag inte skrivit här, då så många av er här har hejat på och skickat lyckönskningar. Jag uppskattade det. Kram på alla er där ute som fortsätter och kämpar på!


    Men åh nej!!! Så otroligt ledsamt, klart vi kommer ihåg dig, trodde ju folk försvunnit till diverse gravidtrådar nu när man inte hör så mkt.

    Har du fått prata med någon läkare om vad det kan bero på och om du kan få extra mediciner till en nästa gång?

    inte ska du ha dåligt samvete, vi är nog väldigt många här som blir jätteledsna för din skull och lider med dig :( förstår om ni måste sörja och komma igen tillsammans, är verkligen så ledsen att läsa detta. Styrkekram till dig -<3
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-10-27 21:40:40 följande:
    Hej! Vi har inte fått exakt protokoll ännu men tror att det kan bli samma som du tar (pergoveris) men borde få mer information om doser mm inom kort. Precis, det blir Olga-kliniken för oss. Mycket som behöver lösas dock. Hoppas vi får ihop allt! Förstår att du är orolig för Corona. Jag känner detsamma! Vore så jobbigt om allt ställdes in med kort varsel. Vad konstigt med din mens! Har det hänt innan? Håller verkligen tummarna för bra besked imorgon på vul! Hur länge efter sprutan börjar du med sprutorna? Kram
    hej! ok jag förstår, och ja jag förstår med allt det där som ska lösas innan.. jag antar att du måste se någon gynekolog i Sverige för något förberedande VUL? eller liknande? Jag tycker det har vart ganska meckigt med alla blodprov etc man ska göra inför en IVF där man vanligtvis bara gör allt på kliniken. Bland annat behöver jag göra ett EKG innan jag åker till Prag för att se att ma är 'fit för att sövas'. Min läkare här kollade lite konstigt på mig när jag kom med den förfrågan här förra gångenFlört

    jag var i morse på VUL på dag 20 inför att nedregleras i morgon med Zoladex, ska jag vara ärlig vet jag inte egentligen vad de letar efter, jag verkade ha lite äggblåsor som låg kvar (??) men jag antar att de försvinner om man kör nedregleringssprutan och får blödningen efter den. Men nu är jag nojjig att de ska säga i Prag att min kropp inte verkar vara redo eller något sådan, och att jag därför inte får ta sprutan imorgon :/ så jag sitter väl lite på nålar här för att se vad de skriver tillbaka. 
    Nej jag har aldrig haft så kort cykel innan, och jag undrar såklart vad som hände denna månaden...Förvånad

    10-14 dagar efter Zoladex gör man ytterligare ett VUL för att se att slemhinnan är tunn så man kan starta igång med Pergoveris. 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021