• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Kronärtskocka skrev 2021-10-21 21:30:07 följande:

    Dibella: Tack för välkomnandet! Ja, visst måste en ändå ha hopp och jag har stor tilltro till min läkare. Det är skönt.


    Första försöket var korta protokollet och bemfola.

    Andra försöket var långa protokollet med engångssprutan elonva och därefter menopur.

    Detta tredje försök blir bemfola plus menopur.

    Det känns bra att få pröva lite protokoll och läkemedel.

    Intensivt år för dig med alla försök. Hoppas det blir fjärde gången gillt! Förstår att sprutan är tuff. Hur snabbt efter den börjar du med sprutor sedan? Sist tyckte jag att synarelan var ok. En del huvudvärk men annars hyfsat välfungerande. Men då hade jag semester. Jobb och försök är något annat?

    Jag hade trott att 2020 skulle vara året med försök och därefter besked om det blir fler barn eller om det blir att sörja. Men Corona kom emellan och flera medicinska hinder i min hälsa. Så nu är det snarare 2022 då jag kommer gå i hamn med att ha gjort de försök jag orkar och har råd till. Det kommer bli skönt, att nå ett avslut. Men än så länge försöket jag och har ändå lite hopp. Nu med hopp om en augustibebis som gör att jag kanske inte får gå på festival som planerat då, men vad är väl en festival mot bebisgos!
    Ok, bra de försöker med olika saker tycker jag. Har hört om elonva och tycker det låter intressant. (speciellt att bara ta den en gång..) jag tror Bemfola måste vara liknande Gonal F?

    ja det har varit intensivt.. man tänker ju inte så mkt på det när man är mitt i det för då får man alltid upp förhoppningarna, som tyvärr har grusats varje gång men nu hoppas och tror jag på fjärde försöket!
    jag ska börja med sprutorna Pergoveris ca 2 veckor efter nedregleringssprutan.

    Nä Coronan har väl förändrat livet för de flesta känns det som, märkligt vore det annars, men en augustibebis låter bra i mina öron, hoppas vi får uppleva det båda två! (och alla andra här inne som är på G!Hjärta)
  • Inalina
    SilverDarling skrev 2021-10-21 11:13:59 följande:
    Fan den skickade inlägget innan jag var klar, haha. Fortsätter här:

    Kanske är mer för de som är yngre och som reagerar starkare med överstimulering osv som de vill "ta ner" litegrann? Jag har ingen aning.

    Ok 7-8 timmar är en bra bit! Men om ni åker genom Tjeckien, är det gränskontroll där då? Borde det ibte vara vara motorväg rakt igenom tänker jag, det är ju EU?
    SilverDarling skrev 2021-10-21 11:15:56 följande:
    Haha ja <3 men man blir ju lite nervös om det nu kanske skulle vara sämre chans för oss då när kroppen inte får vänta och återhämta sig lite (?) Dock känner jag att jag någonstans måste lite på att läkarna vet vad som är bra och att de inte skulle sätta in i denna cykel om det vsr så, de vill ju också att vi ska lyckas <3
    Nja ibland är det ju lite gränskontroller ändå, speciellt under corona så vi får väl se. men stänger de ner landet har vi ju ett ganska stort problem i alla fall, men än så länge verkar Tjeckien ligga ok till!

    jag tror du ska lita på läkarna att du kan köra igång direkt med frysförsöket, det är nog mer om man ska ha stimulerat försök som man måste vänta, men i naturlig cykel verkar det vara andra bestämmelser. Precis, de vill såklart också att ni ska lyckas!{#emotions_dlg.flower} 

  • Inalina
    Steeph skrev 2021-10-22 17:08:59 följande:
    Hör och häpna, äggplock på tisdag!

    Har cirka 15-20 blåsor nu som fattat galoppen och har en stor på 25 mm på vänster, alla andra ligger runt 14-20 mm. Så två kvällar till med menopur sedan Ovitrelle och Suprefact på söndag
    men så skönt att ha det planerat! säger som dibella och hoppas du slipper överstimulering då du verkar ha en hel del äggblåsor. {#emotions_dlg.flower}ska du ta både ovitrelle och suprefact? är det 2 sprutor inför äggplock då?
  • Inalina
    Steeph skrev 2021-10-23 10:35:24 följande:
    Ja det känns så skönt. Trodde verkligen inte att det skulle hoppa igång men jodå.

    Ja, på Linné kör man dual trigger, så 2 olika samma tid. Ibland får man bara Suprefact om man riskerar överstimulering. Men läkaren tror inte att jag kommer få det, så därför får jag ovitrelle också. Dual trigger är till för att höja mognaden av äggen och öka chansen för att äggen får bra kvalité. Googla gärna på dual trigger finns bra och lovande forskning
    oj vad spännande, ska fråga min klinik om det! jag verkar ju ha lite problem med omogna ägg vid äp så kanske kan vara något att försöka :) ska genast googla!
  • Inalina
    Steeph skrev 2021-10-23 14:25:15 följande:

    En nybörjarfråga.

    Jag ska som sagt göra äggplock på tisdag och ska ta ovitrelle och Suprefact kl 21 imorgon och sen vara på kliniken kl 09 på tisdag. Nu nojar jag mig över att äggen kommer släppa innan?! Det blir ju precis 36 h tills vi kommer till kliniken och då ska jag hinna få port i armen, slungande och förberedas bla bla så då hinner det ju gå över 36 h tills äggen väl plockas. Vill verkligen inte att mina ägg ska släppa innan



    just det - jag tror i princip ALLA här inne vart oroliga för just det där, man får liksom inte ihop det att de inte kallar in en ett par timmar innan för att vara på den 'säkra' sidan.
    men de har sån rutin på detta så kliniken kör på sin protokoll där man kan känna sig trygg.

    jag tycker den där processen är värst, jag hade gärna velat att de gjorde ett ultraljud precis innan ÄP (jag blir sövd vid ÄP eftersom jag gör det utomlands) så att de är säkra på att äggen är kvar innan de söver mig! men det verkar inte vara rutin vare sig i Tjeckien eller Schweiz. Och när man ska ta Ovitrellen där på exakta tidpunkten känns det ju som att man har en tickande bomb i händerna, och jag är alltid skitnervös (har ju gjort detta typ 6 ggr..) att jag ska tappa sprutan i toan eller att den inte ska funka eller nåtFörvånad men det har gått bra hittills...Flört
  • Inalina
    Lewaize skrev 2021-10-24 20:20:08 följande:
    Ja precis! Åh det låter som att hon är supertest för ett syskon så hoppas innerligt att det kommer gå vägen för er nu <3

    Jag mådde också riktigt dåligt i början... ser inte fram emot den tiden x( veckorna mellan 5+0 och 22+0 fick jag käka lergigan dagligen för att kunna jobba. Men vad som kommer i slutänden är så värt det så det är la därför vi kämpar på :P
    Ja hon är nog pepp för syskon men vet ju givetvis inte om att vi försöker, orka lyssna på det tjatet liksomFlört! Ja Lergigan comp är ju gudomligt vid gravidillamående, jag var så himla nojig och orolig förra graviditeten så jag vågade inte ta det på flera veckor men när jag väl gjorde det undrade jag vad fasen jag hållit på med hela tiden som tvekatFörvånad
  • Inalina
    smulis85 skrev 2021-10-23 09:24:32 följande:

    Jaha hade testdag igår och som jag viste var det negativt. Ringde kliniken och de sa att jag skulle ringa vid nästa mens. Blir lite förbryllad får man inget möte med läkaren för att se hur vi ska reglera doser och sådant då vi inte fick ut så många ägg som de förvänta sig? De sa också att de inte var säkert att de kunde ta in oss i november vid nästa mens :( Känns så jobbigt att alltid behöva vänta på behandlingen också och inte få veta på en gång när man får starta igen :( tänker att december kommer gå bort också så då kanske vi inte får göra nått förens nästa år!!!


    hejsan, ledsen att höra att det inte blev något denna gången. det såg ju ut som att något fäste men kanske släppte igen då du hade några tunna streck där runt RD 5-6.Obestämd

    fick du ett till frysen också eller behöver du börja en helt ny omgång? jag tycker också det låter konstigt att man inte får någon feedback eller uppföljning alls om hur ni ska göra nästa gång, kanske kan du ringa och fråga dem igen och försöka stå på dig? kram, jag vet hur jobbigt och olidligt det är med denna väntan innan man får börja på nästa omgång!
  • Inalina
    Steeph skrev 2021-10-25 11:34:55 följande:
    Ja och man läser ju så mycket. Tyckte bara det var konstigt att jag skulle ta den 21 och vara på kliniken kl 09 när så många andra tar den 21 och är på kliniken kl 08. Skulle bli så förkrossad om de beräknat fel. Sköterskan jag pratade med lät lite stressad. Men jag får hoppas och be att de stannar kvar där inne.

    Jaaaa så kände jag också hahah. Blev så nervös när jag skulle ta den. Men det gick fint tror jag
    Om du är osäker kan du ju ringa och fråga dem en gång till? jag har vart på kliniken någon timme innan det gått 36h, men jag vet inte hur det funkar i sverige, om det är lite snabba ryck och man får alltid komma in direkt?

    här i schweiz är de rätt extrema och har jag fått komma till kliniken 34 timmar efter sprutan - dvs 7:30 när jag tagit sprutan 21:30, men har ändå fått vänta där fast i eget rum etc etc i 2 timmar, men här får man någon sorts antibiotikakur i förebyggande syfte och de är lite speciella överhuvudtaget haha men ÄP skedde inte förrän vid 9:30-10.
  • Inalina
    Steeph skrev 2021-10-25 11:34:55 följande:
    Ja och man läser ju så mycket. Tyckte bara det var konstigt att jag skulle ta den 21 och vara på kliniken kl 09 när så många andra tar den 21 och är på kliniken kl 08. Skulle bli så förkrossad om de beräknat fel. Sköterskan jag pratade med lät lite stressad. Men jag får hoppas och be att de stannar kvar där inne.

    Jaaaa så kände jag också hahah. Blev så nervös när jag skulle ta den. Men det gick fint tror jag
    stort lycka till idag :) skriv gärna sen när du är hemma från kliniken!Glad
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-10-26 07:24:39 följande:
    Är de helt stängda för återföring på helgen? För som någon annan skrev så har många kliniker öppet just för återföring åtminstone en dag. Vissa kliniker som har stängt på söndagar kanske gör återföring på dag 3 istället för dag 5 i så fall.
    Hejsan, hur är det med dig? Har ni kommit fram till någon plan framåt för er del?Hjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021