• AndraSladdis

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Frida123123 skrev 2022-01-07 15:47:59 följande:

    Uppdatering vul:

    Hej alla tjejer där ute som kämpar. Vissa av er känner till min historia, som inte ser så lik er andras resa. Vår resa har varit lång och smärtsam på olika sätt. Vår ivf resa började för cirka 2 år sedan. Det var prover, polyp som skulle tas bort innan vi kunde sätta igång med ivf. Det tog några månader. Vår första ivf resulterade i 3 ägg, 2 befruktades och 2 ägg återfördes. Ingen graviditet. Vårt 2:a ivf resulterade i 10 ägg, 3 befruktades och 1 återfördes. Ingen graviditet. Ivf Nr 3 resulterade i en överraskande överstimulering. Med ett östrogenvärde på 30 000, alla var jätteförvånade. Fick göra en sk coasting, vilket sedan resulterade i 9 ägg, 6 befruktades, 1 ägg återfördes och 2 blastocyster till frysen. Ivf 3 resulterade i en graviditet men upptäcktes på vul att det var en missed abortion. Fet Nr 1, resulterade i en graviditet men samma här, på vul upptäcktes att embryot avstannat.

    Fet Nr 2 (sista), resulterade i en graviditet och idag var jag på vul. Skräckslagen pga tidigare historik. Men gott folk, HJÄRTAT TICKADE, embryot låg enligt kurvan på 2 cm, det fanns en gulesäck och fostervatten. Bebis beräknad i Augusti!!! Jag är i CHOCK men såå glad. Givetvis en resa kvar att göra innan man kan koppla av, men so far so good! Nu väntas nästa ul med kub test den 9/2.


    Stort grattis Frida! Nu hoppas vi att det går hela vägen!
  • AndraSladdis
    Always choklad skrev 2022-01-13 00:00:06 följande:

    Hej tack för stöd, är ändå en tröst att se att de kan fungera. De gånger inget hänt och inget tagit sig känns på vis ännu hemskare. När man plågat igenom sig alla sprutor och hormoner och inget blir av det.

    Nä får smälta detta. Tagit alla tab jag ska nu för behandlingen mår ändå bra fysiskt i alla fall. Kommer vara 2v med blödningar nu sen efterkontroll. Jobbar Hemifrån resten av veckan och tagit ledigt tidigare då nipt var inplanerat. Får ta det steg för steg. Tankat med cola vatskersattning och blutsaft, måste få upp min energinivå på nytt. Det lättar även om det är nattsvart just nu..


    Det är pissigt när detta händer, beklagar! Har också varit där, sett hjärtslagen i flera veckor bara för att de plötsligt skulle vara borta i vecka 11. Det är tufft! Nattsvart känsla är passande ord.

    Det enda som jag kan lova att sorgen och besvikelsen kommer att blekna med tiden och jag tror att både du och din sambo kommer börja känna att ni vill försöka igen. Men det är inte ett beslut att ta nu än utan ta hand om er just nu. Och sörj på ert sätt. För mig hjälpte att variera mellan att ibland vara i sorgen men andra dagar distrahera sig med aktiviteter.
  • AndraSladdis

    Skönt att höra att många graviditeter går bra här, önskar det fortsätter så, Inalina och Frida123.

    För mig gick det däremot åt skogen igen, MA vecka 11 (hade avstannat v 10+4). Nästan identiskt som sist, efter flera UL med bra hjärtslag. Skrapning för några dagar sedan.

    Det är väl bara att komma igen på något sätt, vi vill ju fortfarande ha barn. Men tungt när det går fel så sent och när man inte vet vad felet är.

  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2022-02-16 08:10:31 följande:

    Fy fan vad hemskt att behöva genomgå exakt samma sak igen. Så ledsen för din/er skull Hjärta Det är ju det som är så jobbigt i denna processen, att man aldrig vet vad som går fel och ingen kan hjälpa en eller utreda det.


    Låter som ni ändå orkar se framåt fortfarande och fortsätta, hoppas att detta blir sista sorgen för er! Massa kramar


    Tack för omtanken, Dibella! Ja, du har rätt i att det finns många olika saker som kan gå fel (eller rätt) i IVF och oftast får man ingen förklaring varför det lyckas eller inte lyckas. 
    Jag tycker ju själv att det är extra jobbigt med de ändå relativt sena missfallen och att det inte fanns kromosomfel som hade kunnat förklara det. Men det skulle säkert vara ungefär lika jobbigt om någon annan del av processen strulade, om vi inte kunnat få fram ägg eller bli gravida. 
    Barnlängtan är ju så stark och först om/när man får barnet i sin famn kan man slappna av (eller kanske inte slappna av, men då har man andra saker stt oroa sig för :) ).
  • AndraSladdis
    Inalina skrev 2022-02-17 08:55:36 följande:
    hej vännen, fy vad ledsen jag blir o höra att det inte gick vägen Gråter man tycker ju att man ska få vara lite safe när hjärtat slår, på flera VUL dessutomRynkar på näsan hoppas du får läka ordentligt i både kropp och själ och komma tillbaka igen. har i något i frysen? stor kramHjärta
    Tack för kramen! Ja, vi har två testade embryon till i frysen från samma plock. Om det inte funkar så funderar jag att gå vidare med ÄD/ED, men om orsaken till MA är i min kropp då vet jag inte om ÄD heller kan fungera för oss. 

    Det är tufft att råka ut för samma igen, men jag försöker tänka att det finns så mycket okänt kring fertilitet och att en gång kan det ju helt plötsligt funka. Tänker på din och andra solskenshistorier. Fast i mitt fall att jag ska slippa missfall då!
  • AndraSladdis
    Emma1b skrev 2022-02-18 18:41:47 följande:

    Andrasladdis, så himla tråkigt! Och som du skriver, aå relativt sent. Fy 17, jag tyckte det var vidrigt att få veta i v 8 att det stannat av.

    I serien Var fan är storken intervjuades Charlotte Perelli och hon fick också mussfall gång på gång efter att de sett hjärtat slå  i hennes fall var det immunförsvaret som ställde till det och när hon fick medicin som dämpade immunförsvaret så klarade graviditen sig. Så om de inte redan gjort det,hoppas jag de kollar sådana prover på dig. 

    Skickar hur som en varm styrkekram!


    Tack Emma1b! Jag har redan fått små doser immundämpande, men slutade med dem vecka 8. Nu tycker kliniken att vi ska försöka igen och med större doser immundämpande en längre tid. Jag och min sambo avvaktar lite och funderar på nästa steg. Om jag kan göra något vadsomhelst för att undvika fler missfall så gör jag det, och det inkluderar donerade ägg, kliniken tycker det är för tidigt att tänka på det alternativet men jag är inte säker.
  • AndraSladdis
    GlitterLina skrev 2022-02-23 23:26:08 följande:

    Hjärta


    tack alla ni skriver så fintGråterHjärta

    blir inga mer ivfer så får önska er all lycka. Började mars 2020 & 2 år senare slutar vi
    så under pandemin hade vi något spännande att göra men slutade ju inte som vi önskade.
    kram på er & lycka till{#emotions_dlg.flower}
    Kommer nog kikar in då å då ändå..


    Kram! Vi började ju IVF samtidigt och det har långt ifrån blivit en dans på rosor för oss heller. Lycka till vad ni än gör i framtiden!
  • AndraSladdis
    Inalina skrev 2022-02-21 10:48:02 följande:
    hej! ok ändå en räddning att ha något i frysen, men man vill ju ge allra bästa förutsättningarna för dem nu. Jag misstänker att du redan går utomlands om de har fått testa dina embryon, min uppfattning är att kliniker i andra länder är lite mer positiva till att ge patienterna vad de ber om gällande immunbehandling eller blodförtunnande etc. Jag minns inte vad du har fått under dina behandlingar? Och gör du stimulerade FET? Det är tufft att man aldrig vet vad som ska kunna funka men jag håller tummarna för att du får din bebis nästa gångHjärta
    Ja, jag går utomlands och har redan fått blodförtunnande och immundämpande till vecka 8 med det senaste försöket. Kliniken tänker nu förlänga och öka immundämpande eftersom jag får mina MA en senare vecka. 

    Ja, det är bra att ha embryon i frysen, men samtidigt känns det som att vi slösar bort dem om vi inte vet vad felet är. Kliniken vill fortsätta med nästa försök snabbare än vi själva vill. Mina tankar går också till att det kanske finns ett dolt genetiskt fel hos oss och därför vill jag testa fostret och oss med karyotype. Och kanske skulle jag vilja testa ett donerat embryo vid nästa försök, för att utesluta genetiska orsaker, blir så ledsen av tanken på fler sena missfall. Men kliniken tycker att vi borde fortsätta med våra embryon. Vi får se hur det blir.
  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2022-02-28 08:18:51 följande:

    Tänkte direkt på en.. artikel? kanske man kan benämna det, som jag läste igår angående testade embryon och sorgen många har om de visar sig att de testar som icke-normala, vilket nog är vanligare än man tror. 
    There Is Now Hope for Women Told They Hit an IVF Dead End (thecut.com)


    Vet inte hur källan ser ut, men var en inom "barnlöshet communitiet" som länkade det på instagram och tyckte bara texten lät hoppfull och fick mig att tänka om lite angående testande av embryon, jag har länge tänkt att jag vill testa våra då vi aldrig får någon graviditet, men nu känner jag mig inte lika desperat att göra det.

    Men i slutändan ska ni ju göra det som känns bäst för er, om t.ex. generna inte är det viktigaste utan fullgången graviditet och ett älskat barn, så är det erat val trots att läkarna fortfarande har hopp! Kan förstå att det är tärande att om och om igen förlora det man längtat så efter. Hjärta


    Tack Dibella! Vi har dock lite ett motsatt problem, nämligen fyra av våra embryon testade som normala, men vi har ändå fått missfall på dem. Vi har två testade normala embryon kvar, men funderar på om vi vågar använda dem eller ska gå vidare med donation ändå. I fall det är något fel som ej syns i testerna. 
  • AndraSladdis
    Gulgja skrev 2022-03-04 09:35:47 följande:

    Hej alla! 

    Undrar om ni vet hur tjock er slemhinna varit vid lyckad insättning? Nu har jag gått på högsta dos progynon och en vecka med östrogen plåster och slemhinnan är äntligen uppe i 8.4. Ätit progynon full dos i tre veckor och plåster en vecka. Känns som att det ändå inte är tillräckligt med 8.4 för att embryot ska fästa. Jag hade hoppats på minst 9 mm. 


    Trevlig helg på er alla <3


    Strukturen är viktigast, att det är triple layer innan progesteronstart. Jag har blivit gravid med både 10mm och 6mm (!) på dagen för återföring. (Fick MA vecka 11, men det är så sent att det ska inte ha med slemhinnan att göra).
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021