• AndraSladdis

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2021-12-07 21:32:29 följande:

    Hej Jovars rätt bra. Svullna bröst som håller mig vaken om nätterna men annars skall jag inte klaga. Fick lite blod på aplikator när jag förde upp lutinus en mrg men det höll bara i sig en dag så verkar varit falskt alarm.


    Håller tummarna för ultraljudet!!
  • AndraSladdis
    Sanathalie skrev 2021-12-10 12:04:34 följande:

    Det känns fint att hitta en plats där personer som sitter i samma sits kan dela erfarenheter, mot- och framgångar. Det pratas på tok för lite om ofrivillig barnlöshet och IVF. Jag hade otroligt dålig koll på alla steg man får ta sig igenom i den här processen innan och hur mycket väntan det faktiskt innebär. 

    Ja det stämmer, det är mitt första försök och jag är så glad att vi fick så fina resultat. 

    Alla embryon vi fick odlades i 5 dagar och jag har testdag den 21/12 vilket är 15 dagar efter FET. Jag tänker nog göra ett test i nästa vecka .. Vet inte om det är en dålig idé, men jag är medveten om att det kan vara så att att resultatet inte är tillförlitligt så tidigt, men jag kan nog inte hålla mig.

    Hur ser det ut för dig? Har du gjort en eller fler? 


    Jag har testdag nära dig 20/12 (blodprov). Har satt in en femdagars i dag!
  • AndraSladdis
    IVF2021 skrev 2021-12-10 12:37:02 följande:

    Alla ni som är experter på Lutinus, jag behöver hjälp! Första gången för mig nu. Det gör ju så himla ont och är svårt att få in den där pinnen och tabletten. Tips? Jag har kört med lite glid i 2 dagar vilket gjort det hanterbart men fick idag vid insättningen veta att det fick jag verkligen inte använda. De tipsade om att istället doppa tabletten i koksaltlösning en snabbt dopp.


    Vad roligt att du också hade återföring i dag! Jag med. Har inte upplevt så mycket obehag av Lutinus eller progesteron (har Crinone nu, det är liknande) mer än att slemhinnorna runt tappen kan bli lite sköra. Någon tipsade om en probiotisk kräm som heter Ellen, men skulle nog fråga din klinik om de tycker det är ok att använda.

    Gällande din fråga varför min process har tagit så lång tid, så är det delvis pga att jag gör utomlands och de har andra procedurer (ska göras träningscykler, göras hysteroskopi osv), dels att det ska ofta sökas visum vilket tar 1.5 månad, och dels att jag blev gravid med första FET men det blev MA i vecka 11, blev rester kvar som skulle bort i hysteroskopi, och sen en ny träningscykel. Börjar bli van

    Men nu hoppas jag att det inte behövs fler besök!!
  • AndraSladdis
    Dibella skrev 2021-12-10 08:08:09 följande:

    Tack Silver

    //

     testen är fortsatt negativa och mensen förväntas imon eller överimon. Vi har tekniskt sätt 2 kvar i frys, en på RMC och en privat, den som ligger privat kostar dock en redig slant som vi känner inte riktigt är värt fören det är en sista chans när allt annat är över. Men i januari förhoppningsvis kan vi göra FET på sista på RMC och funkar inte det får jag förhoppningsvis hoppa rakt in i 4e IVF stimuleringen så fort mensen kommer och man vet att FET inte funkat, för pallar verkligen inte vänta och vänta och vänta... tog hårt denna gången. Är så slut och bara gråter hela dagarna. Usch för allt detta altså.


    Tråkigt att höra att det inte verkar ha tagit sig. Min erfarenhet är att det kan vara bra att låta sig sörja när det känns så, snart om några dagar eller veckor kommer man hitta nya krafter igen. Ingen lätt process mentalt det här med IVF, verkligen inte! Ni får försöka hitta på något lite trevligt att göra under helgerna, och sen är det snart januari och du kommer börja känna nytt hopp.
  • AndraSladdis
    Clemmentina skrev 2021-12-10 19:20:43 följande:

    Åh vad jag hoppas att det är din tur nu! Håller tummar och tår.

    Börjar också utomlands nu och tar första sprutorna ikväll!


    Tack för tumhållningen! Hoppas!!

    Vad roligt att ni också börjar uromlands! Har du färsktransfer i samma cykel eller kommer ni frysa/testa embryona först?
  • AndraSladdis
    Steeph skrev 2021-12-10 15:59:14 följande:

    Jag plussade igår? trodde jag aldrig. Herregud. Jag hade ett totalt breakdown i onsdags kväll och hjärtat var helt itu.

    Tog ett testa tidigt igår som blev positivt direkt, och idag står det gravid 1-2 på cb digital och så här på vanlig sticka (ej testa tidigt). Är så chockad, livrädd och lycklig. Jag kommer att försöka njuta av att jag just nu är gravid, oavsett hur det går.


    Grattis!! Var det testdagen i går eller ska du ta ett nytt senare? Oavsett ser bra ut
  • AndraSladdis
    Sanathalie skrev 2021-12-10 21:51:43 följande:

    Åh vad spännande! Håller alla tummar för dig <3 Är det din första ivf?


    Nej, det är min tredje äggplock och tredje återföring (nr 2 från detta plock). Blev gravid de andra två gångerna men avslutades i vecka 17 vs 11.
  • AndraSladdis
    IVF2021 skrev 2021-12-11 13:50:26 följande:

    Vad roligt att du också ruvar igen, äntligen! Du ligger väl 3 dagar före tänker jag med en blastocyst kontra min 2-dagars. Jag förstod inte riktigt varför jag skulle få en 2-dagars insatt när det fanns 9 befruktade ägg, men antar att kliniken verkligen vill sätta tillbaka (privat klinik nu som ju så klart är vinstdrivande).

    Känner igen det du skriver från tidigare i tråden att din resa varit allt utom spikrak. Hoppas detta embryo är testat och friskt så det kan gå hela vägen. Men en fråga, vad är en träningscykel??

    Lycka till till oss båda! Testdag på julafton för din del? 26/12 för min del.


    Ja det är ett testat och fint embryo, men förra gången kände jag molvärk kvällen efter insättningen (tror jag kände implantationen) och nu har jag ingen molvärk alls. Så har redan typ gett upp på RD1.

    Min testdag är redan 20/12, blodprov, så det är lite skönt åtminstone.
  • AndraSladdis

    Är på RD1 nu och jobbigheten med att ruva har redan infunnit sig. Vet att det är på tok för tidigt att vara säker, men man jämför alltid med sina tidigare erfarenheter. När jag var gravid sist så kände jag molvärk ganska direkt efter att en blasto satts in, nu känns verkligen inget. Så min känsla är att det inte blivit något.

    Vad är typ den bästa taktiken tycker ni om man tror att det är minus, hur ska man få veckan att gå, och att börja testa tidigt eller testa sent? Har liksom mer tid att vänja sig vid tanken om man börjar tidigt tänker jag. Men det kanske gör precis lika ont oavsett. Och i mitt fall tar det flera månader till nästa försök i sådana fall.

    Usch, vet inte vad jag ville, kanske bara säga att det är jobbigt att ruva och respekt till oss alla som orkar göra detta gång på gång!

  • AndraSladdis
    Kronärtskocka skrev 2021-12-11 09:00:47 följande:

    Grattis Bmört och Steeph som plussat!

    Always choklad: Snart VUL, hoppas allt ser bra ut så du kan andas ut lite iaf. Även om hela graviditet är en lång och orolig väntan.

    Dibella, Tedlin och Znickers: Trist att det inte gick för er heller denna gång. Ta hand om er. Hoppas 2022 har goda nyheter med sig och att ni kan få fina juldagar trots avsaknad av det efterlängtade plusset.

    Sanatalie, AndraSladdis och IVF2021: Håller tummarna för era ruvningar. Måtte dagarna gå fort för er!

    Spännande Clemmentina med nya försök och klinik med andra grepp.

    Jag fick negativt test på testdagen förra veckan. Så nu är försöken med mina ägg slut och jag tar en paus i väntan på att min nya klinik ska hitta en äggdonator till mig. Är slut efter detta år. Har gjort tre hela IVFer. Inget till frysen någon gång. Haft allvarliga cellförändringar som opererats och akut behövt läggas in pga rejäla blödningar därefter. Så nu ska själen få sörja ett tag och kroppen få vila. Förhoppningvis kommer det ett barn till mig via donerade ägg i framtiden. Och gör det inte det kommer jag iaf ha gett drömmen om ännu ett barn en rejäl chans.

    Önskar er alla en fin jul!


    Tråkigt att höra att det inte blev något! Det låter klokt att låta själen och kroppen vila lite. Man ska tillåta sig själv sörja när det känns så.

    Även om det kanske inte känns som en tröst just nu så tror jag att du har goda chanser att bli mamma framöver. Bara hämta lite krafter så man orkar försöka igen.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021