• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Amelia84 skrev 2021-09-21 16:18:06 följande:
    Ja jag förstår verkligen att stressen blir mer påtaglig när äggen inte riktigt vill samarbeta. Det var ju så märkligt också att äggen på ena sidan bara hade försvunnit. Så det känns ju som att ett möte med kliniken är bra för att reda ut lite frågetecken. Känner ni er redo för en ny stimulering så snart kroppen återhämtat sig eller vill ni ta en lite längre paus?

    Du har ju såklart helt rätt :D jag vill ju helst må bra under graviditeten. Jag tror att jag börjar landa mer och mer i att jag inte har så mycket symptom och att det är helt ok. Jag kan ändå inte påverka vad pricken bestämmer sig för i magen. Det låter ju som att du hade några riktigt hemska veckor. Usch, Stackare! Det är så knasigt det där hur det kan skilja sig så mycket från person till person. Hoppas verkligen att du får lindrigare symptom i din kommande graviditet <3

    Kram
    ja precis, äggkvaliten verkar ju vara mitt problem och det enda problemet som egentligen inte går att göra så mkt åt, men jag tänker att det endast behövs ETT ägg som ska klara sig och bli starkt... Solig jo jag har en del frågor men framförallt kanske gällande stimuleringen då de senast satte sig emot att prova gonal f och menupur ihop pga av något värde jag hade, men nu kommer jag nog propsa på det, eller ev endast menopur. 
    jag blöder (väldigt mkt) just nu med mensvärk from hell, men skulle känna mig redo att köra igång nästa mens. Dock vill jag ev. kunna styra lite när jag sätter igång då mitt schema för hösten är lite fullsmockat med vänner och familj som kommer o besöker oss. Jag har fått ett möte nu med kliniken den om 2 v så efter det hoppas jag kunna planera in för ny stimulering! Glad så nej, jag vill aldrig ta en längre paus!!!

    precis som du säger kan du inte påverka varken symtpom eller vad det lilla livet bestämmer sig för att göra men nu är du gravid och det är ju faktiskt ett litet mirakel i sigHjärtakram!!!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-09-22 08:01:04 följande:

    Då är dagen D här, mens! Så då blir man nåldyna från och med ikväll, igen.


    woohaa!!! nu kör vi, vad härligt att få börja igen!!Hjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-09-21 21:04:21 följande:
    Har du fått svar på provet idag? Läste att mensen kommit. Det låter som en bra plan framåt. Är imponerad över att du redan orkar tänka framåt. Ni kommer att lyckas! Det gäller bara att fortsätta. Kanske kan de göra något annorlunda vid nästa ivf? Jag bytte ju till Menopur sist...kändes bra att göra något annorlunda och jag svarade ju helt annorlunda på den.

    Tack för tummarna! Orkar inte med att testa på en vardag och jobba sen utan helg är en bra grej för mig. Kram
    hej! japp, jag hade HCG 4 vilket inte tyder på någon graviditet.. jag blöder som en galning också och har sjukt ont i magen, men är faktiskt tacksam att mensen är tillbaka i alla fall!

    Tack för tips, Jag ska också be om Menopur nästa gång, kommer def inte fortsätta med Gonal F då det verkar göra mina ägg klena(re). (skyller på det i alla fall...) har fått till ett möte med kliniken om 2 v så det känns toppen!

    'a men snart är det helg och jag hoppas o tror på plus för dig, det är VERKLIGEN din tur för bebis nuSolig!!
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-09-22 13:58:11 följande:
    Det låter som att du också haft en lång kämpig resa, heja dig!

    Usch, för mig blev det samma sak vid första IVFen, inget gick att sätta tillbaka. Körde vidare med gonal f vid Ivf 2 och det gav egentligen samma resultat, insättning av en 2dagars och inget till frysen. Sedan tog vi beslut att byta till menopur, trots klinikens avrådan, vilket gav till frysen. Även vid ivf 4.

    Intresssnt att menopur resulterade i mycket bättre resultat även för dig. Så underbart och helt overkligt att få det beskedet!!

    Nu håller jag tummarna för dig! Än så länge håller sig mensen borta? Kramar
    (sorry hijackar ditt inlägg!)

    Ja men just det - du är ju också ett levande bevis för att Menopur funkade bättre trots avrådan från kliniken! Då kan jag ta med mig dig som exempel till min mötet med min klinik! Flört
    Vet du av vilka grunder din klinik avrådde dig? Min klinik i Prag sa något om mina LH värden tror jag - att pga av dem så borde Gonal F funka bättre än Menopur, men jag kan också vara lite förvirrad av alla förkortningar som används hela tiden...
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-09-23 06:41:31 följande:

    Tiden går så sakta, så sakta. Är i v 6+ idag, om jag förstått det rätt säger man att man är i vecka 7. Aldrig riktigt anammat räknesättet. 13 dagar kvar till vul.. läst i tråden att det, igen är många som plussat! Stort grattis till er!!


    hehe ja jag vet att tiden går sakta innan första VUL, du verkar också fått ett hyfsat sent VUL men förstår att de givetvis vill vara helt säkra på att man kan se något. Jag fick se min lilla flicka första gången i v 6+4, men jag vet att de är motvilliga att boka in en så tidigt i Sverige. 
    Du får ta upp en ny hobby och sysselsätta dig med i 13 dagar Drömmer
  • Inalina
    Smilla93 skrev 2021-09-22 17:47:41 följande:
    Ja det var super tufft för både mig och min sambo är vi fick beskedet om att det inte fanns något foster som utvecklades. Men som du säger så är kanske chansen att vara med om ett missfall två gånger liten, så jag ska ta med mig det! Jag och sambon har kommit överens om att vi ska försöka sluta noja och bara vara, vi kan ju ändå inte göra eller påverka något. Dock ska jag ringa kliniken imorgon och kolla om jag kan gå komma på ultraljud tidigare eftersom att det känns väldigt sent i V. 10.

    Åh vad tråkigt att det inte blev något, men samtidigt skönt att du iallafall fick din mens som vanligt! Vad sjukt att de ger en sådan spruta om det finns risk att hamna i klimakteriet efteråt.. Men ge inte upp, det kommer gå någon gång! Har det gått en gång så ska de ju gå fler! Hur ser planen it för er framåt nu då? Kram
    Usch ja kan inte ens föreställa mig att få det beskedet, vet att flera i tråden vart med om det. låter som att ni har ett sunt synsätt på nojandet! Hoppas du får positivt besked från kliniken, stå på dig och säg att den andra sjukvårdsinstansen som du berättade om också tyckte det var väldigt sent. I v 10 kan man ju t.o.m. göra NIPT för att få reda på vilket kön bebisen har, och kromosonavviklser etc!

    ja jag håller med om att det är sjukt med sprutan, tydligen kan det bli så om man redan är nära klimakteriet, att mensen försvinner heltFörvånad

    Planen nu är att ha möte med kliniken om 2 v. sedan förhoppningsvis köra igång med ny stimulering med menopur med kort protokoll med oktobermensen. MEN min syster ska komma hit och hälsa på i början av nov så jag skulle vilja skjuta på stimuleringen någon vecka om det går så jag ska höra hur de ställer sig till det, vet att man kan göra det då jag gjort så här i Schweiz. Så jag är den här lite krångliga personen som alltid ska ha det på mitt sätt haha! (brukar dock få det så med....Flört) kram!
  • Inalina
    Amelia84 skrev 2021-09-22 14:47:35 följande:
    Exakt :) det behövs bara ett guldägg! Hoppas nu att det blir ett bra samtal med kliniken och att du får testa en annan behandling! Så härlig inställning att köra igång igen! Du är GRYM!

    Hoppas att mensvärken släpper och att du mår bättre snart <3 kram!!
    Ja man får stå på sig helt enkelt i den här karusellen och lita på sina instinkter en del har jag märkt. De ska ju inte kunna neka mig att börja med en annan spruta som stimulering, även om det inte är deras rekommendation. Tack för fina ord, mensvärken har gett med sig lite nuGlad!
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-09-22 15:26:22 följande:
    Hej :) Tänker på dig!! Jag tycker absolut att du ska testa att prova menopur, det är gjort av mer naturliga ämnen (som jag har förstått det).

    Min klinik tyckte att jag hade fått så bra resultat på mina två första ivf:er, dvs fått ut många mogna ägg och fått embryon (själv tyckte jag inte det eftersom vi inte fick några blastocyster på sammanlagt 28st mogna ägg) De tyckte att det var riskabelt att byta pga att menopur är lite svårare att reglera och att det kunde bli antingen färre ägg eller att jag skulle bli överstimulerad och inte få sätta tillbaka något alls. De tog till och med upp vår fråga i läkargruppen och avrådde oss, men vi kände att vi inte hade något att förlora på att testa. Särskilt eftersom det var vårat sista landstingsförsök. Så glad att vi testa det med tanke på att det var vid ivf 3 och 4 som vi fick fram blastocyster och dessutom till frysen.

    Stort lycka till med mötet med kliniken <3
    Tack :) ja lite märkligt hur de kan tycka det är bra resultat utan blastocyster?? Det är ju hela poängen för att kunna ses som lyckat försök tycker jag! Bra du stod på dig och nu sitter du nästan halvvägs in i graviditeten? Hjärta

    Överstimulering verkar omöjligt för mig med mina tröga äggstockar.. får väl vara glad över det i alla fall, flera gynekologer jag gått till tycker det inte går ihop alls att jag inte blir överstimulerad med så otroligt hög dos trots normalt AMH-värde. men nu har jag läst att vissa kliniker inte ens kollar på AMH värde då det kan vara missvisande (verkar ju så i mitt fall!) Drömmer
  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-09-23 12:15:56 följande:

    Jahapp. TD och BIM idag. Tydliga besked av kroppen med blankt test och mens direkt efter. Inte min tur denna gången heller. Så vi är några som får fortsätta följas åt!

    Kliniken har nu stängt ett tag för att flytta, så nu blir det ofrivillig paus. Hoppas på insättning av min sista blastocyst i november, meeen vill egentligen försöka hitta mer information om varför det inte funkar först. Har lyckats få en telefontid led läkare redan på måndag. Båda insättningarna har ansetts ske med fina blastocyster. Enda ?felet? de hittat på mig är en endometrios som de inte tycker påverkar. Någon som har erfarenhet eller vet något om endometrios kan påverka negativt när man väl är inne i IVFsvängen?


    så ledsen att höra att plusset inte kom denna gången heller Obestämd och ja precis vi får fortsätta följas åt, förstår det känns ensamt när så många här i tråden verkar ha lyckats denna gång och man själv sitter med blanka tester. 

    Precis som Estelle skrev så verkar det mesta hänga på embryot i de allra flesta fall, det är väl det som förklarar det mesta, om man inte redan har en immunsjukdom eller koaguleringssjukdom eller liknande som man fått diagnostiserad sedan innan.
    Hur många återföringar har du gjort nu? Har tyvärr inga erfarenheter med endometrios men säkert någon annan i tråden som har. Stor kramHjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-09-23 11:59:03 följande:
    Förstår att du är tacksam för det även om det låter jobbigt med massa men och mensvärk. Man vill ju bara att det ska fungera så man kan göra ett nytt försök.

    Jag tror att menopur var bättre för mig. Mycket fler äggblåsor. Skönt med nytt möte inom kört. Hoppas de är positiva!

    Känner mig orolig inför bim imorgon! Men jag vill inte tjuvtesta så här nära inpå utan nu väntar jag till söndag! Kram
    Ok kul att höra att ännu en person tyckte Menopur var bättre, känns som att jag har fått lite mer på fötterna nu inför mötet, skulle ju bli förvånad om de skulle trilskas och ge mig Gonal F ännu en omgång!

    Låter ju som att det är lika bra att du väntar till söndag, är det din testdag? ja oj vad man har STENKOLL på dagarna under en ruvning.. helt galet!Flört
     
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021