• AndraSladdis

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Truuly skrev 2021-06-05 07:51:29 följande:

    Rd 10 och jag tog ett test. Svagt positivt??! Testdag på måndag. Vågar man tro? Herregud! Mitt första plus nånsin i så fall! Helt skakis!


    Det där är ett plus. Grattis!
  • AndraSladdis
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-04 08:00:05 följande:

    RD10 och vågade mig på att testa.



    I chock och så glad. Hade intalat mig att det nog va kört denna gången. ????????


    Vilken boom av graviditeter i gruppen när man inte läst på en dag :). Stort grattis!!


    Och ja, du är inte den enda som trott att det var kört pga symptombrist, jag hade samma vid båda mina plus, haha.

  • AndraSladdis
    Jill92 skrev 2021-06-05 21:35:29 följande:

    Tjejer! Sitter och klurar på det här med ruvardagarna! I en ?vanlig cykel? (utan IVF) så räknar man ju alltid dagarna efter ÄL väldigt noga innan man kan testa. Tex brukade jag börja testa några dagar innan BIM typ äl+10. Får inte ihop detta med att under IVF odlas embryot två dagar och SEDAN börjar man räkna ruvardagar först dagen efter det sätts in. Borde de inte typ motsvara äl +3? Räknas ÄP inte som som ÄL? Isåfall borde man kunna testa myclet tidigare än det datumet som RMC satt som testdag. Kram på er!


    Jo, ÄP räknas som ÄL och man kan testa tidigare än klinikens testdag. Klinikerna tar till lite extra så att resultatet blir tydligare.
  • AndraSladdis
    Clemmentina skrev 2021-06-07 12:21:21 följande:

    Då hänger jag med. Det är helt klart en komplicerande faktor att inte veta när återföringen blir men skönt att kunna göra vul i Schweiz och bara resa för äggplock och återföring.

    Progynon ä också östrogen så det är ungefär samma som med Estrofem då. Tog du dem när du blev gravid med dottern? Om det var så ger dig mig lite hopp att detta kan bli bra. Har jag turen att bli gravid får jag fortsätta med dem en bit in i graviditeten också liksom med Lutinus.


    Jag tar också Progynon. Får fortsätta med dem till v12 om jag kommer så långt.
  • AndraSladdis
    Estelle011 skrev 2021-06-10 10:50:47 följande:

    Fick precis samtal från kliniken - alla 11 ägg blev befruktade!  


    Vad roligt! Ska du göra ET på dag 5 då?
  • AndraSladdis
    Annna84 skrev 2021-06-10 09:05:12 följande:

    Ja, det är nog bäst att skippa testningen nu och hålla ut. Första VUL är om knappt 3 veckor, dag 8.0. Lång väntan..

    Hoppas att du kryar på dig och att den värsta pollenallergin släpper snart. Tar du tabletter nu för att styra ägglossningen?

    Jag får se om jag går på akupunktur efter det att jag har varit på första VUL, så svårt att veta vad som ger vad.


    Roligt att höra att testerna hade ökat och att du känner dig nöjd med testningen nu. Låter klokt. Lycka till på ultraljudet!

    Min klinik ville ha ett VUL väldigt tidigt, så i går (i vecka 6+3) fick jag se ett normalstort embryo med tickande hjärta!!
  • AndraSladdis
    Dhalia skrev 2021-06-10 21:14:41 följande:

    Ååh grattis så underbart :) hoppas så att allt ska gå bra nu <3 kommer ni göra NIPT igen?


    Tack! Jag hade lite bruna flytningar kvällen innan UL och får fortfarande ut brun Crinone, så jag är lite orolig ändå.

    Jag tror vi kommer att göra NIPT eftersom jag erbjuds det. Nu har vi iofs gjort PGT-A redan och jag fick inget svar i NIPT förra året när det gick åt skogen. KUB kommer jag också att göra. Du då?
  • AndraSladdis
    Inalina skrev 2021-06-24 08:57:26 följande:

    tack snälla du för pepp, jag fick ett tips att höra av mig till fertilitetsklinik i Sthlm så jag gör det i första hand men annars hoppas jag absolut att en VC kan hjälpa mig!

    jag blir liksom lite skraj när jag läser om sprutan då den ges till cancerpatienter för att de ska hamna i klimakteriet etc för att stänga av alla hormoner och då blir det alltid så läskigt tycker jag när medicinen INTE är framtagen för IVF egentligen, utan är 'off label' som man kallar det (och menat för andra ändamål). dessutom alla skräckhistorier om att ta sprutan som verkar 10ggr tjockare än alla andra sprutor man tar får mig att tvivla och ev skriva tillbaka till min klinik och fråga efter annat sätt att nedreglera med nässpray eller liknande blir så besviken på min kropp som väljer att göra det så JÄKLA svårt! 

    Tror du att ni kör en FET i augutsi?


    Hej! Jag har inte tagit just Zoladex, men däremot nedregleringssprutan Procren som ska sätta en i klimakteriet en månad åt gången och används för cancerpatienter. Det var standard hos min klinik att ta den inför en stimulerad FET för att säkerställa att man inte ägglossar.

    Det var inte så farligt, förutom att man kände sig lite som i klimakteriet under tiden :).

    Flera fertilitetsmediciner används av cancerpatienter, t.ex. Letrozol används av bröstcancerpatienter då den är östrogenhämmande. Om man läser manualen så brukar det bara stå hemska saker och inget om IVF :p.
  • AndraSladdis
    IVF2021 skrev 2021-06-26 17:29:39 följande:

    Hej alla,

    Behöver er kloka hjälp. Är i cykeln efter stimulering nu. Har gjort plock har haft min första blödning (ingen insättning). Försöker nu hitta min ägglossning men misslyckas. Har testat mellan CD 11 och idag CD 15. Har har en diskret LH-ökning alla dagar. Brukar ha helt blankt test till dagen innan peaken och sen riktigt tydligt på CD 13. Är det vanligt att ha liten ökning hela cykeln efter stimulering eller vad händer i min lilla kropp??


    Hej!

    Jag skulle sätta in i cykeln direkt efter plock och då var ägglossning säkert en vecka sen trots att jag fick ta Letrozol. Det är tydligen inget ovanligt och det var därför jag fick Letrozol. Blev gravid på den insättningen så jag tror inte att det påverkade något negativt.
  • AndraSladdis
    Inalina skrev 2021-06-28 08:42:02 följande:

    hej! tack för svar :) du gör inte ivf i Sverige heller? Jo precis jag har läst om Letrozol också, och givetvis är det ju logiskt ändå till slut då det handlar om hormonbehandling i båda delarna..hur går det för dig? vilken vecka är du i nu?


    Nej det stämmer, jag går i Ryssland. I Sverige föredrar FET i naturlig cykel så nedreglering är nog inte aktuellt då.

    Jag är i vecka 10 nu, fick se den lille senast för en vecka sedan!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021