• Kronärtskocka

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Härligt att vara på g och spännande med fler prover och annat upplägg. Lycka till!

  • Kronärtskocka
    Inalina skrev 2022-03-30 13:16:00 följande:
    Hej vännen, åh kan knappt föreställa mig efter allt man har gått igenom att äntligen få ett plus efter allt kämpande! så otroligt orättvist när man då inte får behålla den otroliga känslan och få rida på vågen. Jag kan förstå att man känner sig bitter och sviken och även lurad (av både sin egen kropp och att det inte bara ska få fungera liiite åt ens eget håll för en gångs skull i denna processen!) 

    Jag håller verkligen tummarna för att de hittar en donator snart, jag kan nog rekommendera min klinik i Prag, Gennet heter den om du skulle vilja se dig om efter donator om det tar för lång tid på din klinik, jag tycker bemötandet vart bra och de verkar duktiga på ÄD. Jag förstår att insemination känns som för låg chans, beundrar alla här inne som tar nya tag gång efter gång, till slut ska det lyckasHjärta
    Ja, sorgen kommer ta sin tid att hantera. Alla drömmar och allt kämpande som inte blev.

    Samtidigt som jag fortsätter kämpa och tror att det en dag kommer ett liv som jag får välkomna till världen.. Tack för tipset. Förstått att många är nöjda med den kliniken. Som ensamstående tror jag inte (men är inte helt säker) att de skulle ta emot mig tyvärr. Alternativen blir färre som ensamstående och begränsas ytterligare av att jag vill ha en öppen donator.

    Men, dagens glädje: Min klinik ringde mig idag och erbjöd mig en donator. Så nu är bollen äntligen i rullning. Jag har ingen direkt koll på något om behandling och tidsplan. Men just nu spelar det ingen roll. Det kommer lösa sig tids nog. Och jag kan samtidigt som jag sörjer också känna hopp inför att jag nu får större chans att lyckas! 
  • Kronärtskocka
    Inalina skrev 2022-03-31 09:57:06 följande:
    Ja just det förlåt, de är lite restriktiva i Tjeckien, tror t.o.m. man ev måste vara gifta sedan en tid tillbaka, glömde helt bort det.
    Men låter ju fantastiskt att kliniken ringde!! Vad spännande att du är igång, vet du om det vanligtvis är FET som de kör då eller får man tillbaka ett färskt embryo? Känns som att det är mkt som ska tajmas in om det är i en färsk cykel men allt går juFlört Vad spännande!! Lite skönt också att du slipper äggplock och de jobbigaste grejernaGlad! stor kram!
    Både min danska klinik och den klinik som gör äd här i Sverige där jag bor kör med FET. Dröjer nog till slutet av maj innan det är dags för insättning då jag har lite prover att följa upp. Men det känns bara bra. Tid för återhämtning och läkning och för att samla ny kraft. Lyxigt att veta att jag sedan förhoppning har fina blastocyster i frysen. Det har jag aldrig haft. Så det känns bra. Men donerade ägg är varje månad som går inte så stressig heller. Kram!
  • Kronärtskocka
    Sanathalie skrev 2022-04-04 15:59:43 följande:

    Hej allesammans!
    Så fint att se att den här tråden tågar på, med allt från fina hejarop, sorg, tröst och lycka Hjärta Det är en ofattbart svår resa på så många sätt.

    Vi påbörjade vår Ivf i slutet av förra året, fick sex st fina femdagars-embryon till frysen och har gjort två återföringar i simulerad cykel med progynon och lutinus men inget av de två tog sig.
    Vi valde att pausa en månad eftersom jag inte mådde bra av alla hormoner och har sedan trackat ägglossningen med stickor för att göra en ny åf i naturlig cykel efter rekommendation från kliniken.
    Problemet är att igår och idag är jag som mest fertil enligt stickan och åf blir då på lördag eller söndag men kliniken har inte öppet på helger vilket för mig låter helt sanslöst! För hur kan man driva en sådan verksamhet utan att kunna anpassa efter sina patienters cykler? Jag har sedan innan inte så mycket förtroende kvar för kliniken av olika anledningar och det här spädde bara på mina redan dåliga känslor vilket känns så trist.
    Hur ser det ut där ni går? Har jag missförstått detta och är det så att de flesta har verksamheten stängd på helger?
    Enligt kliniken ska jag behöva ta progynon ändå för att styra när vi kan planera återföringen. 
    Jag känner mig så frustrerad över allt det här.

    Ha en fin måndag allihop Hjärta


    Hej!

    Gott att ha så många i frysen, men jag förstår frustrationen kring att ÄL måste stämma med klinikens öppettider. Speciellt när kroppen egentligen skulle klara sig utan hormonerna.


    Vet att detta har diskuterats i poddar och i trådar innan. Men vet inte riktigt hur olika kliniker jobbar. Vet att CLV iaf har öppet även på helgerna och att det är en säljspitch för dem. Oklart om min klinik i Gbg hade det, tror inte det. Har hört andra i Gbg iaf gjort återföringar (ej ägguttag) på helgen på andra kliniker. ( Kanske något jag bör kolla med min nya danska klinik när jag tänker efter?.)

    Hoppad du får fler svar här. Och jag tror vi alla förstår frustrationen av att vara i händerna på andra och inte kunna påverka något själv.

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-04-10 14:38:47 följande:

    Hej 
    Nu går det inte å svara trådar igen..
    Jag hade ett online möte med Olga i SY:Petersbutg går där jag tackade för hjälp stöd och tipps och meddelade att jag ej kommer resa till dem i sommar. Var emotionellt både för mig och doktorn. Usch vilken situation de är under också..de kan inte säga nått men märks på tonen.. Har ett nytt samtal med Mallorca på Onsdag då ska vi sätta upp en plan för vad som händer nu. 


    Hej
    Vilket ödesmättat samtal. Klinikerns står ju för så mycket hopp och känslor för oss som försöker. Märkligt och obehagligt när krig sätter stopp. Måste vara tungt för dem som vill driva sin verksamhet när detta sker. 


    Hoppas det känns bra inför behandlingen på den nya kliniken och att ni fick garantipaketet. När tror de att ni kommer igång där? Fint att ha en sol och fertilitetsresa att se fram emot!

    Dibella: Vet tyvärr inte. Du kanske kan fråga dem via 1177? Väntar ni på FET eller ny behandling?

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-04-13 02:56:29 följande:

    Hej
    Nu har jag huvudbry..Spanska kliniken säger att vi bör köra på korta protokolllet. I svergie har de sagt att man bör nog prova långa. Då korta prokollet ×3 inte resulterat i live birth. Är 2 stimuleringscykler efter varandra där man sen kollar på kvaliten på alla äggen (pgta) för att se vilka som är livskraftiga så inga har några kromosomfel. Spanska instituto bernabeu menar att det inte finns bevisat vad som är bättre beror på individen. Jag får välja långa personligen men då kan jag bara få en omgång med mina egna ägg istället för som planerat 2...Sedan är det två omgångar med embryodonation...Försöker läsa mig till och har väl halvt om halvt kommit fram till slutsatsen att långa gör man på yngre eller de som ej har egen naturlig ägglossning. Ägglossningen har aldrig varit ett problem..Tiden talar för att göra ett kort protokoll..Olga i ryssland tyckte långa..
    En del mår jättedåligt på långa protokollet och är ökad risk för överstimulering..har haft det(troligen) i samband med mens efter en klinisk graviditet..mensen efter åkte jag in akut med smärtor och där sa de att det händer ivf patienter ibland när de ha paus mellan cyklerna,  men det är inget som finns bevisat..äggen blir större än normalt därför mer smärtsamt vid menstration..

    GAAH vad gör jag?? 


    Hej

    Hoppas det löste sig vart och hur du kan ta de prover du behöver ta.
    Åh, jobbigt val. Hur motiverar de att du bara får ett försök om det blir det långa? Är det pga tidsaspekten? Blir ju ändå två ägguttag så det borde ju inte göra så stor skillnad för klinikens kostnader kan jag tycka. 
    Har du bara prövat det korta förstår jag att du nu skulle vilja försöka med det långa, att OLGA rekommenderat det förstår jag också gör det lockande. Jag har gjort ett kort och tre långa. Fick ut fler för det mesta på det långa. (Men med lågt AMH är det ändå inte så många och inga har någonsin blivit blastocyster att frysa.) Min svenska läkare har trott att det långa är bättre för mig då det är lättare att övervaka tillväxten och hon ansåg att det kan ge bättre kvalitet för mig som är gammal om hon kan se till att flera i liknande storlek växer till. Men vet att de på andra kliniker tänker annorlunda. Ser att din spanska klinik har goda resultat på två korta efter varandra. Men det borde ju inte vara merjobb för dem med två långa efter varandra heller... 
    Kikade på gamla inlägg och såg att du fått ut 8 per gång, då blir det ju väldigt många på två uttag om det ger lika många även med kort. Några toppenfina borde det ju finnas då. Gah, förstår att det är ett väldigt svårt val. 
    Så skönt det vore om de olika klinikerna sa samma, så en som patient samt fundera över vad som är rätt...
    Inser att jag nog inte bidrar med någon klokskap, förstår att det är svårt att välja. 18mån är inte heller så lång tid så tiden spelar ju in också.
    Hoppas du landar i ett beslut som känns rätt för dig! 
  • Kronärtskocka

    Always choklad: Gott att du kunnat bolla med en gyn du har förtroende för. Så du kan göra ett val som blir rätt för er!

    Skönt att få testa embryona så ni minska risken för att fler graviditeter avslutas i förtid. 


    Ja, inte är det lätt att förstå, men det är nog ingen exakt vetenskap och olika kliniker tolkar och tar fasta på olika studier och tror på olika saker. Hoppas ni får fatt i vart ni kan ta proverna och att väntan till start inte blir så lång nu!

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-04-21 17:37:38 följande:
    Sådär nu är vi igång!
    Bokat två ej återbetalningsbara biljetter????
    Drar till Alicante nästa veckoslut för fördjupad sperma-analys. Blir första utlandsresan på lääääänge!
    Så kul!
    Weekend, värme och spermaanalys. Låter härligt att vara p g!
  • Kronärtskocka

    Frida123123: Härligt att veckorna går och det börjar närma sig för er! 

    Always choklad: Segt att behöva göra sånt detektivarbete. Hoppas du hittar alla provsvar tillslut! Det är dumt att inte allt syns lätt i journalen på 1177. Får du begära ut dem i papper från olika ställen då? Skönt att ni kände er bra omhändertagna på kliniken. Gott inför nästa resa. 

    Här känner jag mig så olycksförföljd. Var till gyn idag, på eget initiativ bara för att se att allt såg bra ut då jag vid sista IVFen hade ovanligt tjock slemhinna, sedan blev jag ju gravid och fick missfall. Idag hittade de en polyp i min livmoder. Så där gick planerna på den första insättningen med ett donerat ägg upp i rök. Istället skickades remiss till hysteroskopi för borttagande av polypen. Oklart hur lång väntetid det är. Fy fan vad jag är less på alla udda saker som händer ( har genomgått en generisk undersökning och en konisering under dessa år som försökare) som om inte försöken i sig är en kamp..

  • Kronärtskocka
    Inalina skrev 2022-05-06 13:26:46 följande:
    hej vännen, ja det är tufft med motgång efter motgång när man bara vill bli gravid! det är ju ganska vanligt att man får en polyp eller att en äggblåsa blir kvar och inte spricker etc efter ägglossning/IVF, jag har haft så flera gånger och oftast försvinner de ju vid nästa mens. Jag har faktiskt fått göra en insättning en gång trots att de hittat en liten polyp men de menade på att det skulle försvinna av sig själv, och jag BLEV gravid den gången och fick min dotter. Kanske var den så liten att det inte skulle göra någon skillnad..

    Jag tycker det är lite konstigt att de skickar en remiss direkt istället för att kolla om 4 v igen om den är borta? nu har ju inte jag all info, och kanske har du en polyp som de kan se direkt behöver tas bort. 

    Jag har också tagit bort en polyp med hysteroskopi/titthålsundersökning innan vi började med IVF men den hade då setts under flera år på ultraljud. (har även gjort konisering - så jag vet vad du går igenomHjärta

    Stor kramHjärta

    Hej

    Ja, verkar olika kring när de bedömer att de ska bort eller inte. Jag hade ju redan under behandlingen i februari väldigt tjock slemhinna och något de innan ägguttaget misstänkte var en graviditet, så i detta fall känns det rätt att de ska ta bort den. Ett missfall och en mens har ju inte gjort slemhinnan sund så kroppen behöver kanske hjälp? Läkaren spolade också för att kunna ställa tydligare diagnos så jag hoppas sjukhuset tar emot mig och att väntetiden inte är så lång. 


    Tack, skönt att påminnas om att vi är många som har otur? Men en dag hoppas jag turen vänder. Tänk ni blev ju gravida. :)

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021