• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2021-10-13 19:14:35 följande:

    Hej men då synkar vi nästan

    Jag har bara gjort korta protokollet vad innebär långa egentligen, vad får man för mediciner? Nässprej eller?

    Jag skall köra styrd återföring med predinisilon, progynon, trombyl, lutinus och embryoblut. Var och hämtade ut allt idag. Blev en liten påse.


    Håller tummarna för att allt ska gå bra denna fond. Låter hoppfullt att de satt in såpass mycket medicin. Känns som de gör allt för att ni ska lyckas. Läste någonstans att ni är inne på Olga-kliniken med? Vi undersöker också den möjligheten nu.
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-10-14 15:27:32 följande:

    Tack, ja skönt att slippa äggplock på några månader iallafall.  Hur går det för dig? Tufft med väntan?Välkommen!Hoppas mensen kommer igång snart så du får sätta igång 

    Definitivt många som är tröga i början, så var det för mig på mitt 2a IVF, hade nästan inga blåsor alls första VUL och andra VUL några fler, sen vid ÄP så hade jag dubbelt så många :)

    Sen sägs ju 1a IVF vara lite provomgång för hur lätt/svårstimulerad man är. Man kan ju stimulera på tills man anser att det är optimalt. För min del nu senast så "offrade" vi en blåsa för att låta andra växa ikapp och hoppas på att på det sättet få ut fler ägg. Så hoppas du kan hålla hoppet lite uppe och att det hunnit växa på till på måndag 


    Det förstår jag! :) Nu hoppas vi du slipper fler över huvud taget. Ja det är lite sent med väntan men inser ju att det måste få ta lite tid. Säkert bra att kroppen får vila lite också.
  • Clemmentina
    Steeph skrev 2021-10-14 18:14:31 följande:

    225ie men läkaren sa att vissa blir mer trögstartade av menopur om man har högt amh. Menopur har ju en helt annan sammansättning och de är gjort av urin, jämfört med gonal-f som ofta har mer tryck i sig och endast är fsh. Har alltid fått fin respons på letrozol (som bara är fsh).

    Jag håller alla tummarna att det ska kicka igång ordentligt. Men visst blir man orolig?


    Hm, intressant! För mig var det tvärtom. Blev överstimulerad när jag fick 225ie av Menopur men inte av 175ie Gonal-f (började på 112,5 på första försöket dock). Fast tog en del kosttillskott på sista försöket som säkert kan ha spelat in.
  • Clemmentina
    Always choklad skrev 2021-10-14 18:31:39 följande:

    Hej ja det är i samma som vi kört den senaste FET då gick det ej men man vet aldrig kan gå vägen. Givetvis det jag hoppas och utgår ifrån. Skall ta nytt sköldkörtelprov och tänkte själv bekosta ett AMH prov på 1000kr nu innan behandlingen startar om jag hinner..Mäter ju äggstockreserven..vill se om det ändrats nått från när jag startade. Säger ju inget om kvalitén men antalet i alla fall. MSN får ju räkna 15-20% ungf av de man har som ok kvalité.

    Olga

    Jo vi har varit på ett webinarium och jag fick en kontaktperson som jag mailat med en del. Jag har fått en lista på allt de behöver veta innan man bokar upp ett första kostnadsfritt läkarbesök online via länk. Blir väl som ett telefonmöte med läkare här som de varit i corona tid. Enda som verkar lite prob är att få till en gynekolog lokalt som kan assistera med UL här i Svergie, nästan enklare flyga ner till Sthlm för mig. Tar kortare tid, närmaste de har kontakt med är 40mil bort..Så skiter sig detta nu skall jag försöka övertala hon jag gått hos här, är privat. Borde väl inte skilja så mycket egentligen om de skickar resultat till en svensk klinik eller en utländsk men man vet ju inte vad de har för policy och så.

    Jag är inte pessimist men realist ????


    Det behövs bara ett bra embryo! Nu hoppas vi att detta är det! :) Och att allt annat bidrar till att det går vägen. Jag tog precis ett nytt amh och hade ett högre värde nu än för 2,5 år sedan. Men som sagt det säger ju inget om kvaliteten. Bra att ta om dock!

    Förstår att det känns jobbigt med att hitta en gynekolog där du bor. Hoppas din privata kan hjälpa till! Jag har hittat en här där jag bor. Vi kommer ha första läkarmötet om några veckor.
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-10-17 09:58:38 följande:

    Tog test nu imorse (predictor early), RD9 och det är lika blankt som alla andra gånger, så nu e det bara o vänta in att man får sätta in från frys om några månader istället.


    Åh nej vad tråkigt! :( Hoppades så att det var er tur nu. Känner du att det är helt kört? Långt ifrån alla som får plus på motsvarande äl+11!? Oavsett så är det väldigt skönt att ni har två i frysen.
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-10-17 11:34:21 följande:

    Ja det känns som att man borde kunna se något på äl+11 med ett testa tidigt test. Men kommer testa igen när mensen kommer för säkerhets skull. Men verkligen skönt med två i frysen men känns inte så hoppfullt ändå, svårt.Tråkigt att vi sitter i samma båt :( jo jag tror ändå att ni kommer få info oavsett om de blir något till frys eller inte. Det är klart att man hoppas oavsett, men många behöver fler än 1 försök ( eller 3 som jag). Men nån gång går de nog <3


    Det borde vara så men helt säker kan man ju inte vara. Jag plussade senare än bim en gång (som iofs blev missfall senare) och har läst om andra i tråden som plussat sent. Håller tummarna och skickar lite styrkekramar!
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-10-18 15:44:29 följande:

    Tack fina du <3 Inget är omöjligt såklart. Försöker tänka så med men känns som man mest drar ut på lidandet. Testade med ett predictor early test imorse igen som var kritvitt, mens beräknad på ons/tors och redan börjat få rosafärgade lutinusflytningar, samma story som tidigare gångerna. Kommer att testa en sista gång när blödningen kommer igång mer ordentligt, sen är det bara att hålla ut till mitt första FET, känns spännande att kunna testa på något nytt ändå. Bara lite ledsen över att det måste gå en cykel emellan och att man inte kan få FET vid kommande ÄL, men måste ha att göra med att slemhinnan och hormonerna ska hinna återhämta sig. Mer väntan helt enkelt.

    Men ni körde på SU tidigare också? Vet du om man kan köra FET vilken dag som helst i veckan, eller om dag 5 infaller på en söndag så får man skjuta på det?


    Åh, förstår dig helt och hållet. Det blir bra att testa FET nu. Det ger faktiskt större chans till graviditet än färskåterföring. Ett embryo som både klarat att frysas och tinas är helt enkelt starkt. :) Naturlig cykel är nog allra bäst tror jag, vilket det väl blir för er!? Den där väntan är seg men ni borde hinna med en återföring innan jul tänker jag. SU gör återföringar av FET alla dagar i veckan så det behöver du inte oroa dig för.
  • Clemmentina
    senapp skrev 2021-10-25 23:09:03 följande:

    men det går ju ändå inte ihop! eftersom man inte vet om man odlar 2 eller 5 dagar. Känns som att jag missar något!


    Är de helt stängda för återföring på helgen? För som någon annan skrev så har många kliniker öppet just för återföring åtminstone en dag. Vissa kliniker som har stängt på söndagar kanske gör återföring på dag 3 istället för dag 5 i så fall.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-10-26 08:28:48 följande:

    Hejsan, hur är det med dig? Har ni kommit fram till någon plan framåt för er del?


    Tack för frågan fina du! Som det ser ut nu kan det bli ivf för oss i december. Men det beror lite på om allt klaffar med visum och menscykeln (måste få mens inom ett par veckor...sen styrs det med p-piller). När börjar du med sprutor?
  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2021-10-27 19:34:55 följande:

    Efter tre jobbiga veckor. Ni som kommer ihåg mig så fick jag ett fryst embryo insatt, blev gravid, var på vul för tre veckor sedan i vecka 9. Inget hjärta, igen. Detta är mitt andra missed abortion på raken som båda fått sluta med Cytotec. Har haft lite dåligt samvete för att jag inte skrivit här, då så många av er här har hejat på och skickat lyckönskningar. Jag uppskattade det. Kram på alla er där ute som fortsätter och kämpar på!


    Nej men vad ledsen jag blir för er skull. Så fruktansvärt! :( Men inte ska du ha dåligt samvete för att du inte har skrivit. Vi förstår precis! Styrkekramar
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021