• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-09-22 09:37:03 följande:

    hej! japp, jag hade HCG 4 vilket inte tyder på någon graviditet.. jag blöder som en galning också och har sjukt ont i magen, men är faktiskt tacksam att mensen är tillbaka i alla fall!

    Tack för tips, Jag ska också be om Menopur nästa gång, kommer def inte fortsätta med Gonal F då det verkar göra mina ägg klena(re). (skyller på det i alla fall...) har fått till ett möte med kliniken om 2 v så det känns toppen!

    'a men snart är det helg och jag hoppas o tror på plus för dig, det är VERKLIGEN din tur för bebis nu!!


    Förstår att du är tacksam för det även om det låter jobbigt med massa men och mensvärk. Man vill ju bara att det ska fungera så man kan göra ett nytt försök.

    Jag tror att menopur var bättre för mig. Mycket fler äggblåsor. Skönt med nytt möte inom kört. Hoppas de är positiva!

    Känner mig orolig inför bim imorgon! Men jag vill inte tjuvtesta så här nära inpå utan nu väntar jag till söndag! Kram
  • Clemmentina
    Anonym1Ha skrev 2021-09-24 06:46:57 följande:

    Herregud det stod Gravid 2-3veckor <3 <3

    Ruvar dag 11 TD imorgon :)

    Får rapportera till kliniken imorgon.

    Och så åkte mannen och jobba så sitter man här själv ;)


    Åh vad roligt! :) Stort grattis! Ni får fira ihop ikväll. ;)
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-09-23 14:36:46 följande:

    Ok kul att höra att ännu en person tyckte Menopur var bättre, känns som att jag har fått lite mer på fötterna nu inför mötet, skulle ju bli förvånad om de skulle trilskas och ge mig Gonal F ännu en omgång!

    Låter ju som att det är lika bra att du väntar till söndag, är det din testdag? ja oj vad man har STENKOLL på dagarna under en ruvning.. helt galet!

     


    Jag tror det...fick i alla fall dubbelt så många befruktade ägg med menopur.

    Japp, så är det ju. Testdag är på söndag på ruvardag 12. Detta är ju en stimulerad cykel så vet inte riktigt när bim är men annars är det idag.
  • Clemmentina
    IVF2021 skrev 2021-09-23 12:15:56 följande:

    Jahapp. TD och BIM idag. Tydliga besked av kroppen med blankt test och mens direkt efter. Inte min tur denna gången heller. Så vi är några som får fortsätta följas åt!

    Kliniken har nu stängt ett tag för att flytta, så nu blir det ofrivillig paus. Hoppas på insättning av min sista blastocyst i november, meeen vill egentligen försöka hitta mer information om varför det inte funkar först. Har lyckats få en telefontid led läkare redan på måndag. Båda insättningarna har ansetts ske med fina blastocyster. Enda ?felet? de hittat på mig är en endometrios som de inte tycker påverkar. Någon som har erfarenhet eller vet något om endometrios kan påverka negativt när man väl är inne i IVFsvängen?


    Åh vad tråkigt! :( Har läst boken It starts with the egg och i vissa fall kan endo påverka äggkvaliteten. Men det behöver inte vara så. Kan verkligen tipsa om att läsa boken om du inte gjort det. Hoppas att nästa blastocyst är guldägget och att det blir ett bra samtal med läkaren på måndag!
  • Clemmentina

    Tyvärr blev det inget för oss den här gången. Testet är så negativt det bara kan vara på testdagen! :( Känns extra tomt och ledsamt eftersom detta var vårt sista embryo. Nu ska vi bryta ihop och fundera kring vad som blir nästa steg! Tänker att det blir en paus härifrån! Håller tummarna för er andra!

  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-10-05 14:20:22 följande:

    Hejsan, nu har jag haft möte med kliniken i Prag.

    Inga jättepositiva utlåtande från dem, de tycker vi ska köra med äggdonation eftersom mina IVFer vart så dåliga på sistone. 

    Dock är varken jag eller mannen redo för det och jag TROR verkligen på att jag kan framkalla ETT bra ägg för ett syskon om vi fortsätter försöka...

    I alla fall, vi kom väl fram till att vi kör igång tidigast i november då de vill att man vilar kroppen några månader när jag fått så höga doser ev medicin i augusti, de vill helst att jag gör långa metoden med den där fruktansvärda sprutan (men jag kan nog få igenom korta metoden också) det var ju uppenbarligen inget jättemkt bättre utfall med långa metoden senast.

    De vill gärna att min man skulle vara där för ett färskt spermaprov vid äggplocket så denna gången blir det att vi får åka dit alla tre när jag ska ha äggplock. (vi har ju ingenstans att göra av vår lilla mirakeldotter om vi båda åker i väg..) 

    Så lite besvikelse var det med mötet även om jag tycker det är bra att de var hårda med att man måste vila kroppen och äggstockarna lite efter en 'tuff' behandling, och om färska simmare är bättre ska de ju få det..

    Jag skulle få Pergoveris nästa gång som är någon blandning mellan Gonal F och Menopur (jag fattar inte exakt hur) men det var ju den medicinen som verkar ha funkat bäst på mig de senaste 3 IVFerna. de sa att anlendingen att de inte vill ge menopur är för att det inte är reglerat hur stora doser det finns av vissa ämnen.) också väldigt oklart men jag orkade inte gå in på detaljerna...

    ja ursäkta för långt inlägg, men nu är det ju upp till oss att köra en sista IVF-omgång (enligt kliniken i alla fall...- de vill väl inte att vi förstör deras statistik genom att fortsätta för evigt...) och det verkar i alla fall som att jag kan få ruva igen innan jul åtminstone! Kram, känns lite tufft eftersom de inte kändes så optimistiska men jag vill inte ge upp ännu...


    Hej! Kikade in här för att se om du hade en uppdatering. Tråkigt att höra att kliniken vill att ni kör på äd. Det är ju bra att de är realistiska men samtidigt kan man inte låta bli att fundera på om de tex har sin statistik med i tankarna. Jag tycker ni gör rätt i att satsa på ett försök till i Prag och att ni inte ger upp ännu. Bra att du får testa ny medicin nu! Hoppas verkligen att det gör skillnad. Håller tummarna för ny ruvning innan jul!

    Vi väntar svar på om vi får göra en missfallsutredning eller inte här i Sverige. Oavsett om det blir så eller inte har vi mer eller mindre beslutat oss för att åka till Ryssland för nästa behandling. Känns som ett stort steg men jag orkar inte lägga mer tid (och pengar) på fler behandlingar utan att veta att läkarna har undersökt alla möjligheter till våra missfall oavsett om problemet är äggens kvalitet eller något i min kropp.
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-10-05 23:30:05 följande:

    Hej och välkommen! Hoppas att du får ett bra första plock och att det är riktiga guldisar du får ut! Första gången brukar benämnas som lite testomgång innan man vet vad som funkar för en. Jag har ÄP imon så hoppas vi kan ruva ihop om några dagar!


    Lycka till på äggplocket! :)
  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2021-10-05 17:45:19 följande:

    Åh, imorgon kommer domen?.Lyckades bli gravid förra gången som tragiskt nog slutade i att man på vul i juni i vecka 8+2 såg att embryot stannat i utvecklingen och inget hjärta som slog.

    Blev gravid igen, glad absolut men med en viss försiktighet pga det som hände sist. Är idag i V8 +0. Vul imorgon. Ångest. Idag har jag även haft så ont i magen att jag mått illa. På ett oroväckande sätt. Hoppas på det bästa men förberedd på det värsta. Nej, något sådant kan man aldrig förbereda sig på.


    Håller tummarna för positiva besked från dig! :) Inget konstigt att ha ont i magen och må illa men förstår att du är orolig. Jag hoppas och tror att det är er tur nu!
  • Clemmentina
    Steeph skrev 2021-10-14 13:26:37 följande:

    Hej på er!

    Är på dag 7 idag (tagit 6 sprutor) och har haft ultraljud.

    Mitt var sisådär. 1 follikel över 10 mm men sedan 15-20 mindre runt 7-9 mm.

    Tappade hoppet lite faktiskt. Man jämför sig så mycket och läkaren var lite förvånad i och med mitt höga amh. Blir högre dos och nytt ultraljud på måndag?

    Någon annan som varit seg i starten?


    Hej! Vad har du för dos? Jag svarade dåligt på min första stimulering trots högt amh. Höjde dosen och kunde till slut göra äggplock. Dock bara ett befruktat ägg då. Läkarna var väldigt förvånade! Nästa behandling höjde de rejält och då gick det bättre. Låter dock positivt att du har många strax under 10 mm. Det kommer säkert bli ägg av dem även om det tar lite längre tid.
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-10-13 15:12:40 följande:

    Förståeligt visserligen, hoppas brevet kommer snabbt! På min förra klinik så ringde de alltid samma dag de visste om det blev något till frys eller inte, tyckte jag var skönt.

    Jag kommer vara på RD 9 på söndag med tvådagars, lite tidigt för mig att testa, men köpt på mig "testa tidigt" tester, så kanske chansar ändå. Min mens kommer alltid som en klocka, trots stimulerad cykel och lutinus så vågar inte chansa med att vänta. För dig blir det nog ganska lagom strax innan "bim"  


    Håller tummarna för att det är er tur nu! Skönt med två till frysen. Det bådar gott! :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021