• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-04-29 12:45:48 följande:

    Hur har det gått för dig? Var det inte nu på förmiddagen det var insättning? Hoppas allt går väl för dig och embryona piggnat till 


    Hej! Det gick, embryot är i magen i alla fall, fick se det på skärmen och såg väl perfekt ut om det varit ett 2dagars men det är ju ett 3dagars så tja känns som att chans för graviditet är låg ändå. Man får leva på hoppet. Kram
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-04-29 14:43:27 följande:

    Vad är skillnad mellan 2dagars och 3dagars? Skäms Varför är det mindre chanser med 3dagars? 


    skillnaden är i hur många celler de BÖR ha på den dagen. en 2- dagars har bäst chans med 4 celler och en 3 dagars med 8 celler eller mer. och min 3 dagars hade bara 4 celler :/ 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-29 15:13:30 följande:
    Usch för att gå med den känslan av att det inte kommer gå bra, men de borde ju inte återföra om det inte finns rimliga chanser att det faktiskt kan komma ikapp sig tänker jag. Den mår ju bäst i livmodern och kanske piggnar till Hjärta Vad sa läkarna kring det?
    ja precis, känns inte som att förutsättningarna är helt perfekta direkt.. nja de sa inte så mkt, de blir tystare o tystare på min klinik känner jag ju sämre resultat jag får.. hur känns det för dig? Solig
  • Inalina
    Dhalia skrev 2021-04-29 16:58:12 följande:
    Ja har också läst att chansen är ca 70% att den utvecklas till blasto om den har >7celler på dag 3. Ja hoppas på ett mirakel för dig och att den va seg :/ men dottern blev till på en blasto ellet?
    ja precis, jag tror det är typ 30% chans med en 4 cellig 3 dagars så loppet är ju inte KÖRT men men, får ta varje dag som den kommer nu, har ju en de odlar vidare på med.. härligt vi är många som ruvar nu i tråden, blir väldigt spännande när det börjar dra ihop sig till testdag, vilket testdag fick du? jag fick 10 maj!
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-04-29 17:41:09 följande:
    Jag hejar på er! Jag har också testdag 10/5 trots insättning för 8 dagar sedan haha. Kändes verkligen väl tilltaget! Om min mens skulle komma såsom den brukar efter vanlig ägglossning (om kroppen uppfattar äggplocket som ÄL) så kommer den komma 9 dagar före testdag... Känns verkligen svajigt i humöret att ruva, trodde det skulle kännas lite härligare. Men haft så ont i svanken och molvärk i magen så hoppet sjönk rejält igår. Men så idag känns det lite bättre så nu är hoppet lite högre igen.
    tack snälla, ja jag försöker ju hitta solskenshistorier men det är så jäkla svårt att veta hur de ska utveckla sig vidare när de inte hunnit bli blastocyster ännu. 

    jag förväntar mig inte att känna något under ruvningen, lite för att jag inte ens vågar hoppas denna gången. men wow när ska du testa?? rd 8 med blastis, då hade jag testat för längesen!Tungan ute
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-04-29 17:53:06 följande:
    Ja jag tror allt är ett lotteri oavsett! Håller tummarna.

    Har tyvärr ingen blastis, bara en tvådagars, så känns lite tidigt än va! Men efter helgen kanske om jag inte redan vet då! :)
    Ja men just det förlåt, jag minns ju att du har en 2dagars!! (eller tja det är den ju inte längre haha! - förhoppningsvis halvvägs till bebis-stadiet redsn! Tungan ute men ja då är det kanske lite tidigt att testa nu men absolut i helgen :)

    jag tänkte nog testa lö-sö nästa helg om min officiella testdag ändå är på måndagen. då vill kliniken att man kommer in och tar ett blodprov. (det funkar så här) blir ju spännande att se om de ringer på lördag o berättar om det går att frysa min andra.. 
  • Inalina
    Dhalia skrev 2021-04-29 16:58:12 följande:
    Ja har också läst att chansen är ca 70% att den utvecklas till blasto om den har >7celler på dag 3. Ja hoppas på ett mirakel för dig och att den va seg :/ men dottern blev till på en blasto ellet?
    haha sorry såg att jag läste ditt namn lite för fort när jag svarade, jag vet ju att du haft VUL redan  så testdag är ju lite ointressant!!! =) 
    men ja precis, jag verkar ha ungefär 10% chans att bli gravid med min 3 dagars om jag förstått det hela rätt, men men det är ju mer än jag har i en vanlig cykel haha!

    ja dottern blev till med en blastocyst! tack för att du hoppas på mitt mirakelembryo!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-29 18:38:39 följande:

    Det är sånt man sen tänker lite extra på varför de inte säger så mycket och låter tystnaden bli ifylld av sina egna farhåhor, men får verkligen hoppas på det bästa. Annars kanske pandemin hinner lägga sig tillräckligt för att nästa omgång blir på gamla kliniken? Ibland vet man inte vad som kanske kan bli annorlunda.


    Jag känner mig lite som ett emotional wreck, så fort plock och ruvning kom igång så är det som om man är personlighetsförändrad, gillar det inte alls. Kan typ sitta och tänka på den lilla i magen och bara börja storböla för att jag inte tror att den kommer klara sig haha. Instabil minst sagt, men skyller på allt kroppen vart med om senaste veckorna.


    Försöker att inte tänka för negativt, men det är svårt, ville så gärna ha en blasto denna gången, börjar fundera på om det inte är min livmoder eller immunförsvar som spökar och det är därför vi inte lyckats på egen hand heller. Börjar tvivla på att det "bara" är AMHt, för jag ägglossar varje månad.  Kritikern mot läkarna smyger på här igen Drömmer


    ja men precis, man vill gärna ha en rak och ärlig dialog med sin klinik, jag känner att min sluter sig mer o mer.. men men kan ju vara lite kulturen här i Schweiz också, bättre att inte säga för mkt liksom. 
    och ja precis, känns ju som att man kanske testar Prag igen när pandemin lagt sig lite, imorgon ska ju jag o mannen få första vaccindosen i alla fall!

    ja jag förstår dig med alla känslorna utanpå :/ man blir ju så osäker på sig själv och sin egen kropp då det är så sjukt mkt som ska klaffa och man har haft ALLDELES för mkt tid att tänka de senaste månaderna. jag känner väl mig lite lugnare ändå även om jag är lite trött o less, men har man ett barn känner jag att man har mkt att vara tacksam för ändå. 

    jag känner igen dina teorier, ett lågt amh är ju inte allt (mitt är ju inte särskilt lågt - ligger på 2,47 men du o jag fick ändå ut samma antal ägg i slutändan, där 3 befruktades!)   jag har ju dessutom lite tröga äggledare och förmodligen kan något med immunförsvaret också vara knas så finns mycket att välja mellan här Förvånad sen vet jag att efter 35 så försämras ofta äggkvaliten betydligt (kunde ju dock inte bli gravid naturligt vid 30 heller...) men ja jag funderar väl på att köra all in på vitaminer etc om detta försöket misslyckas,  samt köra mer akupunktur för att försöka väcka äggstockarna till liv, och sedan hoppas att nästa försök ger bättre utfallFlört men som sagt, kan mkt väl bli i Prag då igen för att maxa chanserna...det känns som att de vet vad de gör där. (lite kritisk måste man ju vara även om det är många faktorer som spelar in!)
  • Inalina
    Olivia1992 skrev 2021-04-29 08:46:19 följande:
    HejHjärta
    joo äggplocket gick riktigt bra! sovit kasst sen natten till måndag för att man är så orolig och stressad av hela den här processen.. och speciellt nervös över resultat. 
    Fick ut 8 ägg ur mina blåsor, inväntar svar idag hur befruktingen gått. så är fortfarande lite nervös för detFörvånad
    Ska till min akupunktör idag kl 16.00 så förhopnningsvis får hon till ett lugn i mig igen. haha. hoppas jag får sova hela nätter sen. men är pigg på dagarna så verkar som jag fåt tillräckligt med sömn endå ;) 

    hade riktigt ont i magen igår efter äggplocket, bättre idag!

    jaa! Jag såg att du skulle få sätta in idag, håller verkligen alla tummarna för ditt guldägg! precis som alla andra säger så behövs det bara ett ENDA ägg för en graviditet, så varje utvecklat ägg är ett bra och positivt besked, tänk att du snart idag är i gravidtider, vilken lycka tills motsatsen är bevisad!Hjärta
    Hallå!! vad skönt att plocket gick bra, ringde de idag och berättade om befruktningen?? och om när det förmodligen blir återföring?Glad

    ja herregud har också sovit så otroligt dåligt de senaste nätternaObestämd jag tycker verkligen det hjälper att gå till en akupunktör för att lugna sig och stressa ner lite. min tjej är dessutom sjukt trevlig och vi har en väldigt bra dialog. hon är nästan helt fokuserad på IVF så det känns bra. gillar du din person?

    hehe jag vet att jag brukar säga till andra att de nu är gravida tills motsatsen bevisats men har svårt att tro på det själv denna gången, det känns som att oddsen inte är på min sida direkt men men den som väntar får se.
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-30 09:16:56 följande:

    Ville bara skriva lycka till till er som precis har fått göra en insättning nu och till er andra som är eller snart är igång med sprutorna <3

    Jag ska på söndag få veta hur det har gått för våra embryon.

    Ha en fin valborg!!


    tack snälla, och jag hoppas på positiva besked för dig på söndag!!!Hjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021