• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    dasj skrev 2021-04-21 13:15:56 följande:

    Varför gör man inte icsi direkt om det är säkrare? Misstänker att det finns större risker med ICSI då man tvingar in spermierna i äggen?

    Vi ska få göra ICSI nu och är inne på andra försöket.


    hej igen, jag fick förklarat av min läkare att det är ju mer 'invasivt' att sticka hål på ägget och sätta dit spermien, att man ev kan skada ägget.

    och att det 'naturliga urvalet' egentligen var bättre. Men vi fick en alldeles perfekt lite dotter vid en av våra IVF 2018 så jag tror inte riktigit på det där med naturligt urval haha! 
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-04-21 14:33:25 följande:
    Nu har jag fått positivt på ägglossningsstickan, borde bli insättning på tisdag nästa vecka. Hoppas det är din tur snart!
    woohoo nu kör vi! så nära nu!!Solig
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-04-21 13:17:42 följande:
    Ja jag kände lite samma, första ultraljudet visade ju ca 8 ägg för mig, och på andra sa hon plötsligt 12. Och sen blev det 7 ägg. Så antingen var det 5 tomma blåsor eller så var det aldrig 12 där.

    Ska dit om 1,5 timme! Så nu tänker jag att de måste ha hört av sig om det inte skulle bli något...... hoppas!! Och hoppas ju såklart helst på något till frysen. Hade varit så väldigt skönt att veta att man slipper göra om precis allt det här i närtid. Men en sak i taget!
    ja hur många ägg de verkligen får ut i slutändan kan ju tydligen vara en helt annan historia. men 7 ägg låter ju bra spännande att höra hur det gick med befruktning etc. så detta är återföring på dag 2 då? eller jag minns inte när du hade ÄP? 
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-04-21 14:41:02 följande:
    Åhh! Vilket bra resultat! Vi gillar när de är flera i samma storlek! Får ni välja om det görs vanlig IVF eller ICSI? Trodde det var embryologen som bestämde det. Fast så klart, gör man behandling privat verkar man kunna påverka en hel del

    Jag har fått positivt nu på ägglossningsstickan, så nu väntar jag på besked från RMC om när insättning blir! Så då ruvar vi snart tillsammans igen!
    ja det känns bra, hoppas allt lirar som det ska till fredag nu Glad jo det är lite speciellt att man kan bestämma själv kanske men eftersom vi körde ICSI på alla den gången jag fick flera befruktade så vill jag köra det igen. På min klinik i Prag där jag gick gjorde den endast ICSI och aldrig naturlig IVF. 

    roligt att ruva tillsammans nästa vecka då förmodligen Hjärta
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-04-21 15:49:47 följande:
    Ja, 7 ägg, varav 6 var mogna, 3 blev befruktade! Det var faktiskt vad jag hade ställt in mig på, vi har inte så bra spermier att jobba med och spermieprovet i samband med äggplocket var inte så imponerande. Så ändå nöjd att 6 av 7 ägg var mogna så inte den delen också börjar tjafsa. Men ett embryo hade delat sig jättefint sa de, så det blev återföring på det för en timme sedan. Nu är det väl bara att luta sig tillbaka och hoppas på det bästa! Glad att vi åtminstone tog oss till det här steget och även fick se att befruktning var möjligt!
    jo men ungefär 50% befruktning verkar vara ett bra utfall! Roligt att du fick ett toppembryo tillbaka också SoligDu gör helt rätt i att luta dig tillbaka och njuta nu! Du är gravid tills motsatsen bevisats Hjärta!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-21 14:49:56 följande:

    Haha, kanske mer rimligt att sprida ut dem när det blir ett par stycken. 


    Läkaren sa att de förmodligen kommer köra på ICSI denna gången med, förra gången gjordes det pga få ägg men även för att under utredning så visade min mans spermier som få och dålig rörlighet, så de  ville ju inte chansa. När han sedan lämnade prov inför ÄP så var det ett normalt prov men de ville inte chansa med få ägg. Och hon sa att de *förmodligen* kommer tänka samma denna gången, men jag kommer nog dubbelkolla, vill inte stå utan några befruktade i slutändan... 


    Blev din dotter till med vanlig eller ICSI?


    ok så bra de gör icsi om det blir få ägg, det visste jag inte men man tycker ju att befruktningen borde garanteras lite mer då om det går rätt till.. då låter det ju som att det blir så igen om de ändå har gjorts tidigare. nä som du säger mardrömmen är ju att gå igenom allt och sen blir det ingen befruktning :( det har jag förstått har hänt flera i trådenObestämd

    ja precis dottern blev till med ICSI och kliniken i Prag kör inget annat utan det ingår i alla IVF. 

    jag känner att min nojjighet för att bli sjuk under stimuleringen börjar komma nu igen.. förra gången lyckades jag både bli genomförkyld under tiden OCH få kräksjukan precis efter återföringen...hoppas alla vitaminer jag tar hjälper denna gångenFlört
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-21 22:16:46 följande:
    Heej :) Vad glad jag blir att höra detta! Det är ju ett kanonresultat!!

    Hur gick det med akupunkturen? Det har varit fullt ös för mig med jobbet, men imorgon ska jag på VUL igen. Nu börjar jag känna lite. Gör du det?

    Jag ska också säga till igen att de måste göra ICSI på alla, vågar inte chansa på vanlig ivf igen.

    Sov så gott :)
    hej! Tack =) Ja på nåt sätt verkar ju min kropp reagera mer på Gonal F än Menupur/Pergoveris vilket INTE borde vara fallet enligt min klinik men men, vi får ju se hur det blir med ÄP och befruktning och allt men det känns i alla fall bra att det finns några ägg där inne som växer Glad.

    Nu i morse sen jag vaknade har jag haft väldigt ont i magen och jag tror det är äggstockarna som spökar :/ så precis som du skrev så känner jag också nu. lyckades boka in ett spinningpass till ikväll eftersom jag inte kände NÅGONTING igår men nu får vi se hur det blir med det.. ser ganska svullen ut nu också så visst händer det nåt där inne. jag tror att de kan se risker för överstimulering etc på mina blodprover jag tar (ska fråga) så jag tror inte det är någon fara så länge de inte säger nåt i alla fall. Det är ju positivt om kroppen ändå reagerar på hormonerna får jag tänka. Har även en del huvudvärk nu så kanske inte den bästa morgonen för mig idag, men men vad gör man inte Flört 

    när är ditt vul idag? 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-22 07:46:59 följande:
    Får verkligen hoppas att du håller dig frisk denna gången! Nojorna kryper på överlag när man väl sätter igång igen trots att man kunnat hålla sig lugn emellan. Vi var alla hemma sjuka i förkylning nu för 2 veckor sen så jag hoppas att man har lite motståndskraft kvar sista veckan nu.
    hehe ja om dottern inte får något från förskolan ska jag nog kunna vara lugn, hittills är det ju hon som dragit hem precis allt...Drömmer idag har jag rätt ont i magen/äggstockarna så nu hoppas jag på ÄP på måndag...

    låter ändå 'skönt' att ni haft er förkylning redan, känns ju ganska extremt att dra på sig en till så kort tid därefter Flört 
    ska du göra nåt mer ultraljud innan ÄP? 
  • Inalina
    Obalem skrev 2021-04-22 07:46:42 följande:
    Hej! Jag är igång med första IVFen och är något av en testgalning...

    Därför kunde jag inte hålla mig mer än till igår RD 5 med en 9 cellig för då var det 10 dagar efter ovitrelle. Testet visade ingenting.

    Men idag! Då syns något :] tror ni att de kan vara äkta så tidigt?
    Hej! roligt med positivt på första IVF =) det är så otroligt svårt att se på foton så här i tråden men det är inte alls omöjligt att man ser något så tidigt =) hoppas det blir starkare nu för varje dag Glad var det ett 3-dagars du fick tillbaka?
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-22 09:12:26 följande:

    Skönt när man får lite bekräftelse på att blåsorna växer på, hoppas du får plock på måndag {#emotions_dlg.flower}


    Jo jag var också glad över att bli förkyld då, tänker att då är chansen väldigt liten att bli sjuk inför ÄP. Imon blir det sista VUL för att spika ÄP, vill så gärna att det ska hunnit växa lite fler blåsor, men har inte lika stor oro som inför första VUL där jag var övertygad om att det skulle gå ännu sämre denna gång. Men vänsterstocken verkar ha vaknat till liv, förra gången var det tvärt om.


    Du hade VUL imon med? Håller vi tummarna för att vi båda ligger i stolen på måndag Solig och sen får ruva ihop med resten av alla här inne.


    ja just det vi är MÅNGA med sista vul i morgon! jag ska dit redan 7:30, kommer ju vara en zombie...Förvånad när ska du dit? äggstockarna känns bättre nu igen haha kanske hade jag legat konstigt så de hade vridit sig på något sätt :) 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021