• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-03-29 20:48:54 följande:

    Fick hem nya schemat idag inför nästa sprutstart och det står "ej start på en onsdag". Men jag kommer med största sannolikhet få mens på en onsdag, och planering är att jag ska börja spruta CD 1 eller 2 denna gången. Hade hoppats på 1 för att kunna klämma in så mycket som möjligt, men antar de inte har start på onsdag för att det redan är fullt i deras schema med äggplock 14 dagar senare? Eller vad tror ni? 


    hej! kul med nytt schema!! :)
    tur att du har 2 dagar att välja mellan att starta, även om jag förstår att du ville starta så snart som möjligt! men kanske får du stimulera lite längre istället om det skulle behövas. 
    jag fick också mitt nya schema igår och ska börja med Primolut Nor nu på söndag redan i 6 dagar, sen är det beräknad sprutstart den 15 april! Då blir det kanske samma dag för dig?
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-03-30 12:35:39 följande:

    Hej! Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Idag har jag varit på vul på RMC. Fick se en liten böna på 13 mm med ett hjärta som slog. Sjukt tacksam för det. Svårt att hålla sig från att gråta när man satt i gynstolen.

    Imorgon ska jag till endokrinkirurgen för min knöl de hittat i halsen. Fick göra vul idag för att säkerställa en frisk graviditet så de tar hänsyn till det vid behandling av knölen.

    Jag håller verkligen tummarna för er alla i tråden. Jag tittar in här då och då men ska nu försöka lita på att jag faktiskt nu är gravid, v 7+6 idag.


    men åh så underbart att se!! och att det var en liten mini där Hjärta underbart! kul att du kan glädjas åt det i den här tiden. 
    lycka till på ditt möte i morgon! stor kram!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-30 12:13:01 följande:
    Ja! Det blir nog start 15 april för mig med, vad kul att det är samma start igen. Förra gången började jag på dag 3 och plock på 14. Men vet inte hur mycket skillnad det skulle göra att börja dag 1 eller 2, men blir troligtvis 2 då. Är Primolut för att synka in sprutstart efter deras schema?

    Nu börjar jag längta! Men även nojan kryper på.
    hehe ja denna gången jäklar ska det gå för oss båda !!!Solig och ALLA andra i tråden!

    har precis vart och dragit ut min visdomstand så när detta har lagt sig tänkte jag det skulle bli en frisk vår för mig med en liten graviditet att tänka påHjärta 

    ja precis Primoluten ska på nåt sätt synka sprutstarten, har inte ritkgit fattat vitsen men de vill väl inte riskera att mensen hakar upp sig och inte kommer när den ska i naturlig cykel och att vi då inte får genomföra IVF för deras schema blir fel. ska även njuta av en solig påsk i bergen här i Schweiz så man får lite energi och D-vitamin till ny behandling!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-26 11:01:35 följande:
    Ja men två är säkert lugnt. Är det 500 mg per kapsel? Men bra att du pratar med läkaren.

    Får ingen uppdatering förrän mitten på nästa vecka när de vet hur många de kunnat frysa.
    hej!! är det idag du får besked? ringer de dig? 
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-31 22:41:45 följande:
    Ja! :) De ringde mig! Två blastocyster till frysen. Hoppas de klarar att tinas. Preliminär återföring i mitten av maj.
    Men åh vad skönt!!!! Grattis!!!Hjärta väldigt ovanligt att de inte skulle klara uptining så där skulle jag inte oroa migSolig njut av en fin påsk!
  • Inalina
    Nafplion skrev 2021-03-31 11:03:46 följande:

    Hej! 


    Jag har följt tråden sen den startade och såg nu min chans att hoppa in :)


    Vi har försökt i 2,5 år. Våra värden ser också bra ut, så ingen förklaring för oss heller. 


    Vi har gått igenom 3 inseminationer som inte ledde till något. I fredags gjorde jag mitt första äggplock som resulterade i 16 ägg, 5 blev befruktade, idag är det första insättningen. Försöker sänka mina förhoppningar så att fallet blir lägre. 


    Det är de jag tyckt varit jobbigast under denna processen, ständig hopp och förtvivlan. Hormoner, sprutor, undersökningar har jag inte tyckt varit några problem. Jag har inte tyckt att något gjort ont eller varit obehagligt, snarare spännande och att det är så skönt att få hjälp och precis som du säger kunna påverka på något sätt. 


    Min sista månad innan kort protokoll passade jag på att släppa skiten och leva som vanligt vilket jag inte gjort på väldigt länge. Jag har ändrat min kost och levnadssätt mycket för att optimera chanserna. Så jag hade nya krafter att ge mig in i detta steget :) 


    Ska bli spännande att följa dig och din resa!


    Hej o välkommen till tråden!!! stort lycka till nu!

    Spännande att du är ruvare nu för första gången! Fick ni även något ägg till frysen? Nu är du faktiskt gravid tills motsatsen bevisats Hjärta
  • Inalina
    Kakelugn skrev 2021-04-02 14:12:26 följande:

    Hej

    Vi har försökt i tre år på egen hand och med ägglossningsstimulering. Första IVFen nu och det visade sig vara manlig faktor.

    Nu är jag på dag 14 efter plock, alltså beräknad mens väl? Testdag på måndag... Men så klart kunde jag inte hålla mig och har testat sen dag sju efter ovitrelle för att se när den går ut kroppen. Men sen dess har jag aldrig fått negativt så det är svårt att tro på att jag är gravid. Någon som varit med om falskt positivt pga ovitrelle 16 dagar efter man tog sprutan? Har inte börjat blöda än...


    Hejsan!! Stort grattis! Du är definitivt gravid och ingen Ovitrelle kvar i kroppen! =) förstår att det är svårt att tro men nu får du ställa in dig och vänta på VUL om några veckor! :)
  • Inalina
    Dhalia skrev 2021-04-05 20:29:42 följande:
    Jag skulle gissa på att dem kanske tror att dem utvecklas bättre i livmodern än i deras värmeskåp. Jag fick tillbaks en 2dagars eftersom vi har dålig erfarenhet att få till frys, lyckats få en 6dagars på 4 IVF. Nu sist såg alla bra ut på dag 2 och hade då 8 st befruktade, men ändå var inget bra till frys på dag 5 ellrr 6. Den 2 dagars tog sig. Fick förra gången en 3 dagars som tog sig också men slutade i MA. Håller tummarna för din 2dagars!
    Hej!! Det måste väl vara dags för tidigt VUL för dig snart?? Hur mår du? Solig vilken vecka/dag är du på nu? kram!
  • Inalina
    Nafplion skrev 2021-04-06 08:55:51 följande:

    Tack! 


    Fick tyvärr inga ägg till frysen. Fick 5 befruktade men bara ett som klarade sig. Börjar bli riktigt jobbigt nu. Testdag 12/4 känns långt iväg. Känner inte mig alls gravid, har i och för sig aldrig varit gravid så vet inte hur jag ska känna. Din kommentar om att jag är gravid till motsatsen bevisas var precis vad jag behövde! Hjärta


    Läkaren sa vid insättningen att allt såg bra ut och att det är större chans att jag blir gravid än att jag inte blir de. Det stämmer väl inte ens? Någon annan som fått höra de? 


     


    Ok jag förstår, håller alla tummar att det är guldägget du ruvar på nu!
    Det var ju väldigt positivt att läkaren sa att det såg så bra ut och att chansen till graviditet är stor. Är blastocysten av tillräckligt bra kvalitet kan de nog säga så och det kan stämma Glad
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-07 10:27:07 följande:
    Spännande! Jag kommer också att starta nästa vecka, men detta är min 4e gång.. Vad har ni tagit för infektionsprov?
    hejsan! hur går det för dig? jag förstod att du fick grönt ljus att köra igång vid nästa mens! toppen ju! jag ska börja med sprutorna den 15 april om allt ser bra ut vid ultraljudet den 14:e. känner du dig pepp?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021