• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-03-11 09:53:32 följande:

    Jag pendlar i när jag tänker testa hehe, men håller nog fast vid söndag på RD 11, då borde man kunna se ett definitivt resultat.


    Är nog mer värt att vänta till RD6, även om jag förstår att det hade vart gott att få testat under helgen.


    Jag känner inget alls, bröst-ömheten börjar gå ned nu, vilket jag antar var ovitrelle biverkningarna som börjar gå ur kroppen. Vanligen brukar de vara ömma fram till dagen innan mens. Däremot har jag inte haft min humörs PMS än, brukar ha en dag i månaden där allt bara är ilska och sorg haha, som brukar vara en varning att mensen är inkommande. Så kanske är avsaknande av det ett tecken, eller så är det för att hormonerna är knasiga denna månaden så det inte fungerar som vanligt. Jag har inga större förhoppningar utan har redan siktat in mig på nästa omgång med bättre resultat och förhoppningsvis kunna få ut mer ägg och en blasto insatt istället, inbillar mig att det är mer lyckosamma resultat där.


    Får hoppas din blasto smygfäste under natten helt enkelt, och att du snart får lite symtom Solig men klart man måste ju inte känna symtom heller trots allt Drömmer


    ja det låter som en bra ide att vänta till söndag, och för mig att vänta tills åtminstone måndag. när har du BIM? jag har inte känt något alls i mina bröst, tror inte jag gjorde det förra behandlingen heller.. det är så märkligt hur alla kroppar reagerar olika Tungan ute någon PMS har jag heller aldrig märkt av (är kanske tjurskallig som det är ändå haha!) 

    Jag antar att vi får snällt vänta om det blir något nu eller inte och sen ta ett snack med kliniken om eventuella ändringar. (ja eller definitiva ändringar!) men jag väljer nog att fundera på det när jag vet hur det går denna gången. har din klinik sagt nåt om vad ni skulle ändra i så fall? eller skulle du byta klinik och köra dina 'gratisförsök' nästa omgång i om det blir en?
  • Inalina
    Asplövet18 skrev 2021-03-11 10:28:12 följande:

    Åh vad underbart :) Alltså andra äggplocket eller första? :) Åh jag förstår, förmodar att det inte är gratis i Schweiz direkt... En av mina bästa vänner bor också i Schweiz :D  


    Jaa jag tänkte att det kanske var hyfsad kvalitet då? Var jättenoga med vitaminer och kosten så vet inte om det kan ha hjälpt Oskyldig


    Satte du in en blastocyst då med dottern? Fick du några symptom tidigt? Är på RD3 idag och vet inte om jag inbillar mig men det har ilat fram och tillbaka i magen sedan sent igår kväll, sedan har jag drömt otroligt mycket och vaknat väldigt kissnödig senaste två morgnarna. Jag inbillar mig säkert xD

    Ahaa okej jag förstår :) Mycket ny terminologi när man ger sig in i ivf-snurran haha. 

    Känns f.ö betryggande att embryona blev så många och fina, men samtidigt ännu mer oroande om de kommer kunna fästa eller inte...


    Lillan blev till på andra äggplocket, där vi satte tillbaka 2 frysta blastocyster. (de sista vi hade). hehe nej det är svindyrt med IVF här... som allting annat ;)

    Jag hade inte jättemkt symptom med dottern, runt BIM hade jag molvärk och lite stickningar i livmodern, och efter det lite ryggont typ. men inte redan på RD3.. men ja om du blir gravid nu får du vänja dig vid helt sjuka drömmar, det kan jag lova!  

    jag blev rätt svullen efter äggplocket och har därför också vart rejält kissnödig de senaste morgnarna då det trycker på på ett helt annat sätt! Tungan ute är du inte svullen alls längre? jag har en liten bok där jag skrev ner varje dag under ruvningen förra gången hur jag kände mig och där verkar min molvärk börjat runt RD 7 och sen fortsatt i princip hela graviditeteten ;) 
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-11 11:05:58 följande:

    Ååh! Nu har jag äntligen fått lite mer info. :)
    Ringde dem för jag kunde inte hålla mig till imorgon. 

    hade 25 äggblåsor och de fick ut 22 ägg och alla va mogna.
    17 st befruktades normalt. 
    15st dukade under fram till dag 5 men har fått 3st blastocyster av 'god kvalitet' som har kunnat frysas. 

    :) 

    Känns som lågt utfall av så många befruktade ägg men 3st till frysen känns ändå rätt bra. 
    Nu ska jag 'bara' vänta på nästa mens för insättning 


    Men så skönt att du fick tre till frysen!!!! det är ju jättefint resultat! så du behöver inte vänta fram till maj på insättning??Glad då är du ju igång snart!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-11 11:42:28 följande:

    Nog vettigt att vänta trots allt, trots att jag har en djävul på axeln som försöker pressa på att IDAG! idag ska vi testa Drömmer 


    Jag har BIM på tisdag nästa vecka, om man tänker att plock är ÄL, så brukar mensen alltid komma natten till dag 15 efter ÄL. Får vi se om det blir så även efter IVF. När har du?


    Men bra att tänka som du säger, att man får ta nästa planering när man vet hur det blir helt enkelt. Men förändringar måste väl läkarna ändå ha i åtanke när det inte gick som tänkt första gången. Jag, kontrollmänniska och planerare in i det sista som jag är, försökte redan innan plock (när vi visste att det bara var 3 blåsor) prata med läkaren om nästa planering. Det vägrade hon gå med på hehe. Så jag har inte fått någon respons eller tanke på hur nästa försök kan se ut, utan får ta det vid ett negativ sa dem.


    Vi har köpt 2 försök privat i väntan på landstinget eftersom de var lite lång kö. Så vi lär använda det 2a försöket med, annars går det andra försöket förverkat ändå. Och blir det inte på de två får vi vänta in kallelsen via Landstinget, som det nog är ett tag kvar i kön på än. Har ni köpt paket eller betalar ni per omgång? Har er läkare sagt något om ev. förändringar i behandling? 


    hehe ja men precis testdjävulen! Demon hahaha!

    jag brukar nog ha BIM typ 13 dagar efter ÄL, har faktiskt inte jättebra koll då mensen inte riktigt är som en klocka.. men ons-tors nästa vecka borde nog vara BIM för mig i så fall!

    hehe klart man är kontroll och planeringsmänniska, check på den! men jag tror ändå inte man kan köra igång direkt med hormoner etc så man får nog sitta lugnt i båten litegrann och vänta någon månad eller så om det inte går vägen, så då hinner man väl ta alla samtal med läkarna etc misstänker jag! 

    Aha ni köpte 2 försök då förstår jag! Här finns inga paket att köpa tror jag, utan man betalar per cykel helt enkelt, och hade vi fått något till frysen hade vi såklart fått betala en del för ett frysförsök också, men kanske 1/3 av vad en hel IVFbehandling kostar. Jag fasar lite för vad fakturan med all min medicin kommer att hamna på... vet ju att Pergoveris som jag fick är den dyraste sprutan man kan få, och jag sprutade ju typ i 12-13 dagar Obestämd så skulle tro att den notan är skyhög..

    Nej min läkare har heller inte sagt något om en ev nästa omgång, det är ju inte så självklart att man gör en heller om man betalar per omgång, men jag är rätt säker på att jag inte skulle orka byta klinik ändå och gå igenom hela historien igen så vi skulle nog köra på med dem men byta tillbaka till GonalF. Jag skulle nog inte gå med på långa protokollet dock då jag ändå fått tillbaka en blastocyst med korta hittills. 

    när man går privat i sverige, får man ändå medicinerna på högkostnadsskyddet? så man betalar 'bara' för IVf:en? Och känner du mer tilltro till din klinik nu?
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-11 14:13:47 följande:

    Lite spännande, trots att vi gjort annorlunda under processens gång så landar vi ändå ganska nära i slutändan, både sprutstart och "slut". Kan se så annorlunda ut. Jag har försökt läsa mig på så jag förmodar att dom vill ha en cykel emellan-ish? Kan förstå att man inte bara kan kötta på och kroppen måste landa också. 


    Oj, så du vet heller inte bestämt hur mycket det kommer kosta i slutändan? Helt annorlunda då. Det blev inte så stor skillnad från Gonal-Fen och denna omgång då? Då är det såklart förmånligare för plånboken att köra på Gonal-F om det ger samma resultat.


    Ja alla medicinerna (som jag fick iallafall) går på högkostnadsskyddet. Jag hade turen att redan maxat detta med astmamediciner så alla mina mediciner var gratis, kändes väldigt lyxigt med tanke på att man redan pungat ut 60 lax.


    Jo vid ÄP och insättning så träffade jag 2 andra läkare och båda av dem var underbara och kändes verkligen som om de ville det bästa på något sätt. Så det känns bättre just nu, så får vi se hur det känns om vi nu skulle behöva planera för IVF 2 och hur deras planering ser ut för att försöka få ut lite mer ägg, där det kommer hänga på framöver. Man läser ju så mycket och ser så många olika kombinationer av saker. Man läser på om metoder, mediciner, vilka preparat som kan tas samtidigt, hälsokost osv.. så ska bli spännande om det bara blir samma eller ökad styrka eller om jag får testa annat. Man vill ju inte heller stå med 0 blåsor..


    ja precis jag hoppas vi både får samma positiva utfall ocksåSoligPlus
    nja alltså jag hade ju kunnat ta reda på vad allt kostade och jag har väl ett hum, men den exakta summan blir en liten surprice..

    nej alltså omgången med Gonal F så fick jag ju ut 12 ägg där 10 befruktades och 3 blev blastisar! så det var klart bättre utfall! sen var det ju 2 år sen, men mitt amh hade inte sjunkit så extremt mkt. ja sverige är väldigt bra med sjukvårdssystem som är skattefinansierat, så funkar det inte i schweiz, utan man betalar en privat försäkring på ca 3000SEK varje månad för att vara försäkrad och då har man ändå 25 000kr i självrisk, som man måste betala själv alltså innan 'försäkringen' kickar in... så.. ja... annorlunda system, men men båda funkar på sitt sätt, men synd att IVF i Schweiz ska vara nåt som bara de välställda har råd medRynkar på näsan väldigt diskriminerande. 

    SÅ skönt att det känns bra med läkarna på kliniken nu! jag tycker det är så viktigt, men förhoppningsvis behöver du inte ha så mkt med dem att göra på ett par år ändå !
  • Inalina
    Camii80 skrev 2021-03-12 10:17:37 följande:

    Hallå allihopa
    Roligt att läsa och följa med i er resa.

    Ruvar själv på en 6-dagars blastocyst med återföringsdag 6.3, så är på RD6 idag. Vet att testa sig på RD6 är rätt så tidigt men idag tog nyfikenheten över mig och jag tog ett gravtest bara för att Glad Min man var inte alls på noterna, haha.Skrattande

    Jag tycker att jag kan urskilja mig ett svagt streck (syns bättre IRL) men det kan lika gärna vara ett spökstreck. Har egentligen testdag 22.3 så ligger way ahead of time men men... Förra återföringen lyckades jag hålla mig till RD13 iaf Tungan ute men icke denna gång. Så jag tänkte köpa ett digitalt test och se om den visar något positivt den med. Har BIM 16.3.

    Vad säger ni? 


    hejsan!! jag ser i alla fall ett streck =) Grattis!!! hoppas verkligen det håller i sig o blir starkare nu! spännande att köra med digitalt också! jag ska också testa på RD 6 men är bara på RD 3 ännu och har lyckats hålla mig haha
  • Inalina
    Asplövet18 skrev 2021-03-12 12:02:12 följande:

    Testdjävulen besökte mig med imorse trots att jag bara är på RD4 Demon 


    Fick två streck, det ena väldigt svagt men jag ser det verkligen utan tvekan, fångas dock knappt när man skickar bild?

    Blir galen haha. Känner mig helkorkad som utsätter mig för det här redan nu :) 


    men åh vad spännande!! så tidigt!! men du verkar ju ha fått tillabak en riktig A-blastis också ;) Hoppas det blir starkare nu då så du vågar tro på det{#emotions_dlg.flower} 2 streck är ju fantastsikt! grattis! jag hoppas det smittar av sig!
  • Inalina
    Camii80 skrev 2021-03-12 13:42:57 följande:
    Tack Glad
    Tänkte, som sagt, testa med ett digitalt och oavsett vad den visar så går jag runt och intalar mig att jag är gravid och så får jag testa mig igen på testdagen.

    Har dock inte lika mycket grav-symptom som förra gången men hela den här omgången har varit heelt tvärtemot förra IVF-behandlingen. 

    Så, nu är det bara och vänta och se fram emot plusset Skrattande
    ja men du är gravid just nu i alla fall! har för mig att det var ungefär så tydligt när jag testat på RD 6 innan - som blev min dotter.

    Har du barn sedan tidigare via IVF då? 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-12 13:24:18 följande:

    Här börjar lite symtom börja trilla in under gårdagen och idag, har till och från känsla av att det ilar, hugger och ömmar i livmoder och äggstockar. Dock bara i korta stunder i stöten och sen är det stendött där emellan.


    Jag är varm och väldigt lätt att bli andfådd, man känner sig lite som när man varit förkyld i två veckor och ger sig ut på promenad i tron att man är frisk men inser att man nog inte är så pigg som man hoppats på. Lite vag frånvaro av aptit och allmän yrsel/trötthet.


    Så, nu börjar frågeleken; är det PMS, prog vaggisarna eller graviditet Drömmer två dagar till tidigt test...


    Åh så spännande!!! jag har inga symptom alls än så länge, känner nada..Hoppas hoppas!!Solig lycka till med testet på söndag och ha en fin helg! 
  • Inalina
    ace86 skrev 2021-03-12 17:20:05 följande:

    Det var utomkveds på höger sida som befarat och opererades igår kväll! Nu hemma och ska vila och återhämta mig!

    När skulle du testa dig enligt kliniken? Kram


    Åh så tråkigt att höra :( verkligen ledsen för din skull :( bra du redan opererats och för börja blicka och planera framåt snart. Stor kram till dig.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021