• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Truuly skrev 2021-06-09 17:38:17 följande:

    Jag fick ju mitt första plus i helgen. Testade sedan 3 dagar irad och det visade ingen stegring. Men då det var min testdag i måndags så rapporterade jag positivt test på 1177 till RMC (vet någon när man får återkoppling?)

    Har haft en dålig magkänsla så ville ej testa igen igår. Men idag köpte jag nytt test och det var blankt. Är på jobbet och försöker att inte bryta ihop, men tårarna rinner. Hur ska man orka? Mitt första plus, och nu väntar jag alltså inte barn, utan missfall.

    Hur gör jag nu? När sköter kroppen detta?

    Tänker på alla som har fått gå igenom detta. Många flera gånger till o med. Detta är första gången för mig o det känns så.. jag finns inga ord.


    Jag lider med dig. Så ledsamt! :( Tårarna måste få komma ut även om det är jobbigt att det händer när man är på jobbet. Min erfarenhet är att det kommer igång av sig själv inom några dagar. Men ibland kan man behöva sluta med Lutinus om man tar det. Vi finns här! Styrkekram
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-06-10 09:05:12 följande:

    Ja, det är nog bäst att skippa testningen nu och hålla ut. Första VUL är om knappt 3 veckor, dag 8.0. Lång väntan..

    Hoppas att du kryar på dig och att den värsta pollenallergin släpper snart. Tar du tabletter nu för att styra ägglossningen?

    Jag får se om jag går på akupunktur efter det att jag har varit på första VUL, så svårt att veta vad som ger vad.


    Förstår att det känns långt bort men tiden går snabbt, snart är du där.

    Tack, hoppas det med. Inte bästa uppladdningen inför återföringen. ;) Hoppas inte det är något som påverkar negativt. Jag tar Progynon och ska på första vul om en vecka på cd11.

    Går du på akupunktur nu? Förstår att det är svårt att veta om det ger något. Tänker att man får se det som avkoppling och egentid!
  • Clemmentina
    CarroAnd skrev 2021-06-10 10:19:52 följande:

    Någon annan som upplever att cyklogesten rinner ut?

    Verkar den ändå? Det är ju omöjligt att ha den kvar i slidan hela dagen om man inte för in en tampong i samma veva..


    Inte tagit just cyklogest men det är samma med Lutinus. Alla säger att det är okej/att det är så det är! Kroppen hinner ta upp det den behöver innan det rinner ut.
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-06-10 10:56:43 följande:

    Vad härligt att du är igång och ska på VUL om en vecka. Med ett 5-dagars så känns tiden innan FET så otroligt lång, men det är skönt att själva ruvardagarna kortas ner lite.

    Jag är inte på hemmaplan nu, så jag har inte gjort någon akupunktur sedan positivt graviditetstest. Om akupunktören inte gått på semester där i början på juli så gör jag eventuellt ett besök.


    Ja precis så är det ju! Får hoppas att FET ändå blir snart. Tror jag började med progesteron innan dag 14 sist.

    Då förstår jag! Du får kolla om det finns tider men det verkar ju som om det inte behövs denna gång. :)
  • Clemmentina
    AndraSladdis skrev 2021-06-10 16:38:21 följande:

    Roligt att höra att testerna hade ökat och att du känner dig nöjd med testningen nu. Låter klokt. Lycka till på ultraljudet!

    Min klinik ville ha ett VUL väldigt tidigt, så i går (i vecka 6+3) fick jag se ett normalstort embryo med tickande hjärta!!


    Underbart! :) Grattis!
  • Clemmentina
    CarroAnd skrev 2021-06-10 22:14:21 följande:

    Hej! Imorgon har vi ET för första gången. Är det någon som är på Nordic IVF Göteborg och vet om kliniken brukar höra av sig gällande hur många ägg som blivit befruktade/delat sig bra eller får man reda på det när man kommer för ET? Jag har nämligen inte hört ett enda ord sedan ägguttaget.


    Det är nog rätt vanligt att man får veta först vid insättningen! Så var det för mig på Nordic ivf i alla fall! Lycka till idag! :)
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-06-10 18:43:42 följande:

    Ni som har erfarenhet av landstinget (mer specifikt Sahlgrenska kanske). Jag har fått hem ett brev på posten där de beräknat mensstart för mig att börja med korta protokollet i mitten av september. De har ju dock noll koll på när jag har mens, och jag kommer ha en mens i augusti också. Om man rapporterar mensstart i augusti, finns det chans att man får börja då? Eller är det satt datum som gäller?

    När vi pratade med läkaren så uppfattade jag det som att det mötet jag har inbokat nästa vecka skulle vara för att boka in prel startdatum gemensamt med en SSK, men verkar vara lite olika bud :) Någon som är lite sugen på att beskriva lite kort hur det gått till via landstinget?


    Jag hade möte med en barnmorska och då bestämdes det när vi skulle börja. Har du inte haft mötet ännu har de nog bara utgått från det du uppgett och hur deras planering ser ut men allt är ju preliminärt. Klart du ska ringa in när mensen kommer i augusti och kolla om möjlighet finns. Det kan såklart vara fullbokat men det kan också uppstå luckor. :)
  • Clemmentina
    CarroAnd skrev 2021-06-11 13:53:02 följande:

    Ja, av 7 av mina mogna ägg hade 5 befruktats. Ett är i mig nu. Känns helt otroligt! Resten av de 4 ska odlas vidare ett par dagar.


    Underbart! Vilket bra resultat. Nu hoppas vi att det blir några till frysen också. :)
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-06-11 09:16:15 följande:

    Jag hoppas för fullt på att augusti inte är fullbokat redan,  men känns lite så när de lägger prel början i september, men har möte på måndag för att veta mer förhoppningsvis.Jo precis, jag har möte på måndag med en bmsk som skulle gå igenom när vi skulle börja, därför jag blev lite paff igår när jag fick hem ett brev med ett redan "klart datum". Vill ju så gärna få börja i augusti, redan en pina att vänta ut sommaren. Men får kolla närmare med henne på måndag, får panik av varje bakslag ju längre tiden går in i processen känns det som. Att få börja i september istället för augusti är som ett oöverstigligt berg..


    Förstår att det är jobbigt. Håller tummarna för bra besked på måndag!
  • Clemmentina
    MeAndMyself skrev 2021-06-13 17:16:32 följande:

    Hej alla! Har inte skrivit här sen vi plussade, försökt hålla mig ifrån sociala medier för att tiden ska gå snabbare. Denna vecka skulle vi göra ul för att få se om det fanns något tickande hjärta.. MEN i fre mitt i mitt möte med barnmorskan så får jag plötsligt väldigt intensiva smärtor i ena sidan, både framtill och i ryggen. Svetten rann och jag försökte hänga med i samtalet men började ganska snabbt spy av smärtorna och kunde inte röra mig.

    Ambulansen kom med blåljus och körde mig till gynakuten, jag fick morfin i benen och armen samt smärtstillande i droppet, de sa efterhand att jag fick morfin för en hel häst men inget tog på min smärta. Fruktansvärda smärtor!! De gjorde ultraljud och där såg de att bebis hade ett tickade hjärta (jag var knappt medveten så minns bara att de skrek att de lever typ men jag kunde inte se själv då jag var alldeles för borta) men de såg även att min ena äggstock var förstorad och full med cystor. De trodde överstimulering? vilket är konstigt då jag knappt fick göra äggplock då de bara såg tre ägg innan mitt äggplock (fick till slut ut 7 st). Efter att ha legat och skrikit i 7 timmar så kör de ner mig till akut operation (de bad om ursäkt för detta efter då de borde kört mig dit direkt, de borde förstått att jag när morfinet inte funkade att de va nått mer/annat som orsakade smärtan. De sa att operationen kan ge mig missfall innan de sövde ner mig, På operationen ser de att min äggstock snurrat två varv och strypt sig själv, den va kolsvart, vilket den blir när den dör. De vred tillbaka den och anade lite rosa ton och lät den va kvar. De tömde även min buk på en halv liter blod som förmodligen kommit från cystorna innan.

    Vet inte om äggstocken kommer repa sig än men ultraljudet dagen efter visade att bebis verkar ha överlevt. Får göra nytt ultraljud i veckan och se igen.

    De sa att detta var pga ivfen.: Herregud vilken resa detta med IVF är ändå. Jag är helt matt och orolig för att äggstocken ändå är död och bebis inte orkar detta. :(


    Vilken fruktansvärd upplevelse! :( Så mycket konstigt som kan hända. Hoppas du repar dig snabbt och att allt är väl med bebis och äggstock!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021