• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-06-07 11:42:37 följande:

    Vad glad jag blir av att läsa detta <3 Tänker på dig!


    Tack! Hur går det för dig? Testat något mer.

    Gjorde du akupunktur nu innan fet? Kom på att jag måste börja nu i så fall.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-06-07 11:43:42 följande:

    Jag behöver ju komma dit någon dag innan ÄP och får ju göra mina VUL här i Schweiz i alla fall, och sen vet man ju aldrig när återföring blir, det beror ju liksom på befruktningen som du vet  hade ju gärna åkt hem och väntat i Schweiz till dag 5 och bara åkt över dagen då, men med Corona och inställda flyg etc är det liksom också lite svårt att veta hur det ska gå. (därav den logistiska mardrömmen )

    i Värsta fall får de väl frysa 'alla' (har ju inte fått några till frys nu senast...) på dag 5, men man vill ju då också att de ska klara sig så långt...

    bra det finns alternativ till 'naturlig cykel', när jag gjorde mitt FET i Prag fick jag ta Estrofem vilket är Östrogentabletter tror jag för förberedande för FET och även fram till v 12, så klinikerna runtom i världen verkar göra lite olika..

    så förmodligen kan du göra din FET precis efter midsommarhelgen då?


    Då hänger jag med. Det är helt klart en komplicerande faktor att inte veta när återföringen blir men skönt att kunna göra vul i Schweiz och bara resa för äggplock och återföring.

    Progynon ä också östrogen så det är ungefär samma som med Estrofem då. Tog du dem när du blev gravid med dottern? Om det var så ger dig mig lite hopp att detta kan bli bra. Har jag turen att bli gravid får jag fortsätta med dem en bit in i graviditeten också liksom med Lutinus.
  • Clemmentina
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-07 12:01:06 följande:

    Vad skönt! Då är det snart dags för FET för dig. spännande. håller tummarna såklart. 


    Så glad jag blir! Tack för all pepp! :)
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-06-07 12:44:07 följande:

    Jaha men vad bra, då låter det som exakt det jag fick vid mitt lyckade FET i Prag och det var definitivt ett vinnande koncept, och det är deras 'normala förfarande' så jag tycker det låter väldigt bra! Min klinik ville att jag skulle fortsätta med både östrogen och progesteron till v 12. Kram! 


    AndraSladdis skrev 2021-06-07 13:18:34 följande:

    Jag tar också Progynon. Får fortsätta med dem till v12 om jag kommer så långt.


    Precis vad jag behöver läsa! :) På kliniken säger de att Letrozol är bättre men då hade jag fått vänta till augusti och jag tycker jag har väntat länge nog nu. ;)
  • Clemmentina
    CarroAnd skrev 2021-06-07 12:56:01 följande:

    Imorgon är det äggplock för min del. Vilket dag skedde återföring för er efter äggplocket?


    På min klinik dag 2 eller 5. Om det är fler än sex befruktade ägg brukar de satsa på dag 5 men det kan också ske snabba ändringar beroende på hur de utvecklas. Lycka till med äggplocket!
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-06-07 17:06:56 följande:

    Jag ska testa igen imorgon, det var min förra kliniks testdag, RD16 med 5-dagars. Så jag ser det lite som ett delmål. Annars mår jag bra, känner inte något speciellt. Lite ömma bröstvårtor och lite molande.

    Inför den här omgången gjorde jag akupunktur i samband med sprutbehandlingen och fram till insättning, hann med 4 gånger.

    Sedan kanske hyseroskopin påverkade lite, samt synarelan som jag tar varannan dag, plus 3st lutinus om dagen. Maxade med mycket vitaminer också. Undrar om det var något av detta som gav effekt eller om det helt enkelt var det rätta embryot denna gången. Nu tar jag en dag i taget och hejar på er <3

    När tror du att det blir insättning för dig nu när det styrs?


    Åh då är jag med! Hur gick det idag? Det låter helt rimligt att inte känna så mycket redan i vecka 5. Så har det ju varit för flera andra i tråden.

    Så svårt att veta vad det var som gjorde skillnad när det var mycket som var annorlunda. Men det viktigaste är ju att det funkade. Tänker att jag kanske ska testa akupunktur den här gången då. Fortsätter du nu?

    Tror på insättning runt midsommar men förmodligen någon dag innan om det blir som sist. :)
  • Clemmentina
    CarroAnd skrev 2021-06-07 18:22:13 följande:

    Okej. Vi får se vad de säger. Undra vad man ska säga till arbetsgivaren när man helt plötsligt inte kan komma. Man vill ju inte skylla på "ont i halsen" då får man ju 7 dagars karens.


    Det är helt klart en svår fråga. Kan du skylla på migrän/huvudvärk, dålig mage, tid på banken eller att du måste hjälpa en äldre släkting med något?
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-06-08 08:31:26 följande:

    hej vännen =) hur mår du?? känner du några symptom ännu?

    Tänk att det förmodligen var den där hystereskopin som gjorde att embryot tog sig denna gången för dig! och att du har ett par till i frysen

    jag tycker det är så BRA att de har gjort ordentliga undersökningar och förmodligen löst problemet för dig nu framöver så du slipper fundera så mkt över varför det inte funkat tidigare.

    Här händer inget särskilt, fick starkt utslag på ÄL testet idag så nu blir det full rulle här hemma HAHA  kram!


    Haha, håller tummarna för att det ska gå naturligt! :)
  • Clemmentina
    CarroAnd skrev 2021-06-08 11:41:20 följande:

    Det ordnade sig, återföringen är planerad på min lediga dag. Men om det ändrar sig får jag väl säga att jag har tid pga. Problem med underlivet, för att sedan komma tillbaks till jobbet efteråt..


    Då håller vi tummarna för det! :)
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-06-09 15:26:49 följande:

    Hej :) Det var ett starkt streck igår, så nu har jag lovat mig själv att inte testa mer så länge det inte sker något oväntat.

    Ja, testa akupunktur, för många fungerar det och så blir det en skön avslappning. Jag fick till mig att man kan fortsätta fram till v12, men jag tror att jag skippar det. Har lagt så mycket pengar?

    Hoppas hoppas på insättning innan midsommar eller direkt efter. Kramar


    Åh vad skönt! Låter som en väldigt bra plan att inte testa mer. När är det vul inplanerat? Jag hade bokat akupunktur idag men har dragit på mig en förkylning i kombination med allergi så fick avboka dagens tid. :( Min akupunktör rekommenderar också att man fortsätter varannan vecka fram till vecka 12. Blir en del pengar!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021