• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Truuly skrev 2021-06-05 07:51:29 följande:

    Rd 10 och jag tog ett test. Svagt positivt??! Testdag på måndag. Vågar man tro? Herregud! Mitt första plus nånsin i så fall! Helt skakis!


    Absolut, det är inget svagt test! Nu hoppas vi bara på att det blir starkare och starkare. Grattis! :)
  • Clemmentina
    Olivia1992 skrev 2021-06-05 08:08:40 följande:

    Det här är så sjukt och overkligt för mig... tror inte på stickorna heller! Jag skrev här för ett tag sedan och hade en färskåterföring på ett fint embryo! Följdes åt i tråden tillsammans med alla er! Men sedan på RD 7 eller 8 tog jag ett test som visade negativt! Blev jätte ledsen och sket i allt verkligen, även FL för att få tankarna på den vanliga vardagen och släppa stressen! Började blöda dagen efter också så då tänkte jag att det är ju totalt kört nu. Tog Inge mer test sen efter ?mensen?

    Sedan efter ?mensen? (2 veckor efter) har jag haft lite små rosa i flytningarna då och då. Tänkte Inge mer på det mer än att det är från alla jäklans hormoner man sprutar i sig!

    Jag och min sambo kom överens om att byta klinik, dricka vin och ha en skön sommar ihop, spaninen om en vecka osv.

    Och sen igår????? Tog jag ett gravtest bara för att, rent spontant! Och det var två jätte tydliga streck på 6 sekunder! Jag tror knappt på resultatet fortfarande! Imorse kom var det samma resultat! Och jag vet inte om det är ifrån IVFn eller oss själva. Har beräknad mens imorgon!

    Ska köpa ett digitalt idag för att se veckor.

    Jag är i chock......

    Test från igår

    Test från idag


    Jösses, vilken grej! Så starkt ju. Stort grattis! Du får berätta vad det digitala säger. Var mensen du fick som den brukar eller var det mindre?
  • Clemmentina

    Nu är min mens här och högst troligt kommer nästa fet sammanfalla med midsommarhelgen då kliniken har stängt. :( Så trist! Funderar på att fråga om vi kan ta progynon den här gången istället (även om Letrozole ska vara bättre) så att vi får göra fet innan semestern. Denna väntan är olidlig! :(

  • Clemmentina
    Olivia1992 skrev 2021-06-05 16:58:50 följande:

    Då var det klart! Vi borde ha lyckats på egen hand efter IVFn, tänker jag! Ska ringa barnmorskan på måndag för att få komma och ta ett blodprov!

    Jösses, är fortfarande i chocktillstånd! den här månaden var den sista jag trodde det skulle ta sig! Eftersom man förra cykeln höll på med alla sprutor, äggplock osv.

    Tog nyligen trombyl och kortison tabletterna också för att ev minska missfallsrisken då vi fått det 3 gånger tidigare genom IVF omgångarna!

    Tack alla ni för era fina gratulationer, och grattis till alla er som också plussat! Kom in en plusvåg här i tråden!


    Åh vad roligt! Verkligen en härlig plusvåg. :)
  • Clemmentina
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-06 12:45:56 följande:

    Åh nej. :(

    Jag som hoppades den skulle vänta till imorgon.

    Skadar inte att fråga om det går.

    Har de stängt hela midsommarhelgen eller bara midsommarafton?


    Åh tack snälla! Det gjorde jag med. :) Men pratade med bm idag och vi bestämde att köra på progynon istället så att det verkligen blir fet innan de stänger för semestern. De har bara stängt på midsommarafton!
  • Clemmentina
    Truuly skrev 2021-06-06 10:37:32 följande:

    Tack för alla gratulationer! Och grattis till er andra med så starka fina plus!

    Jag är lite nojig och hoppet har sjunkit lite. Imorse sjönk min temp med ca 0,20 grader? och jag tog ett test imorse igen och det var lika ?svagt? som igår. Om inte liiiite svagare till o med. Med lägre temp och test som inte ökar kan inte vara bra :( usch vad detta är jobbigt! Att ständigt pendla mellan hopp och förtvivlan?


    Håller med...det är en känslomässig bergochdalbana. Tempen ska du dock inte bry dig om. Det är helt normalt att den varierar mellan dagarna och 0,2 grader är en liten variation. Hoppas så att testen blir starkare! Styrkekramar
  • Clemmentina
    Veneria skrev 2021-06-06 10:09:08 följande:

    Hej! Dåliga nyheter här. Har testdag 9/6, men smygtestade idag på ruvardag 8 (med blastocyst) och det var tydligt att det inte var något streck i sikte... Så ledsen :( Första IVF:n för vår del men känns typ redan kört.


    Fy vad trist! :( Vill ju säga att det inte är kört (vilket det inte är) men de flesta får nog positivt på rd8 om de är gravida. Men det finns såklart undantag. Håller tummarna för att detta är ett sådant. Har ni några i frysen?
  • Clemmentina
    Veneria skrev 2021-06-06 21:20:24 följande:

    Jag har redan tagit ett tröstglas vin här så denna cykel har jag redan gett upp hoppet om. Bara 1 liten stackare i frysen - får se om det hinner bli något innan sommaren annars blir det nya tag till hösten.


    Det gjorde du rätt i! Då håller vi tummarna för den. Behövs bara ett toppembryo!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-06-07 08:52:43 följande:

    Hej! Så bra att det blir FET denna månaden, förstår att du absolut inte ska behöva vänta tills efter sommaren nu när du redan väntat en evighet!! så roligt att du äntligen är igång nu!!!


    Tack för att du alltid kommer med så peppande ord! :) Ja det känns verkligen skönt att vi får göra FET nu. Hoppet lever! Hur var det nu för er. Blir det Tjeckien efter sommaren?
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-06-07 09:48:46 följande:

    ja precis det blir Prag i augusti som det ser ut för oss just nu, vet inte riktigt hur det ska gå till med logistiken egentligen, det blir ett senare problem... kanske åker jag själv då vi har mannens frysta spermier kvar i Prag ändå (som jag trodde de hade kastat - men tydligen inte, haleluja!) vi har ingen som kan ha hand om dottern här om vi båda skulle åka, så alternativet är att vi åker alla 3 annars vilket skulle vara trevligast såklart men det innebär att vi då måste underhålla henne och inte kan jobba därifrån så nja finns väl inget perfekt alternativ egentligen, får fundera lite kring det. har inte fått någon uppdatering från kliniken vad de tycker att vi borde göra annorlunda så det ser jag fram emot att läsa också! 

    när man tar progynon, kan man skjuta upp återföringen några dagar då? jag minns inte hur det är i fryst cykel längre..


    Åk förstår, det låter lite som ett logiskt pussel. Men ni hittar säkert en bra lösning. Hur länge behöver du vara där? Skönt att mannens spermier fanns i frysen trots allt! :)

    Precis, det är mer flexibelt med progynon. Det blir ju ingen ägglossning alls utan man fejkar den genom att ta lutinus. Därmed går det att skjuta det någon dag framåt om det skulle behövas.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021