• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-03-15 19:51:16 följande:
    Ja jag skulle föreslå att köra hög dos med Gonal F (350 ie- det är vad min klinik i Prag föreslog denna gången men vi kunde ju inte ta oss dit..) så jag hoppas de går med på det! Sen vet jag ju inte hur de ställer sig till en snabb start igen, men eftersom det är en privat (och vinstdrivande) klinik borde de ju vilja att man fortsätter hos dem och inte åker till Prag.. så hyfsat öppna är de nog till lite justeringar!

    Jo visst känner jag mig besviken men på nåt sätt så känner jag väl också att det är ett mirakel varje gång det lyckas och har fortfarande svårt att ta in att vi har en dotter.. så även om vi vill ha ett syskon till henne så kommer vi ha ett fint liv ändå utan syskon.

    Förstår din sorg också, det värsta känns ju ändå som att man aldrig fick försöka på riktigt om man inte får någon insättning :(

    Ja det är så svårt med saker som läkarna säger inte påverkar ... där har jag svårt att lita på dem många gånger :/ jag fick embryo glue på båda mina insättningar i Prag och båda tog sig (trots tidigt MF v 6 på första) och det ?tror de inte gör någon skillnad? på min klinik i Schweiz exempelvis.. eller olika infektioner, immunförsvar, eller vad det må vara, det känns som att det tyvärr finns alltför få studier i allt det där! Har du någon teori varför det inte funkat för er?
    jo just det - jag ringde min klinik, som tyckte det lät JÄTTEKONSTIGT att man kunde testa sig så tidigt och vara så säker på att det inte kunde vara positivt (trots att jag blöder som en vanlig mens nu).

    de ville att jag skulle komma och ta ett blodprov på fredag och sen prata med läkaren när de fått provsvaret, vilket jag kan förstå i teorin, men vilket blir en massa merjobb för mig. Ev kunde jag ta ett blodprov nån annanstans och skicka svaret till dem, men det blir inte heller smidigare då jag liksom inte har ett ställe att ta blodprov på nästgårds...

    jaja det är förmodligen jag som är komplicerad och en 'jobbig patient'. de skulle i alla fall tala med läkaren och ringa tillbaka till mig så får se om de har en annan lösning eller om jag måste rätta mig efter deras regler.. suck.. vill bara komma igång och planera inför nästa omgång..
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-03-16 16:46:23 följande:

    Det måste ju handla om något mer tänker jag, statistik eller liknande. Det verkar som klinikerna är ganska fyrkantiga när det kommer till testdagar. Förstår dig definitivt att det bara blir omständigt när du redan vet och ändå måste in på blodprov.


    Känns ju snarare att det är dem som är lite jobbiga Obestämd inte du.


    Jag ringde och meddelade mens och negativt test idag med, då sa de bara att återkom efter test på fredag, du tar väl fortfarande prog. tabletterna? Njaa.. så blev det lite fingerhyttande och jag måste snällt fortsätta, men det tror jag inte jag kommer göra haha känns bara sjukt onödigt, men hur gör ni?


     


    hahaha känner så mkt igen mig i det där! min klinik ringde tillbaka sen o sa att jag kunde få komma på tors kl 07 och ta blodprov och medan de analyserar provet så får jag vänta där o sen träffa läkaren kl 08:15 ;)
    så det var tillmötesgående tyckte jag =)

    och hon sa att jag givetvis skulle fortsätta med medicineringen... jaja självklart sa jag bara ;) håller med om onödigt.. jag blöder ju som en vanlig mens så finns inte en chans att ett litet embryo skulle klara att hålla sig kvar därinne...Obestämd
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-03-16 15:48:38 följande:
    Vad krångligt allt ska vara då! Känns ju rätt rimligt att kunna meddela att det inte blev någon graviditet om du fått negativt test och blöder! Jag har inte ens fått någon återkoppling från RMC om mitt meddelande om negativt test, vet inte alls vad som händer nu (de har varit dåliga på att informera om vad som gäller vid FET). Ska ringa den i början av nästa vecka om de inte hört av sig.

    Ja, vi skulle ju slippa mensen i 9 månader nu Jag har iaf lärt mig att inte lita på några symptom under ruvardagarna iaf. Slipper jag bli så här besviken igen hoppas jag. Det kommer lösa sig, det kommer bli bra till slut <3
    ja jag vet inte men utomlands ger de sig aldrig om man inte lämnar ett blodprov.. medans i sverige har jag aldrig hört talas om att någon måste göra det.

    jag fick en tid på torsdag både för blodprov och träffa läkare för uppföljning i alla fall så jag får vara nöjd ändå. hoppas ju kunna planera nästa steg efter det. jadå visst ska vi bli gravida i årHjärta
  • Inalina
    Dhalia skrev 2021-03-16 20:27:03 följande:
    Måste fråga vilken klinik du var på i prag? Har dem sommarstängt? Känner ja får kolla alternativ om detta och FET på Livio inte går vägen.
    GENNET heter den, ligger i centrala Prag! 
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-03-17 09:06:30 följande:
    Det känns så konstigt att kliniken är så inställd på att det är för tidigt att testa RD5/RD6. Ingen av de läkarna har nog varit i samma läge där de desperat har behövt sitta med en ficklampa och lyst underifrån genom testet för att hitta minsta gnutta av streck.. Man vet liksom när det inte har tagit dig och inte. Speciellt när det finns test som kan visa en graviditet 6 dagar innan mens.

    Så imorgon ska du dit för att göra blodprovet?
    nej det känns ju så, dessutom när man blöder mer än en vanlig mens... 

    men jag får vara glad för utfallet ändå att jag får komma in i morgon och träffa en läkare. (ska dock träffa den minst erfarna läkaren där som jag inte har 100% förtroende för men men jag tror hon konsulterar med sina kollegor förhoppningsvis ändå). 

    jag har hört av mig till en akupunktör här nu också, får se vad hon föreslår, har du endast gått på akupunktur under själva stimuleringen och ruvning eller även innan när du försökt bli gravid?
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-03-17 09:42:11 följande:
    Skönt att du får komma in imorgon, man vill ju att det ska hända saker för att komma vidare från det jobbiga.

    Jag började med akupunktur som en livlina innan jag satte tillbaka mina frysta embryon. Så jag har aldrig testat inför ägguttag, ännu. Först gick jag lite sporadisk till en akupunktör cs varannan vecka och samma dag som återföring. Vid mitt näst sista återförande testade jag att gå 7 dagar på raken hos en kinesisk akupunktör. Det var en rätt tuff behandling men jag vill testa den igen eftersom jag faktiskt blev gravid den gången.

    Det verkar vara lite olika bud vad som gäller, men det jag har fångat upp är att man ska gå innan/i samband med behandlingen, sedan en gång samma dag som återförandet och sedan vänta ca 2 veckor för att inte reta upp livmodern ifall det har blivit en graviditet.

    När ska du gå dit? Det blir intressant att höra vad din akupunktör anser vara det bästa.
    ja verkligen, vill ju komma vidare och får se vad de säger i morgon och ska vara intressant att se vilka förändringar de föreslår. (sen har jag ju min egen plan/ideer..)såklart...

    jag har inte fått svar på mitt mail ännu så återstår att se! ska även fråga min klinik om de har samarbete med någon som de kan rekommendera. det hade min klinik i Prag men då jag aldrig hade provat akupunktur då så vågade jag mig inte på det. 

    lycka till på ditt ultraljud idag på kliniken,
    hoppas du blir av med blödningen!
  • Inalina
    Nykär15 skrev 2021-03-17 13:32:55 följande:

    Vi fick ju minus efter vår första IVF. Nu har vi fått protokoll för nästa gång, samma mängd Menopur men första ultraljudet på dag 8 istället för dag 6, de var lite sega i starten sist nämligen och vi fick stimulera en dag längre. Men i övrigt tror jag det är bra med samma protokoll för alla äggblåsor innehöll ägg. Fler än de vi fick kan vi inte få då det inte finns fler aktiva folliklar. Ska även prova mikroinjektion denna gången och hoppas att fler ägg blir befruktade än de två som blev sist. Finns även chans/möjlighet att de återför 2 då vi inte räknar med något till frys. Lite orolig att de ju faktiskt kan bli två..men samtidigt finns ju chansen att ett av de fäster och det känns så onödigt att de odlas vidare och bara dör med.


    Men, nu ska vi inte starta förrän 25/4 är planen, så jag är på ÄL+2 och vi har prickat ÄL fint, sen blir det en ÄL till innan starten. Så vi får se, våra odds på egen hand är ju låga men inte obefintliga.


    Vad skönt att o veta att ni ska köra igång i april igen! låter bra också om kliniken är villiga att överföra 2 embryon, det är ju inte jättestor chans att det skulle bli 2 ändå, men absolut större chans att ett fäster =) 
    jag hoppas också vi får köra igång igen i slutet av april, men jag håller just nu på att blöda ut denna omgångens minus :/ mkt mer mensvärk än vanligt, ska till kliniken i morgon o se vad de säger om ny start! 

    ICSI låter som en bra ide! :)
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-03-17 13:21:21 följande:
    Du får skriva och berätta vad de säger på samtalet imorgon.

    Jag kom nyss hem från samtalet och från kontrollen.

    De såg något i livmodern, så nu har jag fått en remiss till operation/hystoskopi som jag behöver göra innan jag kan fortsätta. Det känns bra att få en ordentlig koll samtidigt som jag är ledsen för att nästa försök drar ut ännu mer på tiden. Ville så gärna starta i april och hade redan planerat för det i kalendern.

    De tycker att vi ska fortsätta med nya försök och att det fortfarande är en bra chans att det fungerar.

    Jag tog ett nytt blodprov på kromosomfel, men sen finns det inget mer att ta.

    Tänker du att du fortsätter på samma klinik?
    ja jag vet inte vad jag ska hoppas på riktgit, men givetvis att jag ska få starta mitten av april med stimulering... känner mig själv inte påverkad alls av hormonerna denna gången i alla fall. 

    ok bra de utredde ordentligt tycker jag, inte bra om man har saker som ligger kvar/gör det svårt för embryot att fästa så du vet ju att det är helt rätt beslut att operera. hur går det till förresten? gör man titthål? 

    Förstår att du ville köra igång asap såklart, man har ju liksom planen klar för sig, men du måste se det som att det nu blir allra bästa chansen för nästa embryo att hänga sig fast och bli er bebisHjärta 

    Roligt att din klinik är positiva tycker jag, är inte alls säker på att min klinik kommer vara så positiv imorgon, men jag vill ju att de ska vara ärliga såklart. imorgon kommer äntligen mina vitaminer så ska börja knapra på dem också o hoppas mina ägg hinner förbättras !! 
    ert första möte på ny klinik imorgon, känns det fortfarande som att du vill byta eller ska du se hur det känns i morgon efter det mötet?
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-17 11:11:52 följande:

    Varit lite mindre aktiv här några dagar (känner mig både trött och nervös nu under sprutdagarna av någon anledning). Tråkigt att flera av er fått mens! :( Min erfarenhet är att mensen kan både bli lättare och kraftigare efter ivf-behandling. Så att den inte beter sig som den brukar är inget konstigt. Jag tillhör dessutom de som fått mens (som vanligt) efter behandling men sen ändå plussat på testdagen. Tyvärr blev det ju missfall för mig några veckor senare. Ge inte upp! Vi fortsätter kämpa och ta ny tag! Styrkekramar till er alla! <3


    Hej! ja man är ju inte alltid på topp att skriva i tråden, skönt att man kan komma o gå lite som man vill Hjärta oj att du fick mens som vanligt den gången, jag blödde en del under min graviditet men det var inte alls mängderna som en mens, så jag skulle bli väldigt förvånad om mitt prov visar något på kliniken imorgonFlört  har haft en otrolig mensvärk i 3 dagar nu också och brukar bara ha det i en. 

    snart är det ju dags för VUL i alla fall, då har man liksom en milstolpe avklarad, ska bli spännande att höra och följa dig denna gången Solig! kram
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-03-17 20:46:26 följande:

    Ja blödningen kom exakt på bim den gången och jag hade mensvärk så blev väldigt överraskad när jag fick pluss på testdagen. Andra gången jag blev gravid hade jag ingen tendens till blödningar vid bim/testdag utan de kom först någon vecka senare. Håller såklart tummarna men förstår att du inte hoppas för mycket! Jobbigt med mensvärk som håller i sig. Hoppas du får bra besked om planen framöver är imorgon!

    Börjar få rätt mycket känningar nu så det ska bli skönt med vul på fredag för att se hur det går. :)


    Hej!!! På väg från kliniken nu och känner mig fylld av energi =) trots ett väldigt negativt blodtest givetvis men det visste jag ju typ redan, men alltså läkaren på kliniken, vilken underbar människa! Han är verkligen otroligt varm och medkännande och framförallt KUNNIG inom IVF och jag fick ett 45 min långt samtal med honom om hur vi ska gå vidare framåt. Detta är en av de mest framstående i Schweiz så det känns som att jag hamnat helt rätt och de kommer hjälpa mig att få ett syskon till lillan. (Klart det kostar men det gör det ju i vilket fall här i Schweiz.)

    Han rekommenderade även DHEA 25mg 3 ggr om dagen, är det något du tagit/funderat på innan? Sen sa han att alla grejer jag rabblade upp funkar att ta och han rekommenderade Q10 speciellt.

    Jag kommer köra igång igen i nästa cykel i mitten av april med hög dos gonal f (375) och så skulle de se om de kunde beställa embryo glue till mig också.

    Åh kände bara att jag ville skriva av mig med lite ?positiva? nyheter från att ha känt mig less de senaste dagarna givetvis med otrolig mensvärk och mkt blod.

    Kram hoppas du får många fina ägg på VUL i morgon, har du huvudvärk av Gonal F eller är det ok?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021