• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Emma1b skrev 2022-03-23 21:58:59 följande:

    Och jag var på kub UL idag och allt såg bara bra ut! Kändes så overkligt att få se händer fötter näsa mun mm. Det är verkligen en bebis där inne. Jag har ju haft ett vidrigt illamående men trots det, kanske beroende på mitt ma i november, har jsg haft så svårt att våga tro på att detta skulle gå vägen. Men nu skkajag verkligen försöka börja tro på det!


    Härligt, måste kännas som en milstolpe kan jag tänka.
  • Always choklad

    Fan! fick ett sting av att känna mig lite nere. Möte tidigare ikväll en jag jobbat på samma projekt som eller mötte och mötte..jag uppfattade inte att det var hon i dörren innan det var försent..det stämde som inte hon hade ett barn som kan gå och sedan en barnvagn. Vill inte bli avis och lite nedstämd men det blir jag..

  • Always choklad

    Hej alla!
    Försöker dela med mig om det jag lär mig eftersom i denna resa till att få ett barn. Tydligen kan man ha en Arcuate Uterous. Det vill säga en bågformad livmoder. Då krävs det mer precission av den person som skall återföra ett embryo. Placeringen spelar roll, den måste vara mer i hörnen då bågen upptill på livmodern gör att det inte fäster på samma vis.

    Sug på den.
    Ja oj vad man lär sig varje dag!

  • Always choklad
    Kronärtskocka skrev 2022-03-26 07:12:01 följande:

    Inte varit in på ett tag och ser att Jill92 plussat. Härlig överraskning! Grattis! Hoppas du får må bra men ändå känner dig gravid. 

    Och skönt Inalina, Emma1b och Frida123123 att era små utvecklas som de ska och växer till sig. Hoppas ni får må bra i era graviditeter!

    Always choklad: Kan vara bra att utreda din ev blödningsbenägenhet. Jag håller också på att utredas ( har kraftiga blödningar vid mens och haft problem i samband med kirurgiska ingrepp) och vissa kan få missfall pga det så det kan vara bra att utreda ur en fertilitetssynpunkt. 


    Var snäll mot dig, inte konstigt du kan känna dig nedstämd när någon annan har en bebis. All kamp du sliter med tar ju, och din saknad och längtan gör sig påmind.

    Hoppas ni hittar vilken klinik som känns bäst för er nu och att ni kan komma igång när ni önskar. Tungt när kriget sätter stora hinder. 


    I väntan på äggdonator gjorde jag ändå ännu ett IVF försök. Min läkare har haft hopp eftersom jag alltid fått få men fina embryon. Fick denna gång bara ut tre ägg men det gav ett toppembryo även denna gång. Och jag plussade! Men, två dagar senare var testerna negativa och när jag slutade med lutinus kom blödningen. Så jäkla tungt och trist. Allt slit och alla pengar i sjön. Är ganska bitter över att vara själv. Hade jag haft spermier kanske jag kunnat bli gravid hemma men utan spermier är det svårt. Inseminationer är för låg chans och IVF blir så dyrt och slitigt när en bara får till ET och aldrig till frys.  Får försöka tänka vad som ger störst chans till barn, och kanske är mina ägg av dålig kvalite att det ändå gett fler missfall. Sörja och ta nya tag. Jag hoppas de snart har en donator till mig. Är less på att kämpa och längtar efter att denna kamp tar slut en dag.


    Hej tack för dina ord. 
    Jo stundtals är det jobbigt. Har ändå landat på nått sätt att det inte varit en lätt resa och kommer förbli så.  Jag vet ett lesbiskt par som försökte innan det var ok för dem att få hjälp med egna spermiedonatorer. Var nog svarta marknaden och lite dyrt men nöden har ingen lag..annars sök dig utomlands går nog säkert att få en snabb behandling med egna eller donatorägg och sperma. Försöker peppa lite. 
  • Always choklad
    Kronärtskocka skrev 2022-03-26 19:13:17 följande:

    Låter klokt att landa i att det inte varit eller kommer bli en lätt resa. Vissa av oss fick den långa och krångliga resan mot barn?

    Privat donator är ju ett alternativ för vissa, dock inte för mig. Som ensamstående blir du utsatt då donatorn alltid kan komma och kräva umgänge och vårdnad vilket känns för stressande. Köar ju i Danmark så kötiden ska inte vara allt för lång. 
    Tack för pepp! 


    Hej ok hoppas du får en bra lösning då. Håller tummarna att du inte behöver vänta alltför länge. 

    Har kontaktat min gynekolog nu som förhoppningsvis kan hjälpa mig med lite prover som behövs tas.
  • Always choklad

    Hej
    Idag hade jag mitt första möte med Instituto Bernabeu på Mallorca
     
    Det kändes bra. De har typ samma approach som Olga. Verkar bara gå lite snabbare där. De har större klinik och mer parallell forskning som bedrivs. Mitt orosmoment om att allt ska gå på 18mån sen stänger de banken så att säga ...de har satt 18 månader för att man inte ska få för sig mitt i processen och resa typ jorden runt. Då måste provningen etc typ startas om, att få veta det känns skönt. Vi får nog veta senare i veckan vilka prover vi behöver ta för att kvala in på deras garantiprogram. Håller tummarna! Innebär lite mer prover på min sambo känns bara rättvist. Har tryckt så många nålar i mig så jag kan dela med mig den bördan lite gladeligen. 

  • Always choklad

    Hej
    Ja eller hur!
    Låter som en första stimuleringcykel kan vara aktuellt inte denna cykel som blir men ev. då nästa. Beror väl på proverna antar jag..

  • Always choklad

    Hej SANTHALIE
    Jag har varit med om samma, vilken frustration. Efter det missade en gång då det krockade med helg har vi kört med stimulerad cykel. Jag var så arg och det kändes skit. Propagerar som andra med styrd cykel.
    Lycka till! 

  • Always choklad
    Sanathalie skrev 2022-04-06 08:52:03 följande:

    Tack snälla ni för era svar på mitt gnälliga inlägg om kliniken, ledsen för det.
    Frustrationen grundar sig i så mycket otydlig och i något tillfälle till och med felaktig information som jag fått från dom.
    Denna gången blev jag rekommenderad att göra en återföring I naturlig cykel av kliniken eftersom jag mådde fysiskt dåligt efter 6 månader av konstant tillförsel av hormoner och när det väl blev dags så meddelar dom att de har stängt. 
    Det känns ändå lite bättre att veta att det snarare är regel än undantag att klinikerna håller stängt på helger, även fast jag tycker det är väldigt märkligt. 
    Tack för svar och pepp Hjärta


    Ja tyvärr är det nog så. Som jag förstått kan det vara ok ibland att återföra embryon på helg vid undantag men de har aldrig på den klinik jag gått tagit ur ägg på helgen. 
  • Always choklad

    Hej 
    Nu går det inte å svara trådar igen..
    Jag hade ett online möte med Olga i SY:Petersbutg går där jag tackade för hjälp stöd och tipps och meddelade att jag ej kommer resa till dem i sommar. Var emotionellt både för mig och doktorn. Usch vilken situation de är under också..de kan inte säga nått men märks på tonen.. Har ett nytt samtal med Mallorca på Onsdag då ska vi sätta upp en plan för vad som händer nu. 

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021