• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Iväntanpåivf skrev 2021-04-29 10:06:02 följande:

    Hej :)  

    Det känns fint. Va på akupunktur före insättnung igår och så direkt efter. Det va sjukt skönt att bara få ligga och slappa där en stund. :) 

    För att slippa stressa så hade vi inte bokat nån tid utan jag fick bara trilla in när jag va klar. 

    Det känns konstigt. liksom lite overkligt. vaknade imorse och va inte helt död som omväxling så kanske är piggare nu när en hel del stress, nervositet och spänningar över hela processen släppt. 

    Fick veta att de visst håller på med en studie om Lutinus just nu. där de försöker utreda om det har pos effekt eller ingen effekt jmft med helt naturlig cykel så det beror väl på kliniken om man får det eller ej. 

    Fick du se din flinga på bild? Jag fick se min och den höll på att kläckas vilket va lite coolt.

    Denna läkaren (har haft olika varje besök) va lite mer informativ också så fick veta att av mina 17 befruktade (som visst nästan va 18 vad nu det betyder) så hade de flesta övelevt till dag 5 men bara tre de tyckte va perfekta nog att frysa in. :)  Så då verkar inte äggkvalitet och spermier va problemet hos oss iaf. Gör mig glad och samtidigt rädd att det är implantationen som är issuen.... 

    jag har fått testdag (fick fråga om det för inget de sa automatiskt) 12e ruvardagen så den 10maj blir det.  funderar på att testa tidigare :) 


    Jag älskar akupunktur! Blir så sjukt avslappnad, vill bara ligga kvar efteråt, haha. Vad skönt att allt klaffade Jag fick inte till akupunktur efter vår insättning, det hade blivit för stressigt och då hade ju syftet gått förlorat. Men jag tror alla gångerna som jag gått inför varit himla bra, för jag mår bra

    Skojar du vad mkt stress och nervositet som vara försvann efter insättningen! Jag var så nervös och pirrig hela förmiddagen, men har nog spänt mig lite ända sedan jag fick tiden inbokad. Nu är det skönt att det är gjort och nu finns det inget mer jag kan göra för att det ska lyckas, mer än att må så bra jag bara kan

    Ja, förstått nu att klinikerna göra olika på flera olika plan. Plus att de gör egna studier kring vilka läkemedel som ger bäst resultat. Jag blev ju lottad till att ta Menopur, eftersom jag sa ja till en studie som pågår på RMC i Malmö. Vilken klinik är du på förresten?

    Sååå coolt att din blastis höll på att kläckas! Det måste ju vara bra odds för ev blastocyst som kläcks! Tänk om du gravid på första försöket, så skönt det hade varit! Min lilla rackare var inte riktigt klar för kläckning, men själva ringen runt såg tunn ut, tror skalet blir tunnare när den ska kläckas! Den var väldigt fin iaf

    Uj vilket fint resultat för en första behandling! Tror även här att klinikerna är olika, att visa kliniker fryser ned blastocyster som inte är helt perfekta, för att även de kan leda till en graviditet, bara att oddsen är lite lägre.

    Jag tänker minsann tjuvtesta den 8/5 :-P Vill smälta resultatet över helgen. Aldrig i livet att jag vill få ett negativt svar på en måndag morgon! :-/ Och sen ha hela jobbveckan framför mig? Nope! Men vi ska ju visserligen inte ha några negativa svar denna gången!! RD2, bara 7,5 dag kvar!
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-30 15:44:32 följande:

    Gud vad glad jag blev av att läsa ditt meddelande. så mcyket positiv energi :) Precis vad jag behövde just nu <3 

    Jag går på Sahlgrenskas RM i Göteborg. De kör visst nån studie om d-vitamin. Tog blodprov i starten. :) 

    Ja det såg fräckt ut. Man kunde se att den va på väg ut ur skalet. som en amöba och en del va redan utanför. tyckte nästan jag såg den röra sig haha. 

    Ja så kan det vara. lite synd att inte frysa in även inte perfekta, men de kanske inte klarar frysen heller så vad vet jag. 

    jag kommer nog också tjuvtesta. kommer få svårt att hålla mig och som du säger ett negativt svar på en måndag morgon känns inte alls optimalt.  

    Tiden går så låååångsamt. synd att man inte kan veta på rd3 eller rd5. :p 

    Eller när kan man ta ett sånt 'testa tidigt' egentligen?  ska väl vara 6 dagar före missad mens..... så om mens fredag/lördag så borde man kunna testa redan måndag/tisdag...... 


    Hihi! Vad kul att höra! Jag beskriver ofta den här processen som en berg och dalbanan. Och just nu känns det som om jag är på toppen av berget och utsikten är amazing!!!

    Wow! Tänk om du såg embryot växa! Eller röra sig ur sitt skal?!? Men oavsett så är det ju så häftigt att vi kommer ha fått se våra små när de bara var 5 dagar gamla Önskar man kunde få bild, som flera privata kliniker erbjuder. Första bilden i babyalbumet

    Ja, de fryser nog bara ner sådana som de tror klara att bli upptinade. Men man undrar ju lite hur dina andra embryon var ändå! Jag menar om nästan alla klarade sig till dag 5. Måste vara väldigt bra resultat för att vara i vår ålder!

    Haha, ja jag hade gärna velat veta nu nu nu! Men jag beter mig som att jag är gravid och klappar lite på magen titt som tätt, och säger till Bullen att stanna kvar. Sådan där testa tidigt känns som kommersiella knep för att man ska betala mer pengar för ett gravtest, är lite skeptisk! Men jag har aldrig varit någon stortestare, mest väntar in mensen när vi försökte hemma. Bara testat om jag velat dricka vin, haha! Men hur som helst hade jag nog väntat tills på tisdag innan jag testat med ett testa tidigt, typ äl+11. Då är chanserna stora att få plus om du är gravid!!
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-05-01 14:26:48 följande:

    Hej på er! Idag ringde de från labbet och sa att mitt lilla embryo som ev skulle frysas som blastocyst fortfarande var väääldigt långsam men fortsatte att dela sig.. däremot ska de kolla på måndag (dag 7!!??) om det blivit blastocyst och då går att frysa..

    Någon som hört talas om att en klinik inväntar en blastis så länge?

    Känns som att de tror på någon typ av mirakel och sträcker sig efter halmstrån den här gången, jag har aldrig hört om något embryo som långtidsodlats så pass länge :/ är inte helt förvånad men hade trott att det skulle stannat av helt vid det här laget..


    Oj! Aldrig hört talas om odling över sex dagar. Men vad tusan! Blir det en blastocyst tills på måndag så är det väl lite av ett mirakel?!? Då kan det säkert bli en bebis också!
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-30 21:30:43 följande:

    :)  Ja berg och dalbana är det verkligen. Kan pendla från ena stunden till den andra. Önskar man kunde känna sig lite gravid iaf. Det hade varit lugnande. 

    Haha, ja, får se hur jag gör med testningen. Har beställt hem tester iaf så jag kan testa när/om jag vill. :) 


    Ja, än så länge känner jag inget, inte ens från lutinus som ger falska symptom :-P Hur mår du?

    Klart du ska testa när du vill! Många testar ju från RD1 och löpande. För mig känns det lagom att vänta en vecka till. Och njuta så länge jag kan!
  • Jenzia

    Jahopp, RD4... känns nu som en evighet till nästa helg :-P Känner mig som vanligt också. Ibland får jag ömma bröst efter ägglossning, men inte ens det känner jag denna gång. Så noll symptom på att något händer där inne :-|

  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-05-02 14:08:52 följande:

    Samma här, dock så kanske man inte har så mkt symtom att vänta när man får en 2 dagars, jämfört med en blasto. Kommer du vänta till nästa helg innan du testar?


    Jag tror det är tidigt vare sig om man fått en tvådagars eller blastis Mjooo! Planen är att hålla ut till lördag, RD10. Har ju egentligen testdag först på måndagen efter. Själv då? Kliar det i fingrarna?
  • Jenzia
    Dhalia skrev 2021-05-02 15:43:40 följande:

    Kan säga att jag inte fick ömma eller svullna bröst förrän v4+6 denna gången, förut reagerade jag direkt på ovitrelle också men denna gång ingeting alls!! Fick däremot bara ont i ryggen/ svanskotan RD 7 samma dag jag testade positivt med min 2 dagars. :) håller tummarna för dig :)


    Skönt att höra att man inte måste ha ömma bröst i tidig graviditet

    What?!? Plussade du på RD7 med din tvådagars?!? Det är ju snortidigt!!! Som om jag hade testat idag! Ujuj! Jag vågar mig nog inte på att testa förrän i slutet av nästa vecka. Tack för att du håller tummarna! Hur mår du annars? Vilken vecka är du i?
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-03 09:53:50 följande:

    RD5 och hoppas veckan går fort. 

    Håller tummarna att alla får bra besked denna veckan. 


    Gaaah! Jaaaa! Nu vill man ju bara veta!

    Ja, nu ska det bli en drös med plus!
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-05-03 10:13:35 följande:

    Håller tummarna för er alla den här veckan!

    För min del verkar mensen vara på gång.


    Ohhhh! Då börjar väntan på ägglossning och sen FET!!! Inte lång tid kvar nu!
  • Jenzia
    Krizty88 skrev 2021-05-03 11:44:59 följande:

    Heeej!

    Vad skönt med något till frysen Dibella.

    Bävar för att behöva göra långa protokollet varje gång nu bara för att det gick bättre än korta för mig. Tiden bara går.

    Är på RD 12 idag med min tvådagars. Har lite lätt mensvärk som kommer och går. Haft så egentligen sedan i onsdags. Blir deppig och säker på att mensen ska braka loss. Sen försvinner det och inget händer och hoppet stiger lite igen. Så håller det på så, upp och ner. Har inte officiell testdag förrän om en vecka!! Ruvardag 19! Känns väldigt sent.

    Hoppas på en bra vecka för alla!


    Du kommer inte testa för TD? Annars tror jag att du kan testa när som helst nu, iaf med morgonurin. Dhalia fick ju plus på RD9 med sin tvådagars.

    Mensvärk som kommer och går kan ju vara symptom på graviditet också Kan också vara lutinus (fick jag erfara med ET i mars). Håller tummarna stenhårt för ett plus iaf!!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021