• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-04-25 22:57:06 följande:

    Åh spännande! Jag tyckte också min klinik räknade konstigt när de gjorde återföring 6 dagar efter ägglossning, dvs 7 dagar efter positivt test, om jag inte minns fel. Men det var tydligen helt i sin ordning.


    Åhhh en till som hade det som jag! Skönt att veta att klinikerna bara gör lite olika, men det påverkar inte om det blir en graviditet eller inte

    Och du bara väntar och väntar? Sååå drygt :-/ Men skönt att du kan ta proverna och få igång en blödning! Har det hänt tidigare att du inte ägglossar? Eller är det hormonerna i kroppen som fuckar upp allt?
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-26 09:27:05 följande:

    Tempen steg väldigt långsamt men NC säger nu bekräftad ÄL i fredags. :) 

    idag dippade den rejält igen så lite orolig att jag har kass gulkropp och låg progesteron, men sov iof riktigt dåligt inatt så kan bero på det också. Får se imorgon. 

    Haha. helt klart hett. :D 

    över 37 är ju toppen. jag ligger sällan över det. Är en lågtempare med neråt 36.0-36.2 i follikelfasen och kanske 36.8 som mest i lutealfasen.  

    (Efter jag började tempa har jag iaf fått förståelse varför jag kan känna mig toksjuk med 'bara' 37.5 :D ) 

    Börjar bli rejält nervös inför onsdag nu. Vilken tid har du?  


    Min kan dippa rejält första veckan också, sen brukar den bli mer stabil ungefär en vecka in. Säkert ingen fara med dippen idag. Har du en lutealfas som är någonstans mellan 13-16 dagar så hade jag inte oroat mig.

    Jag ska ju börja med lutinus på återföringsdagen, men antar att du kör helt naturlig cykel?

    Och jag ligger högt, mellan 36.45-36.65 i follikelfasen, och sen runt 37.0 i lutealfasen. Känner aldrig mig febrig, haha. Eller jo, när jag har influensa och den är uppåt 39 grader.

    Jag är också nervös, vi har ju bara ett embryo i frysen, hoppas så att det klarar upptiningen! Vi ska vara där kl 13.00. Ni då?
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-04-26 11:17:16 följande:

    Hej på er allihopa o glad måndag!

    Har precis haft ÄP på kliniken och de fick ut 13 ägg =) läkaren kändes positiv och får hoppas på bra befruktning nu så jag får återföring på lördag! =)

    Har ganska ont nu precis efter trots rätt mkt smärtstillande (fick ju dock sova under tiden ;)) har fått dubbla doser med paracetamol och ibuprofen tror jag samt värmedyna på magen. Förra gången kände jag ingenting efteråt så jag antar det är olika varje gång. Är så lättad nu i alla fall att äggen är ute och de ska göra ICSI på allihopa.

    Kram på er alla nu jäklar ska vi bli gravida allihopa <3


    13 ägg är ju perfekt! Gud vad skönt att ha äggplocket klart! Men tråkigt att du mår lite sämre än förra gången Du får se till att vila ordentligt! Sååå spänd på att se resultatet av befruktning med ICSI! Håller mina tummar och tår!
  • Jenzia
    Clemmentina skrev 2021-04-26 10:31:59 följande:

    Ja precis! Det ska inte påverka...tvärtom de gör så som visat sig fungera bäst. Håller tummarna!

    Ja det känns lite drygt ärligt talat men ett steg närmare nu med Provera. Känns lite som ägglossning nu men vet inte. Min kropp är opålitlig numera. Jag har oregelbunden/längre cykel men får ägglossning ibland. Nu ville vi ju inte chansa så då fick det bli Provera.


    Tack fina du! Det är dock en lite nervös väntan, embryot ska ju klara upptining också. Men så fort det är återfört ska jag pusta ut lite. Då är det ju bara ca 10 dagar innan vi vet -<3

    Nej, nu vill ni ju bara att det ska funka så smidigt som möjligt. Men då kör ni stimuleringen för att få ägglossning innan FET också, eller? Kanske återföring om ca en månad då?
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-04-27 09:27:50 följande:

    de ringde från min klinik nu, av de 13 äggen så injicerade de 7 (resten omogna??) och 3 blev befruktade.. känns ju som rätt dåligt utfall på mina ägg nuförtiden de skulle ringa mig igen i morgon men trolig återföring på torsdag då.. tänk vilken bergochdalbana detta är egentligen igår kändes allt toppen för så många ägg och nu känns ju 3 superfjuttigt även om jag vet att det mkt väl kan bli en bebis av dem!! hoppas du får ett positivt samtal från din klinik


    Stor kram! <3 Jag vet precis hur det känns, var ju samma för mig i februari. Det känns som ett slag i ansiktet, sådan chock. Men jag tänkte att då måste ju de tre som blev befruktade vara sjukt starka och bra! Och jag fick ju iaf två bra embryon. Man vill ju helst ha fler, men verkar mer vara ett undantag att få fler som klara sig till dag 5. Och flera här på FL har ju bevisat att det bara behövs ett embryo <3 Din bebis kan finnas bland dessa tre, helt klar!
  • Jenzia
    Estelle011 skrev 2021-04-27 11:15:05 följande:

    Tjejer, ni måste försöka att slappna av. Svårt, jag vet, men viktigt. Stress kan också påverka resultat. Vi alla gör allt vi kan. Omöjligt att påverka hur många ägg ska bli befruktade. Men man kan och ska hoppas att det kommer att räcka denna gången för positiv resultat  håller tummarna för oss alla!


    fruinfertil.blogspot.com/2015/02/topp-10-saker-du-inte-ska-saga-till-din.html
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-04-27 11:51:38 följande:

    ja men precis jag hade ju ett liknande resultat i feb också, men då befruktades ju faktiskt 4 av 12. men men man måste ju våga tro att 1-2 kommer vara starka nu! 

    vilken tid ska du dit i morgon? =)


    Jaa! Jag tror att det är starka små embryon! Ändå intressant att ni fick veta att ICSI inte ger större chans till befruktning. Förra omgången var det väl 50/50?

    Vi ska vara där kl 13. Får försöka hålla mig sysselsatt till max under förmiddagen, men tummarna kommer väl krypa fram ändå
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-26 15:22:06 följande:

    jag kör helt naturlig cykel ja. Men tycker det är konstigt att inte ta progesteron extra. men men. Får försöka lita på dem :) 

    Hade du gjort en återföring tidigare?  

    Håller tummarna att din snöflinga klarar upptining. de flesta brukar väl göra det ändå. Vi har tre i frysen så har ju backup ifall en skulle duka under. 

    Vi (jag för sambon får inte följa med) ska vara där 13:45.


    Det är nog bara olika på olika kliniker, åter igen Lutinus är ändå ingen rolig historia. På slutet kliade det och kändes som om jag fått svamp! Men men, det är bara att göra som kliniken säger, så idag började jag med lutinus.

    Första FET, fick ET i början av mars. En tredagars som inte fäste.

    Skönt att ni fick flera till frysen! Då har ni tre goda chanser till en bebis

    Jaha! Min man MÅSTE vara med in till kliniken, men får inte vara med vid själva insättningen. Jaja, det är skönt att ha är där och väntar på mig (eller oss, jag och frysbullen) <3

    Jag kommer tänka på dig massa i morgon eftermiddag! När jag ska bege mig hemåt från min klinik är det din tur!
  • Jenzia

    Nu har jag fått tillbaka min frysbulle! En väldigt snygg blastocyst enligt embryologen! Sååå skönt att denna delen är över och nu är det bara att vänta och se. Testdag den 10/5, men kommer tjuvtesta den 8/5 så vi har helgen på oss att smälta resultatet <3

  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-04-28 10:20:15 följande:

    Fick samtal från kliniken som flyttade tillbaka insättning från lördag till idag, så där droppade hoppet och den goda magkänslan ganska omgående, så nu har jag i princip redan kasserar denna IVF omgång. Tror det måste vara något mindre bra med mina ägg då dom verkar dö som flugor. Undra om de kollar sånt och hade sagt något isåfall.


    Jag har hört och läst precis samma sak som alla andra, dvs att de redan nu kan se vilken som utmärker sig och har stor chans att bli en graviditet! <3 Jag tror fortfarande ni har stor chans att få något till frysen. Vi hade bara tre befruktade, men fick ändå en färsk och en till frysen. Nu håller vi tummarna för den som du ska få tillbaka idag!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021