• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-12-14 10:41:44 följande:

    hej! du måste skriva när du kommer hem från ultraljudet!! :) får din partner följa med också?


    Hej! Det var en liten därinne V8, 7+2.

    Hjärtat slog och det fanns en fostersäck som skall bli moderkaka. 9mm är den på helt sjukt! Svårt att smälta!

    Jag filmade, tror det var du som tipsade om det, skönt att kunna kolla sen fick vi en liten bild. Ser ut som en liten ödla. Som sambon sa är det en Ailien? He he.

    Nu skall jag kontakta Barnmorskan.

    Sambon var inte med, nästa kommer han vara med på definitivt.

    Hjälp vad gör man nu då????
  • Always choklad
    Frida123123 skrev 2021-12-14 19:21:49 följande:

    Gud men GRATTIS!!! Har tänkt på dig hela dagen :). Så fint! Nu vet du va att när du fått se ett hjärta så minskar risken för missfall radikalt! Så nu förtjänar du att slappna av och njuta av graviditeten. Får man fråga, har du mått illa/ kräkts eller känt av andra symptom? Jag känner inget just nu och idag har varit en sån där dag då jag känt mig nedslagen och negativ. Men du, detta får ni fira nu ju :). Kram


    Hej! Tackar jo hjälper att ha filmat, går in och kollar klippet då å då för å se att jag inte mindes fel. Måste säga att jag mår bra. Brösten som håller mig vaken och förstoppad till och från, så sover lite dåligt men tar powernaps när jag kan efter jobbet på helgen och så. Det får gå. Nu vill jag bara snabbspola fram till V12, vill köra på min med forever and ever men de går ju inte utan nu börjar nedtrappning av allt. Har funnit en trygghet att ta olika saker och veta att den tab gör det och en annan gör det. Nu är det många v kvar innan det är helt nedtrappat men imorgon halv dos kortison tex, är uppiggande som bara den så kanske kommer somna typ lunch istället, vem vet.
  • Always choklad
    Clemmentina skrev 2021-12-14 21:57:15 följande:

    Åh vad glad jag blir att hjärtat slog. Så härligt! Stort grattis och lycka till nu!


    Hej tackar jo helt overkligt! Nu vill man snabbspola till nästa ul. De sa idag att det är v18-19, så länge kan jag inte vänta vill v12, innan dess vill vi inte börja berätta för någon..och nu väntar alla julbord..ska gulla med barnmorskan få se.
  • Always choklad
    Frida123123 skrev 2021-12-15 11:00:28 följande:

    Försöker jobba men jag har svårt med att att fokusera.

    Jag borde vara jätteglad, jag är ju gravid. Men pga två tidigare missfall efter varandra som upptäcktes på vul känner jag mig just nu bara deppig. Tycker inte jag är pessimistisk utan realistisk. Visst, det kan gå bra, men annars, ska jag gå 3,5 vecka och tro att jag är gravid om jag inte är det. Jag vill också se tickande hjärta ????, mest av allt,såklart.


    Hej förstår dig fullt. Nu efter att sett ett tickande hjärta ftf skeptiskt. Måste se ett ultraljud V12 innan jag är home safe mentalt.
  • Always choklad
    tedlin skrev 2021-12-15 20:05:48 följande:

    Jag önskar er som plussat stort lycka till och håller alla tummar för er! Mer än så kan jag inte bidra med är jag rädd, för jag har aldrig plussat och därför ?sluppit? mf hittills.

    Längtar så efter ett första plus. Tyvärr är det väntetider för ny behandling. Jag har varit sjuk hemma från jobbet idag. Jag kan inte koncentrera mig och få något gjort när jag är så sorgsen och ledsen som jag varit idag. Nu så här på kvällen känns det äntligen lite lättare men fortfarande sååå bittert att behöva vänta till mars på nytt försök. Har ni några tips på hur man får tiden att gå? Jag funderar på att gå ?all-in? i jobbet men är lite rädd för det då jag gick in i väggen för några år sen?

    Sen undrar jag också om någon har några bra överlevnadsstrategier för att stå ut i situationer där det dyker upp gravidmagar och bebisar? Jag blir avundsjuk och mår pyton varje gång? Hur lär man sig stå ut med känslan, eller finns det något man kan göra för att det ska gå över/kännas lättare?


    Hej jag förstår dig fullt ut. Jag gav upp sociala medier och började göra olika gruppaktiviteter som jag har intresse för och som jag kan engagera mig i på lämplig nivå. Missar jag en träff är det inte hela världen. Träna är en annan s
  • Always choklad
    Always choklad skrev 2021-12-15 20:32:38 följande:

    Hej jag förstår dig fullt ut. Jag gav upp sociala medier och började göra olika gruppaktiviteter som jag har intresse för och som jag kan engagera mig i på lämplig nivå. Missar jag en träff är det inte hela världen. Träna är en annan s


    Jobbet är kanske inte den rätta vägen utan gör saker du mår bra av, det har hjälpt mig mentalt k perioder har jag varit riktigt låg.. Har du en partner gör saker ni mår bra av tillsammans och inte bara fokus på barnskapande hela tiden. Hoppas det lättar. Kram!
  • Always choklad
    Bmört skrev 2021-12-16 21:49:09 följande:

    Åh grattis!!

    Min tur att få veta imorgon, kommer inte kunna sova inatt


    Hej de förstår jag. Håller fingrar och tår. Är det nån/nått där filma! Håller psyket på plats.
  • Always choklad
    IVF2021 skrev 2021-12-17 21:33:26 följande:

    Så underbart att läsa! Låter som du, precis som jag och säkert många andra, slutat läsa och tänka på hur det väl är när man är gravid och framåt. Sånt man tänkte på och drömde om för några år sedan när man började det här projektet i tro om att det skulle gå liiiiite snabbare än vad det verkar göra.


    Hej ja ungefär så. Försiktigt försiktigt positiv. Har barnmorskan nu nästa tors dan innan julafton! Suttit på buss idag många timmar då jag ska på kurs. Riskerade ej att köra långt och på vinterunderlag. Sträckte mig långt och sidan för att ta en skräpåse på sidan om stolsraden. Då hög det till i sidan där bältet skärde in. Blev halvnojjig över det men det är väl att det är uppblåst en konstig rörelse + förstoppad..men man har svårt att slappna av. Imorgon går jag in i v9.
  • Always choklad
    Bmört skrev 2021-12-17 21:44:40 följande:

    Hjärtat slog!

    Fick tyvärr inte filma. Frågade men dem sa att man inte fick.. men har min lilla bild.

    Nu ska jag tillåta mig att vara lycklig och längta till vanliga UL. När har du ditt?


    Hej har mitt inskrivningsamtal 23 nästa v. Så får väl kanske veta då när de blir. Läkaren sa de gjorde ul i v18-19 aldrig jag ska ha i v12. Om jag så skall tjuta mig till det.
  • Always choklad
    Frida123123 skrev 2021-12-20 06:34:41 följande:

    Heja dig och ditt embryo. Visst är det så att från vecka 10 är det ett foster :). Så underbart! Så roligt att höra att du mår bra och att allt flyter på bra. Kan tänka mig att man vill att tiden ska passera lite till då man kan slappna av och verkligen njuta och ställa in sig på att få ett barn!! Mår du bra fysiskt förutom förstoppningen då vill säga? Kram


    Hej ja jag skulle säga att jag mår bra. Brösten som håller mig vaken om nätterna ibland så svårt att hitta en skön sovställning inte direkt illamående utan lite kvalmig som nån sa ibland. När jag blir trött då somnar jag på en gång. Somnade i fre efter jobb samtidigt som.jag skrev på lapptop, märker inte ens att zoomar ut, det är som att trycka på en knapp! Klagar inte kunde vara klart värre. Nu börjar nedtrappning inget östradiolplåster och inget progynon. Har kvar kortisonen en dryg vecka. lutinus samt trombyl är v12 vs v16. Lite läskigt. Med är som en trygghet..
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021