Inlägg från: Anonym (Anonym 666) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym 666)

    Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?

    Anonym (Egoism) skrev 2020-11-02 12:33:37 följande:
    Då tycker jag du ska skaffa annan barnomsorg om du ser dig vara förmer än både lärare och förskollärare. Skaffa privat undervisning. 

    Jösses...
    Jag sa inte att jag anser mig förmer än andra, oavsett yrke, men du bekräftar ju hela tiden min poäng.
    Anonym (Egoism) skrev 2020-11-02 12:35:12 följande:
    Det är förvänande väldigt många i den här tråden som har behovet av att säga att de är så mycket bättre och smartare än alla andra. Pinsamma vuxna som inte kan hålla sig till debatten. 
    Och återigen här. Och jag skulle kunna citera de flesta av dina inlägg för att påvisa samma sak.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-02 16:35:51 följande:
    Vadå friska barn sprider inte smittspridningen?

    Min dotter fick covid och hade inte symptom. Hon smittade sen mig och jag blev sjuk.
    Hrhm... Om hon hade covid var hon knappast frisk....
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-02 17:18:03 följande:
    Frisk var hon inte, symptomfri.

    Hur som haver så DREV hon smittan vidare till mig
    Du klagade på påståendet att friska barn inte driver spridningen, och sedan tog du upp din egen dotter som exempel, men hon var ju sjuk när hon smittade dig, inte frisk (självklart).

    Jag tror inte du fattar vad ordet "driver" betyder. Med det menas inte att bara att en individ sprider smittan vidare till en annan utan att en viss gruppering är ledande i att sprida smittan till väldigt många. Och fortfarande så var ju inte din dotter frisk när hon smittade dig.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-02 19:17:34 följande:
    Var skrev jag att jag klagade? Det är dina ord, inte mina. Att jag sedan läser fel på spridande och drivande, ja shit happends.

    Det jag skrev var att min dotter smittade mig.

    Sen kan jag utveckla det om du vill.

    Dotter var på match i annan stad över helgen, kommer hem och är till synes frisk. Tränare ringer efter 2 dagar och säger att en i laget har blivit sjuk och testat positivt. Alla i laget testar sig och dottern får positivt test. Hon blir aldrig dålig och visar inga symptom.

    Jag blev sjuk några dagar efter.
    Tack för historiebeskrivningen, men nu var det som så att din anekdot om att ha blivit smittad av din sjuka dotter inte har ett dugg att göra med om FRISKA barn vare sig driver eller sprider smittan.
  • Anonym (Anonym 666)
    Tow2Mater skrev 2020-11-02 19:42:21 följande:
    Vilka driver smittan idag? I Aug läste jag "personer mellan 14 och 24 år" (pa stranden och krogen)? Men nu är det Oktober, vilka är drivarna?
    Jag är inte förvånad och har också läst något liknande i nyhetsmedia, bl a om studentfester och annat. Det är ju en väldigt social åldersgrupp det där.
    Tow2Mater skrev 2020-11-02 19:43:13 följande:

    ^ t o m hunnit bli November naturligtvis, innan nån behover påpeka det.


    Haha nu hade du tur som sa det själv, innan någon upprörd individ kommer med pekpinnar ;)
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-02 20:30:24 följande:
    Det har det visst :)
    Förklara gärna det i så fall. Om man diskuterar ifall friska barn sprider viruset, hur kan det ha att göra med din sjuka dotter?
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Mm) skrev 2020-11-02 22:04:39 följande:

    Nej det var inte alls något bra exempel. Om båda föräldrar är sjuka ska naturligtvis barnet också vara hemma. Hur svårt ska det vara. En treåring har inte skolplikt. Ska andra riskera smitta för att barnet ska få leka med dem. Det om något är egoism.


    Ja, man kan ju ha vilken åsikt man vill, frågan är vilka restriktioner som gäller, och enligt FHM får friska fsk-barn och grundskolebarn gå till sina skolor precis som vanligt.

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/om-du-eller-nagon-i-familjen-har-blivit-sjuk/
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-03 07:39:35 följande:
    För att mitt exempel tar upp att de människor som anses friska, men som har covid fast man inte vet, smittar vidare.

    Därför anser jag att om man i hushåll har bekräftat Covid så ska alla stanna hemma.

    Du behöver inte hålla med, du behöver inte gilla det men det är min åsikt.

    Sen vet jag att det finns andra restriktioner, men det är kanske pga de restriktionerna som kommun efter kommun ändrar sina restriktioner själva.

    Är däremot någon i hushållet förkyld eller sjuk på annat sätt och har testat negativt för covid, då de andra fortsätts som vanligt.

    Som sagt, min åsikt. Sen vet jag att vi inte går efter den
    Men du håller dig ju inte till saken i så fall. Frågan var inte om till synes friska personer sprider smittan, utan att de faktiskt är friska. Din dotter var sjuk så hon hör inte till resonemanget.

    Jag har öht inte ens bemött din åsikt, bara det faktum att du pratar apelsiner medan den andra personen som du kommenterade pratade om äpplen.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Mm) skrev 2020-11-03 08:09:13 följande:
    Det är ju sorgligt att vuxna människor har mist förmågan att tänka själva. Måste FHM skriva allt ni ska göra i pannan på er. Om båda föräldrar har covid-19 och man har en treåring hemma så det inte finns någon frisk vuxen som tar hand om barnet hemma så är risken överhängande att barnet också är smittat, man testar inte småbarn, så vuxna får tänka själva. Dessutom smittar viruset via kontaktytor och en treåring kan inte hålla två m distans till sina föräldrar eller kompisar och pedagoger och sprita sina händer hela tiden. Tom FHM antar att normalbegåvade människor förstår lite själva och kommer aldrig kunna beskriva vad varje enskild människa ska göra i varje enskild situation i sitt liv.
    Om FHM hade hållit med i ditt resonemang (utifrån de fakta som är tillgängliga) är jag säker på att det inte hade kostat dem stor ansträngning att istället skriva att samtliga i hushållet ska vara hemma. Titta, det tog mig själv bara några sekunder!
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Mm) skrev 2020-11-03 09:03:20 följande:
    Jag tror som sagt de utgår från att du kan tänka själv. Om du är normalbegåvad. Annars kan man behöva lite hjälp ja. Du kan rådfråga någon annan vuxen kanske.
    Jag tror de utgår ifrån att ge korrekt information istället för att gemene man ska sitta och gissa sig till vad som gäller, lite som i den här tråden t ex.

    Du kan förresten ta dina unkna härskartekniker och gömma dem under en sten när du ändå håller på. När argumenten tar slut tar personangreppen vid.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-03 11:35:01 följande:
    Tråden handlar om att lämna till synes friska barn på förskola/skola medan någon annan i samma hushåll har positiv covid.

    Vissa i tråden tycker det är rimligt medan andra (jag) tycker det är sjukt att man gör det då en till synes frisk person ändå kan ha covid och smitta.

    Barnen som lämnas på förskola/skola som är till synes friska kan ändå ha covid och smitta vidare. För jag tror knappast att man har testat alla andra i hushållet om de andra inte har symptom.

    Mitt inlägg handlar om att våran till synes friska dotter hade covid utan att vi visste om det.

    Att du sen inte kan se koppling till Trådstartaren är väl kanske för att du inte vill. Eller så läser du inte vad jag skriver. Jag vet inte.

    Du har inte bemött min åsikt, du har mer bara verkat skriva för att förminska mig, men jag kan ha fel.
    Tråden ja, kommentaren som du svarade på och ni diskuterade var om FRISKA barn driver smittan eller inte, då tog du upp din SJUKA dotter och att hon hade smittat dig. Varför kan du inte hålla dig till den biten bara?

    Att din sjuka dotter har smittat dig har ju inget som helst att göra med om friska barn är de som driver smittan eller inte. Jag försöker för det första göra dig medveten om att de två sakerna inte alls hör ihop och för det andra ville jag veta varför du tror att det har det, men du verkar inte förstå att de sakerna inte är relaterade så jag kommer nog inte få svar på den frågan.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-03 12:27:23 följande:
    Har jag inte förklarat att jag redan läste fel på drivande och spridande gällande den tråden ?

    Och det var du dom sa att jag klagade när jag frågade, därav ett frågetecken? Som sagt - du verkar inte läsa mina inlägg utan går bara till attack.

    Gå tillbaka och läs. Och anta sen inte att man klagar när man inte gör. Lägg din tid på nå annat än att dumförklara mig när jag redan skrivit att jag läste fel.

    Men ditt namn 666 säger väl en del.
    Var det verkligen bara det du hade missuppfattat alltså? Jag tror alla här inne förstår att även friska personer kan föra med sig och sprida smittan, och naturligtvis då också de som ser friska ut.

    Och återigen en person som inte klarar av att ta en diskussion utan att gå till personangrepp. Är det konstigt att du och ts får så många emot er i tråden?? Fundera över hur du beter dig egentligen!
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Mm) skrev 2020-11-03 12:50:42 följande:
    Ok nu har du skrivit det lite för många gånger för att man ska ta dig på allvar. Dessutom under olika namn. Hoppas du har kul men du är sjukt pinsam.
    Du kanske är ny här men man kan bara ha ett anonymt nick per tråd, så du får nog omvärdera och inse att det är fler som tycker likadant.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-03 12:58:32 följande:
    Läs igenom allt vi har skrivit så kommer du se att jag har hållit god ton till skillnad från dig
    Gör det själv vet ja! Jag har inget att skämmas för.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-11-03 12:56:30 följande:
    Ja det var det.

    Min historia tog jag ju upp som exempel för att referera till Trådstartaren.

    Jag kan mycket väl diskutera men jag anser inte att man behöver använda den ton som du har gentemot mig och många andra du skriver med.

    Istället för att ifrågasätta mitt inlägg som du gick igång på, så antar du något annat än vad jag själv skriver och väljer att förminska mig och du förklara mig. ( i mina ögon av hur du skriver) och en blir du upprörd över att jag använder ditt namn emot dig? Eller har jag missuppfattat, precis som du missuppfattade mig och tog för givet?

    Jag har inte någon emot mig i denna tråd, alla har skrivit vänligt och diskuterat. Det är enbart du som skriver för att förminska av alla som har skrivit.

    Och tydligen så verkar inte alla förstå att till synes friska mänskor kan sprida smittan vidare för då hade inte covid-positiva föräldrar lämnat sina barn på förskola/skola
    Så skönt att alla tycker likadant som du i den här tråden! :) Det är väl bara jag som inte har samma inställning då tydligen, det är jag helt ok med. Jag följer FHM, det räcker för mig! Sedan finns det de som skapar egna regler, de behöver inte jag ta hänsyn till, tack och lov.
Svar på tråden Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?