Inlägg från: Anonym (Anonym 666) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym 666)

    Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?

    Anonym (S) skrev 2020-10-31 05:22:51 följande:

    Får man verkligen gå till förskolan och lämna barnet om man har covid? Måste inte en annan frisk vuxen lämna barnet då?


    En del har väl inget val. Det finns ganska många ensamstående föräldrar i landet.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (S) skrev 2020-10-31 10:56:00 följande:
    Varför måste barnet lämnas på förskolan då menar du?
    En person som är sjuk orkar kanske inte ta hand om ett litet fsk-barn. Varför är en ganska irrelevant fråga eftersom det kan finnas ganska många orsaker till varför man vill ha sitt barn på fsk när man själv är sjuk. Man måste inte gå IN på fsk för att lämna/hämta ett barn heller, man kan ringa personalen och be dem möta upp utomhus.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (S) skrev 2020-10-31 11:37:22 följande:
    Och det är alltså ok enligt reglerna?

    Du har i och för sig rätt i att varför inte spelar roll för om man får eller ej (som var min ffråga) men det har ju kanppast förälderns kontaktnät heller.

    Min fråga var ju om man får gå till förskolan och lämna ett barn om man har covid.
    Ja det är ok. Man får inte gå IN men man får lämna sina barn. Det har talats om att konstaterat smittade ska vara hemma hela familjen, men vi är inte där än och isf skulle det gälla i de tre mest drabbade regionerna i första hand.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Ego) skrev 2020-10-31 12:32:21 följande:
    Nej och heller inte egoistiskt av svenskar som väljer att åka utomlands under rådande pandemi...
    Hur tänker du då? Klart det är egoistiskt att sätta egna nöjen framför andras välmående, eller liv i många fall.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (resenär) skrev 2020-10-31 13:21:41 följande:
    Nej, det är ok enligt FHM. Anders Tegnell sa det själv på en av pressoknferenserna i veckan.
    Bara för att det är ok att resa, och då har man väl ändå sagt att det bara ska vara nödvändiga resor, så fattar ju vem som helst att man riskerar att sprida smitta om man åker på semester. De poängterar också att man har väldigt stort eget ansvar som resenär.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Egoism) skrev 2020-10-31 13:23:09 följande:

    Ni måste tänka lite själva. Ett barn som nyss suttit och kanske tom sovit i en förälders säng och famn som har covid, ska naturligtiv stanna hemma tills man ser att barnet inte är smittat och dessutom inte är sjuk.


    Att lasta över era barn till förskolan när ni hemma är sjuka med covis är inte ok. Min chef följer de mänskliga rättigheterna och ni som till punkt och pricka följer FHM rekommendatoiner här, jag hoppas ni stannar hemma hela tiden nu då?


    Ni följer inte riktlinjerna från FHM iaf, som säger att friska barn får gå i fsk även om en förälder är sjuk. Hur menar du att ni följer mänskliga rättigheter om ni förvägrar barn sitt normala sammanhang med andra barn??
    Anonym (Egoism) skrev 2020-10-31 13:24:16 följande:
    Kan man inte ta hand om sina barn så bör man inte heller bli förälder. Har man så lite ork bör man skaffa en privat barnvakt.
    Du verkar helt ha missförstått förskolans funktion :) Det behövs ingen barnvakt, det är därför man har er ju! Om en förälder arbetar, är sjuk eller har särskilda behov har man all rätt att ha sitt barn på fsk. Om det inte passar dig kan du jobba någon annanstans.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (resenär) skrev 2020-10-31 13:29:04 följande:
    Nej, det har de inte sagt.
    Du får nog ta och lyssna på presskonferenserna, de finns på FHM´s hemsida.

    Man har alltid ett eget ansvar som resenär, med eller utan pandemi.
    Att åka till länder som UD inte avråder från är helt i sin ordning.
    Det spelar ingen roll om det inte bara är nödvändiga resor, eget ansvar gäller ändå och JA man är egoistisk om man tar onödiga risker just nu!
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Egoism) skrev 2020-10-31 13:33:33 följande:
    Nej tack det är bra. Ni förstår vad jag menar men trivs inte med att bli kritiserade då ni anser er ha "lagen" på er sida att lämna era barn trots att ni har covid. Detta är så omänskligt och respektlöst mot förskollärare, och framförallt de som är i riskgrupp som arbetar med att ta hand om era barn. 

    Tror knappast ens din närmaste vän skulle vilja vara barnvakt om du var hemma sjuk i covid. Så varför skulle förskolan vara glad över att ni lämnar barnen?
    Fast även de som har corona HAR ju rätt att lämna sina barn på fsk. Inte ens riskregionerna har sådana restriktioner än. Det finns inga lagar alls kring corona, så den tanken kan du nog släppa direkt.

    Man måste inte vara glad på jobbet oavsett orsak men du kan byta jobb, eller ta det för vad det är. Du går medvetet med på att ta de där riskerna, den enda du kan klandra är dig själv.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Egoism) skrev 2020-10-31 13:42:56 följande:
    Ok så jag visste för 20 år sen att det kommer corona och att Sverige som enda land ska skita i att skydda sin skolpersonal? 

    Vad bra att du kan spå in i framtiden. Byt jobb du med, för du kanske kommer klaga på något om tio år?
    För 20 år sedan hade vi inte corona men du kunde ha börjat söka andra jobb redan i våras. Börja inte dra in andra länder, men om det finns de som har bättre villkor kan du alltid flytta dit så klart. Visste du förresten att fsk-personal och lärare inte alls är särskilt utsatta för smittan? Statistiken visar att de har precis lika stor risk som vanlig befolkning, och inte alls någon form av riskgrupp. Det är väl ändå en betryggande tanke?

    Det är ingen som spått någon framtid. Jag fattar inte ens varifrån du får de där idéerna. Jag konstaterade att det är du som väljer att vara kvar på en arbetsplats där du medvetet utsätter dig för vad du upplever är stor risk, så den som ska byta jobb är väl du i så fall. Jag är lärare och träffar ca 300 elever dagligen, jag trivs med mitt jobb och har inte tänkt byta. De saker som finns att klaga på inom yrket är väldigt uppenbart för den som redan jobbat kort tid som lärare så det var inget som kom som en överraskning efter tio år. Oroa dig inte för mig och mitt välmående på jobbet du, ta hand om ditt eget istället.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Nej) skrev 2020-10-31 18:02:48 följande:
    Klart man inte kan ringa och be personalen möta upp utomhus om du är smittad av covid 19 eftersom man inte ens ska lämna sitt hem.

    Jag har nyligen varit sjuk och hade närstående som lämnade varor och medicin utanför dörren. Har även beställt hem mat som sattes utanför dörren.
    Den som är smittad får ha sina barn på fsk. Man måste inte komma nära personalen för att lämna ett barn heller. Sedan finns det ingen som sagt att man ska helisolera sig, stanna hemma menas från jobbet, affärer och andra människor men man får ändå gå utomhus. Det gäller att särskilja de olika sakerna.
Svar på tråden Lämnar ni barnen på förskola/grundskola även om ni har covid?