Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    barnlängtan2021 skrev 2021-01-08 21:20:06 följande:

    Ja, jag ska dit den 29/1. Är ungefär i vecka 8 då :)


    Å så spännande! =D
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-08 21:49:16 följande:

    Nordic ivf vi va på också.

    Tycker de va bra.

    Vår utredning så såg allt fint ut. Så inga förklaringar till varför det inte funkar. Men det har jag läst på många ställen. Vården verkar inte riktigt ha helt koll. Eller snarare. Ingen verkar ha helt koll på varför vissa inte lyckas trots att ?allt ser bra ut?


    Nä det är lite märkligt men det är väl så många komplexa saker som de inte kan kolla osv.

    Tror det kan ha att göra med kompabilitet ibland också, dock långt från alltid men känner en, de försökte och försökte och försökte. Sen gick de isär av olika anledningar. Sen blev typ båda gravida eller skulle få barn nästan direkt med de de träffade sen.

    Annan jag känner så försökte de i många år men tog sig inte på egen hand, fick hjälp med ivf och fick ett barn. Efter det lyckades de på egen hand. Som att kroppen behövde hjälp med vissa steg och sen när den visste hur den skulle göra så va det inga problem längre.

    Samtidigt om allt ser bra ut på utredningen så tänker jag att chansen att lyckas med ivf är större? :) att får spermien hjälp att hitta ägget och sen implanteras så är ju en en viktig bit av processen garanterad. Och de väljer ägg och spermie av god kvalite. Sen är det väl inte helt ovanligt att det tar minst två försök tyvärr med ivf.

    När va det bim va nu? Håller tummarna att det är denna månaden det sker ändå <3
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-10 14:02:43 följande:

    Ja jag har vänner som gjort flera omgångar ivf som inte funkade och sen blev de gravida på egen hand strax efter.

    Jag har bim 19e. Trodde 21e men ÄL visst va lite tidigare denna gången iaf enligt NC.

    När har du bim?


    Jag har bf 19/8 :) om allt går vägen iaf. Hade nästan slutat känna nått men börjat må mer å mer illa så nu har jag svårt att äta.

    Jobbigt med väntan till bim? :/ jag brukar bli halvt tokig under den tiden.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-10 14:10:56 följande:

    Glömde att du hade plussat babymakeing :)

    Sorry


    Det är ingen fara! Det går inte att ha koll på allt! ;)
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-10 14:33:08 följande:

    Jag är 38, så kan inte ta en paus. Är livrädd för IVF men det kanske finns andra steg på vägen innan. Har kontakt med en privat mottagning som sagt att vi kan kontakta dem så det kanske är en start. Få ett lugn om det är så att allt ser bra ut, så man har utredningen gjord iaf.


    Beklagar att plusset inte ville stanna :(

    Utredningen är ett steg på vägen med lite prover för att kolla sköldkörteln tex och att spermiernas kvalite är okej. Visar allt okej så finns ju fortfarande möjligheten att ni klarar det på egen hand.

    Jag och min sambo gjorde en utredning efter 9 månader bara för att få bekräftat att det inte va nått ?fel? på oss. Bara det tyckte jag va en stor lättnad. Och om testerna visar nått så får ni ta det därifrån och inget som säger att ni måste göra ivf för att ni gjort utredningen :) . Jag kände lite att stressen släppte då iaf.

    Lycka till! <3
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Frustreradlessen) skrev 2021-01-10 17:04:38 följande:
    Tack. Har bara läst så mycket om motsatsen, hur synd det är om ensambarn och hur hemskt det är att vara född sent, så jag har nästan fått skuldkänslor att försöka... Just att vara född i december har fått en så negativ klang, hur ?synd? det är om de barnen, hur svårt de får i idrott och skola etc. Det är lätt att färgas av det man läser tänker jag.

    Har också alltid velat ha två barn, men har också flera bekanta med ensambarn och de verkar ha gott om vänner och ha det fint. Men det är lätt att bara höra det negativa antar jag, om hur folk skriver att om man inte ger sitt barn ett syskon är man elak.

    Blev bara väldigt ledsen idag när jag började blöda, just för att det precis blivit ett svagt streck på stickan och också att jag var helt säker på att ÄL prickades in rejält.

    Jag är ensam barn och visst det kunde va tråkigt stundtals, speciellt om man va sjuk så fick man ingen interaktion med andra barn men annars gick det verkligen ingen nöd på mig. Det fanns barn att leka med i området så jag hade många vänner att leka med var helst jag kom. Just att jag var ensam gjorde att jag fick andra förutsättningar än om jag hade haft syskon. Mina föräldrar hade det inte så bra ekonomiskt så många äventyr jag fått lov att göra hade inte gått annars. Jag var väldigt blyg men blev stark i mig själv ändå. 


    Så lång historia kort, det var inte ett dugg synd om mig som ensambarn. Jag fick bra fantasi och kune leka bra själv hemma om det var så, annars fanns det ofta nån kompis att leka med. 


    Min dotter är född i december, vi försökte länge för att få henne så att hoppa över att försöka för att eventuellt riskera bf i december var inget alternativ för oss. Många runt omkring påpekade lite negativt att det skulle vara dåligt att vara födda då, men det roliga tyckte jag var att ingen av de som påpekade det var själva födda i december. Det är väl främst vid stora milstolpar som det är irriterande att vara född sent som när man får köra moppe och fyller 18 och gå ut på krogen skulle jag gissa? Men känner ingen som fyllt över 25 som tycker det är negativt att fylla år sent, snarare tvärt om. När alla ens vänner fyllt 40 är man själv 39 hehe.


    Ett försök till pepp att vintermånaderna inte är så dåliga och att ensambarn inte far illa av att vara själva med sina föräldrar ibland :) Om det skulle falla sig så att det inte hinner bli syskon.

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-01-11 16:41:02 följande:

    Alltså.... så glad just nu. 

    Ivf-kliniken (landstingets) ringde i förmiddags och de har en tid för oss imorgon. 

    hade satt upp oss på en sån 'kort-varsel-lista'  

    så glad och så stressad. 

    första mötet och utvärdering om de anser att vi ska/kan/bör få hjälp av dem. 

    tex så står det att man måste ha en stabil relation på minst 2 år och vara sammanboende. 

    jag blev direkt stressad... för vi har varit ett par i 3 år men bara sambos på riktigt i 14 månader. 

    lite panikartade minuter senare så bestämde jag mig för att man inte måste ha bott ihop i två år utan ska ha haft en seriös relation i två år. att det är det de menar. 

    så nu ska jag hem och fylla i hälsodeklarationer med sambon och försöka att inte stressa upp mig mer. 

    Funderar på om jag ska ta ett tidigt test också imorgon bitti för säkerhets skull. 

    vad tror ni? Bim den 19e. Hade tänkt testa på torsdag. 


    Nä är det sant! Va grymt! =D

    Ja men det står ju bara att relationen ska ha varat minst två år och att ni ska vara sammanboende (vilket jag tolkar som att ni ska bo ihop nu men hur det varit under de åren ni varit ihop är strunt samma). Kollat de i registren så står ju typ vara nuvarande adress och adress före ett visst datum som brukar vara för kanske 6 månader sen eller liknande så då kommer de ju att se att ni varit folkbokförda på samma ställe ett tag :)

    Å va kul! Håller tummarna att ni får hjälp :) och sen om mensen inte hinner komma så ta ett test innan du hämtar ut alla sprutor och hormoner å grejer. En bekant har hela kylen full nu för hon hämtade ut allt dagen innan hon plussade på beräknad dag för mensen.
  • Anonym (Babymakeing)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-12 14:01:07 följande:

    Ringde våran gyn i slutet av december där jag bor för att iallafall få kolla att allt ser okej ut då jag i början av hösten hade kraftiga smärtor i ena äggstocken och har tidigare haft ofarliga cystor på äggstockarna. Fick som svar att jag inte får kolla eller kan få hjälp då jag redan har ett barn utan måste vända mig privat. Vi har 2 privata kliniker här och båda var fulla. För att ens få se att allt ser okej ut. Blir så matt..


    Den är ju tröttsam :( men är det fullt hos de privata som att de inte tar in nya patienter alls eller som i att det är lång kö? Kanske inte är helt kört där?
  • Anonym (Babymakeing)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-14 07:20:54 följande:

    Inte gravid nu heller som jag visste. Varför går det inte?


    Hur många dagar är det sen äl? Tänker att det kan va lite tidigt än bara? Håller fortfarande tummarna för dig <3
  • Anonym (Babymakeing)
    Hopeforaplus skrev 2021-01-14 08:23:22 följande:

    8 dagar men bim redan på måndag då jag fick äl 5 dagar tidigare.. Trodde verkligen inte att jag skulle vara i den här sitsen nu. Att få kämpa med att bli gravid. Trodde verkligen att det skulle gå inom 3 månader, max. Naivt nog. Nu har jag sån stark magkänsla att det inte kommer gå


    Oj men det är ju jättetidigt ändå. Knappt inga test visar innan äl+9 som tidigast även om det står att det ger positivt upp till 6 dagar innan bim. Jag har aldrig plussat på varken tidigt eller annat test före äl +11. Beror ju mycket på hur lång luthealfas man har om det ena är fysiskt möjligt att få positivt 6 dagar tidigt :) ex jag som brukar ha 12-13 dagar för mig skulle ägget knappt hunnit fästa om jag gick efter sånna tester så det borde egentligen vara att man kan testa på äl+X istället för bim -X för att vara mer gångbart hos alla.

    Håller fortfarande tummarna för dig :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu