Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Håller tummarna) skrev 2020-12-16 15:24:33 följande:

    Va kul! Ska man ringa direkt när man plussat? (Första graviditet och oerfaren haha)


    Jag har ringt nästan direkt. Kändes riktigt trist förra månaden att lämna återbud för mf. Men vilk inte riskera att bli utan kub pga att det saknas tider. första tiden som fanns nu när jag ringde för inskrivning/hälsosamtal va när jag är i v 8+6 och där jag går får man inte boka Kub förrän man varit på sitt första besök och ja det är ju oftast ont om tider för just det så känner att det är i senaste laget. Kommer förmodligen inte få mäta nackspalten förrän i v 13+ :/
  • Anonym (Babymakeing)

    Alltså fy fan för rödbetor!

    Missförstå mig rätt jag älskar rödbetor. Blivit rödbetor med gratinerad getost både middag igår och lunch idag, men precis nyss när jag gick på toa sjönk hjärtat ner till fotknölarna. Det va helt rött! Tills jag kom på, Rödbetor! Sista gången jag äter det de närmaste 8 veckorna.

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Babymama) skrev 2020-12-16 21:41:02 följande:

    Oj så tidig inskrivning. Hos oss får man komma knappt en vecka innan för inskrivning och sen kub. I v13. Att det kan vara så olika.:)


    När jag va gravid första gången ville de att jag skulle komma ännu tidigare för hälsosamtal så då va jag nog där redan i v 6. Och sen inskrivning i v 8-9. Och de har hand om ultraljuden för hälften av de kommunala BMM i göteborg så det är hårt tryck för att få tid för ultraljud.

    Ja men verkligen skönt att jag kom på vad det va som gjorde det rött förut! Fick panik!

    Spännande när de säger att vården ska vara samma överallt men man märker ändå skillnader när man pratar med bara. Inte enbart med bmm utan annat också.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2020-12-16 22:31:35 följande:
    Hoppet är ute, mensen kom idag  Är bara tacksam att jag inte behövde vänta så länge, bara två dagar sen så min cykel verkar hålla ungefär samma mönster. Besviken men nu är det bara att tänka framåt och se fram emot ett nytt försök och hoppas att det tar.
    Tack för peppen! Så glad att flera här har plussat nu, det ger glädje och hopp och ni förtjänar det verkligen 
    Nej! Va synd :( men som du säger, att om den väl ska komma så är det skönt att den inte dröjer på sig för länge så man får en ny chans snart igen :) nästa månad tar det sig säkert! Nytt år och nya möjligheter :) <3

    Tack va fin du är! <3
  • Anonym (Babymakeing)
    Hopeforaplus skrev 2020-12-17 07:03:36 följande:

    Vet att ni redan skrivit detta men ni som nu fick plus, när upptäckte ni plusset och när/om kände ni era symtom?


    Fick mitt plus på bim som va cd28, har för mig det va äl+12. Testade negativt innan dess.

    Hade kraftig molvärk från en vecka efter som blev starkare å starkare närmare mens. Nu är den inte alls lika intensiv. Kände mig ofta yr och trött. Tröttheten kan bero på min dotter iof och måste inte va kopplad till bebis i magen.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2020-12-17 10:08:54 följande:
    Tack, ja nästa månad ska jag ligga kvar med rumpan i vädret i minst 10 minuter haha kanske kan ge simmarna lite skjuts på vägen, det fungerade förra gången!
    Låter som en plan! ganska bekvämt med en kudde under gumpen hehe :) 
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (4a) skrev 2020-12-17 22:19:14 följande:

    Har också legat kvar minst 30 min innan jag gått på toa, så verkar ju vara något magiskt med det ;)

    Nån av er gravida som mår något illa eller ont i brösten ännu? Är 5+0 idag men har bara molvärk än som symtom och är sååååå orolig för att jag ska få ma/mf :( känner efter fler symtom hela tiden men inget och efter allt så kan jag verkligen inte slappna av :?(


    å va jobbigt :( jo jag mår rätt illa emellanåt, gjort sista två dagarna men det håller sig borta sålänge jag äter regelbundet. v 5+0 idag. Men med förra knodden mådde jag knappt illa förrän v 13. Växtvärk har jag haft som tusan men senaste veckan har det lugnat sig rätt ordetligt men testen stegrar så jag är ändå hoppfull. 


    v 5+0 är ju ändå rätt tidigt så långt ifrån alla har några symptom vid den tiden. Jag håller tummarna för att allt går bra för dig <3 förstår att du har svårt att slappna av. Jag har också det emellanåt men har bestämt mig nu för att jag väntar en bebis och inte ett missfall. Spelar ingen roll hur mycket jag ställer in mig på att det kan gå fel så kommer jag bli lika förbaskat ledsen och nerslagen ändå om det skulle hända, så nu är jag glad och uppspelt för allt som komma skall! Har börjat kolla på gosedjur till min lilla skävtt redan haha. Försöker hitta något mysigt men annorlunda och tipsa hens mormor om det sen. Hon fick köpa "huvudgosedjuret" till min dotter. Vet ju iof inte än om det kommer bli en favorit genom livet men jag hoppas på det. En stor röd gosedjurshummer hehe. 

  • Anonym (Babymakeing)
    barnlängtan2021 skrev 2020-12-18 07:25:29 följande:

    Jag var på vul igår och hade ett ägg på 22 mm, så jag fick ovitrelle med. Håller tummarna nu!


    Å så spännande! Hoppas hoppas =D 
  • Anonym (Babymakeing)
    BIM-lista
    5/12 ingenaning (okänt?)
    9/12 4a (PLUS)
    10/12 Babymakeing (PLUS)
    20/12 Första
    20/12 babymama (PLUS)
    21/12 Håller tummarna (PLUS)
    24/12 Hopeforaplus
    25/12 Litehopplöst
    31/12 Barnlängtan 2021
    16/1 Lillskrutten

    Det börjar närma sig för Första nu, hur känner du dig? :) Håller tummarna här!
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2020-12-18 07:40:56 följande:

    Tempar ni?

    Min temperatur är så instabil efter ÄL.

    Går upp-ner-upp-ner. Mellan typ 36,8-36,4-36,65-36,75-36,4. Brukar inte va stabil direkt men detta är ju knas.

    Har dock nästan alltid en jättedipp några dagar efter äl och sen massa mindre men inte flera stora som nu.


    Nej tempar inte eftersom jag sover så oregelbundet :/ däremot tagit tempen på kvällen nu ett tag och den har hållt sig ganska konstant hög på 37,2 - 37,3. Jag brukar vanligen ligga på 36,7 - 36,8 annars. I början oroade jag mig för att jag höll på att bli sjuk men ja nu tänker jag att det är för att jag är gravid :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu