• Lillaälta

    Tempkurvor

    Jenzia skrev 2020-10-03 08:08:49 följande:

    Jupp För min del var det faktiskt inte så illa. Väster äggledare var lite knepigare än höger och då tilltog smärtan lite, men det gick ju över snabbt Har gjort koloskopin en gång för några år sedan, det var mycket värre!

    Men usch då, att det gjorde så ont på dig! Men skönt att allt såg bra ut! Har ni fått besked om någon behandling? Eller ska ni försöka ytterligare en tid själva? Minns inte om du skrivit om det i BIM-tråden..

    Jag håller verkligen tummarna för denna månad!


    Tur att det såg bra ut för er sen! Oj koloskopi, operation alltså?

    Nope inte än, sambon ska lämna in nytt prov om 3 mån, december. De vill se 2 med tid mellan. Så efter det kan vi få besked om vad som är aktuellt för oss. Men denna väntan är olidlig.
  • Lillaälta
    Jenzia skrev 2020-10-03 11:45:17 följande:

    Ingen operation, men undersökning av hela tjocktarmen, hua!

    Uj, 3 månader mellan? Min man skulle lämna två olika prover med 2 veckor mellan. Konstigt med så olika riktlinjer :-/ Vi får besked på onsdag, håll tummarna!


    Då förstår jag! Låter inte så skönt, enbart gjort endoskopi innan och sen opererat bort blindtarmen.

    Ja, så jobbigt. Konstigt med olika riktlinjer. Men håller tummarna för att allt ser bra ut för er! <3
  • Lillaälta


    Tror att ägget släppte tidigare än vad det står o grafen dock. Dagen innan positivt äl test så hade jag äggviteflytningar på dag/kväll.

    Vad tror ni?
  • Lillaälta
    Cattisl skrev 2020-10-29 15:45:22 följande:

    när tänker du att du hade äl?


    När dippen är. På mina tidigare så har ägglossning varit precis när tempen stiger.

  • Lillaälta
    Cattisl skrev 2020-10-30 05:17:54 följande:

    Kanske..svårt att veta, för denna gång går din temp ner dagen efter dippen. Eg ska den ju stanna uppe minst 3 dagar före en dipp för att appen ska kunna säkerställa äl. Är den högre idag?


    Lägre idag. Så ägglossning kanske är senare ändå. Så knepigt
  • Lillaälta
    Cattisl skrev 2020-10-30 17:27:06 följande:

    ok, ja om den gått ner idag så kanske du inte haft ÄL faktiskt..

    Jag tycker det är svårt att tolka kurvan du har, känner inte riktigt till den appen, men...vilka temperaturer har du haft senaste 5 dagarna?


    Är vanliga natural cycles :)

    Har nu fått bekräftad ägglossning, 1 dag tidigare än vad den förutspått på tidigare bild.

  • Lillaälta
    Hews skrev 2020-11-04 13:34:04 följande:

    Hej,

    Äter enkeldos letrozole för att få stötta ägglossning. Har tidigare cykler ägglossat runt CD 17-19. Denna cykel fick jag dock positivt lh-trst (CB digital) redan CD 13. Har tyvärr inte kunnat mäta ordentligt denna cykel pga sovit dåligt många nätter. Känns så hopplöst att jag och min partner ev failade att pricka in äl ordentligt denna cykel (vi var iväg på var sitt håll under allhelgonahelgen eftersom vi inte förväntade oss äl förrän CD 17 som vanligt. :/

    Vad tror ni, hade jag äl redan CD 13 eller idag som NC säger? Idag steg tempen precis över strecket.


    Om det är dag 13 så har du ju träffat rätt vad jag ser? :) om du skulle ha senare nu eller är osäker ha sex varannan dag
  • Lillaälta


    Alltså förstår inte min kurva alls efter ägglossningen. Är cykel 3 efter äggledarspolning och temperaturen har inte riktigt stigit på samma sätt som tidigare.

    Kan det bero på att det är kallt ute och vi har det kallt i sovrummet? Kan det påverka min temperatur? Sover i enbart trosor, men kanske borde ha pyjamas och sockor på mig. Så förvirrad.
  • Lillaälta
    Cattisl skrev 2020-11-05 05:22:40 följande:

    Jag är väl korkad men förstår inte din kurva...har du fått bekräftad äl  den 17? för som du säger så har din temp inte stigit och hållit sig där 3 dagar minst före dip så kanske har du inte ens haft ÄL?

    Det ska inte påverka vad du sover i om du inte fryser och huttrar massorl Men du ska inte behöva ha raggsockor för att få en korrekt temp. Du mäter ju inte hudens temp =) 


    Nej men precis så tänker jag! Senaste ägglossningarna efter spolningen så har min temp varit såhär. Precis på gränsen liksom. Men bekräftad ägglossning, och symptom direkt efter också som vanligt. Får alltid ömmande bröst runt/efter. Men nu har jag även haft molande värk i livmodern på eftermiddagarna nu 3 dagar i rad. Inget på fm, vara på em. Så konstigt.

    Sov i pyjamas och raggsockor och sov mycket bättre utan att vakna och frysa som jag brukar. Och tempen var lite högre iaf.

    Antar att det bara är att se vad som pågår.

    Tack för svar!
  • Lillaälta


    Har en väldigt kort lutealfas på mellan 7-11 dagar så mensen kan komma närsom. Igår var jag såå varm på kvällen så jag sov med öppet fönster och idag så hade temperaturen blivit låg.

    Har verkligen gjort allt nu. Inget koffein sen typ 4-5 mån, ingen alkohol sen nyår, börjat äta kött igen sen nyår, tog rosenrot till ägglossningen, tog en stor dos d-vitamin vid ägglossningen. Kör lågintensiv träning och högintensiv 1-3gg i veckan bara.

    Vad tror ni, är det kört denna månad också? :(
  • Lillaälta

    Hej.

    Brukar ha ägglossning rätt sent, på dag 19+-2 enligt NC. Nu misstänker jag att jag haft ägglossning redan på dag 15/16. Detta då tempen dippat och sen stigit som den brukar göra. Vad tror ni?

  • Lillaälta
    Fysio1 skrev 2021-02-15 10:03:02 följande:

    Verkar gå lite upp och ner den här cykeln. Om den fortsätter vara hög imorgon skulle jag tro att du haft ägglossning


    Brukar vara lite så, men har haft förstoppning och ont vid sex, så allt tyder på ägglossning. Precis så tänker jag, högt 1 dag till så har ägglossning varit.
    Soff skrev 2021-02-15 11:01:59 följande:

    I nuläget ser det ju faktiskt ut så tycker jag. Och vilken tur isåfall att ni hade sex kring den tiden, och inte väntade till den förväntade ÄL.


    Ja, får se imorgon vad temperaturen är. Verkligen tur att vi haft! Hatar denna väntan!
  • Lillaälta
    Rumpelstiltskin skrev 2021-02-16 07:16:13 följande:

    Bra om man skickar med bilden också..


    Håller med ovanstående ser väldigt konstigt ut. Hur har din graf sett ut tidigare efter ägglossning?
  • Lillaälta
    Tildasafira skrev 2021-03-18 11:21:45 följande:

    Hej från en förstagångstempare

    Jag och min sambo har försökt i ett drygt år utan framgång med bara äl-test. När jag beställde NC fick jag med deras egna äl-test så jag testade dem parallellt med RFSU (som jag vanligen testat med) och insåg att de olika testen gav helt olika utslag(lägger med en bild). Tempen bekräftade senare att NCs egna test hade rätt och när jag fick positivt på dem så kom ägglossningen 24h efter. Så uppenbarligen kan vi ha missat äl vid tidigare försök då rfsu inte verkat stämma för mig! Min fråga är om den lilla sänkningen vid 20-21cd möjligen kan vara en implantationsdipp eller om den är aaaalldeles för tidig? Eller alldeles för liten? Jag är som sagt en rookie på allt som har med temp att göra! så tacksam för lite tips i hur man ska läsa av sin tempkurva <3

    Här är bild på hur olika utslagen blev där äl inföll enligt temp


    RFSU ägglossningstest är sämst! NC har jättebra :)

    Jag själv kör clearblues med smiley för att slippa tolka linjer. Men jag skulle säga att du hade ägglossning där den säger. Ett SK implantatationsdipp har jag läst är cirka 7d efter ägglossning. Jag skulle säga att din temperatur bara går lite upp och ner. Det gör det alltid för mig också. Men en dipp är när det är under linjen.
  • Lillaälta
    Tildasafira skrev 2021-03-18 19:55:55 följande:

    Åh tack snälla för svar! Ska aldrig köra med RFSUs igen haha! Okej men perfekt, jag gissar på att det är normalt då att den hoppar lite? Får nog ta och läsa på litegrann!


    Är vanligt att det hoppar, speciellt i början när man inte fått in snitsen och så. Men det kommer :) jag mäter 6.45-07.00 varje dag. Annars går jag lite väl olika temperaturer. Men jag somnar om otroligt lätt, så kan ta tempen och sen somna om :)
  • Lillaälta
    Tildasafira skrev 2021-03-18 19:55:55 följande:

    Åh tack snälla för svar! Ska aldrig köra med RFSUs igen haha! Okej men perfekt, jag gissar på att det är normalt då att den hoppar lite? Får nog ta och läsa på litegrann!


    Är vanligt att det hoppar, speciellt i början när man inte fått in snitsen och så. Men det kommer :) jag mäter 6.45-07.00 varje dag. Annars går jag lite väl olika temperaturer. Men jag somnar om otroligt lätt, så kan ta tempen och sen somna om :)
  • Lillaälta
    Tildasafira skrev 2021-03-19 08:00:47 följande:

    Haha ja, jag hoppas att jag får in en rutin snart för detta! Men du, en fråga till! Jag har en tendens att vakna till någon timme innan, men somnar om på 3 röda ( mannens alarm går haha), när man vaknar till i nån minut, påverkar det att tempen går uppåt eller nedåt då? :) eller är det också individuellt?


    Det bör det inte göra. Allt beror på. Om du har så varje morgon så är det inget avvikande utan något som alltid sker :) så tänker jag.

    Jag går ex alltid på toa vid 3-4 tiden, så ser det som normalt och att min temp är utefter det.
Svar på tråden Tempkurvor