• Steeph

    Tempkurvor

    Cattisl skrev 2020-07-30 05:37:56 följande:

    Är det någon mer än jag som nästan kan bli lite stressad av tempandet...? 

    På ett sätt vill man veta, kanske framförallt om man haft ÄL, men på ett sätt vill man (jag) kanske inte veta exakt vad som händer dagarna före mens för då vet man kanske redan före man testat om det troligen kommer va negativt eller positivt?

    Eller kanske bara jag som tycker det är lite stressande 

    Det är också spännande så inget negativt så....! 


    Jag blir också stressad. Jag tror att jag endast kommer tempa fram till att ÄL har visats sen sluta. Jag kan vakna och nästan vara stressad för vad tempen kommer visa. Så jag kommer prova med det denna cykel, att inte tempa efter ÄL.
  • Steeph
    Cattisl skrev 2020-07-30 06:58:29 följande:

    Exakt så! Tror jag också kommer tempa kring ÄL och sen sluta.

    Har du fått mens denna månad?

    Jag insåg just att om man har kort cykel som jag...typ 25 dgr, så kommer man ibland ha mens 2 ggr samma månad (jättetidigt i månaden och precis i slutet ). Blä!  

    Kollade tillbaka de senaste 10 åren och jag verkar haft så kort cykel då med.

    Antingen ändrades ngt efter mina andra barn, eller så ändrades något efter graviditeterna. Kommer inte ihåg hur cyklarna såg ut för så längesen-


    Ja mensen kom som en klocka igår, men det känns okej

    Aaah okej, förstår jag har en cykel på cirka 30-32 dagar. Tar rosenrot denna cykel så hoppas få ÄL runt dag 15-16. Annars får jag ÄL runt dag 18-19 vilket jag tycker är lite sent. Så nu kommer jag tempa fram till ÄL sen lägga tempen åt sidan!
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-30 07:01:20 följande:

    En till här! Är på CD26 av 28 och bara väntar på tempdippen, som jag absolut inte vill ha! Även om jag är väldigt intresserad av tempning så kommer jag överväga att sluta efter äl nästa cykel.


    Ja jag är också intresserad av det men börjar känna att stressen förstör mer och mer för mig

    Vill du dela med dig av din kurva? håller verkligen tummarna för dig!!
  • Steeph
    Cattisl skrev 2020-08-14 06:01:20 följande:

    Upplever ni att er temp blir lägre eller högre om ni sover dåligt eller tex vart uppe och kissat ett par timmar före ni eg ska tempa?

    Har sovit extremt dåligt senaste nätterna, varit uppe och kissat vid 02 ca (vilket jag inte brukar) och sedan haft svårt att somna om. Brukar tempa runt 05 men nu känns den tempen inte säker alls...


    Jag får högre om jag varit Upp och sedan inte kunnat somna om ordentligt. Inatt vaknade jag 03.30, kissade och somnade om som en stock vilket genererade normal temp imorse. Igår vaknade jag 03.10, kissade och hade så svårt att somna om. Var vaken och vred på mig innan klockan ringde 0.3 högre mot idag.
  • Steeph

    Konstig kurva denna månad...

    fick utslag på vanliga ÄL tester i fredags vilket betyder för mig att ägget släpper 48 h senare (alltså igår kväll). Igår hade jag en rejäl tempdipp och idag har tempen gått upp min inte så mycket. Fick negativa ÄL tester igår kväll vid 20.00. Så de var positiva fredag, lördag och halva söndagen. Har även fått krämiga flytningar idag som jag alltid får efter ÄL.

    Vet ej vad jag ska tro. Antar att jag får avvakta till imorgon och se om tempen ökar.

  • Steeph
    Cattisl skrev 2020-08-20 18:28:16 följande:

    ja kanske....jag trodde tempen skulle droppat idag då testet (nog) va negativt idag dock..men det kanske kommer imorrn då


    Prova imorgon igen du jag plussade svaaaagt sist på ÄL+11 så håller tummarna för dig!!
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-08-25 07:19:32 följande:

    Vad tror ni denna kurvan? Fick upp hoppet imorse när tempen steg igen efter dippen igår. Men sov dåligt i natt, var vaken med magont/illamående, så kan vara därför tempen stack iväg igen!

    Oh well, vet knappt om jag vågar/orkar tempa mer denna cykeln, blev så ledsen förra månaden när den dippade 0.2 grad på äl+12 och mensen kom samma dag


    Jenzia, har du lagt upp rätt bild? tänker att jag bara ser någon temp efter ÄL men ingen mer än så. Kram
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-08-25 11:30:15 följande:

    Haha! Nej! Det är fel bild! Här är rätt bild!


    Jag tycker att det ser mycket lovande ut åh vad glad jag blir om du plussar!
  • Steeph
    Mikkans skrev 2020-08-29 09:00:51 följande:

    ,aha! Nej andra..frågan är om den kommer rita ut ÄL alls när jag tagit ägglossningsspruta. Jag har dock fyllt i att jag har peak nu..


    FF kommer rita ut crosshairs när du har haft 3 temp tillfällen som ligger högre än de senaste 6. Så om man ligger runt 36,5 och så plötsligt tempökning till 36,7 så måste FF ha 3 sådana temperaturer som ligger över 36,5.

    En annan fråga. Du skrev ägglossningsspruta. Har du oregelbunden cykel? När brukar du får ÄL utan att använda spruta?
  • Steeph
    Mikkans skrev 2020-09-10 08:06:59 följande:

    Jag tog ovitrelle så därför satte jag själv ut ägglossning där den är och är rätt säker på när den var. Men men,

    Jag har inga förhoppningar då vi bara fick till det en gång. Dessutom steg min temp även förra cykeln innan den droppade och mensen kom. Men såklart, jag hoppas ju alltid! :D


    Jag skulle nog också tro att ÄL var 3 dagar senare. Har läst en del om ovitrelle och när man tar sprutan så släpper ägget cirka 36 -48 timmar efter. Men du känner givetvis din kropp bäst. Vill bara försöka hjälpa till
Svar på tråden Tempkurvor