• Maymom

    Tempkurvor

    Sanlin90 skrev 2023-07-15 09:25:23 följande:
    Syntes ju inga siffror på andra bilden
    Kollar man tempen ser du ut att ha haft ÄL men utifrån att du haft EW och ont I samband med dem så verkar det nästan som kroppen fortsatt försöka ägglossa. Men konstigt då att tempen är hög.
  • Maymom
    SaandraR skrev 2023-07-15 21:21:15 följande:

    Ska man fortsätta tempa efter man plussat? För i appen så kommer det fortfarande upp att man ska göra det ? Jag känner bara att jag blir nojig av det ? Om tempen går pyttelite neråt så blir man ju det..tänkte om det fanns nåt syfte med att fortsätta tempa.


    Finns inget syfte att fortsätta. Har hört att efter ett tag går tempen ner lite så tror det bara leder till oro att fortsätta.
  • Maymom
    Sanlin90 skrev 2023-07-16 08:25:07 följande:
    Jag är nu ganska säker på att jag inte har haft ägglossning alls ännu :( bara småspottings annars är det isf om äl va cd 14 och spottingsen cd 25-30 är mens men en extremt sparsam
    Vad synd. Hade ju varit skönt för dig om mensen kom idag och du fått en mer normal cykel.
  • Maymom
    Sanlin90 skrev 2023-07-18 21:01:39 följande:
    Tror inte du ska hålla på och plocka bort tempar och laborera själv. Då är det klart apparna visar konstigt och olika.

    Mät helt vanligt. Testa tips om inositol eller munkpeppar som du tänkt. Fokusera på att gå ner i vikt som du tänkt. kanske satsa lite extra på viktnedgången under några månader nu och släppa babyverkstaden, det är jobbigt att fokusera mycket på äl och ev symptom, lägg den energin och tiden på träning. 
  • Maymom
    Sanlin90 skrev 2023-07-18 23:14:30 följande:

    Jag kom åt fel knapp det va inte meningen! 


    ja jag har börjat försöka promenera mer och gör lite enklare övningar som får upp flåset men det är svårt att få in några aktivare promenader med en snart 3 åring som vägrar åka vagn :/ dock har jag lånat ett gåband av min morbror, bara svårt det där med att orka när dottern somnat, sambon jobbar så han åker 9 och kommer hem 19 och jag är arbetslös just nu och dottern har sommarlov så energin bara är slut hela tiden :( 
    tänkte dock börja gå en stund dom tre dagar hon är på fsk sen igen.
    försöker även äta nyttigare men det blir istället svårt pga att ekonomin inte är på topp nu när jag är arbetslös och vi har en selektiv ätare, lätt att skylla på att man inte bara orkar fixa något annat till sig själv :/
    men jag jobbar på det, jobbar även på min attityd, det är så lätt att komma med inställningen att det är tråkigt och då blir det ju oxå tråkigt.


    Förstår det. 3-åringar börjar bli tunga att bära också.
    Har hon en springcykel? Då kan du få springa efter, det lovar jag..😅

    Och maten är svindyr dessutom, förstår att det är svårt. Minska portionerna istället för att laga nyttigare, det kan ju också hjälpa. Drick mycket vatten för att öka mättnadskänsla. Och kämpa på med träningen. När sambon är ledig så se till att du har en timme träning inbokad. Du försöker säkert allt redan, ville bara peppa. 😊 
  • Maymom
    Köttbullar skrev 2023-07-21 14:09:36 följande:

    Hejsan! 
    En till med barnlängtan! 
    Jag använder mig utav både NC och FF men dom visar nu olika vid ägglossning. Jag tempar samma tid varje dag men någon dag har det blivit något tidigare och något senare men har tagit bort om det tempen om den är för sen/tidig .
    Vi myste till det den 15/7 och hade även fullt utslag på flera ägglossningstest. 
    Jag brukar ha en lutealfas på ca 12-13 dagar om om jag fått konstaterad ägglossning . 
    Men har även under de senaste haft lite oregelbundna cyklar. 
    Tror ni att vi lyckats pricka in ägglossningen? 
    Tycker ni det ser lovande ut denna cykel? 
    Tack för svar 😊


    ÄL ser ju ut att ha varit den 10-11/7 så om ni bara låg den 15/7 så var ju det för sent. Men du menar att du fick positiva äl-test runt den 15e? Grafen ser inte ut att visa ÄL runt den 16/7....
  • Maymom
    Sanlin90 skrev 2023-09-04 07:03:39 följande:

    En undran, både igår och idag har jag svettats helt sjukt mycket på natten och vaknat utan täcke och frusit när jag ska tempa, kan det här sänka tempen? För nu är 3 dje dagen den är låg.


    Man brukar ju svettas när tempen går ner, så jag tänker att det kanske hänger ihop med att du har lägre temp, men att tempen är anledningen till att du svettas och inte tvärtom. 
  • Maymom
    SG23 skrev 2023-09-21 21:49:26 följande:
    Hej! Tänkte kolla om någon varit med om liknande. Innan min förtsa ägglossning som jag tempade med nc så låg min temp nästan alltid under 36. Lika så mellan första ägglossningen och andra ägglossningen. Var då allt mellan 35,70 och upp till 36. Nu efter andra ägglossningen så går den nästan aldrig under 36, hänt bara 2 gånger att den varit under. Så efter mensen och nu på dag 14 har det varit så. Och då har nc höjt min linje från 36,05 till 36,20. Är det någon som vet hur det kommer sig att det kan ändrad så? Har inte ändrat något i mitt liv eller tid att tempa osv. Samma rutiner som innan. Bara nyfiken om någon haft så. Att det varierar dag till dag förstår jag men att snitt tempen höjs ändå så pass mycket? 

    Vilken lång cykel. Har du pcos eller liknande? 
    Tycker det är jättesvårt att tolka grafer när pcos är inblandat. Kanske får du en mer normal cykel nu i cykel 3 och dina hormoner ligger bättre så det är därför tempen ligger lite annorlunda? 
    (vild gissning )


    hade du kurvan för första cykel att lägga in för jämförelse?


     

  • Maymom
    SG23 skrev 2023-09-22 09:55:54 följande:
    Slutade med p piller i december förra året och efter det har det varit lite hur som på längden. Inte fått diagnos pcos då jag ville vänta ett år och se om cykeln redde ut sig själv först innan jag tar någon utredning eller liknande. Gått på p piller hela mitt liv innan så vill se hur kroppen är utan och hur den fungerar. ????
    Ok. Hoppas detta är tecken på en mer regelbunden cykel då.😊
  • Maymom
    Nomen123 skrev 2023-10-06 08:47:44 följande:
    Nc har satt ut min dag med högst fertilitet dagen innan jag fick positivt ägglossningstest.. Stämmer det? Är jag på ÄL +6 nu då? 🤔
    ÄL ser ut att ha varit cd 14, precis som den satt ut,  dvs ÄL+7 nu. Dagen innan ÄL är ypperlig att ligga på om man vill bli gravid.
  • Maymom
    Nomen123 skrev 2023-10-06 10:39:46 följande:
    Vi låg ju dagen innan så det är ju bra! De är väl alldeles för tidigt att kolla med gravtest nu? även om jag känner en del symtom.. Behöver ju dock inte vara pga av att de tagit sig utan annat som spökar i kroppen 🍂 
    Ja det blir med största sannolikhet negativt. Vänta 2-3 dar.😊
  • Maymom
    Jennifer209 skrev 2023-10-06 12:03:12 följande:
    Tankar om min kurva? andra månader jag tempar. Fick mens på äl+13 förra månaden. Är på öl+13 idag men ingen mens än
    Det var ju en dag du inte tempade, ÄL kan ju ha varit en dag senare så du är på ÄL +12 idag.
  • Maymom
    Nomen123 skrev 2023-10-11 17:02:43 följande:
    Här är mina 3 grafer som jag tempat.. Dem är rätt så lika, inget större avvikande förutom dippen på denna månadens graf.. 

    Lite kul endå att kunna jämföra dem..
    Spännande!! När tänker du testa?😊
  • Maymom
    Flowerpower33 skrev 2023-10-12 07:35:51 följande:

    Tar jag bort mitt positiva ägglossningtest ser det ut såhär. Kan testet vara missvisande? Det var ett digitalt som fick en fast gubbe, men drog jag ur stickan var inte strecken exakt lika starka, så kan det inte vara så ägglossning då kan hända lite mer än 48 h efter? 


    Jag tänker att kroppen kan ha försökt ägglossa 2 ggr och kanske lyckades först cd 16. Med tanke på att du hade EW igen då.

    (du hade ju negativt test på cd14, så tror inte att ditt positiva indikerade ÄL efter mer än 48 timmar, utan snarare att kroppen försökte då, däremot kanske ett test hade varit positivt på äl15...)
  • Maymom
    Hampee skrev 2023-10-18 06:44:44 följande:

    Hade alla symptom runt den tiden som NC har satt ägglossningen på. Kände av värk i äggstocken och fertilt sekret fram till CD 24.

    Men en temperaturökning på 0,3 grader räknas väl som ägglossning? Menar du att jag inte hade någon tydlig höjning där temperaturen ?hoppar? upp? 😊

    Jag får väl avvakta några dagar till och se om det dyker upp någon mens. Har också läst att man kan vara ?låghormonare? och att flera inte fått positivt test förens långt senare. Har förhöjt testosteron så det kanske bidrar? 


    Utifrån din temp hade jag gissat på ÄL cd28. Men utifrån sekret mm borde det varit tidigare.
    Hur som helst bör ett graviditetstest ge tydligt besked nu då du förmodligen är på minst ÄL+13. 


    Det är inte jättevanligt att plussa långt senare, det händer men i många fall har det att göra med att ÄL var senare än man trodde. 

  • Maymom
    MrsHoppas skrev 2023-11-21 13:15:40 följande:

    Någon som kan hjälpa mig här? 
    Hade positivt ÄL test 17e november. Nu är det fyra dagar senare och fortfarande ingen temphöjning :( är det kört för mig? Ingen ÄL denna månad? 

    Inte kört tempmetoden innan. Men temperatur varje morgon samma tid.


    Nej det ser inte ut som att du haft ÄL hittills denna månaden. Hur lång cykel brukar du ha?
    har du haft ÄL-flytningar?

    Testa fertility friend, bra app För tempning.
  • Maymom
    MrsHoppas skrev 2023-11-21 14:20:25 följande:
    Jag har mellan 27-39 dagar så ganska oregelbundna :/ Vet inte.. detta är typ första månaden jag kollar, inte vad jag märkt av.
    Bra att du börjat tempa då.enklare att få koll på det och en större förståelse för hur kroppen funkar.
    Flytningarna är bra att registrera också. Och nu när du börjar hålla koll så kanske du även kommer känna av äl-smärta i samband med ÄL. (Jag hade inte koll på det innan jag tempade men insåg efter ett tag att för mig kommer smärtan innan ÄL och kan komma även när ÄL uteblir)
    Kan ju vara så att 27 dagar är en normal cykel och 39 dagar är när ÄL uteblir. Fortsätt tempa och föra statistik så kommer du få bra koll på det.
  • Maymom
    MrsHoppas skrev 2023-11-21 15:56:48 följande:

    Tack för era svar, jag fortsätter tempa ! :) känns dock konstigt att jag fick positivt ÄL test den 17e då? Det var CB digital advance


    Inget konstigt med det. ÄL test visar ju bara att kroppen gör sig redo att ägglossning, inte att ÄL har skett.
  • Maymom
    MrsHoppas skrev 2023-11-23 08:52:06 följande:
    Idag, en vecka efter positivt ÄL test kom temphöjningen 😅 från 36,3 i flera dagar till nu 36,7. Hoppas den håller i sig! 
    Ja det lät ju som bra höjning. Hoppas det håller sig högt!
  • Maymom
    Natalina1451 skrev 2023-11-26 20:03:46 följande:

    Hej! hoppas ni kan hjälpa mig få lite klarhet i min situation. 


    Den 25/10 fick jag ett sent missfall, jag har blödigt till i måndags 20/11, den 21/11 - 23/11 blodblandade flytningar. den 24/11 började jag blöda MYCKET igen och har gjort det sen dess. 


    Jag tog ett negativt graviditetstes den 20/11 och fick samtidigt starkt lh-test. Bifogar bilder. Det var två olika märken och den 21/11 blev båda testen positiva. 


    Först satte mc ut ägglossningen till den 21/11 

    Sen plötsligt idag ändrade den till att det skulle varit den 23/11. 

    men varför blöder jag så? Kan det vara mensen som kom? Men borde det inte synas på tempen då? 


    Utifrån det du skriver hade jag gissat att det är mensen. Men tempen verkar inte stämma helt med det heller... men jag lutar mest åt mens i min gissning.

    är det en mensliknande blödning eller är det mycket klumpar, mer som missfallsblödning?

    Vet att jag själv var förvirrad efter mitt Ma. Visade sig att jag hade ÄL när jag trodde mensen skulle komma, trodde tempen skulle sjunka men den steg istället. Tempen kanske kan bli lite konstig innan kroppen Är helt tillbaka igen.
Svar på tråden Tempkurvor