• Maymom

    Tempkurvor

    Studerade:
    ja det skulle nog kunna vara en implantationsdip. spännande. Själv testar jag inte innan ÄL+10, men då har jag haft RFSU testa ofta, så inga superkänsliga test.
    vill man spara på testen kan det ju vara smart att vänta. Det är vanligt vid graviditet med trifasisk graf, dvs att den höjer sig ytterligare en nivå över vad den brukar ligga på efter ÄL. Det sker ofta runt ÄL+10, och får man en sån höjning så känns det som läge att testa.

    vissa har sen så att tempen sjunker någon dag innan mens, andra på mens-dagen. Men som sagt, håller den sig högt är det ett bra tecken.

    så här ser min gravidgraf ut nu. Som du ser så höjdes den och ligger kvar högt. Senare i graviditeten kan det sjunka igen, så nu tänker jag sluta tempa för att slippa oro om det blir lite lägre. :)


  • Maymom
    studerade skrev 2023-03-21 10:04:59 följande:

    Maymom:

    tacl för att du delar med dig och supergrattis till graviditeten ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️  är du med i bim mars? 


    jag fick en till låg temp idag? hoppas nu på stor stigning imorgon ❤️


    Tack. Ja jag var med där.
    Hoppas det stiger för dig nu närmaste dagarna.😊
    testade du att räkna om dina tempar utifrån samma tid och göra en separat graf?
  • Maymom
    Sanlin90 skrev 2023-03-21 17:39:06 följande:
    Jag slutade ipfs med hydrokortison runt när tempen blev högre när jag tänker efter, någon som vet om det kan påverka tempen att bli högre?
    Läkemedel överlag kan absolut påverka kroppstemperaturen, vet inte exakt hur det är med kostison. Det kan ju även vara det man tar läkemedlet mot som ändrar tempen och att läkemedlet återställer den.
  • Maymom
    studerade skrev 2023-03-23 07:24:22 följande:

    Tack alla ni kloka och kunniga ❤️ vet inte hur jag ska få till bättre mätningar, skiljer sig mycket när jag blir väckt av yngsta och/eller spontan vaknar 🙈 

    hur lyckas ni andra med småbarn. 

    vakna 02 och sedan sov till 05,30 och tog temp då 36,14 🙈🙈 

    maymom: har inte gjort de än men gör jag de då vara på en tidigare månad? Minns inte riktigt vilka tider jag tog i förhållande till när jag skrev in 🙈 


    Nej det är väl lite bökigt att få till bra mätningar om man blir väckt hela tiden.

    ja om du inte vet vilken tid du tempar så är det svårt att justera dem. Förstår att det kan vara bökigt att skriva in det mitt i natten när man bara vill somna om. Men gör du det så kan du ju sen även räkna om dem och se om grafen skiljer sig.
  • Maymom
    Vickan31 skrev 2023-03-29 09:32:37 följande:

    Hej alla temp-kunniga här inne! Har inte skrivit här förut men har tempat väldigt länge och tycker att jag börjat lära känna min kropp något, men den här månaden förstår jag ingenting. Jag brukar ha väldigt regelbunden cykel på 28 dagar med ägglossning runt CD14. Efter ÄL brukar min temp ligga över 36.6 i alla fall, men den här gången hade jag bara två dagar med hög temp (som kan ha berott på annat) och sedan har den varit lägre än den brukar.

    Fertility Friend hade satt ut min ÄL på CD15, men när jag lade in dagens temp sa appen att den inte kunde se några indikationer på att ägglossning skett och att den därför tog bort markeringen för ÄL.

    Här ser ni gårdagens graf överst, och nederst är dagens graf. Vad tror ni, har jag inte ägglossat alls den här cykeln?

    P.S. Skickar en varm tanke till alla här inne som precis som jag tyvärr behöver grotta ner sig och oroa sig för tempkurvor, ägglossningstester och allt vad det kan vara, som kämpar och kämpar med att bli gravid Hjärta Önskar alla ett stort lycka till och tack på förhand för svar!


    Känns ju konstigt att den skulle varit så hög som den var 2 dagar utan ÄL. Men med tanke på hur låg den är i övrigt så kanske det är så att ÄL uteblivit. Isåfall kan mensen dröja nån dag, vanligt med senare mens om ÄL uteblir.
    (Det är ju inget konstigt att ÄL uteblir nån månad per år, det är snarare väldigt vanligt tydligen)
    Hoppas nästa cykel blir som vanligt igen!
  • Maymom
    Foodie92 skrev 2023-04-17 22:22:37 följande:

    Hello alla tempare,

    Min tempkurva har varit konstigare än vanligt denna månad. Inte varit sjuk eller nått och tagit vid samma tidpunkt varje gång.

    Tror ni ÄL va där NC markerar ut trots att jag inte fick fullt utslag på ÄL testet förrän cd 21? Tror att jag hade ÄL (om jag haft denna månad) på 23 eller 24.

    Någon som varit med om nått sånt ? Stegring av LH skedde cd 18 men det visade aldrig glad gubbe förrän 21.


    Skulle gissa på ÄL cd24 alternativt utebliven ÄL, beroende på om den går upp mer nu eller inte.
  • Maymom
    Mitchelina skrev 2023-05-14 07:57:52 följande:

    Hej, flikar in här, fick ett positivt ägglossningstest på cd15, men ser ut som min ägglossning typ uteblev? Eller alldeles för svag? har ju knappt ökat något i temp😅 och hade sex cd13,15 och 16, och då gjorde de lite ont i livmodertappen (kunde inte komma så djupt) men cd18 gjorde det inte ont alls? Och mina flytningar har varit lite upp o ned men tycker jag har lite älflytningar nu? hahha blir inte klok!!!


    Det blev kanske ingen ÄL då och kroppen försöker igen nu. Låter som det och ser så ut på grafen.
  • Maymom
    Mitchelina skrev 2023-05-14 08:10:19 följande:
    Idag nådde jag inte ens livmodertappen och hade liite lotionflytningar
    Du får se vart det tar vägen då. Kanske uteblir helt denna månaden. Var beredd på att mensen kan komma senare eller tidigare vid utebliven ÄL, samt vara sparsammare än normalt, så slipper du oroa dig om den är konstig.
  • Maymom
    Köttbullar skrev 2023-05-17 13:03:06 följande:

    Hejsan! 
    Jag har haft väldigt svårt att tolka min graf ... var sjuk 8 - 11/5. Testade positivt på clearblue ägglosningstest den 6/5 hade även ägglossningssekret . Men har sedan den 10/5 testat positivt på vanliga ägglossningstest. Alltså snart en vecka .... Jag tycker inte att min temp har höjts något nämnvärt som att jag inte haft någon ägglossning ? 
    Någon som varit med om liknande? Ser inte lovande ut denna cykel. Har dessutom ganska oregelbunden mens.. hoppas på hjälp att bli klokare 😊


    Ser inte ut som att du haft ÄL. Kanske blir sen eller utebliven ÄL pga att du var sjuk.
  • Maymom
    FruEklund skrev 2023-06-09 18:13:06 följande:

    Okej tack för svar! 


    Jag försökte lista ut när ägglossningen egentligen skedde. Tempen började stegra 1/6 och gjorde det i tre dagar. Från 4/6 har temperaturen i princip varit stabil på samma temp. Jag tog ÄL test 3/6 som då visade glad gubbe. Enligt min app borde ägglossning varit 2/6 (enligt min senaste mens).
    Vi har haft sex 30/5, 3+4/6 så vi borde ju ha prickat in ägglossningen då? 
    Hur tidigt kan man testa 🙈  känner väl en del symtom men skulle också kunna vara inbillning förutom att magen är uppblåst och jag har konstant "mensvärk". 


    Utifrån din temp skulle jag säga ÄL 1/6. Men ältestet pekar ju på 3-4/6...
    kanske två ägg som släppt?
Svar på tråden Tempkurvor