• Entusiastisk

    Tempkurvor

    PelloBello skrev 2020-08-08 11:18:41 följande:

    Månadens kurva.

    Strunta i pilarna, jag vet att det är olika tider. Jag är på mina normala tider nu, men haft semester, därav hoppande i början av cykeln. :)

    Testade med CD digitalt idag, negativt såklart.


    Du har ju en fin kurva för en ev graviditet.. Så håller tummarna att det bara är för tidigt..
  • Entusiastisk

    Här är en till där tempen droppade idag.. Och fick nyligen en blodblandad flytning!? Nidblödning eller kemisk graviditet(osäker på rätt benämning)?! Har bim på torsdag.... Hm... Time will tell i guess.... ^^

  • Entusiastisk
    piiiggeliiin skrev 2020-08-10 15:12:00 följande:

    Hej!

    Har två funderingar som jag hoppas att någon av er kan hjälpa mig med.. säg gärna till om jag ska förtydliga något av nedan.. :P 

    Detta är vårat första försök och jag började att tempa för några veckor sedan, tyvärr upplever jag det hela lite problematiskt då jag ofta vaknar runt 04:00 för att kissa och tar jag tempen då istället för runt 06:30 så är tempen väldigt mycket lägre.. hur hade ni gjort för ett så "korrekt" resultat som möjligt? tempat runt 04:00 alt 2,5 timma senare?

    Min andra fråga är när ni tror att jag hade ägglossningen då detta skiljer några dagar beroende av om jag tar med en osäker tempning eller inte, tyvärr lyckades jag ju nämligen "strula till det" två dagar i rad direkt efter positivt LH test...

    Fick positivt LH test den 29/7 (CD16) och algoritmen bekräftade då ÄL den 30/7 dock uteblev tempningen 31/7 (CD17) och 1/8 (CD18) uteslöt jag tempningen pga att jag sovit oroligt och jag tänkte att det inte kunde stämma med en sådan dipp, men när jag ser på andras mätningar så skulle det ju lika gärna kunna vara att ägget fäster, eller?

    Nedan ser ni min kurva utan den "osäkra" tempningen: 

    och sedan den om jag inkluderat den:

    Hoppas ni kan hjälpa...


    Inte att det fäste vid ägglossningen men det är vanligt vid en dipp precis vid ägglossning så det kan vara det :) ägget fäster oftast mellan 5-10 dagar efter befruktning :) och då kan man också se en dipp en då sk implantationsdipp :)
  • Entusiastisk

    Hej alla tempare! Ni som använder babyplans temp har ni testat att liksom mäta flera ggr efter varandra och fått olika temperatur?

    Har ni också testat att fortsätta mäta efter pipet?

    Jag mäter i munnen och testade idag att hålla kvar tempen och min temp gick upp 0,09 grader på bara 30 sekunder efter pipet!?

    Bör man kanske hålla kvar ngn minut efter för att få ännu mer exakt resultat eller vad säger ni andra?

  • Entusiastisk

    Igår började jag blöda 4 dagar för tidigt och hade väldigt ont i magen.. Blöder fortfarande idag...

    Såhär ser min temp ut...

    Bör den inte sjunka mer?

  • Entusiastisk
    Entusiastisk skrev 2020-08-11 07:44:10 följande:

    Igår började jag blöda 4 dagar för tidigt och hade väldigt ont i magen.. Blöder fortfarande idag...

    Såhär ser min temp ut...

    Bör den inte sjunka mer?


    Never mind!
  • Entusiastisk
    PelloBello skrev 2020-08-11 09:15:16 följande:

    Är det mens?


    Måste varit en kemisk graviditet eller ngt eftersom det kommer 4 dagar tidigt och jag hade väldigt tydliga gravsymptom.. Så cd2 idag ^^
  • Entusiastisk
    Mikkans skrev 2020-08-14 07:25:01 följande:

    Jag har fortfarande inte kommit ned på min tidigare normaltemp, utan har stannat på 36.45.. är på cykeldag 3 och börjar med letrozol idag. Spännande att de fortsättning!:)


    Jag kommer inte heller ner i temp utan min bara stiger är på cd5 och mensen kanske slutade igår ev idag.. ^^ nu är min temp i princip lika hög som min högsta i lutealfas!?
  • Entusiastisk

    Någon av er vana tempare som varit med om att tempen varit betydligt högre under en cykel?

    Detta är andra cykeln jag tempar.. Förra cykeln låg jag mellan 35.90-36.24 i follikulärfasen.. Denna cykel ligger jag lika högt som i min förra lutealfasen dvs mellan 36.4-36.7.. Bifogar en overlay på mina kurvor..



    Mensen kom 4 dagar tidigare förra cykeln och det såg nästan ut som en trifasisk kurva för att senare stadigt gå neråt men aldrig under coverline.. Jag hade också en hel del gravsymptom!?

    Jag är nu på cd8 och mensen är slut sen 3 dagar tillbaka.. Tog ett gravtest fall i fall idag som väntat var negativt..

    Det som skiljer denna cykeln från förra är att jag tempar ca 30min-1, 5h senare än förra cykel.. Tempade mest 4.30 förra cykeln och mest 5.30 denna..

    Det andra som skiljer sig är också att jag sover hela nätterna denna cykeln medan förra cykeln sov jag oftast som en kratta och vaknade flera gånger under natten..

    Någon som har någon input om varför jag ligger så högt denna cykeln? Är jag normal xD

    Vet att det bara är att fortsätta tempa och tiden kommer utvisa hur allt blir.. Men kan ju inte låta bli att undra om detta är något vanligt förekommande!?

  • Entusiastisk
    Cattisl skrev 2020-08-17 16:58:49 följande:

    att du sover bättre och djupare och tempare senare gör stor skillnad i din temp, inte alls konstigt =) 


    Tack! Då är det säkert så :)
  • Entusiastisk
    Mikkans skrev 2020-08-28 19:14:27 följande:

    Varför får jag ingen coverline? Är de pga min temp har varit så ojämn?


    Ff bekräftar äl först efter att du fått tempökning och haft hög temp i 3 dagar eller en kraftig höjning. Min första cykel så fick jag en jätte tydlig höjning så då satte den ut direkt.. Denna gången gick det lite långsammare så då behövde den 3 tempar..

    Sen ser jag att du loggat att du fick positivt ältest dvs ägglossningen kommer att ske inom ca 48h så att du fått positivt innebär ju inte att din ägglossning är den dagen, men det kanske du vet :)

    När follikeln brister och ägget släpps ner så bildas gulkroppen som bildar progesteron som i sin tur är orsaken till temphöjningen. Efter själva ägglossningen lever sedan ägget upp till 24h.

    Om du har stickor kan du följa upp och se så att LHt går ner, och när tempen sen går upp så bekräftar det själva ägglossningen..

    För mig har jag väldigt snabba stegringar.. Förra missade jag på 14h och denna cykeln var jag mer proaktiv och hade positivt lhtest kl 21 på cd16 och sen kl 9 dagen cd17 för att kl15 vara negativt igen dvs mitt ägg levde med största sannolikhet när min temp gick upp morgonen efter positivt lhtest på cd17.

    Ägget kan släppas alltifrån strax innan du tog testet till då 48h efter + då överlevnadstiden för ägget..

    Så fortsätt att mysa fram till du fått en tydlig temphöjning :)

    Hoppas där var något jag bidrog med!. Kram
  • Entusiastisk
    H0nd3ndär skrev 2020-09-18 15:04:56 följande:

    Hur tolkar man en sådan här kurva. Vaginala tempen upp något, den orala ner... men i vilket fall som börjar jag ställa in mig på mens imorgon eller sön.


    Håller med Jenzia, hade gått på den vaginala! Hoppas på en fin implantationsdipp och ett plus istället för mens nu <3
  • Entusiastisk

    Såklart månaden det tog sig slutade jag tempa efter bekräftad äl men tempade dagen efter plus och en dag till...

    En annan grej däremot som jag istället la in i min kurva varje dag var vilopulsen(aktivitetsarmband) som under tiden stärkte min magkänsla om att jag var gravid och även tappen som för första gången var helt oförändrad under hela lutealfasen medan den alla föregående månader levt sitt eget liv..

    Bifogar min kurva(gul=vilopuls).



    Håller tummarna att ni alla snart får plussa <3

  • Entusiastisk
    Steeph skrev 2020-11-20 12:02:50 följande:

    Nej såklart inte men har inga symtom och tror verkligen inte att det kommer bli ett plus trots så stor tempökning. Menade dag7 hihi får se vad som visar sig!


    Inte för att bygga luftslott.. Men dippen på äl+7 är ju absolut inte för tidigt och skulle det vara en implantation är det ju i sin ordning att progesteronet ökar på sig och höjer tempen ytterligare tänker jag! Men förstår att du inte vill ha för högt hopp! Hur länge har ni försökt? Är det första barnet? Symptom behöver inte komma bara pga implantationen utan de flesta känner inte av symptom förrän efter bim <3 håller tummarna för en graviditet inom kort! Kram
  • Entusiastisk
    Steeph skrev 2020-11-20 15:27:19 följande:

    Nej jag vet... men när jag blev gravid i januari så hade jag en liknande ökning men på ÄL+11. Så denna på ÄL+8 känns alldeles för tidigt och jag tror nog bara det är en tillfällighet/progesteronet som fått sig en skjuts. Vi har försökt sedan mitt ma i februari. Så detta är 8e försöket efter det. Har gett upp lite och eftersom min kropp förändrats så mycket sedan den medicinska aborten så har jag inte mycket hopp kvar. Försök till första barnet ja


    Åh jag förstår.. Så tufft för dig/er :(

    Förstår det känns tidigt, men alla graviditeter är ju olika <3

    Känns det inte som din kropp och cykler hittat tillbaka efter ma heller? Håller tummarna att det snart är er tur och att det då går hela vägen <3
Svar på tråden Tempkurvor