• Entusiastisk

    Tempkurvor

    Jenzia skrev 2020-08-03 08:55:39 följande:

    Första dagen (cd4) med vaginal tempning! 36.50, så 0.2 högre än när jag tempade i munnen samma dag i förra cykeln! Spännande att se nya kurvan!


    Åh ja! Vad spännande det ska bli att se nya kurvan!
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-08-03 10:33:04 följande:
    Hihi, ja! Är din temp stabil nu efter äl?
    Ja, mycket mer än dagarna innan äl.
    Nu har jag legat mellan 36.43 och 36.48 i 4 dagar(äl+4 idag då). Före äl hade jag ju alltifrån 35.90 och 36.24. 
    Så stabilare sömn gjorde susen för mig verkade det som.
    Blir det en till cykel ska det bli intressant och se kurvan då när man kommit in i tempningen och inte spänner sig så mycket :)
  • Entusiastisk
    Entusiastisk skrev 2020-08-03 13:00:05 följande:
    Ja, mycket mer än dagarna innan äl.
    Nu har jag legat mellan 36.43 och 36.48 i 4 dagar(äl+4 idag då). Före äl hade jag ju alltifrån 35.90 och 36.24. 
    Så stabilare sömn gjorde susen för mig verkade det som.
    Blir det en till cykel ska det bli intressant och se kurvan då när man kommit in i tempningen och inte spänner sig så mycket :)
    kom 
    Jenzia skrev 2020-08-03 10:33:04 följande:
    Hihi, ja! Är din temp stabil nu efter äl?
    Kom dock på att jag faktiskt mätte med en helt vanlig muntemp de första 7 dagarna då babyplan hade något problem så tempen blev sen... Så kan också bero lite på det,, ^^
  • Entusiastisk
    Lillaälta skrev 2020-08-06 13:20:08 följande:

    Min temp har hoppat upp lite nu. Brukar göra det ca 5 dagar innan mens så vi får se hur denna månad blev. Ägglossningen va konstig denna månad, både plus vid dag 10 och dag 18, men tempökningen var inte förrän vid dag 22. Får så fruktansvärt ont från ägglossning och framåt, så förstår verkligen inte hur man ska kunna ha sex på dessa dagar eller hur någon kan det. Om jag har det (har haft enstaka gånger) så är det en snabbis i tårar i princip, vilket inte känns rätt mot varken mig eller sambon.


    Vad jag förstått är progesteronet som högst mitt i lutealfasen?! Hur länge brukar din temp hålla sig "extra hög"? Jag tempar min första cykel nu..

    Min kurva ser ut såhär nu..



    Jag har också jätte ont vid äl, speciellt andra gången min kropp försökte äl denna gången så själva äldagen fick vi skippa men fick till en bra position dagen innan iaf.. Har ni testat olika positioner också? Det är verkligen störigt att när man är som mest fertil så kan man knappt ha sex :/ kände du av det mer andra ggn din kropp försökte äl också?
  • Entusiastisk
    Lillaälta skrev 2020-08-06 22:29:50 följande:
    Åh lite olika hur länge, allt ifrån 1 dag till 3. Men brukar bara vara maxat 1 dag. Se nedan.



    Nja olika positioner har vi inte provat, men kudde under rumpan ^^ kände av båda gångerna, Gång 1 kände jag lite men gång 2 så kände jag det mycket mer. Högg till rejält och va tvungen att ta Alvedon.
    Usch låter inte kul, jag upplevde att det gjorde mindre ont om vi skedade typ.. Om det händer fler gånger så testa lite olika kanske för ont ska det ju inte göra <3
  • Entusiastisk

    Åh.. Vet inte hur jag ska tänka med dagens temp..

    Vaknade 3.30 första gången inatt och tog tempen 36.46..(men har mitt mätfönster eg mellan 4.20-4.30). Somnade om och vakna 4.30 när klockan ringde och den var då 36.66. Normalt sätt skiljer det bara ca 0,02-0,04 grader för mig när jag somnar om/ligger och vilar tills dess när jag vaknat för tidigt.. Så tänkte det kanske var fel, så tempade om och fick 36.60..

    Vilken temp bör jag ta? Innan har jag tagit den temp som är inom mitt mätfönster eller så nära som möjligt...

  • Entusiastisk
    saraama skrev 2020-08-07 07:09:00 följande:

    Den första väl eftersom du bara sovit en timme i rad vid andra tempningen?


    Cattisl skrev 2020-08-07 08:31:56 följande:

    skulle också tagit den första tempen, den andra känns inte tillförlitlig


    Jenzia skrev 2020-08-07 09:25:46 följande:

    Jag hade tagit den som är närmst din vanliga tid för att ta tempen! Men de lärda tvistar om vad som är rätt Kanske utesluta dagens temp och nytt försök imorgon? Kram!


    Har dock sett att man har som lägst temp mellan 3-4 och att man inte kan lita på tempen vid den tiden.. Sen de senaste 2 mornarna har jag inte lyckats somna om utan legat kvar till min temptid men då har den bara max gått upp 0,02-0,04. Någongång har jag somnat om och inte heller att det skiljt sig. Så därför är jag kluven vilken jag ska välja idag då det skiljde sig mycket mer.. Plus att det känns liksom som den ena skulle kunna vara en implantationsdipp medan den andra är fortsatt hög..

    Men antar att jag får vänta till imorgon för att se vad som händer :)

    Tack för er input iaf <3
  • Entusiastisk
    Cattisl skrev 2020-08-07 15:19:51 följande:

    hur kan man få pos på ÄL sticka utan tydliga äl flytningar? Betyder det att jag inte har ÄL nu?

    Tempen har inte stigit än så det har inte skett, men det känns i bröst och mage som om jag har det, men dock inte på flytningarna. Kan de vara mer rinniga denna gång (ursäkta info, har ju läst att de kan va typ vattniga med)


    Vattnigt sekret är också fertilt så kan absolut vara vattniga flytningar ist för äggvite sekretet under ägglossningen :D
  • Entusiastisk
    Cattisl skrev 2020-08-07 18:53:27 följande:
    aha okej! visste jag inte ens haha
    Gå in och kolla vulverinekoos sparade händelser på instagram som heter cervixsekret.. Där kan du hitta lite fakta och bilder..:)

    Såhär skriver hon bla om vattnigt sekret
    "Visste du att det räcker med en känsla av #halka, att en opåkallad #slipandslide (dvs INTE ett resultat av sexuell upphetsning) är tillräckligt för att du ska bedömas som #toppfertil / #peakfertility ?
    Oprovocerade #snigelspår kommer i regel INTE från Bartholins körtlar (som smörjer ingången till #vagina vid #sexual #arousal). Dessa cykliska #snailtrails är däremot #cervicalmucus i väldigt vattnig form.
    Vissa kommer aldrig plocka upp någon äggvita, utan får bedöma sin fertilitet helt på basis av en periodisk förnimmelse av glid.
    Produceras det sådant sekret som gör att det inte blir något friktion när du torkar dig, så kan spermier i allra högsta grad överleva."

    Såhär skriver de på hormonhalsa.com
    "Fertilt sekret kan skilja sig från person till person, men ett genomskinligt, rinnigt, halkigt sekret som går att tänja på indikerar fertila dagar. Dock kan flera olika typer av sekretkombinationer vara fertila och dess skiftningar är helt individuella."
  • Entusiastisk
    Cattisl skrev 2020-08-08 10:55:28 följande:

    Ok, jag brukar ha typiska 'äggviteflytningar' men inte denna gång och ändå har jag pos ÄL test både med stickor och med clearblue digitala sticka. Fattar inte riktigt haha...jag vet ju dock att kroppen kan signalera att ÄL är på väg men att ägget ändå inte släpper...kan det va därför jag inte upplever dessa typiska flytningar eller kan flytningarna helt enkelt bara va lite annorlunda denna gång så att jag misstolkar dem 


    De kan säkert absolut vara olika från gång till gång.. Jag hade iaf vattniga flytningar förra månaden men jätte mkt äggvita denna månaden.. Vattnigt sekret är precis lika fertilt som äggvita <3
Svar på tråden Tempkurvor