• Lillaälta

    Tempkurvor

    Intenuintesåhär skrev 2020-07-28 21:04:44 följande:

    Och plötsligt skjöt den i höjden. Är det normalt med sådan extrem ökning över en natt? Och betyder det att ägglossningen skedde igår då eller? Fast ÄL-testen var negativa söndag och måndag? Och inget sex har skett dom senaste dagarna heller sedan positiva test. Är det kört nu?


    Helt normalt att det skjuter i höjden så :) har fått positivt på LH test efter stegringen också. Vet inte varför..
  • Lillaälta
    Intenuintesåhär skrev 2020-07-28 21:06:01 följande:

    Det är precis den anledningen jag alltid kör dubbelt, både med sticka och smiley. Det är helt omöjligt att se om det är dagen innan ÄL eller om ÄL passerat när testen är så starka.


    Helt galet hur lika de är. Sambon blev också helt ställd. Sa att vi bara skulle köra digitala.

    Men gör så att jag tar stickor när jag är lite osäker på om det är dags. Om det är starkt streck så tar jag även digitalt för att dubbelkolla.
  • Lillaälta
    Cattisl skrev 2020-07-29 05:44:17 följande:

    Jag hade nog nästan trott att båda var negativa....svårt alltså. Då kan man inte lita på de där testen alls om man inte också tempar.


    Ja verkligen sjukt svårt. Kör båda i princip varje dag nu för att natural cycles fått för sig att jag hade ägglossning tidigare men temperaturen är väldigt låg. Inte stegrat. Men positivt test.

    Blir galen.
  • Lillaälta
    Cattisl skrev 2020-07-29 10:01:27 följande:

    men den dagen du fick glad gubbe, fick du temp stegring efter då?


    Fick positivt på LH test, sen sjönk temperaturen för att sen stiga lite (fortfarande låg temp). Detta tror NC är min ägglossning men väntar med att bekräfta. Aldrig hänt tidigare och min temp säger något helt annat. Har även haft molande värk i nästan 4 veckor nu.

    Inget i temperaturen tyder på att ÄL har skett, men av någon anledning tror NC det...

  • Lillaälta
    Cattisl skrev 2020-07-29 11:39:52 följande:

    ok mysko, då skulle jag nog tro mer på tempen än testen...

    brukar du ha såhär?


    Brukar inte ha såhär alls. Utan är tydligt, positivt test blir tempstegring. Undantag har varit 2gg och enligt gyn förmodligen för att kroppen försökt att ägglossa men inte lyckats :( men då har tempen stigit 1v senare.

    Så vi får försöka ha sex var 2-3 dag. Problemet är att det gör så ont :(
  • Lillaälta
    Cattisl skrev 2020-07-29 11:49:31 följande:

    men vad jobbigt...när hade du mens sist?


    13 Juli
  • Lillaälta
    Intenuintesåhär skrev 2020-07-29 15:31:24 följande:

    Men kan det inte vara så att NC beräknar att du borde ha ÄL i förhållande till mensen? Typ att du hade mens 13 juli och att ÄL borde vara nu?

    Fast det kanske kommer senare?


    Jo så brukar det vara ÄL typ dag 16-18 vilket är nu, men denna gång så fick jag positivt lh test mycket tidigare vilket har krånglat till nc
  • Lillaälta
    Limeblad skrev 2020-07-30 09:26:19 följande:

    Har bara tempat den här veckan så har inte kommit in i det riktigt än. Kändes mest som det var så låg temperaturer. Idag vara den 35,99 och det känns superlågt men det kanske är normal temp i munnen. Får ge det en cykel så kanske jag ser mönstret :)


    Åh det är helt ok! Jag har haft 35,6 som lägst på morgonen ????
  • Lillaälta

    Min temp har hoppat upp lite nu. Brukar göra det ca 5 dagar innan mens så vi får se hur denna månad blev. Ägglossningen va konstig denna månad, både plus vid dag 10 och dag 18, men tempökningen var inte förrän vid dag 22. Får så fruktansvärt ont från ägglossning och framåt, så förstår verkligen inte hur man ska kunna ha sex på dessa dagar eller hur någon kan det. Om jag har det (har haft enstaka gånger) så är det en snabbis i tårar i princip, vilket inte känns rätt mot varken mig eller sambon.

  • Lillaälta
    Entusiastisk skrev 2020-08-06 18:07:30 följande:

    Vad jag förstått är progesteronet som högst mitt i lutealfasen?! Hur länge brukar din temp hålla sig "extra hög"? Jag tempar min första cykel nu..

    Min kurva ser ut såhär nu..

    Jag har också jätte ont vid äl, speciellt andra gången min kropp försökte äl denna gången så själva äldagen fick vi skippa men fick till en bra position dagen innan iaf.. Har ni testat olika positioner också? Det är verkligen störigt att när man är som mest fertil så kan man knappt ha sex :/ kände du av det mer andra ggn din kropp försökte äl också?


    Åh lite olika hur länge, allt ifrån 1 dag till 3. Men brukar bara vara maxat 1 dag. Se nedan.



    Nja olika positioner har vi inte provat, men kudde under rumpan ^^ kände av båda gångerna, Gång 1 kände jag lite men gång 2 så kände jag det mycket mer. Högg till rejält och va tvungen att ta Alvedon.
Svar på tråden Tempkurvor