• Soff

    Tempkurvor

    babybel95 skrev 2020-12-21 12:31:00 följande:
    Skönt att mensen inte tittade fram. Håller tummarna att den håller sig borta!
    Tack <3 tycker kroppen beter sig väldigt märkligt. Idag trodde jag mensen kom igång men kom bara lite blod, sen så var det inget mer än så.. lite tröttsamt detta, samtidigt som jag är glad över att kunna leva vidare lite på hoppet... som jag för en stund trodde var helt borta tidigare idag. Men skulle gissa på att kroppen bara är seg att komma igång med mensen..
  • Soff
    Maramba skrev 2020-12-22 10:06:40 följande:
    Samma här. Tempen höjdes igen igår som för att ge ett litet hånande hopp och sen tokrasade tempen nu imorse och som ett brev på posten kom också mensen.

    Har ni funderat på att söka hjälp?

    Usch va tråkigt :( exakt samma scenario för mig, min temp höjdes också igår lite grann så fick lite hopp, men det störtdök imorse.. 


    Har redan gjort ultraljud och hssg och sett att allt ser bra ut för min del. Min sambo vill inte göra något spermaprov så länge vi fortfarande är inom den "normala tiden", dvs 1 år. Så inte mycket att göra där. Och hjälp får man ju tyvärr inte förns efter att det gått 1 år av försök, om man inte går privat men då kostar det ju skjortan. Men du kanske menade psysisk hjälp? : P för det har jag funderat på, är enormt tungt detta. Och vanligtvis så delar jag med mig av tankar och känslor med bland annat min mamma, men detta vill jag inte yttra mig om med någon, så man blir väldigt ensam i det. Kan ju prata med sambon men han förstår ju inte riktigt mina känslor kring detta, även om han försöker stötta så gott det går. 

  • Soff
    Msofie skrev 2020-12-22 18:32:54 följande:

    Du vet såklart vad som är bäst för dig själv, men nu i vårt elfte månad av försök har jag berättat för mina närmsta om vår process. Det absolut bästa valet jag gjort detta året, hade aldrig kunnat ana hur positivt de skulle påverka mitt mående och vilket stöd jag har fått! Om inget är det skönt att folk har förståelse inför varför man inte alltid är på topp.


    Va skönt! Kan tänka mig det ändå. Jag har berättat för en vän, som är lite i samma sits. Är skönt bara att ha någon i sin närhet som förstår och som man kan prata med..sen vet min bror om det, då dom väntade barn igen och jag bara blev väldigt ledsen, pga min situation. Så kände att jag var tvungen att förklara mig, ifall han märkte. Annars pratat jag inte om det så...
  • Soff
    Msofie skrev 2020-12-22 23:04:39 följande:

    Du verkar ändå ha några positiva erfarenheter! Vad är det som hindrar dig?


    Vet inte, känner nog bara att det får komma om det blir läge för det och jag känner att jag vill det i stunden. Och hittils så har det blivit så vid de tillfällena. På något sätt vill jag hålla det framförallt mellan mig och min sambo, även om det kan bli lite ensamt ibland. Kanske låter lite luddigt, och det är nog för att det är det i mitt huvud också haha.
  • Soff
    Rumpelstiltskin skrev 2021-01-07 12:55:34 följande:

    Då var jag tillbaka här igen.. min kurva beter sig knäppt. Jag är rädd att ägglossning kom på tok för sent denna månad. Hur tolkar ni denna graf?

    Jag tog ett (nästan) positivt äl test på CD20, men jag tolkar grafen som att det kanske inte blev någon ägglossning på CD20, och att ägglossning kanske skedde vid CD27/28 istället - då temperaturen stiger mer? Slutade med äl test efter CD22 så vet inte om jag fick en stegring efter det tyvärr.

    Hur tolkar ni det?


    Du kan mycket väl haft ÄL där NC säger att du haft det, tolkar jag det som. Du har ändå haft en höjning tänker jag, och den borde vara tillräcklig för att visa på att ÄL skett.
  • Soff
    Nini skrev 2021-01-07 16:09:05 följande:

    Hej, jag har aldrig tempat tidigare men vill testa och se hur det går. Jag vet att man måste tempat några cykler för att kunna jämföra men är nyfiken på vad ni räknar som hög temp. Jag har tempat sedan den 3 januari och är på cykeldag 30 så mensen borde komma vilken dag som helst, har cykel på allt mellan 26 till 34 dagar.

    3 januari 36.6

    4 januari 36.8

    5 januari 36.4 ( sov ej 3 h och hade kallt så den avviker nog därför)

    6 januari 36.5

    7 januari 36.5

    Det här borde alltså vara min höga temp precis innan mens men jag tycker den är så låg..

    Eftersom mensen borde starta vilken dag som helst borde jag då alltså vänta mig att den sjunker när som helst? Hur långt innan sjunker eran temp?


    Det är nog alldeles för individuellt för att svara på. Min genomsnittliga temp i follikulärfasen (från första cykeldagen fram fram till ÄL) ligger på 36,40 +-0,10 grader, och lutealfasen (efter ÄL) har jag ett genomsnitt på 36,65 +- 0,11 grader. Oftast får jag mensen samma dag som jag får min dip, men det har hänt att den kommer igång 1-2 dagar efter också, så det är lite olika. 
  • Soff
    Msofie skrev 2021-01-08 08:06:19 följande:

    Ni som är kunniga. Jag har denna månaden använt Clareblues digitala ägglossningstester med två fertila dagar. Jag fick en glad smiley 3/1 dvs i söndags. Beräknat ÄL 5/1. Men är det bara jag eller är min temp något låg (och på väg ner)? Har bara en temp på 36.36 isch?


    Det är ganska ofta som min temp sjunker efter temphöjningen, men att den sen börjar gå uppåt igen. Avvakta och se om den gör det för dig med. Du har ju ändå haft en ordentlig höjning så ser ju definitivt ut som du ägglossade tycker jag.
  • Soff

    Man skulle nästan kunna tro att mensen ska komma med tanke på dippen.. men det är ju alldeles för tidigt och jag brukar alltid vara väldigt punktlig, så dippen beror på något annat. Har bim till helgen.

Svar på tråden Tempkurvor