• Symetrical

    Tempkurvor

    Dalarna91 skrev 2023-01-08 07:44:41 följande:

    Frågar experterna. 
    Fick ett starkt pluss igår. Ingen aning när jag hade ägglossning, har inte tagit temp då jag behövde ta en liten paus. 
    Är nu livrädd jag har ma igen. Misstänker jag hade ägglossning början av december. Min temp under follikulär fasen brukar vara kring 36.00-36.25
    Hur är tempen om man har ma? 


    När jag hade ma var tempen hög ända tills jag utlöste missfallet med hjälp av cytotec-tabletter.
    Blödde du mycket förra mensen? Tänker att det kan ha varit en genombrottsblödning, att kroppen inte riktigt fattat att den var gravid än. Något mf kan det i alla fall inte varit, eftersom du isf inte skulle plussat så starkt tre veckor senare.
    Jag tänker att du behöver ringa och boka ett vul för att se både hur långt gången du är, samt så att graviditeten sitter på rätt plats.
    Lycka till! ❤️
  • Symetrical
    Amaaanda00 skrev 2023-01-13 12:28:59 följande:
    Vad tror ni? Utifrån NC tempen? Den längst ner är denna cykel. och är just nu på cykel dag 31 utan mens.. har aldrig haft längre än 29 dagar. Brukar ligga mellan 26-28. Tog test igår som va negativt. 
    Alltså jag är ledsen att säga det, men jag tycker inte det ser ut som att du ens har äl utifrån de kurvorna ????
    Du har ingen tydlig tempökning efter förmodad äl och väldigt olika lutealfas baserat på den. Får du positivt på ältest? Jag skulle nog gjort ett progesteronprov på äl +7 ifall jag vore du.
  • Symetrical
    Amaaanda00 skrev 2023-01-13 14:53:58 följande:
    Så här ser min temp kurva ut om jag bara tar med den som är för cykeln som pågår nu, där jag är på dag 31. då ser man nog lite tydligare 
    Jaha, men dåså! 😊 Har så svårt att läsa av nc, ffa när du la kurvorna så bredvid varandra såg det knappt ut som någon tempökning, men ökar tempen med minst 0,3 grader borde du absolut ha äl. Dock ändå märkligt med så olika lång lutealfas. Tycker som Cashili33 att det absolut kan vara värt att kolla upp det, om du känner en oro. Lycka till Hjärta
  • Symetrical
    Matildaaa skrev 2023-01-18 07:46:34 följande:


    Beroende på om jag räknar ägglossningstestet på cd 15 som positivt eller ej räknar appen att jag haft ägglossning dag 15 respektive dag 17, vad tror ni? Hjälp mig! :) 
    Jag skulle inte räkna det som positivt, även om det är absolut starkast. Skulle tippa på att du missade peaken, kanske under natten till cd 15, eftersom det var så pass mycket svagare redan på eftermiddagen 😊
    Utifrån både test och flytningar skulle jag tippa på äl cd 16 eller ev natten till cd 17. Tror att ff har svårt att spå exakt pga för få tempar innan förmodad äl. Dessutom ser jag att du tagit tempen lite fel tid flera dagar (de tempar som ser ut som trianglar). Om man tar avvikande tid kan man med fördel räkna om dessa och föra in tillsammans med rätt mätningstid med hjälp av exv den här sidan 
    https://www.whenmybaby.com/basalbodytemperature.php
  • Symetrical
    Elliot1 skrev 2023-01-20 08:12:05 följande:

    Jag tyckte tvärtom, att det understa var mer positivt 🙈 

    Men ja det är sjukt svårt och jag ska nog inte testa nästa cykel, kanske inte tempa för den delen heller. 


    Tycker fortfarande jag inte fått någon temphöjning. Eller det beror ju på, jämför man med min lägsta temp så har den ju höjts typ 0,4 grader men tycker fortfarande den ligger så lågt. Tog ett progesteronprov förra cykeln, det var ändå helt okej nivå på det, 48nmol/L. 


    Sorry för kapning, men jag tycker också att det nedersta var positivt, medan det övre var något svagare. Har du tagit något ältest idag? Jag skulle tippa på att du hade äl igårkväll och att det är därför tempen inte hunnit öka mer till idag. Förhoppningsvis skjuter den mer i höjden imorgon ☺️
  • Symetrical
    Elliot1 skrev 2023-01-20 09:56:33 följande:

    Bara tacksam för mer inputs eftersom jag själv inte har så bra koll :) 

    Tack, jag håller med. Först tolkade jag det första som
    positvt men i jämförelse med test nummer 2 så kändes lite lite osäkert. Både testerna ligger dock som positiva i NC-appen. 


    Jag trodde att tempen typ sköt direkt i höjden efter ägglossning men den kanske kan stegra lite successivt också alltså? :) 


    Det kan den absolut göra! Vissa månader skjuter min i höjden medan den andra månader kryper upp 😊
  • Symetrical
    Blomsan skrev 2023-01-25 16:54:33 följande:

    Ja exakt, gått ner som Max till 36,4 något men varvar där 26,5-36,5, jag brukar ner lägre än så 


    Betedde sig mensen som vanligt? Tänker om det kanske var en genombrottsblödning.. har du tagit nåt gravtest? 😊
  • Symetrical
    Zizzom skrev 2023-01-27 18:14:18 följande:

    Hur ska man tempa? Har ett dilemma där jag två dagar testat när jag vaknade vid 04.45 men i morse blev det inte förrän 07.15. Idag hade tempen ökat 0.3°. Som tidigast vaknar jag vid 02.45 och helgen blir det kanske inte förrän vid 7-8 tiden. Ska jag sätta larm vid 3 för att tempa varje dag eller?


    Om jag vore du hade jag satt ett mellanvärde som min normala temptid, vilket ju borde bli typ 05 för din del. Sen de dagar du tempar ett par timmar tidigare eller senare än den tiden använder du dig av den här omräknaren 😊
    https://www.whenmybaby.com/basalbodytemperature.php
  • Symetrical
    Amaaanda00 skrev 2023-01-30 08:52:46 följande:


    Tror ni att NC satt ägglossnings på fel dag? känns så konstigt att tempen gjorde en jätte kraftig höjning idag. Vad kan det annars vara? vad tror ni? 
    Tycker att det är svårt att se vad det står, men hade du positivt ältest på cd 12 och 13? Isf tror jag snarare äl cd 13 än cd 14. Att tempen ökade ytterligare idag är inga konstigheter. Man får ofta en liten tempdipp kring äl +3, för att sen få högre temp därefter. Progesteronet är nämligen som högst på äl +7-8 😊
  • Symetrical
    Elliot1 skrev 2023-01-31 07:55:33 följande:

    Godmorgon! 


    Det här med att räkna om tempen för att man vaknar tidigare eller senare, är det pålitligt eller vad man ska säga? Jag har två nätter i rad nu vaknat vid 04:20 och tempat, vanligtvis tempar jag ca 06-07. På helgerna brukar jag oftast skippa pga att jag vaknar runt 08. 


    Nu har jag som sagt vaknat 04:20 och valt att tempa då, men då har jag också varit vaken några minuter (ej öppnat ögonen, typ vridit mig lite) innan jag kommer på att ta tempen. 


    Jag är på ÄL+12 eller ÄL+13 idag.. Här är två bilder, den översta är på min kurva innan omräkning och den nedersta är efter omräkning. Det är rätt stor skillnad?? 


    Jag är rätt ny med tempning men förra cykeln sjönk min temp till (och höll sig där) coverline redan fyra dagar innan mensen kom. 


    Innan omräkning: 


    Efter omräkning: 


    För mig skiljer tempen väldigt mycket beroende på när jag vaknar, så skulle absolut räkna om, ifall jag vore du! Även på helgen kan du ju ta tempen och räkna om, fast åt andra hållet då 😊
    Tycker verkligen att din graf är 👌🏼 Du får hålla oss uppdaterade kommande dagar! 😀
Svar på tråden Tempkurvor