Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Ella.) skrev 2021-01-30 21:35:29 följande:
    Det har jag gjort i andra trådar, och fått hat. Så just nu, vill jag vara anonym.
    Finns det folk som retar sig på att du sitter och trycker iväg en rad frågetecken alltså? Det är ju inte att delta i någon diskussion direkt. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-30 21:20:06 följande:

    Tja, innan den här tråden startades så hade Påven Johanna och jag en diskussion kring huruvida det borde vara tillåtet med anonymitet i trådar som rör samhällsdiskussioner.

    Den här tråden har inneburit att jag blivit än mer övertygad  om att den möjligheten borde begränsas till trådar som rör personliga angelägenheter.


    Ja, jag ångrar att jag öppnade för den möjligheten faktiskt. Även om jag själv har mest problem med vissa fasta nick (och ett av dem blir jag ju som jag berättat aldrig av med). 
  • Pope Joan II
    Anonym (Ella.) skrev 2021-01-30 21:42:54 följande:
    Och det är ju precis sådana kommentarer som gör att en drar sig undan
    Jag tyckte det var en högst adekvat fråga, men är det alltså ett sådant inlägg som du jämställer med att ha "fått hat"?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-30 22:16:13 följande:
    Ja, Ella med punkten är en av de sköna och sansade dubbelanonymerna. Gillar speciellt de oneliners som skrivs med en självklarhet som inte dras in i de försök till härskartekning som en del inlägg fiskar med.

    En del andra i tråden är sjukt fokuserade på person istället för diskussion, det har jag sagt från det jag började skriva i tråden.
    Jag läste igenom 14 sidor av sköna Ella med punktens inlägg nu. Det var snabbt gjort. Men jag förstår att du uppskattar hennes medhåll. Det var ju det där med att spegla sig. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-01-30 22:25:55 följande:

    Okej, du menade jag borde ha sagt nåt mot tävlingspratet? Jag trodde inte du kunde mena det, eftersom du ju i viss mån också argumenterade så (tyckte att det var pinsamt att vi låg "dåligt" till i jämförelse med andra länder) om jag inte minns fel. 

    Och försiktighetsprincip, som du nämnde förut - man kan aldrig veta hur man bäst är försiktig när man inte vet mycket om viruset än. Så att påstå att man borde ha varit mer försiktig... det argumentet faller just på att man inte visste tillräckligt. 
    Vi står så långt ifrån varandra i absolut alla frågor och åsikter att det helt enkelt inte går att komma längre i någon del av något som helst. Jag tycker att allt du skriver, särskilt det jag fetstilat här, är så dumt att jag skulle vilja göra en Ella med punkten åt det. Och jag poängterar att det är dina åsikter jag tycker är dumma så kanske jag slipper en avstängning.
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-30 22:28:55 följande:
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-04 17:23:30 följande:
    Härligt! Så har det varit hos mig också där jag bor.
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-05 13:55:33 följande:

    Det här har inget att göra med Covid-19, men vi fick en seger i skidskytte. Så roligt för Sverige!


    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-09 00:24:58 följande:
    Över
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-18 17:32:48 följande:
    Nähä.
    Ett urval av de sansade inläggen från Ella med punkten, som verkligen höjde nivån på debatten. 

    Det var ganska många som bara innehöll frågetecken också. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-30 22:36:41 följande:
    Så du missade att jag skrev att jag gillade det självklara sättet att undvika att dras ner i de där försöken till härskarteknik som en del i tråden håller på med? 

    Som sagt, alla har i olika skäl till att skriva i tråden - speglar har jag som sagt hemma om jag vill titta i dem . kanske är sånt som medhåll viktigare för dig med tanke på reaktionerna då citerad och ej refererad text återges i sitt sammanhang?  Då såna saker uppfattas som personliga förstår jag fixeringen vid tron at det också för andra handlar om medhåll eller självförhärligande.  Kanske läge att göra dig av med speglarna nu
    Nej, inte alls. När det gäller den delen så tycker jag definitivt att du ingår i den samlingen. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2021-01-30 23:47:02 följande:
    I så fall tänker du inte logiskt. Det är ganska omöjligt att vara försiktig om man inte vet vad försiktig innebär i det här fallet. Det har INGET med åsikt att göra.
    Eller om det är din logik som är svajig. För du pratade väl ändå om den expertmyndighet som du brukar uttala dig starkt positivt om vad gäller inte bara deras agerande utan särskilt deras kunskap, eller? Men nu menar du (?) att FHM saknar den kunskap som du annars tyckt att de har? De kan alltså inte mycket om virus? Om andra Coronavirus? Om smittvägar? Om uppskattningar av farlighet när det gäller nya sjukdomar? Om att snabbt sätta sig i kontakt med globala organisationer för att bedöma nya situationer osv. 

    Ja, det var ju anmärkningsvärt att de först fick så strålande recensioner om det är så här du egentligen anser om dem. 

    Själv tycker jag att det är den enklaste delen i det hela. "Tills vi vet mer, undvik allt som går att undvika." Det råd de senare gav - jobba hemifrån alla som kan - hade till exempel varit lämpligt att komma med redan från början. Det hade varit en sådan försiktighetsåtgärd som de kunnat vidta utan att veta särskilt mycket om vad försiktig skulle innebära i det här fallet. Men istället lät det så här (att det var en åtgärd, som så många andra åtgärder, som skulle vänta tills man hade en hög smittspridning):

    www.expressen.se/tv/nyheter/direkt-med-niklas-svensson/anders-tegnell-fortsatter-till-sommaren-sen-andra-vag-i-host/

    PS: i intervjun pratar Tegnell också om den så kallade "handen", den tyckte han inte fanns i mars när intervjun gjordes. Då hittade de inga mängder av smittade när de provtog så "handen" var visst ingen "hand" då. 

    PPS: Det är en sevärd intervju. Om du inte redan sett den är jag övertygad om att den verkligen kommer att tilltala dig. Finns flera körsbär för dig att plocka där.

    PPPS: Jag lyfte fram en av sakerna det talades om i intervjun som jag för min del reagerade på. Jag orkar inte transkribera den för att killa Padirac under hakan, men den finns ju där - möjlig för alla att se och själva lyssna till. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-31 11:58:07 följande:
    Jättebra länk - för de kritiker som återkommande undrar över en del saker kan följande konstateras och en mängd påståenden som skrivs  tråden kan med denna länk förpassas till högen av missförstånd, desinformation eller konsprirationsteorier

    FoHM har tät kontakt och erfarenhetsutbyte med andra länders expertmyndigheter/organisationer om vad so m kan göras och vad som fungerar elle rinte fungerar

    De tester som gjorts 11e mars visade inte en stor allmän spridning  - detta vet man idag inte stämmer då ytterligare tester med genomsekvensering visade på en stor allmän spridning som inte kom från alpresenärerna.

    Det är inte AT som är upphovs mannen till hanteringen utan det är en stor grupp människor på FoHM som arbetar med detta.

    AT nämner lagstiftning och förvaltningsmodellen med självstyre flera gånger

    Det fanns i mars 2020 inte så mycket vetenskaplig kunskap om covsars2

    AT tror inte att det går att hindra smittan att komma in i Sverige, man smittar när man håller på att bli sjuk

    AT säger det troligen kommer en andra våg i Sverige till hösten

    PS: från mitten av mars rekommenderades vi på min arbetsplats att arbeta hemifrån i den mån det gick, rekommendationen baserades på FoHMs råd och rekommendationer.  
    Vad sade han mer efter att han nämnt myndigheternas självstyre? Kommer du ihåg?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-31 12:39:50 följande:
    Han sade att olika myndigheter inte bestämmer över andra myndigheter.
    Och efter det?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin