Inlägg från: Anonym (haha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (haha)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-11 21:53:41 följande:
    Har du inte hört från säker källa att just svetsare hör till eliten . det är svetsarna som suger ut svenska folkets all vilja till självständigt tänkande och all deras initiatvförmåga - för att inte tala om alla pengar svetsarna slösar bort på genus och vänsterliberala radiokanaler...

    just svetsare besitter en kunskap som gör dem till samhällets eliter och största makthavare. Det är svetsarna som vill införa diktatur i demokraturen 

    Svetsare vill att Sverige ska bli kommunistiskt med nepotism istället för att en self made man ska kunna bli president, aldrig i Sverige kommer svetsarna att tillåta 'the american dream' att bli verklighet.

    Att en svetsare skulle kunna bli statsminister kan du glömma i det Sverige som levt under sosseriets slaveri i 100 år, det är eliten som suger ut folket här..

    Ja, jag undrar också varför kunskap och kompetens värderas så lågt i Sverige idag
    Är det nu som man ska bemöta dig som om det du skriver vore på riktigt??

    Ändå konstigt att både ironi, sarkasm och klappjakt på person är okej när det är du som gör det och på den person du ogillar men inte annars. En del skulle nog hävda dubbelmoral om det där!!!
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-01-11 22:31:10 följande:

    Som du förstår så går det inte få siffror av sjukdomsbilden i samhället tidigt, då vi saknade först test, sen testade bara på medicinska grunder och syfte och sen problematiken att få igång testandet på en bred skala pga kapacitetsproblem som man sen har ordnat.


    Och det innebär då att bekräftade sjukdomsfall blir missvisande initialt.
    Sen när testerna fångar upp sjukdomsbilden efter testningen kommit igång, så blir bilden av sjukdomsbilden snedvriden av denna anledningen.


    Annars kommer man i en annan situation, och en extrem dödlighet av viruset i Stockholm, och det är också fel.
    Det är precis som andra år där vi har normala influensor/virus, där fastställer man fastställer man kanske bara 10000 fall en säsong och lite svårare säsonger upp mot 25000 bekräftade fall av sjukdom.
    Och har en dödlighet mellan 2500-4/5000 ett år, i dessa fall så är dödligheten mot bekräftade sjukdomsfall ABNORMT hög.


    Och det vet vi inte är fallet, för då hade det var en lååååååååååååååååååååååååååååååååååångt värre pandemi än nu, och det har  vi uppenbarligen inte haft.
    Inte ens svininfluensan kommer i närheten av COVID-19 här, och det var en bra kraftiga influensa än COVID-19.


    Ditt narrativ och kompartmentalisering är icke fungerande, då den glömmer av fakta som detta.


     


    Och ja, Stockholm bevisar den tes vi har och att resandet är en orsak till vår hand vi blev tilldelade.
    Och det är omöjligt att säga emot, men ni har alltid förnekat detta tills nu Förvånad
    Så vad har hänt som fått dig att bekräfta vår tilldelade hand som troligen redan startade i November och med tanke på vart vi fick viruset ifrån och deras bekräftade tidiga fall och även bekräftade fall tidigt i Sverige i efterhand?


    Varför skulle man komma i en annan situation och en extrem dödlighet av viruset i Stockholm om man kommit igång med testandet tidigt menar du?? Det finns väl all anledning att tro tvärtom?? Stockholm har höga dödssiffror för att de under hela pandemin stått för höga antal bekräftade fall och givet detta, höga antal obekräftade fall!!

    Någon hand har inte jag pratat om, jag pratar om att du hela tiden rapporterar Stockholms döda i förhållandet till riket i övrigt utan att väga in alla faktorer i saken vilket blir både orättvist och bisarrt!!!
  • Anonym (haha)
    Padirac skrev 2021-01-11 22:27:25 följande:
    Varför inte - håller du med eller håller du inte med?

    Jag skulle gärna se dina argument för/mot dessa saker.

    var jag för hård mot svetsaren? Eller menar du någon annan? som var hård mot svetsaren alltså..

    Det är synd att kloka resonerande människor ska använda alternativhögerns argumentation och nedlåtande tillmälen.. det är som att utbildning och kunskap föraktas skulle jag säga.
    Jag tycker att det är bra att människor inom politiken kommer från olika bakgrunder och SL är förstås inte statsminister för att han är svetsare utan för att han var svetsare som sedan valde att göra karriär inom fackföreningsrörelsen och partiet.

    Man kan ju tänka sig att inom det förändrade svenska politiska landskapet där S numera ofta måste samarbeta med borgerliga partier att Löfvens erfarenheter av förhandlings och kompromissarbete skulle komma till nytta, samt förstås att han väl måste ha framstått som en klippa efter att partiet fick problem med Juholt (om man får säga så utan att du tycker att man är en klappjägare???!!)

    Jag tycker inte för min del att det blev så lyckat och för mig är han inte "min statsminister" men det var ju inte vad jag pratade om heller!! Jag undrade varför det är OK att du är sarkastisk och ironisk och klappjagande medan du verkar tycka att det är så gräsligt när någon annan är det????
  • Anonym (haha)
    Padirac skrev 2021-01-12 14:51:10 följande:
    Jag tror att en del av de som inte hör till de mest kritiska i tråden anser att man inte bara för Stockholm utan också för länder behöver väga in alla faktorer för att jämförelserna inte ska bli orättvisa och bisarra.
    Du menar exempel som att Perus pandemiska situation beror på väldigt mycket mer än de obligatoriska munskydden??! 
  • Anonym (haha)
    Padirac skrev 2021-01-12 17:13:53 följande:
    Ja, självklart är det så. Hur var det du skrev, ".... jag pratar om att du hela tiden rapporterar Stockholms döda i förhållandet till riket i övrigt utan att väga in alla faktorer i saken vilket blir både orättvist och bisarrt!!!"

    Varför skulle det vara mer orättvist och bizarrt  att läget i Stockholm jämförs med resten av Sverige utan att ta hänsyn till alla faktorer i saken om läget i Sverige eller Peru jämförs med resten av världen utan att ta hänsyn till alla faktorer i saken? 

    Jag håller inte med om att smittspridningens enkom kan hänföras till enskilda faktorer som användande eller inte användande av munskydd eller att befolkningen lyder myndigeheter mer eller mindre i olika länder.

    Från toppen på Mount Stupid kan enkla förklaringar tjäna som verktyg för att hantera världen, men jag tror att det är mer komplext än så, betydligt mer komplext.
    Ja, det var ju mycket som var bra i det här inlägget. Vi får väl hoppas att de som brukar förenkla saken på det sättet tar sig för att läsa det du skrivit!! Men det ligger väl i sakens natur att de som kliver omkring på dumhetens berg och som är i störst behov av det sällan eller aldrig tar in något som skulle hjälpa upp deras bristfälliga kunskapsnivå!!
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-01-12 18:39:14 följande:

    Peru kommer in pga man antyder munskydd är så satans effektivt och ifrågasätter att forskningen inte skulle vara entydig och vara spridd som en solfjäder med resultat ifrån inte funegra så bra och funegra bra och allt där emellan.

    Så man kan ställa sig frågan vem som brister i kunskapen och sen förnekar springningen forskningen som är ett faktum FORTFARANDE.
    Och när jag skriver inlägg, så är detta baserade på att jag inte ska glömma av saker som många gillar här.


    Aldrig förstått mig på kompartmentalisering, då de sällan säger nått i den större fråga då man glömmer av saker som i vissa fall kan ändra allt för det man lyfter i kompartmetaliseringen.(dvs det blir helt fel, som tex vår hand vi fick tilldelat oss, som vi ska glömma så ofta)


    Padirac skrev 2021-01-12 17:28:29 följande:
    Visst är det som du skriver, självklart skulle detta komma fram, uppmärksammas och kritiseras.

    Jag har inte sett om det blivit någon större sak av det bland övriga partiledare i riksdagen däremot.

    Dom har väl gjort det samma, och föredettingen stod ju och hosta och snörvla i Riksdagen.
    Så de har nog alla nått som man inte vill prata om längre.


    Läs Padiracs inlägg du.
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-01-12 20:55:46 följande:

    Så helt andra nivåer är en poängs skillnad, undra vad h*n hade sagt om det skiljde två poäng.


     


    En sak jag är dock fundersam är alla bankers skummraskaffärer, och sen jagar oss småsparare och vanliga människor med ynka 10000.
    Polare på jobbet ifrågasattes för att använda swish mycket, han köper saker säljer saker och inte mycket mer.
    H*n undrade vad faan dom menade, jag använder ju swish för det är enkelt att köpa och sälja.


    Sen är en del företagsmutor udda och konstiga ens förekommer i Sverige, vi har ju har ju ett par exempel under åren.
    Bofors är den första jag kommer ihåg.


    Vad har inläggen med COVID-19 att göra och varför är du inte den som frågar???
  • Anonym (haha)
    Padirac skrev 2021-01-12 21:28:30 följande:
    Inläggen är en utveckling av påståendet att svenska myndigheter till skillnad mot finska myndigheter är formande av svågerpolitik och att skillnaden i fråga om korruption är på helt olika nivåer.

    Jag skulle säga att det påståendet i sig är korrupt.
    Det finns väldigt många giltiga förklaringar och anledningar till andra inlägg som trots det fått den frågan av den som nu så gärna ser att du berättar mer om just det här och det var vad jag adresserade!!
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-01-13 06:49:33 följande:

    Så du trodde det handlade om att jag frågade om ni kan tvätta händerna.
    Så udda.


    Skolor är inte drivande för smittspridningen, du skulle lyssnat på Tegnell, så hade han förklarat det för dig.

    Men igen, förklara 9:e landet i världen är bättre än det 25:e?
    Vi är alla perplexade över detta påstående av dig.


    DU pratar om tydlighet, vad mer tydligt kan det vara vi ingen flockimmunitetsstrategi har i Sverige och efter HUNDRATALS upprepningar.
    Och det är en icke existerande strategi, så nu har du svar på det Solig

    Glöm inte sakligheten.


    Vi är inte alla perplexade över sådant som perplexar dig, det bör du försöka påminna dig själv om. Som Padirac och jag pratade om igår så måste man väga in väldigt många faktorer vid jämförelser av länder eller för all del stad mot rike. Du brukar prata om hur Rumänien "gasat förbi" Sverige i tragisk coronastatistik, men menar du då att du inte förväntar dig bättre resultat av ett land som vårt jämfört med ett land som Rumänien? Vet du något om Rumänien för övrigt? Har du läst upp dig? Varit där???
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-01-13 12:22:42 följande:

    Ja, Rumänien såg ut att gasa om oss rejält då, sen stannade det upp där en del och vi ökade.
    Så de skuggar oss bakom nu, vi var trots allt 8:e i världen och nu 25:e, så uppenbarligen gör vi nått rätt.


    Men vad är det du svarar på och när du inte diskuterar det du citerade?


    FDFMGA skrev 2021-01-13 10:16:18 följande:
    Du frågade tidigare i tråden efter en neutral icke agendastyrd skildring av hur det ser ut i kollektivtrafiken i Stockholm.

    Så här uppleve jag buss och tunnelbaneresor, dels i rusningestrafik med munskyddsrekommendation, dels på förmiddagen utan munskyddsrekommendation.

    Förvånansvärt få resenärer, i bussen hade alla utom jag och en kvinna i röd mössa munskydd, såvitt jag kunde se. Jag tog inte på mitt efersom det inte var någon trängsel. På förmiddagen körde bussen så gott som tom på passagerare.

    I tunnelbanan, två linjer med byte T-Centralen. Rusningstrafik, så gott som alla bar munskydd. Jag tog inte på mitt eftersom det närmast var ödsligt i vagnen. På förmiddagen när rekommendationen inte längre gällde var flertalet omaskerade. Inga som helst problem att hålla avstånd.

    Tack, det är bra och veta, har faktiskt inte funderat på hur bussarna ser ut här.
    Får titta när jag åker förbi en och se hur det ser ut.


    Undra om de hade tagit dig i örat om de sett dig i den tomma vagnen på fel tid och utan munskydd.


    Spamma tråden med F E L A K T I G H E T E R, och inte antalet inlägg postade.
    Så uppfattar jag det.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-13 11:31:44 följande:
    Ett exempel -
    När folk dör som flugor av denna pandemi, och ett grannland har fått X% lägre siffror efter tex utegångsförbud vid klockan X, finns det en del politiker som ber sin expertgrupp att snabbt beräkna om denna åtgärd även skulle kunna tänkas pressa siffrorna i det egna landet. Om expertgruppen tror (inte vet, men tror), baserat på tillgängligt material och sin erfarenhet, att denna åtgärd har stor chans att förbättra situationen, genomför politikerna detta och hoppas det hjälper. Detta är alltså baserat på evidens och vetenskap, fast med begränsat material.

    Det finns andra sorters politiker som konstaterar att det var intressant information, låt oss tillsätta en grupp som kan forska på detta, men eftersom det inte finns helt klara vetenskapliga bevis på något, kan ju de förbättrade siffrorna bero på något helt annat. Så låt oss inte pröva detta, åtgärden kanske sparar många människoliv men vi vet inte detta till 100%, och då är det inte värt att pröva.

    Undra hur många gånger vi berättat att vi fick en annan hand tilldelat oss än våra grannar.
    Med tanke på det du skriver, så förstår man att du inte bor här och med alla de fel du skriver.


    Vad jag svarar på och när jag inte diskuterar det jag citerade? Det är väldigt konstigt att någon som "diskuterar" som du gör frågar det.

    Angående solfjädern så är det givetvis så att den eller de som tror på att munskydden är så "satans effektiva" förstås inte har mindre rätt än de som tycker att munskydden har en försumbar effekt. Det är ju själva symboliken i den solfjäder du har viftat med under en väldigt lång tid nu, eller hur???!

    Läs upp dig om Rumänien du och säg mig sedan att det inte skulle vara förväntat att ett land som Sverige skulle klara den här krisen och ungefär alla andra kriser väldigt mycket bättre än Rumänien. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin