Inlägg från: Anonym (haha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (haha)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-06-10 10:06:16 följande:

    Ingen är, men det har en sida av politiken börjat låtsas de är och fast de har fel i nästan allt och när verkligheten kommer och knackar på dörren om COVID-19.


     


    Jag väljer när det blivit fel och ta in fakta om COVID-19 som jag inte visste om, och sen har det med i den röda tråden av sakligheten.
    Det är så människor gör för nå fram till en konsensus, men vi hindras dagligen att ens försöka att vara sakliga, då de av någon anledning ser det som ett hinder att vara saklig om COVID-19.


    Och det är därför ägnat tusentals inlägg till att berätta att vissa saker som inte ens existerar från början, och att de just inte ens existerar.


    Exempel här i COVID-19 är ministerstyre då allt ska skyllas på regeringen fast det är inte ens i närheten av deras ansvar, och denna flockimmunitet man försökt påstå sedan nästan sekund ett och att detta skulle vara vår strategi och fast än detta upprepades DAGLIGEN att vi ingen flockimmunitet har.


     


    Och felfri, så långt ifrån man kan komma, men däremot kan man hålla sina fel utanför sina texter om COVID-19.
    För vad vissa skriver här, så är det mot 75-100% allt de skriver, och ingen vet vad vi vill ha sagt med dessa fel och just pga substanslöshet om COVID-19 säger inget och hävdar man samma fel blir det till desinformation och samma sekund som faktan ligger på bordet.
    Men vissa skiter i fakta, och har sin agenda om COVID-19 och ogillar starkt att vi introducerar verkligheten in i diskussionen som sig bör också.


     


    Var i en vaccinationstråd precis, där ville en få det till det var en hög relativ möjlighet att få blodpropp av vaccinet, och detta genom jämföra två extremt låga tal om prevalens och få de EXTREMT få fallet och ha med ordet hög.
    Men förnekar antivaccer med den vilseledningen, svårt och tro någon förvanskar ett ord så kraftigt och sen säga nej på den frågan, svårt och tro på.


    FDFMGA skrev 2021-06-09 13:13:44 följande:
    Ah, jag besvarade visst ett inlägg från anonym där hen menade att regering och FHM består av idioter.

    Jag skrev visst att jag har en annan uppfattning om vilka som är idioter.

    Men som jag skrivit tidigare så kallar jag inte någon för idiot, så det får förbli en väl förborgad hemlighet vilka jag anser vara idioter.

    Förstod du förresten min förklaring av skillnaden mellan åsikt och person eller vill du att jag ska försöka leta rätt på tråden där FL ger exempel på skillnaden?

    Som hundägare så tycker jag för övrigt att många ägare till coronahundar beter sig idiotiskt - men för den skull anser jag ju inte dem vara idioter.

    Sett detta med hund nån enstaka gång, men det ser lite komiskt ut faktiskt.
    I hur hund och munskydd fungerar som en murbräcka och sköld, en jävla tur att mycket av dessa möten är utomhus, och att risken bli smittad är något längre än i en mindre utrymme som tex hem och affär...


    Vad du hittar på!
  • Anonym (haha)
    pyssel skrev 2021-06-10 18:54:16 följande:

    De slöaste knivarna* i lådan är igång med att bortförklara sina faktafel, eller gör som vanligt bort sig genom att "inte förstå väldigt lättförståeliga inlägg", samtidigt som ett ihärdigt gnuggande mot utvalda och ett förtvivlat jagande efter bekräftelse av den egna personen och de spekulativa berättelserna.

    *Jag menar förstås och egentligen att de b-e-t-e-r sig som slöa knivar!


    Nu har fantasihundar med munskydd siktats, hastigt påhittade efter att ha missförstått vad "coronahundar" är för något. Idioti (men inte idiot)!
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2021-06-10 19:19:49 följande:
    Javisst, jag har inte som hobby att doppa näsan i min navel, så jag är av en helt annan uppfattning.

    Jag tycker Sverige har klarat sig rätt bra såväl sett till dödstal som till ekonomiska effekter. Men visst finns det områden där misslyckandet varit monumentalt, särskilt då äldreomsorgen och i synnerhet här i Stockholm.

    Men jag vill inte kasta ansvaret för misslyckandet på Kd och Erik Slottner, jag har mina föräldrar i en kommun som styrs av S - och äldreomsorgen fungerar inte särskilt mycket bättre där.

    Inte heller tror jag att vi kommer att lära oss av pandemin. Äldre kommer även fortsatt att betraktas och behandlas som kollin på ett långsamt transportband på väg till graven och diskrepansen mellan politiska pekoralbeskrivningar av äldrevården och verkligheten kommer även fortsatt att bestå.

    Och ansvaret för att så många äldre dött i Stockholm vilar i och för sig tungt på det kristna partiet KD. Men inte är ledningen för KD idioter, jag tror inte ens att de internt säger att tack vare oss fick många möta gud tidigare än beräknat.
    Bra inlägg.
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2021-06-12 14:12:55 följande:

    Jag tror inte att det hade gjort någon skillnad, åtminstone finns det inget som tyder på det sett till europeiska länder och att så många av dessa drabbats hårdare än Sverige.


    Jag tror att det hade gjort skillnad. Dessutom vet man inte hur illa andra europeiska länder hade drabbats om de inte haft sina lock downs.
  • Anonym (haha)
    Padirac skrev 2021-06-21 22:05:28 följande:
    Jo, droppsmitta och aerosoler sprids genom luften.

    Vilka mutationer som sprids värre genom luften är väl minst tre olika frågor.

    Sprids mutationerna mer genom luften pga andra fysikaliska eller biologiska skäl eller smittar det mer pga att viruset replikerar sig mer bland smittade eller smittar det mer pga att viruset lättare tar sig in i cellerna hos de som exponeras för viruset?
    Ja, vad säger läkarvetenskapen???
  • Anonym (haha)
    Padirac skrev 2021-06-21 23:20:06 följande:

    Vad läkarvetenskapen och virologerna säger är väl inte helt klart i fråga om smittsamhet och replikationsförmågao fråga om de olika mutationerna.


    Nej, det är en satans solfjäder det där!
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-08-31 21:26:49 följande:

    Inser att vi denna höst kan få en drivande smittspridning just bland barn och pga de saknar vaccinering.
    Sen om det verkligen blir så, det är en annan femma, men nu är det i alla fall möjligt då de vuxna är vaccinerade och många aldrig ens blir smittade.

    Men och andra sidan har en del blivit mer oförsiktiga, så kanske den synliga effekten blir mindre än vad den borde blivit när väl statistiken träffar oss.
    Jaja, det känns som en logiskt möjlighet att de som säger barn är drivande på smitta och att det faktiskt blir rätt nu när så många vuxna är vaccinerade.


    Vad menar du? Folkhälsomyndigheten säger att barn inte driver smitta, de smittar helt enkelt inte vidare i någon större omfattning.
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-08-31 21:41:10 följande:

    Du glömmer av den fakta som jag tog med och vaccineringen av de vuxna och hur detta ändrar den punkten.

    Eller glömde du läsa den delen?

     

    Det ska bli intressanta om vaccineringen av vuxna kan skapa så rent statistiskt att barn blir drivande.

    För du är medveten om att de inte är vaccinerade?


    Hur skulle det gå till? Om de inte är smittsamma så blir de väl inte mer smittsamma för att andra är vaccinerade?
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-08-31 22:02:48 följande:

    Så du väljer låtsas du inte förstår när den vuxna populationen är vaccinerad, så kan de ovaccinerade i lägre åldern stå för mer fall i förhållandet och därmed bli drivande för vuxna inte blir smittade i samma takt.
    Är inte det rätt talande att du undviker faktat som stödjer en sådan teori, säger inte det blir så, men skulle inte vara det minsta förvånande och tack vare vaccinationen av vuxna.


     


    Men annars har du rätt och före vaccineringen, barn är inte drivande, det är hemmen och jobben som är.
    Men för all del, förklara gärna varför du inte tror vaccinering kan påverka att balansen blir annorlunda nu med vaccineringen.


    Man får väl påpeka att detta är en spekulation, för annars kommer någon och postar detta inlägg om nått år och säger kola du hade fel, det är bara en teori med vaccinationen.
    Facit kommer som du förstår, och då får vi sen reda på hur en vaccination påverkar detta område.


    Är det inte spännande?


    Vilka ska de icke smittdrivande barnen smitta då? De vaccinerade vuxna? 

    Nu håller du alltså inte längre med folkhälsomyndigheten?
  • Anonym (haha)
    klyban skrev 2021-08-31 22:09:45 följande:

    Rätt intressant att du istället för diskutera sakligt, istället bombarderar mig med frågetecken och undviker diskutera.

    Facit kommer om vaccination har den effekten, så inte nödvändigt för dig att diskutera som så.


    Och det finns nog stor risk att FHM håller med mig om någon ställer frågan, eller att de säger det kan man inte utesluta pga immuniteten hos den vuxna befolkningen pga vaccinationen.


    Så för att diskutera sakligt måste man avstå från att ställa frågor? 

    Inte nödvändigt att för mig att diskutera som så? Vad menar du? Det är ju du som tagit upp ämnet?

    Om den vuxna befolkningen har immunitet, hur menar du då att barn som inte anses vara drivande av smitta ska smitta?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin