Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-09-03 18:49:27 följande:
    Strukturrationaliseringar som moderniserat sättet vård bedrivs  och besparingar är skälet till att Sveriges sjukvård ser ut som den gör. Tog fart redan under 70 talet och moderniseringen som inte alltid ger högre tillgänglighet har fortsatt samtidigt som notan för vård inte sjunker. Allt fler kan botas och inte bara lindras liggandes i en sjukbädd i väntan på att kroppen skall läka sig själv. Så beskriv det i alla fall i läkartidningar.
    Spelar ingen roll. Saker och ting förändrar sig hela tiden. Andra länder klarar av det. 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-09-03 19:51:52 följande:
    Jo, jag tycker också att det borde fungera på ett annat sätt, men detta är den verklighet som finns just nu - oavsett vad i tycker om det. 

    Vad som borde är inte samma sak som vad som är.
    Jo..... men det är så viktigt. :( 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 20:26:48 följande:
    Jag som har läst länken, har väldigt svårt att tro att det finns en lag som säger:

    Det är förbjudet med appar som skickar ett bleep från en persons mobil (person 1) till en annan persons mobil (person 2), om man varit i närkontakt en viss tid. Om person no. 1 blir testad positiv för Corona, kan denne person programmera in en kod (som den fått av sjukvården) i sin app, som därefter sänder ett meddelande till person 2, om att person 2 varit nära en person som blivit testad positiv för Corona. Person 2 uppmanas att också testa sig. 
    Person 1 vet inte vem person 2 är, och vise versa. Ingen vet var personerna befunnit sig. Efter en tid raderas uppgifterna.

    Nja, tror inte det finns en sådan lag. 
    Men det är ju det vanliga! Nu trodde jag det var något nytt som du ville att jag skulle läsa. Men just en sån app är ju det som många länder har eller funderar på att ha. Det har sagts att det skulle kunna vara lagliga problem eller att det kan vara risker med integritet ÄNDÅ. Du måste också tänka på att det kan hackas, eller så kan det bli fel i appen.
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 20:14:59 följande:
    Fast nu var ju poängen att det var minst en superspridare som var symptomfri, vilket diskuterats i tråden. 
    Spelar ingen roll. Jag går inte nära andra människor, jag har mask på mig där man inte kan hålla avstånd. Och jag har ju inte heller symptom. Poängen är ju just att man ska genomföra social distansering oavsett om man har symptom eller inte. 
  • AndreaBD

    Jag hörde att Japan har haft en särskilt bra smittspårning. De frågar inte bara folk om de har varit på ställen där man kan smittas utan de har en lista så att de kan ge exempel: Fotbollsmatch, Karaoke, osv...De säger att många människor annars inte kommer på att de har varit på något sånt. 

    Man försöker även gå tillbaka till vem de kan blivit smittade av och försöker då följa upp alla kontakter på vägen. 

  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 23:33:03 följande:
    Hidden symptoms torde tyda på att inga symptoms märktes. 
    Men då är man ju definitivt inte asymptomatisk. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-03 23:28:37 följande:
    Det finns olika typer av smittspårningsappar. Det finns ingenting i den finska appen som en hackare skulle kunna använda mot användaren. Läs den här texten, plus den jag länkade till tidigare, så kommer du att förstå.

    www.hbl.fi/artikel/coronablinkern-har-respekt-for-anvandarens-integritet/
    Okej, okej. Jag har läst det nu. Jag hade inte bråttom med det för att det egentligen inte spelar någon roll för diskussionen. Personligen är jag ju inte misstänksam över såna appar överhuvudtaget. Men om andra är det och inte heller läser på, så lär det ju inte funka. Man måste ju ha många som laddar ner den. 

    Visserligen skulle man kunna förklara på nyheterna och göra stor reklam för den då. Man har ju förklarat att just nu såg man inte att fördelarna skulle överväga eventuella risker. Det är samma sak som med maskerna - det är mycket man kan göra, men man bör egentligen inte göra för många olika saker, för då kan det bli för splittrat. Risken är ju då att inget hjälper tillräckligt mycket, för att det inte utvecklar sin potential. Då blir det bara lite av varje. Jag tror nog att det är mest såna funderingar: Hur mycket hinner vi introducera till full potential  och i rätt fas. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-03 23:57:59 följande:
    I ett parallellt universum kunde vi ha startat en tråd tillsammans för att klaga på svensk sjukvård tillsammans ... intressant ...
    Jag har tyckt att den är dålig sedan jag kom hit för 30 år sedan. Och det har inte hänt mycket i 30 år. Inte mycket positivt i alla fall. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-03 23:59:41 följande:
    Det är inte svårt och med dom attackerna man gjort mot sjukvården.
    Det är klart, om man inte lägger tillräckligt med pengar på det, inte har tillräckligt med personal, så är det ännu svårare att det ska bli bra. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-04 07:35:33 följande:
    Okej, säger du att AndreaBD och FDFMGA båda är besatta av din person så är det väl så då, även om jag själv inte hade trott det (jag tror inte att någon människa är besatt av din person). 
    ????? Vem säger sånt? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin