• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-10-15 14:04:55 följande:
    En annan mycket allvarligare missuppfattning är den att aborterade foster används för att producera covid-19 vaccin. Den missuppfattningen kan få konsekvenser även för de läskunniga.
    Ja, det finns nästan lika många myter kring covid-19 som det finns virus.

    En del av dessa har en mer eller mindre tydlig agenda, som den att Sveriges strategi är flockimmunitet - eller som den du beskriver som väl är producerad av antingen abortmotståndare eller också vaccinmotståndare, eller både och.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-15 15:19:42 följande:
    Vilka i tråden är det som du tycker har dålig läsförståelse? 
    Det finns åtskilliga exempel på hur information har missförståtts i den här tråden. I vissa fall är missförstånden förmodligen avsiktliga - men det är snällare att skriva att någon inte har förstått än att någon avsiktligt försöker förvränga information.

    Expressens artikel är riktigt usel kvällstidningsjournalistik - men oavsett, om man utifrån den påstår att toppepidemiologer världen över är kritiska till Sverige och den svenska strategin flockimmunitet så har man antingen inte förstått artikeln eller också medvetet missförstått den.

    När jag läser artikeln så ser jag dels att Ebba Busch och hennes kritik där hon anser att man medvetet låtit människor dö av covid-19 tas upp och dels att man namnger två av undertecknarna varav den ena säger att Sveriges strategi inte är att uppnå flockimmunitet.

    Ebba Busch skulle jag inte klassa som toppepidemiolog, däremot tycks hon ha goda anlag för att krama sina vänner på Stureplanskrogar i samband med att de beställer in shots i ett antal som närmast kan beskrivas som epidemiskt.

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/sverige-utpekat-inte-gett-mer-an-dod-och-elande/
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-15 17:41:47 följande:
    Du kan väl räkna upp vilka i tråden du klassar som svaga vad gäller läsförståelse.
    Jag kan försöka ge dig ett ärligt svar men i så fall vore det inte helt fel om du svarade på mitt första exempel.

    Kan man utifrån Expressens artikel påstå att toppepidemiologer världen över i en gemensamt undertecknad artikel i Lancet förklarar att de är kritiska till den svenska satsningen på flockimmunitet?
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-16 07:49:48 följande:
    För min del tycker jag att det är rimligare att du svarar på den fråga jag ställde och som - med tanke på hur ofta du nämnt just "kritikklustrets svaga läsförståelse" - borde vara mycket enkel för dig att besvara än det är att jag ska bemöta ditt exempel. Om du anser mig vara en av dem som knappt kan staka sig igenom en text mycket mindre förstå innehållet av den hyser du väl knappast något genuint intresse för att ta del av svar från min sida.
    Nej, mitt intryck är inte att du har några problem med läsförståelsen.

    Däremot är jag inte säker på att du kalibrerat din relevanskontroll ordentligt.

    Jag kan t ex inte för mitt liv förstå hur det är relevant ism kritik av Sveriges coronastrategi vad personer som inte har en susning om den tycker.

    Det skulle iofs kunna vara relevant för Sverigebilden som ju Fuck Google anser har försämrats väsentligt.

    Vad hjälper det om man har lärt sig gå om man ständigt går vilse.

    Nu ska jag googla lite och se om månen är en ost, det finns säkert en hel del som påstår detSolig
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-10-16 22:38:56 följande:
    Om du tycker att det är skämmigt så kanske du ska hitta en annan tråd där du känner dig bekvämare {#emotions_dlg.flower} 
    Något som kanske är svårare än det kan verka i förstoneSkrattande

    Det är ju inte bara kritikerklustret som bekymrar sig över att de upplever att bilden av Sverige är så negativ i omvärlden. Fenomenet är mycket vanligt även i andra kluster som anser att källkritik och relevanskontroll är slöseri med värdefull argumentation.

    Tvillingtänkarklustret på yttersta högerkanten anser ju också att bilden av Sverige är mycket negativ i omvärlden - men då främst av andra skäl.

    Min uppfattning är att man egentligen inte ska bry sig så mycket om vad andra tycker - men om man nu ändå gör det så skadar det inte med att man ändå utgår från ett embryo till källkritik och relevanskontroll, annars är det lätt hänt att man halkar i väg i slapptänkta påståenden som att Sverige relativt sett har flest våldtäkter i världen eller att Sveriges strategi är flockimmunitet.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-10-16 23:38:18 följande:
    Ja, själv undrar jag vad andras missuppfattning om att strategin går ut på att uppnå flockimmunitet har med strategins framgång eller inte att göra.
    I pangdemismens maskeraduppsättning av "I väntan på Godot" har nog Sverige ofta tilldelats rollen som flockimmunitetens företrädare men i och med att Sverige inte deltar i maskeraden så kan föreställningen stundtals te sig en smula förvirrat ogenomtänkt för en åskådare.

    Hursomhelst är det svårt att förhålla sig till ett potentiellt dödligt virus som har kommit för att stanna - men ett virus framgångar bygger på att det med tiden blir mer smittsamt men också mindre skadligt.

    kanske vi redan ser tendenser till en sådan utveckling för coronaviruset och kanske det redan nästa år finns ett vaccin som helt eller delvis kan skydda riskgrupperna.

    Så småningom kommer säkert viruset som orsakar covid-19 att kunna sorteras in bland andra coronavirus som gör oss förkylda.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-16 23:41:11 följande:
    Nu drar du iväg så det står härliga till ...

    Jag uppfattar det som att du definierar kritikerklustret som de som är kritiska till Sveriges coronastrategi, tex jag. Såsom svensk, känns det inte så kul när bilden av Sverige är negativ utomlands (tycker du det är kul?) men det bekymrar mig inte. 
    Sedan antyder du att jag, såsom kritiskt inställd, anser att källkritik och relevanskontroll är oväsentliga ... vet inte om jag skratta eller gråta över denna förolämpning (väljer nog skratta). Anser du för övrigt att Klybans källor, som tex fackfolk han känner som höftar till uppskattningar, är trovärdiga källor? 

    Ytterligare en förolämpning är att du refererar till yttersta högerkanten som någon tvillingsjäl till det så kallade kritikerklustret, dvs bl.a. mig. Jag undanbeder mig alla försök i denna tråd att klistra på mig någon osmaklig extremhögeretikett. Jag tar väldigt illa upp av det, och har god anledning till det.

    Hur vore det om du i stället för att förolämpa de som tycker annorlunda än du, höll dig till diskussion om ämnet, tex kritiserade källan som det länkas till, kritiserar relevansen eller något annat? 
    Jag tror att Sveriges förbluffande goda rykte internationellt i sig bygger på missuppfattningen att vi fortfarande är ett land präglat av den socialdemokratiska idén om välfärd för alla - skulle det vara så att Sveriges rykte försämras av att vi valt ett vetenskapligt förankrat sätt att förhålla oss till pandemin så får det väl vara så, tycker jag.

    Angående klyban så har jag noterat att en stor del av kritikerklustrets inlägg handlar om honom.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-10-17 17:24:45 följande:
    Ja, herregud som jag håller med om varje stavelse! Och så sitter sådana som FDFGMA och föder vanföreställningarna genom att påstå att exempelvis jag hyser en hatkärlek för klyban när det är ungefär så långt från sanningen som det går att komma. Jag är bara så extremt less på att få absolut alla trådar som människan deltar i förstörda.
    En läggningsfråga.

    Skulle jag råka på någon person som jag anser missförstår allt och därigenom förstör diskussionen skulle mitt behov av att påpeka detta inskränka sig till en eller någon enstaka gång, inte 100 miljoner gånger.

    Ett konstaterande av att man inte bryr sig om vad någon påstår förlorar i värde om man är så osäker på vad man själv står för att man ideligen måste upprepa sig.

    En av forumets högerdebattörer beklagade sig en gång över att det inte framgår att man ignorerar och föreslog att man skulle citera sådana inlägg/personer men endast markera med ett äpple. Jag kan tydligen än i dag småle när jag tänker på det behov som föranledde förslaget - fast å andra sidan är ju allt relativt, och jämförelsevis var ju förslaget rätt stilrentGlad


  • FDFMGA

    Alltså, jag brukar vanligtvis diskutera andra samhällsfrågor än pandemier på Familjeliv, i synnerhet när ämnet är jämställdhet eller invandringspolitik så är en del av inläggen på en sådan nivå att de verkar härstamma från ett universum i total avsaknad av intelligent liv. Ibland kan jag då tycka att påståenden som bottnar i sakfrågor kan vara värda att ha synpunkter på - men knappast sådant som bottnar i missförstånd och mynnar ut i personangrepp.

    Jag måste väl erkänna att jag själv ignorerar en hel del av diskussionen du, pyssel och Fuck Google har med klyban, utan att känna behov av att markera inläggen med ett äpple.

    Min uppfattning om vissa personers kunskaper om pandemin och vår reaktion på den avviker en del från din.

    Om jag skulle ha känt mig missförstådd i den här tråden vid upprepade tillfällen och av en och samma person skulle jag kanske ha bett den personen att göra en sammanfattning av de åsikter jag framfört i tråden och vid behov upprepat denna begäran.

  • FDFMGA

    "Men här bär alla munskydd, många butiker låter kunder vänta utanför för att undvika trängsel, restauranger kräver adressuppgifter för att kunna smittspåra och till och med trottoarerna är försedda med pilar för att hålla avstånd utomhus"

    En gästledare i DN där ett pangdemiskt utopia ställs mot dystopin Sverige.

    Ledaren är skriven med sådan trosvisshet att inte ens det faktum att smittspridningen i utopins Storbritannien tycks störa.

    På tal om metadiskussionen eller skyttegravskriget i den här tråden så tycks inte ledarskribenten vara särskilt faktadrivenGlad

    www.dn.se/ledare/gina-gustavsson-den-svenska-synen-pa-auktoritet-gor-oss-svaga-i-pandemin/

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin