Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-09-01 17:02:08 följande:
    Att du drar märkliga och långsökta slutsatser som av en händelse alltid bara råkar bortförklara varför så många dött i covid i Sverige jämfört med våra grannar är iof inget nytt. 

    Men visst, de som dog av covid kunde ju teoretiskt sett ha dött av att träffas av blixten eller en meteorit Tomte
    Visa mig EN långsökt slutsats som jag har dragit i det inlägget. Allt bygger på fakta och jag drar inga vidare slutsatser alls. Du fortsätter med att lägga folk saker i munnen. Eller kanske här att påstå saker som inte alls här förekommit. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-01 20:36:56 följande:
    Du menar förutom det där med att du har exakt beräknat hur många av COVID19 offren som skulle ha dött av influensa etc tex under perioden januari till juni 2020? 
    Om det bygger på fakta, blir jag riktigt imponerad, för det måste innebära att du har en hotline till Gud Fader (eller Gud Moder eller motsvarande insiktsfull instans). 
    Ansök snarast för att jobba för FHM, inte ens de har dragit dessa djärva slutsatser!
    Allvarligt? Det förstår väl annars alla, att det bara är statistik. Mer exakt kommer vi ju aldrig få det heller. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-09-01 22:03:51 följande:
    Varför skulle vi det?, 6000 döda talar emot det.
    Kan du inte för en gångs skull hålla dig till sanningen? Det finns så många osanningar i dina inlägg, att det inte är roligt. Ännu har vi inte nått 6000.

    Och om vi räkna bort dem som hade dött ändå samma år eller t.o.m. samma månad och jämnar ut för underdödligheten, så har vi bara runt 3400 kvar. 
  • AndreaBD

    Det finns en studie som pekar på att många människor kan vara immuna mot covid-19. Det handlar om T-celler och om immunitet genom andra corona-virus. Det är samma universitet som utvecklar vaccin, och det här är väl en del av bakgrundsforskningen. Jag har hört två kommentarer om studier (som hade ganska olika åsikter om om hur det här kan tolkas), inte läst studien i sig. Men kanske några är intresserade: 

    https://www.researchgate.net/publication/341298976_Designing_a_therapeutic_SARS-CoV-2_T-cell-inducing_vaccine_for_high-risk_patient_groups

  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-02 09:19:01 följande:
    Carlson sade ju just att de önskar få på plats ett regelverk som tillåter anhöriga till covidsmittade att stanna hemma från arbetet trots att de inte själva är ens lite sjuka och antingen då är presymptomatiska eller asymptomatiska för att därmed bryta smittkedjor och undvika att få in smitta på exempelvis äldreboenden. Det är en bra sak som förmodligen kommer att få en stor positiv effekt. 
    Om jag minns rätt så sa han också att vi nu har kommit ner till så pass låga antal att det går att göra. Jag tror att det faktiskt är så att det i princip är omöjligt att följa upp alla kontakter, när det är stor spridning i landet. Man glömmer lätt bort att så fort det börjar grena ut sig till hundratals och tusentals smittade, så blir nästa steget fullständigt ospårningsbart. 

    Det pratas ofta om exponentiell spridning. Jag har kollat upp begreppet för säkerhets skull. Antagligen vet du redan vad det är, men många vet inte och jag var inte heller helt säker på det, så det kan vara bra att påminna om hur det fungerar. Det innebär, enkelt sagt, att antalet smittade fördubblas hela tiden. Det blir väldigt stora siffror ganska snabbt, och då når man ganska snabbt gränserna också, där det inte går att spåra längre. Frankrike har fått en exponentiell spridning igen. I Sverige är det än så länge ingen fara. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-02 10:23:41 följande:
    Ok, så du vet inget om det alltså.
    Jag har ingen aning hur du kommer till den slutsatsen. Man KAN INTE ens komma till den slutsatsen utifrån detta. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-09-02 06:52:20 följande:

    Ska bli intressant och se om andrea håller med dig.


    Hur kommer det sig att du inbillar dig saker om vad vi säger om under/överdödligheten?
    Förstår du inte att under/överdödlighet säger nått i förlängningen?
    Du verkar upprörd över mindre dör idag och skapar denna underdödlighet.

    Dock en sak vet jag, det du skriver om detta till mig, det är bara en fantasi du skapat om mig och vad jag säger om den nämnda under/över-dödligheten.
    Du ger mer än en här en känsla av att du är arg vi har en underdödlighet som börjar ge en annan bild av de dödade.
    Är du medveten om att varje år vid influensa tider så ökar dödligheten bland de äldre och känsliga markant?
    Och vi hade för nått år sedan en mycket hög överdödlighet, utan ett speciellt överdrivet virus och vi hade vaccin.

    Jag får känslan av att du gett upp, och nu ska förstöra diskussionen.


    Du verkar vilja ha en kommentar av mig, men vad ska jag säga.... Vi vet ju att han raljerar istället för att fundera på själva frågorna. Därför har jag tröttnat ganska mycket på att kommentera. 
  • AndreaBD
    Anonym (utlandssvensk) skrev 2020-09-02 15:13:39 följande:
    Storbritannien är ingen förebild och agerade alldeles för sent, precis som Sverige. Men till skillnad från Sverige gick dödstalen och antalet smittade ner fortare tack vare lockdown och social distansering samt masktvång. Den intressanta jämförelsen är länder som Tyskland och Danmark med mindre än en femtedel så stor andel döda och även Norge och Finland med tiondelen så stor andel döda. Den skillnaden kan inte förklaras med att spridningen började tidigare i Sverige - vilket definitivt inte var fallet vad gäller Tyskland eller Danmark - utan beror på den svenska strategin att hantera krisen. Enkelt uttryckt, ca 4000 svenskar har dött i förtid som en direkt följd av Sveriges hantering av pandemins, 4000 som sannolikt hade levt idag om Sverige hade följt samma strategi som Tyskland och Danmark.
    Tyskland och Danmark är dock inne på andra vågen, smittan ökar. Det gör det inte i Sverige. Jag tror inte att det spelar roll om man stänger ner eller inte. Högst för ekonomin. Den blir sämre då. Och allmänna folkhälsan också (framför allt den mentala). 

    En lockdown är bra att göra om det är relativt kort tid som pandemin pågår. Här handlar det om något år eller två och man kan ha två månaders lockdown, inte mer. Resten av tiden härjar smittan ändå. Det är därför det inte gör skilllnad. Däremot är det förstås stor skillnad om man låter smittan härja helt fritt, eller om man tar lämpliga skyddsåtgärder. Och det gör vi ju i Sverige också. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-09-02 15:45:39 följande:
    När jag frågar om det framkommit något mer om saken och det där är ditt svar så kan man det. 

    Ett tips i all välmening är att ni inte alltid måste svara på allting, särskilt när ni inte vet något mer och därmed inte har något att tillföra den aktuella saken. 
    Okej, jag feltolkade nog den frågan, jag tyckte den var lite otydlig. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin