Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-28 19:04:55 följande:
    WHO rekommenderar munskydd på platser där det inte går att hålla vettigt avstånd,  som tex bussar, affärer etc. Och ja, de säger att det skulle behövas mer forskning om hur pass mycket masker skyddar.
    Så Sverige följer inte WHOs rekommendationer.

    https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/question-and-answers-hub/q-a-detail/q-a-on-covid-19-and-masks
    Jag har inte påstått att Sverige följer WHOs rekommendationer. Jag har sagt att de både bedömer att man inte vet om munskydd hjälper. Och det är också det som Tegnell har sagt. Läs rätt!
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2020-08-28 19:10:43 följande:
    Det gör du rätt i, för du var helt off topic och irrelevant i ditt svar. Rikta in dig på folk som sagt det du påstår istället.
    JAG var off topic???
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2020-08-28 19:16:23 följande:
    Ja DU. Du får ju åtminstone läsa innantill om du ska vara i närheten av topic. I detta fall var betydelsen avbordet "fakta" ämnet för inlägget du skulle dividera och helt felaktigt brodera ut texten om.
    Jag ser att du verkar tycka att din subjektiva åsikt är hela sanningen och lägger ner den här diskussionen. 
  • AndreaBD

    Tre sidor till med helt off-topic och personangrepp. Den gången var det inte jag i alla fall med off-topic. Kom tillbaka till ämnet, det är tre sidor som inte har med ämnet att göra. 

    Och ni som vill diskutera seriöst - försök ignorera tramset. Det är så barnsligt att det inte är klokt!  

  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-08-28 23:44:20 följande:

    Jag missade hur de resonerade kring 50/500 och idrotten, kan du ha nått trevligt där, så kan vi skippa de som inte vill prata om COVID-19.


    Tow2Mater skrev 2020-08-28 23:38:47 följande:
    Du vill varken diskutera eller forklara vad du menar eller inse du nog hade fel. Ok.

     


    På presskonferensen sa ju Tegnell att man skulle börja med tillställningar där folk sitter och då är det främst teater, konserter och liknande. Som jag har förstått det skulle idrottsevenemang komma lite senare.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-08-29 11:27:03 följande:

    Det betyder då att fyllefester fortfarande hålls tillbaka.
    Detta känner jag större risk för är en klart större risk än inte ha munskydd.

    Man tycker ju vissa utomhus sportevenemang skulle funka bättre, speciellt de mindre som normal knappt drar 500 ens föra pandemi.
    Men då blir väl folk att de går på dom istället i törst av sport Tungan ute


    Jag har missat ett gäng PK nu det senaste, men upprepar dom fortfarande den Svenska strategin för COVID-19?


    De fick också frågan varför man inte går efter storleken av stadion eller liknande. Att man t.ex. tar in 50 % eller 20 % av den vanliga kapaciteten. Men svaret var då att man måste även tänka på att folk måste ta sig dit och åka därifrån igen, många åker kommunalt. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-08-30 10:44:43 följande:
    Man ska göra som Sverige - EFTER att man har slagit ner smittan till låga nivåer. DESSUTOM ska man smittspåra och försätta närkontakter i karantän.
    Det jag undrar är ju - har detta fungerat hel och hållet i Finland? Jag vet inget annat land där det har fungerat. Jag trodde att det hade gjort det i Tyskland, där man har en sån himla bra organiserat system. Men nu fick jag höra i något tyskt TV-program att de delvis var så försenade med att informera folk att de ska bege sig i karantän att karantäntiden redan var slut. Dvs. det tog 2 veckor tills de meddelade folk och då var de ju friska igen!

    Fast det är klart - det som du ju aldrig kommer ihåg, även om man påminner 10 gånger - Finland hade ju aldrig många fall på en gång! Då kunde de ju hinna med! I Sverige var det helt omöjligt att hinna med, för att vi hade för många fall samtidigt, i början. Samma sak för Tyskland uppenbarligen. 

    Och det var inte det enda som inte fungerade i Tyskland. De hade också brist på skyddsmaterial, de hade också 70 % av dem smittade i äldreboenden (Sverige hade 50 + 25 %, äldreboende + hemtjänst. Tyskland har ingen hemtjänst). Men där klagar inte folk på såna missar lika mycket. De klagar på annat istället, på begränsning av frihet och sånt. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2020-08-30 10:28:03 följande:

    De sajter som visar Covid 19 statistik T.ex. ourworldindata.org/ använder gamla uppgifter om antal innevånare.  Skulle man använda färskare officiella uppgifter tex befolkningen den 31 december 2019 så har USA fler döda per capita i Covid 19 än vad Sverige har.


    Jag tror att siffrorna i många länder kommer att justeras i efterhand. Man har tänkt olika i olika länder, man måste jämföra med överdödlighet och annat. Jag tror att många länder har missat en del. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-08-30 10:29:53 följande:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/covidsmittade-far-smittspara-sjalva-nu-hojs-kritiska-roster

    Smittspårning är individens ansvar, inte myndigheternas. Det är ju underbart; varför kan inte allting vara individens ansvar?! Varför har vi så många krångliga, konstiga lagar om struntsaker, när individens ansvar fungerar så bra och är allt som behövs?

    Jag menar, titta bara på klamydia!


    Men de har ju förklarat att det inte är så att patienterna smittspårar själva. Det är INTE så att det skulle vara tänkt så. Däremot har man ju fått improvisera på en del håll, när det blev mycket. Det kan plötsligt öka väldigt mycket och då kan man få stora problem att hinna med. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-30 11:27:06 följande:
    Just det, NZs strategi lovordades. Först hård lockdown med smittspårning, obligatorisk karantän, stängda gränser etc och munskydd. När det sedan har gått ner till en handfull fall och det dessutom kan smittspåras, då tar man på sig munskyddet och gör f.ö. ungefär som i Sverige. Kan det inte smittspåras blir det ytterligare lockdowns lokalt. 
    Utifrån det är det svårt att se någon hyllning till den Svenska strategin. 
    Och de länderna som har haft lockdown funderar också på sina strategier. Och säger att de inte skulle göra om det. Nu vill jag inte länka till tyska talkshows, det skulle ge er så mycket. Men en del politiker och en del experter har de tankarna - att det inte har gett något, att det har gjort mycket skada. Och jag vet att även dem högsta, ansvariga politikerna i flera europeiska länder helt utesluter att de skulle göra en till lockdown. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin