• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-05-08 10:06:45 följande:

    Ja, precis. Det var ett väldigt hånfullt och dåligt bemötande från folkhälsomyndigheten sida på ett fullt berättigad och viktig fråga. Exakt. Men myndighetens självgodheten har ju visat sig känna få gränser. 


    Det där gyllene ögonblicket som missas när de med tilltufsad heder men kanske någorlunda i behåll, kunde gjort avbön på sina mest ihärdiga, felaktiga påståenden. "Håll i, håll ut" kom istället att förkroppsliga några myndighetspersoners hybris (och dess tunna svans som, fast den finns både långt från hjärnan och huvudet, rapar likt en hicka).
  • pyssel
    AndreaBD skrev 2021-05-08 11:24:47 följande:

    Jag tycker överhuvudtaget att det stavas "á propos".  Gillar inte att man anpassar utländska ord. Det hade inte förvånat mig i alla fall om man hade stoppat in ett p till. 


    Nej, den franska stavningen är faktiskt à propos. Oavsett vad du återigen "tycker" när det gäller franska glosor.
  • pyssel
    AndreaBD skrev 2021-05-08 11:36:24 följande:

    Eftersom det  INTE  FINNS  en accent över bokstaven A åt andra hållet, så förstår väl vem som helst att jag råkade trycka på fel tangent?! Suck... 


    I andra latinska språk finns det och du har ju haft dålig koll på just franska språket i den här tråden redan.
  • pyssel

    Vilka som hugger på betet kan ge underlag, med viss försiktighet, för ett och annat. Återigen två pinnar på rungande "ja" och "aj" i fjärde testet. Den ena något längre, för att uttrycka sig smidigt.

  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-05-09 13:04:56 följande:

    Ja, det hade ju hedrat dem. Men det förefaller vara på tok för mycket förhindrande prestige i vägen för att något i den stilen skulle kunna inträffa. 


    Som hos det märkliga fan-klustret i tråden. T.o.m etablerad media, välrenommerade institut och forskare anklagas för desinformation och konspirationer. Blir alltid lika fundersam, men inte längre så förvånad, över hur människor som förmodligen framstår som hyfsat sansade i sina vanliga liv blir ideologiskt totalitära när de kliver in på forum.
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-05-26 20:12:49 följande:

    Och lelle statsministern skrev på sin lelle instagram:

    "Jag har handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till min rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till min fru Ulla."


    Då Stefan inte är ordens man, varken i tal eller skrift - Fick Ulla sprit i julklapp eller gjorde Stefan hela fyra av de ärenden han med eftertryck uppmanat invånarna att avstå från?
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-06-03 17:18:38 följande:

    Ja, det var ju ingen rolig dag för regeringen och Stefan Löfven. 


    Inte hunnit titta, är det "sevärt"? Belyste det smitt-o-säkra, framför det säkra igen?
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-06-03 19:25:41 följande:

    Ja, det var ju en minst sagt både svidande och bred kritik som riktades mot regeringen av ett enigt utskott. Så många fel som begåtts! Och till det kommer sedan också hur inkomplett och felaktigt statsråd har uttalat sig på diverse plattformar och i traditionell media och i utrikesministerns fall dessutom i utländsk tv. 


    Det var värst!

    Som det ser ut i tråden just nu verkar det behövas lite uppsträckningar i vissa led. Som en liten, eller jag menar låååång, Wikipedialektion om kontrollmakten, som eleven helt fått om bakfoten som "politisk pajkastning". Det blev visst kortslutning av att det finns tillsatta organ för sådan granskning. Spännande att se om den lektionen kommer äga rum med lite farbroraktiga ordlekar eller kanske bjuda på någon itchy metaforisk action, som att springa fram och tillbaka i spegeln med en hel myrstack i armarna. Nä, jag tror det blir en ömsint tillrättavisning. Eller jag vet
  • pyssel

    Det generella påståendet "Lagar får inte säga mot varandra" är förstås inkorrekt. Det finns helt säkert också på det lättlästa Wikipedia vad "Lex superior" är för "nått".

  • pyssel

    "Lagar får inte säga emot varandra" är givetvis ett inkorrekt påstående. Det betyder dock inte att det skett någon utveckling från wikigödslarens "jag hade egentligen rätt - i smyg" till "nä där blev det allt nått komiskt med fakta å en röd tråd för nå konsensus". Det finns det i alla "någe" konsensus om i tråden, oavsett "kluster".

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin