Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-12-20 15:32:36 följande:
    Jag tar mig friheten att citera det du utelämnade

    Är det sant att Gro misskrediterade en enskild person?  Nej, inte alls

    det är som vanligt kitikerna i tråden som har hängt upp sig på AT. Gro känner till och med till hur förvaltning och myndighter fungerar i Sverige.

    Att vissa av kritikerna i denna tråd citerar valda delar ev en annan persons uttalande och drar växlar på det för att misskreditera en enskild person är inte ovanligt, men det är ohederlig argumentation.

    "Sverige får skarp coronakritik av sin granne. Norges före detta statsminister Gro Harlem Brundtland skräder inte orden om den svenska regeringens hantering av pandemin.

    ? Jag har sett utvecklingen, skakat på huvudet och ställt mig själv frågan: Hur är detta möjligt? En sak är vad Anders Tegnell har menat och hur han har bedömt saker. Men Sverige är ett land med många institutioner, en regering och en riksdag, säger hon till norska VG och fortsätter:


    ? Det är häpnadsväckande att de så länge har följt de bedömningar som Folkhälsomyndigheten har gjort.


    Hon lyfter Sveriges långa tradition av starka myndigheter som med egna mandat och stark lagstiftning styr utan att behöva fråga regeringen.


    ? Det är en lång svensk tradition, oavsett vilket område vi pratar om. Det har varit en viktig förutsättning men har också lett till att detta har pågått i flera månader nu som vi har sett.


    Gro säger dock att hon är glad över att Löfven gick ut med skarpare åtstramningar i veckan.


    ? Jag tror att det var befriande att han sa nej, nu måste vi gå in och ha tuffare åtgärder än vad hälsovårdsmyndigheterna hittills har gett råd om."


    Gro tycker att det är häpnadsväckande att regeringen så länge följt de bedömningar som Folkhälsomyndigheten gjort, och i det avseendet nämner hon Anders Tegnell - en av FHMs 500 anställda - som varit myndighetens och strategins synligaste ansikte utåt. Det har jag och många andra också gjort. Och precis som Gro är jag glad över de skarpare åtstramningarna även om jag fruktar att de kommit alldeles för sent. 

    Jag hatar inte Tegnell och jag tycker att det är larvigt av dig att fortsätta pressa på om "Tegnell-hatet". Har någon sagt sig hata Tegnell eller är det fritt fram att påstå sådant utan ändå? Kan jag välja fritt när det gäller vilka du hatar eller vill du bestämma det själv?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-20 16:28:41 följande:
    Gro redogör tydligt för att hon känner till hur svensk förvaltning fungerar med självständiga myndigheter och tycker att det är bra att politikerna nu agerar.
    Ja, hon liksom de flesta av oss vet hur det fungerar och tycker att det är häpnadsväckande att regeringen så länge följt de bedömningar som gjorts av FHM varav Gro - som många andra - nämner Anders Tegnell eftersom han till övervägande del varit myndighetens ansikte utåt. Han har representerat myndigheten i flest intervjuer - svenska och utländska -, på flest presskonferenser, i radions sommarprat (visserligen som privatperson men han talade även om strategin och till myndigheten relaterade saker) och så vidare.

    Hur var det med det påstådda hatet då? Är det fritt fram att påstå sådant om dig?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-20 16:39:13 följande:
    På vilket sätt menar du att Gro misskrediterar en enskild person
    Pope Joan II skrev 2020-12-20 07:24:59 följande:
    Oj oj oj, misskreditering av enskild person. Gro då!

    Aftonbladet:

    "Sverige får skarp coronakritik av sin granne. Norges före detta statsminister Gro Harlem Brundtland skräder inte orden om den svenska regeringens hantering av pandemin.


    Jag har sett utvecklingen, skakat på huvudet och ställt mig själv frågan: Hur är detta möjligt? En sak är vad Anders Tegnell har menat och hur han har bedömt saker. Men Sverige är ett land med många institutioner, en regering och en riksdag, säger hon till norska VG och fortsätter:


    Det är häpnadsväckande att de så länge har följt de bedömningar som Folkhälsomyndigheten har gjort."


    Jag var ironisk och det var jag för att du påstår att exempelvis jag misskrediterar en enskild person. Du pratar också om "Tegnell-hat" vilket du bör avhålla dig från. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-20 16:57:19 följande:
    Du får väl argumentera för din sak om du vill påstå att jag hatar eller uttrycker hat mot den ena eller andra- så får vi se om dina argument håller eller inte.

    Men hur menar du att Gro har misskrediterat AT? Jag ser att du skriver att Gro är häpen över att regeringen följt FoHMs rekommendationer. Som jag förstår innehållet i den meningen är det möjligen regeringen Gro misskrediterar.  Hur uppfattar du det? 

    Eftersom Gro säger en sak ('häpnadsväckande') om regeringen och som jag uppfattar det menar du en annan sak: att Gro misskrediterar den enskilda personen AT. Med det påstår jag att du uttrycker och underblåser hat mot Tegnell.  Att du citerar valda delar som inte ger hela bilden utan vinklas av dig till att Gro misskrediterar AT är ohederlig argumentation.

    Kanske har du ett annat skäl än hat mot Tegnell -  klappjakten på Tegnell i tråden har säkert inte undgått dig heller - men jag är inte alls säker på att det förändar saken.
    Skriver jag att Anders Tegnell rycker på axlarna åt ventilationen eventuella fördelar vad gäller påverkan på smittan så betyder det förstås att FHM rycker på axlarna åt ventilationens eventuella fördelar vad gäller påverkan på smittan. Tegnell pratar för FHM och så länge de inte dementerar eller ber honom dementera något han säger (vilket han ju gjorde när det gällde den olyckliga formuleringen att det var invandrare som driver smittan) så utgår jag från att det är myndighetens offentliga ställningstagande i diverse spörsmål. Med det sagt så är det givetvis tillåtet att tycka att Tegnell är si och så bra eller si och så dålig i si och så sammanhang.

    AndreaBD tycker att Johan Carlson uttrycker sig dåligt - är det din åsikt att hon misskrediterar honom som enskild person när hon avger sitt omdöme om honom och hans insats på exempelvis en presskonferens? 

    Jag vet inte vad du uttrycker och underblåser - men det verkar som om den mer förlåtande vindriktningen är av ganska ensidigt slag. 
    klyban skrev 2020-12-20 16:53:15 följande:

    "Oj oj oj, misskreditering av enskild person. Gro då!" Dina ord och enda ord i det inlägget.
    Och felaktigt återgivet, ingen tror på ironi där ens.


    Ingen tror på ironi? De som fattar ironi förstår och det är vi ju tack och lov många som gör. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-20 17:01:22 följande:
    nähä,, det kunde verkligen ingen har begripit - ironi kan vara ett oslipat verktyg

    Ändå vidhåller jag min uppfattning:

    Eftersom Gro säger en sak ('häpnadsväckande') om regeringen och som jag uppfattar det menar du en annan sak: att Gro misskrediterar den enskilda personen AT. Med det påstår jag att du uttrycker och underblåser hat mot Tegnell.  Att du citerar valda delar som inte ger hela bilden utan vinklas av dig till att Gro misskrediterar AT är ohederlig argumentation.
    klyban säger att du inte fattade det. 

    Ja, jag har läst att du påstår det. Jag håller inte med dig. Jag hatar inte Tegnell och jag känner heller inte dem som gör det och som du tydligen omger dig med. Du får väl ta det med dem som hatar honom om de tycker att de fick vind i hatseglet av mitt inlägg. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-20 17:12:41 följande:

    Sällan man ser en så malplacerad en, och man blir frågande när du inget mer skriver.
    Jag ser det som en efterkonstruktion av dig och efter du fick kritik.

    Och ja, du tar var chans att hacka på AT, nu skyllde du på att det var ironi, men följer man mönstret så är det väldigt mycket ironi mot Tegnell som ser ut som allt annat än ironi.
    Så frågan är varför inte prata klarspråk, och varför är det ironi varje gång, är det så svårt och vara saklig om Anders Tegnell & co?


    Till dig skriver jag förstås så sällan jag kan eftersom jag helt enkelt inte har något utbyte av dig. Du sitter där och är perplexcierad över saker du totalt har missuppfattat - vad ska jag göra med det liksom? Rent slöseri med tid, och det ger ingenting. Verkligen ingenting. Till och med Padiracs märkliga och i alla fall vad gäller mig inbillade hatstormar är av större intresse än något du någonsin försökt dig på att plita ner. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-20 17:17:16 följande:

    Nu påstår en användare att jag säger att du inte fattar ironi, så lusigt det blir när de lägger orden i mun på en.


    Annars är detta vanligt, man klipper ut saker i sitt sammanhang och sen hoppas de att man inte tittar på vad sammanhanget är.
    Och när du gjorde, så blev det sen till "ironi" istället, som om vi glömt alla attacker mot Tegnell tidigare.(Såklart vi inte har.)


    Nu påstår du ju igen att Padirac inte förstod ironin. Så lusigt det blir hörru!
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-20 17:29:05 följande:

    Varför du inte har ett utbyte, det är för du aldrig svarar på frågor, utan var fråga svaras med en nu fråga.


    Dock kvarstår det att du attackerar Anderts Tegnell ofta, och ironi funkar liksom inte längre då


    Varför det blir slöseri med tid, det är för att du kompartmentaliserar och sen när vi påpekar detta så drar du bara.
    Ta länkar du ger, och så ofta ingen har en susning vad vill ha sagt med dessa, och du försöker inte heller berätta när man efterfrågar.
    Och vi vet varför, då det innebär att det du vill lyfta blir ifrågasatt, för det är ovanligt att du kommer med så mycket som inte stämmer.


    Dock kvarstår det att detta är inte första gången du attackerar Anders Tegnell och sen gömmer dig bakom ironi.


    Pope Joan II skrev 2020-12-20 17:19:35 följande:
    Nu påstår du ju igen att Padirac inte förstod ironin. Så lusigt det blir hörru!

    Nope, där berättar jag vad som händer när du blir kritiserad och när du tagit saker ur sitt sammahang, då tror du ironi funkar.


    Vet inte varför du känner det nödvändigt med att lägga orden i mun på mig, säger jag inte det du önskar dig och du tror det ändrar sig om du fyller i?


    Du vet att Padirac kritisera dig va och sen kom "ironi" av dig i hopp om att vi skulle gå på det?


    Nej, det är inte därför som jag inte har något utbyte av dig. Och det är inte "så ofta ingen har en susning om vad vill ha sagt med dessa" - jag är helt övertygad om att det är du och möjligen någon till som inte har en susning. 

    Ja, det är ovanligt att jag kommer med så mycket som inte stämmer. Det är ovanligt att jag kommer med något alls som inte stämmer. 

    Tack för "berättelsen" hör du. Den var ett lika gediget exempel som samtliga dina andra inlägg på varför jag tycker att det är fullständigt meningslöst att ha en "dialog" med dig. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-20 17:33:36 följande:
    Jo, det är klart att du får tycka att FoHM eller som du kallar dem 'Tegnell' rycker på axlarna åt ventilationens ev fördelar vad gäller påverkan på smittan.

    Men du är naturligtvis fri att tycka vad du vill utan att jag har med saken att göra och jag varken kan eller vill förbjuda eller tillåta andra människors tyckande, vi är fria individer i Sverige med rätt att tycka vad vi vill.

    Det jag argumenterade för är att det inte sakligt går att visa att Tegnell rycker på axlarna - utan tvärt om säger att det är viktigt med ventilation speciellt om det är många personer på en avgränsad yta, vilket jag anser mig ha visat i detta tidigare inlägg
    Padirac skrev 2020-12-18 18:21:43 följande:
    Då kommer axelryckningen här...




    "ja vi har ju. det finns en del skrivningar på vår hemsida just när det gäller vikten av att man har bra ventilation och det är ju inte bara för det här utan det är ju allmönt bra för hälsan att ha bra ventilation,så det finns ju defintivt med. Om det har någon egentlig effekt på smittspridningen i olika miljöer är svårt att veta, ja det kan säkert ha det i vissa situationer framför allt kanske i gemensamma möteslokaler och annat där man sitter många tätt tillsammans som det kan spela en viss roll. eee om det här som man har i Tyskland vädra X antal gånger per dag eller något sånt i hemmamiljön om det har jag inte sett nån som har försökt utvärdera."

    Sen uppmanas Tegnell be oss alla vädra och se över ventilationen då det ju inte kostar så mycket

    "jao det, jag tror inte man ska underskatta kostnaderna för att styra upp ventilation och sånt, vi pratar om rätt stora insatser, men om vi nu glömmer den ekonomiska aspekten av det .." sen bemöter AT påståendet att en tysk vetenskapsman är en del av de tyska myndigheterna vilket AT säger att denne inte har samma jobb som AT har.
    Hur detta kan förstås som att 'Tegnell' rycker på axlarna kan jag inte begripa. Om man vill påstå detta utifrån ovan transkiberat svar så förstår vi människors ord väldigt olika, jag uppfattade det som att du tydligt  förvanskade 'Tegnells' svar och jag undrar förståss varför detta görs.  Kritik som förvanskar 'Tegnells' påståenden ser jag inet som kritik, utan som missnöje och smutskastning  - om det upprepas om och om igen har jag kanske felaktigt kallat det hat  - kanske ska jag säga ohederlig argumenation istället.
     
    Diskussionen om man förstår eller inte förstår Tegnell finns för övrigt redan i tråden, om du anser att Tegnell uttrycker sig dåligt så är det så du tycker. Själv tog det ett par dagar innan jag förstod hur Tegnell som enligt mig verkar sakna mediaträning svarade på än den ena än den andra oinsatta frågan från journalister - det var just hans svar som fick mig att förstå att journalisterna och Tegnell har olika paradigm och förförståelsen som Tegnell har som vetanskalpligt tränad snanare än mediatränad skiljer sig från journalisternas förförståelse. Just intervjufrågorna med vetenskapsradions journalist där denne uppmanar FoHM att rekommendera alla att se över ventilationen förstärkte denna min uppfattning. 
     
    Jag kallar Tegnell för Tegnell och FHM för FHM. Tegnell arbetar på och företräder myndigheten varför jag utgår från att han representerar myndigheten i sina uttalande. 

    Bra. (Det fetstilade.)

    Jag tycker inte att Tegnell uttrycker sig dåligt och jag tycker inte att han är svår att förstå. Jag tycker att han i egenskap av företrädare för myndigheten under den här pandemin har uttryckt sig och därmed för myndighetens räkning tvärsäkert när han/de inte borde ha gjort det och jag tycker att de varit självgoda och... - jag ids verkligen inte upprepa mig. Jag är inte så road av repetetiva meddelanden. Du får gå tillbaka och läsa vad jag skrev om saken förra gången den var på tapeten. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-20 17:43:16 följande:

    Ja, du utelämnar ofta saker och/eller tar det ur sitt sammanhang och när du ska misskreditera Tegnell & co.
    Det är inte första gången du sen hävdar ironi där, så ofta att vi inte tror på det längre.


    Om du inte hade svarat frågor med frågor, så hade du haft mer utbyte.(Och underförutsättningen det inte ska hävdas ironi varje gång vi ser det är tagit ur sitt sammahang och inte alls har den betydelse du vill ge.)


    Vad är det som är så svårt med att svara på frågor?
    Undrar då jag är inte den enda du kör den på, är frågorna för svåra?


    Nej herregud. Det hade jag inte haft. Jag hade inte haft något utbyte av interaktion med dig ens om jag varit medvetslös. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin