Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tow2Mater skrev 2020-12-16 17:03:50 följande:
    Nej, du sa "men mat har jag tänkt köra ut, och av en sådan typ som dödar eventuella virus" och "Det sakliga var att jag tar mat som dödar eventuella virus"
    www.familjeliv.se/forum/thread/80798708-nat-nytt-pa-julbordet-i-ar/1

    Vad betyder det för mat? vilken mat dödar eventuella virus? Kan du vara snäll och tipsa oss så vi också kan ha det på våra julbord i år?!
    Oj, virusdödarrätter alltså? Ja, det vill vi alla ha!
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-16 17:55:35 följande:
    Ska du ha maten i lungorna? Eller smeta på kroppen - var det inte någon som pratade om att smaka på andra tidigare i tråden?

    Tror Trump lockade en del mindre bemedlade att dricka bleach

    Det enda som möjligen räknas som livsmedlet som kan tänkas döda/avaktivera virus är väl alkohol, men då på händerna eller ytor kanske..
    Ja, precis. Jag ska ha maten som är av en sådan typ som dödar eventuella virus och som klyban ska köra ut till sina föräldrar i lungorna och smetad på kroppen och Trump lockade mig som är mindre bemedlad att dricka klorin. Duktig Padirac. 

    Du kanske ska avrunda med att se ett magiskt inslag på SVT play och bli förbluffad över att tidningarnas ledarsidor är fristående från resten av redaktionerna. Knock yourself over and out som "trumpen" kanske eller kanske inte skulle säga. 

    Klorinskål. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-16 18:02:09 följande:

    Jag lyfte att de inte har det allra minsta synkning med fackmännen och vetenskapen.
    Ja, magiskt bra var dom, och titta och se själv.


    Pope Joan II skrev 2020-12-16 17:42:57 följande:
    Oj, virusdödarrätter alltså? Ja, det vill vi alla ha!

    Ja, och enkelt.


    Det verkar som värme är ett helt nytt koncept för dessa människor och matlagning.


    Anonym (man) skrev 2020-12-16 17:57:14 följande:
    När du ändå är på g med att gräva fram information från experter så kan du väl gräva fram information om alla andra experter som varit och fortsätter vara kritiska?

    Kan ju inte vara så svårt att hitta kan jag tycka, den är ju ganska gedigen. Men det kanske är svårt med så stora skygglappar och polariserade glasögon som filtrerar bort allt man inte vill se?

    Du får nog titta först och inse en sak.



    Trodde du visste hur man satte på en spis/ugn, mitt fel att tro detta Solig


    Visst gubben, klart du gjorde. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-16 18:13:00 följande:

    Ingen aning vad du ens svarar på längre, kan du ta och utveckla ditt resonemang.

    Förstår du inte tittar på programmet, för det är en totalsågning av klustret här, och även en viss sågning av oss andra.
    Ett magiskt bra program och denna panel.


    Jag har naturligtvis sett det eftersom jag uttalar mig om det, till skillnad från hur du brukar göra. Jag tycker inte att det var något magiskt med det, det var en paneldebatt som var intressant i vissa stycken och spretig och ointressant i andra.

    Men säkert magiskt för en person som inte ens vet att de olika tidningarnas ledarsidor är frikopplade från övriga redaktioner. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-16 18:28:48 följande:

    Den var magiskt och förödande mot klsutertänket och en totalsågning av den selektivitet som ni utför.


    Det de sa, var att Ledarsidan hos just den vetenskapsjorunalisten inte överensstämmer med verkligheten.
    Du läser in nått som inte ens existerar, inte första gånger har vi lärt oss.

    Du glömde utveckla ditt resonemang, det var tydligen för svårt.


    Du har ju inte själv utvecklat varför du tycker att inslaget var magiskt? Och det här var vad de sade: 

    Johan von Shreeb frågar:

    Hur en tidning kan å ena sidan ha en vetenskaplig granskning och å andra sidan en ledarsida som verkar ha blivit specialister och driva, och vill driva, eller försöka beskriva hur landet ska drivas. Ganska märkligt att se hur journalisterna plötsligt gått in en helt ny roll och tagit sig väldigt stora friheter för att tolka och komma med förslag och det skulle jag gärna från er journalister höra hur ser ni på er egen profession när det gäller hur långt man har gått? Om vi som läkare har tolkat och det varit oenigt från journalisters sida och kanske då mest i det här sammanhanget Dagens Nyheter tycker jag att det varit intressant hur ledarsidan och vetenskapssidan har varit så diametralt olika! Har du någoting att säga där, Amina?

    Amina Manzoor: 

    Jag ska säga, ledarsidan jobbar ju heeelt fritt från redaktionen över huvud taget, så vi... det är vattentäta... Alltså, vi träffar ju inte varandra - nu sitter vi ju alla hemifrån som ni ser kanske - men eh, eh, vi träffar inte varandra, vi har inte koversa... Vi diskuterar inte med varandra annat än att vi pratas när vi ses vid kaffeautomaten, eller nåt sånt. De har ju då... Jag har tyckt att det har varit lite problematiskt skulle jag säga. Jag har skrivit en artikel, jag har intervjuat forskare och har liksom ... gör en bedömning, eeh, och sen så driver de en kanske en linje då, så att det har varit lite problematiskt för mig ibland när läsare kanske inte förstår riktigt just hur, att vi arbetar på väldigt olika sätt. Ehm, och sen så, jag har ju inga åsikter om deras jobb för att det får stå för dem. Jag jobbar utifrån, alltså vi på vetenskapsredationen har en vetenskapspolicy, vi jobbar på ett helt annat sätt men det blir problematiskt men sen så skulle jag ju säga att det gör ju också att läsarna har blivit lite förvirrade, ehm, och atteh skriver jag en text så kan ledarredaktionen, det har varit mycket på twitter atteh nån på ledarredaktionen har lagt ut en text som de har skrivit och så säger de, har ni inte läst era vetenskapsjournalister eller att jag skriver någonting och så får man ett mail från nån, "jamen ledarsidan skriver så här" och så försöker man förklara, det är självklart, det blir lite... ja, det är utmanande skulle jag säga, ehm just nu. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-16 19:58:29 följande:

    Ja, jag lyfte att ledarsidan inte var vetenskapligt förankrad, och gav ett stundtals ett direkt felaktigt återgivande.
    Det var bra mer än en ynka ledare som man prata de om i 30 sekunder kanske.


    Gubben, varför "lyfte" du det? Har du fått för dig att andra inte vet något om ledarsidornas beskaffenhet? Du verkar inte veta att de av hävd är politiska?

    Ja, det "magiska" inslaget (paneldebatten) är väl ungefär 45 minuter långt totalt, men just det här var ett direktreferat av den del som du "lyfte". 

    Så, ville du expandera gällande magin eller är du nöjd med att bara påtala att du tycker att inslaget är magiskt utan att för den skull gå in på vad som gör att du imponeras av det på det sättet?
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-12-16 21:58:50 följande:

    Ytterligare en ledare - men här en av den mer realistiska/pessimistiska ordningen.

    www.dn.se/ledare/susanne-nystrom-aldreomsorgen-maste-professionaliseras-men-politikerna-kommer-att-fega-ur/


    Ja, det var väl en rättvis bild av eländet. 

    Jag håller med om analysen (trots att den förstås enligt de mer magiska av trådens skribenter måste underkännas eftersom det är en ledare). Min bästa och enda idé är att lägga krut på utbildning av och lönehöjning för de utlandsfödda som inte bara är villiga att arbeta med våra gamla utan som faktiskt också ser dem som betydligt mer av en tillgång än som den belastning som vår kultur och vår samhällsstruktur ofta innebär. Det är mycket svårt att attrahera personal - och ännu svårare att attrahera rätt personal - till äldreomsorg och geriatrik. Det är helt enkelt ett område, människor, som har stora omsorgsbehov men som inte utgör någon spänning eller utmaning eller stimulans i övrigt. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-12-16 22:10:37 följande:
    Som jag har förklarat tidigare så är jag rätt solitär till min karaktär, åtminstone visavi kreti och pleti, och dessutom var jag yngst i min syskonskara, så jag har aldrig varit annat än lillebror.

    Mitt inlägg var precis som detta och merparten av inläggen, inklusive dina och klybans, en del av debatten om debatten.

    Eller kanske snarare debatten om debatten om debatten.
    Du får nog finna dig i att du är den som klyban helst vill ställa sig in hos för vilket skulle annars hans skäl vara att enbart fråga exempelvis mig vad mina inlägg har med Covid-19 att göra när allt jag gjort var att besvara eller bemöta inlägg gjorda av dig som inte heller hade med Covid-19 att göra mer än symboliskt eller perifert (från bådas våra håll)?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-16 21:56:51 följande:

    Vi vet redan att pandemier inte funkar så, då smittan ligger och pyr och bara väntar på bättre smittspridareförutsättningar.
    Och när de kommer så startar det igen, det är den erfarenheten man har med en pandemi.
    Men en låg smittspridning i ett land och område, så har man inte detta och har en enklare uppgift att begränsa.


     


    Och man förutspådde redan i denna att äldre är de som löper störst risk, och vi har inte den beredskap att ta hand om en omfattande smitta vi hade redan innan vi förstod att smittan kom in ifrån multipla länder och i det läget redan var kört att ha en smittspårningssastrategi som kunde funka.


    Man kan inte ens jämföra stadsdelar mellan varandra i Sverige, dock så ser vi att alla med en högre initial smitta har större problem än de som INTE hade.


    Du vet ju inte hur pandemier fungerar eftersom, och jag citerar - det var "satans  längesedan jag läste om pandemier" - på vilken nivå läste du förresten om pandemier då när det begav sig? Vad är det egentligen du har läst om pandemier? 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-12-16 22:42:12 följande:
    Väldigt bra! Jag var positivt överraskad där - trots att jag inte förväntade mig något dåligt. Men det var helt enkelt mycket hög kvalité på det. 
    Hur var det med kommissionen då, AndreaBD? Vad sade de angående den höga allmänna smittspridningen? Så här sade du:

    "Det är äldrevården själva som påstår att det är pga allmän hög smittspridning som de får in det. Men de gjorde ju en utredning nu hur det har gått så långt, och där kom de fram till motsatt resultat"
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin