Inlägg från: Anonym (realist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realist)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-12-26 19:25:05 följande:
    Så var hackandet på Tegnell tillbaks i tråden igen.. grundlösa påståenden och påhopp Kräks
    Varför tycker du att kritik emot Tegnell är grundlös? Han är talesperson för FHM och den person som haft det största inflytandet i utformandet av strategin. Som är en total katastrof. Hittills har precis allt blivit fel. Varför skulle vi lita på att man nu lyckas smittspåra den nya varianten när smittspårning i Sverige inte alls fungerat utan man lämnat över ansvaret för spårningen på den smittade.

    Det är tragiskt att det finns ett gäng beundrare här som inte accepterar nån som helst kritik emot dom ansvariga för misslyckandet.

    Såna som Tegnell som inte alls håller tillräcklig nivå för sin tjänst bör sättas åt sidan. Det är pinsamt på så många olika plan. 
  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2020-12-26 19:32:54 följande:
    Som en berömd författare och tänkare uttryckte det  'Helvetet ? det är de andra' 

    Var och en av oss alla klarar nog helt säkert själva av detta du upptäckt, att du vill lägga detta på andra är förståeligt
    Folk som använder sig av citeringar ifrån kända personer brukar göra det för att dom själva inte har nått orginellt att komma med. Men att försöka vrida till ett citat man inte förstod för att få det att passa till nån agenda man inte heller begriper tar nog priset. Håll dig du till din högstadielektyr. 
  • Anonym (realist)

    Skandalerna radar upp sig. Smittspårningen av den infekterade personen från UK visade sig var bristfällig. Man har endast kontaktat personens anhöriga som bor i samma hushåll. De hundra personer som satt i samma plan som den smittade har inte kontaktats alls.

    Helt i linje med Tegnells ovilja att testa och spåra Han tror ju inte att man smittar på ett plan heller eftersom han är emot testning. Allt som går emot hans vision om flockimmunitetsstrategi motarbetar han.

    Uselt värre. Avsätt Tegnell och lös upp flockimmunitetsmyndighetenKräks

    www.expressen.se/nyheter/lindes-kritik-sa-man-sar-ett-virus/

  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-27 19:23:47 följande:
    Vi vet båda hur det är och det vet Padraic också, och du bara spammar....... 
    Hur väljs regeringen i Sverige och vilka kan sitta där?

    Det skulle vara intressant att höra dig svara på den frågan. Inget tjuvgooglande, se det som ett test.
  • Anonym (realist)
    FDFMGA skrev 2020-12-27 18:07:05 följande:
    Aha. Du kan vända på det hela och se det som att det finns ett kvinnligt kotteri som putsar varandras egon samtidigt som de förklarar att den man de behöver kliva på för att kunna sola sig i varandras glans inte är värd deras uppmärksamhet.

    Jag anser inte att det 13-åriga kriget har med genus att göra, snarare med mognad.

    Generellt angående genus och jämställdhet så anser jag inte att kvinnlighet är ett handikapp och alltså inte något man behöver ta särskild hänsyn till.
    Vad är det 13-åriga kriget? Är det nått internskämt bland er flaggbärande nationalister som också är socialister?
  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2020-12-27 22:03:31 följande:
    Vad tror du om Mika Salminen då?  Kanske har Tegnell och JC komprometterande material på honom då han och påven roar sig med gnomer och korta bögar? 

    Att han bekräftar FoHMs strategi och åtgärder som varande 'by the book' måste ju bero på någonting eftersom JC tydligen ljuger? 

    Du tycker inte att ditt resonemang har luckor som kan förklaras på ett enklare sätt?
    Mika Salminen och Frode Forland har varit ödmjuka genom hela pandemin och inte kritiserat andra länders strategier. Till skillnad från den arrogante Tegnell som knappt hunnit med annat än att slå sig för bröstet och uttrycka sin egen förträflighet samt alla andras brister. 

    Tyvärr ledde hans förträflighet och flockimmunitetsstrategi som gick emot hela världen till tusentals döda i onödan. Nu får han stiga ner från piedestalen och bli dömd som den svikare och förlorare han är i folkets ögon.

    Avskeda TegnellKräks
  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2020-12-27 23:01:51 följande:
    Skulle han inte avsättas, sa du nyss?

    Det verkar var olika bud hela tiden från ditt håll.
    Argumentera istället för att märka ord. Du är bra på det, märka ord alltså. Inte det andra.

    Det finns säkert trådar om du vill diskutera det svenska språket, men just den här handlar om kritik emot Sveriges strategi. Du kan läsa det i trådstarten.

    Så vad har du för kritik att framföra emot Sveriges handhavanden av pandemin? Finns det nått alls att invända på från ditt håll eller gör du bara som du blir tillsagd, alltid?
  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2020-12-28 00:08:38 följande:
    Artikeln som du refererade till menar du väl?  Uppfattar att sista uttalandet är från artikeln men utan citationstecken - stämmer det? Så debattören i GP menar att vad är strategin? lockdwn? Vilka restriktioner? 

    Har Sverige enligt din uppfattning en laglig möjlighet till att göra en lockdown i meningen stänga privata företag, förbjuda människor att röra sig utanför sina hem?
    Sverige har haft möjlighet att utföra samma åtgärder som övriga norden vidtog i våras. Att påstå att grundlagen skulle hindra är direkt lögn.

    Sverige hade haft alla möjligheter att begränsa allmäna sammankommster mer än man gjorde. Att stänga skolorna, att stänga restauranger och offentliga utrymmen som simhallar, teatrar etc. Man hade också haft möjlighet att ta till åtgärder samtidigt som övrgia norden inte flera veckor senare. Inte var det nån som låste in nån i övriga norden heller. 

    Sverige har alla möjligheter att begränsa och stänga ner privata företag utan att grundlagen behöver ändras. Varför ljuger du om sånt?
  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2020-12-28 10:11:21 följande:
    Avgå,avsätta,avskeda... fascister, Mussolini och jag vet inte allt..

    Det är så mycket osammanhängande och motstridiga uppgifter du kommer med, så du få specifiera vad du menar och på vilken grund du menar detta för att det över huvud taget ska vara möjligt att föra en seriös och meningsfull diskussion med dig. Vilken del av smittskyddslagen eller vilken annan lag hänvisar du till?
    Mycket väntat att du inte skulle klara av att svara på inlägget. Regeringen har alla möjligheter att införa näringsförbud, tillfälligt eller permanent, för privata företag. 

    Det är inget som grundlagen står ivägen för. Hur tror du man begränsade restaurangernas öppethållstider nyligen? I strid med grundlagen?

    Hur kan t.ex. drogförsäljning vara olaglig, det är inget som är inskrivet i grundlagen. Har man i Sverige förbjudit drogförsäljning i strid med grundlagen menar du? Hur tror du beslut om att avveckla kärnkraften tas? Genom grundlagsändringar?

    Bevisbördan ligger på den som påstår att grundlagen skulle hindra regeringen från att agera och fatta beslut där enkel politisk majoritet är tillräcklig. Det är bara politiskt nonsens, det vet till och med du.

    FHM och regeringen har skämt ut sig totalt. Förlorare ska stiga åt sidan.
  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2020-12-28 12:05:37 följande:
    Jag tror du blandar ihop saker ordentligt här. Var du hittat att regeringen har alla möjligheter att införa näringsförbud för privata företag kan jag bara gissa, men jag tror inte att du kommer att visa dina påstådda källor eller att de ens kommer att visa det du vill påstå.

     Näringsförbud och dess villkor är tydligt reglerat i lag. Vet du vad som enligt lag kan ges näringsförbud, vilka som kan få näringsförbud och tex skillnaden mellan juridisk och fysisk person?
    Svara på frågan och sluta slingra dig. Var nånstans begränsar grundlagen regeringens möjligheter att begränsa olika näringsgrenar?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin