Inlägg från: Anonym (realist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realist)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-10 12:49:15 följande:
    I vilket fall känns det absurt att regionen på ett halvår förlorat större delen av sin iva-kapacitet.
    Kapaciteten är nog samma som i våras och begränsas av personalen, Att man numera har covidavdelningar som inte räknas med i IVA statistiken ändrar inte att läget är precis lika ansträngt som i våras.

    2261 på sjukhus för covid nu, det är samma nivå som när det var som värst i våras. Att personalen som i våras arbetade på IVA nu arbetar på en akut covidavdelning istället ändrar inte något. Man kan utöka platserna hur mycket man vill, det är ändå personalen som begränsar vårdkapaciteten i slutändan.
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-10 13:58:48 följande:
    Inte "läkta" men läckta.  Har du belägg för det? Jag misstänker att man där har tolkat in mer än vad det faktiskt står. Eller att det bara var en teoretisk fundering.

    Och Tegnell är långt ifrån den ende som har funderat på om det ens går att förhindra att hela befolkningen smittas. Hans föregångare Giesecke har ju t.o.m sagt att det inte går att stoppa. Man visste i början inte om viruset var så farligt. Och nej, det finns inte något att åtala någon för. 
    "En poäng skulle tala för att hålla skolorna öppna för att snabbare nå herd immunity

    Med vänlig hälsning 

    Anders Tegnell
    Avedelningschef"

    www.expressen.se/nyheter/qs/interna-radslaget-om-flockimmunitet/
  • Anonym (realist)

    Ny skandalrapportering idag.
    +7935 fall
    +58 döda

    Ökning av fall med 22% från förra veckans torsdag.

    Avskeda FHM och Anders Tegnell och lägg in kompetent folkSkrikandes

  • Anonym (realist)

    Ojojoj, när man tror micken är avstängd får vi höra sanningen om den svenska flockimmunitetsstrategin. En katastrof utan dess like, helt orsakad av den totalt ovetenskapliga och känslostyrda folkhälsomyndigheten. Vart tog förresten Tegnell vägen. Ligger han hemma utbränd och slickar sina sår?

    Avskeda Tegnell och upplös FHMSkrikandes

    "Vetenskapsakademins ständige sekreterare Göran Hansson sågade Sveriges coronastrategi på en internationell presskonferens ? när han trodde att ingen hörde, uppger Vetenskapsradion.


    Han ska ha sagt att pandemins utveckling i Sverige har varit ?katastrofal? och att Folkhälsomyndigheten inte verkar vilja tro på WHO:s rekommendationer om munskydd."

    www.expressen.se/nyheter/experten-sagade-sveriges-strategi-nar-han-trodde-att-ingen-horde/

  • Anonym (realist)
    Padirac skrev 2020-12-10 18:16:21 följande:
    Den där artikelserien är redan avhandlad tidigare i tråpen och det finns ingenting som säger att flockimmunitet skulle vara strategin i Sverige,

    men om du vill dra det kortet så är det väl lämpligt att citera Mika Salminen ngt stycke längre ned.

    "Salminen svarar Anders Tegnell efter någon minut: ?Det har vi också tänkt på. Men under tiden kommer barnen ändå att sprida infektionen...?. 

    Salminen skriver vidare att THL har kört en modell med just detta scenario som estimerar att ?åldringarnas attack rate? minskar med ?kanske 10 procent?. Tegnell svarar att han önskar ett möte och frågar: ?10 procent kanske kan vara värt det??"

    Betyder detta att Finlands strategi är att skapa flockimmunitet? Tänk på vad Mika Salminen skriver- att de har kört en modell med detta scenario och att det skulle minska de gamlas risk för smitta med 10%.

    Självklart är detta bara nys, ingenting i artikelserien visar att vare sig Sverige eller Finland har valt strategin att försöka uppnå flockimmunitet genom att smittspridning.


    Nej, det betyder det inte.

    Det som är klart för alla med nån som helst läsförståelse är att Salminen säger att man kört en modellering och konstaterat att det inte är nått att satsa på. "Men under tiden kommer barnen ändå att sprida infektionen".

    Vet du vad han menar med det? Förstår du hur man läser mellan raderna. Jag kan hjälpa dig, han menar att nej, det är inte värt risken.

    Tegnell frågar däremot om "det kan vara värt det". Vilket visar att han överväger det.
    Kort därefter stänger Finland skolorna medan Sverige låter dom vara öppna. Just för att Tegnell kommit fram till att "det nog är värt det".

    Internet är ett historiskt dokument som visar misstagen som skett. Det går inte att omskriva tolkningen i efterhand som vissa verkar försöka göra.

    Avskeda klåparen och upplös myndigheten FHM. Ett gäng klåpare som sitter och gissar sämre en en bunt uteliggareSkrikandes Sån "expertis" klarar man sig utan.
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-11 09:01:39 följande:
    Ähhh..... ??? Det hade jag inte ens förväntat mig av dig. Eller pratar vi förbi varandra nu? Partiet, eller kombinationen av partier som regerar är förstås folkvalt. Håller du inte med om det eller hur tänker du då?
    Du har fel där. Regeringen är en minoritetsregering (representerar alltså inte majoritetsbefolkningen)  som endast kan styra för att man i Sverige tagit till olika odemokratiska avtal för att inte behöva styra enligt folkviljan. 

    Det är också den huvudsakliga orsaken till att Sverige inte klarat av att stifta några ordentliga lagar under pandemin. Man har en svag minoritetsregering som är oförmögen att styra landet.

    Tegnell och Regeringen bör avgå, dom har svikit Sverige.
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-11 09:22:09 följande:
    Har du tittat på andra länder och vad de har gjort? Även Tyskland har skyhöga antal smittade och döda varje dag. Och många andra länder också, trots hårda restriktioner. Framför allt Frankrike verkar ha haft extrem otur där, inte att tala om Belgien. Har de alla gjort helt fel? 

    Virus är väldigt luriga. Om man lyckas att aldrig komma upp i höga nivåer så har man betydligt lättare att förhindra att det blir fler. Har man en gång kommit över en viss nivå, så är det nästan omöjligt. 

    Jag kollade på en diskussion på tysk TV där en forskare förklarade att det är nästan omöjligt att få ner smittan när man väl har hamnat på hög antal smittade. Hon sa: Tänk dig en fotbollsmatch. Motståndarlaget är viruset. Och den börjar få övertag. Och så får de en spelare till, och en till, och en till. Och det blir allt svårare, egentligen omöjligt, att klara av. 
    De länder du gärna jämför med har en befolkningstäthet på 300-400invånare/km2. Sverige har 23invånare/km2. 

    Om du som du säger är högstadielärare så är det mycket olyckligt för eleverna ifall du inte klarar av att göra dessa kopplingar och förstå varför Sverige har misslyckats när man klarar sig sämre än länder som är femton gånger så tätbefolkade.
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-11 10:41:09 följande:
    Men det håller ju inte! Sverige har en låg befolkningstäthet för att det knappt bor folk i Norrland. Dvs. Sverige har en väldigt ojämn befolkningstäthet, den är nämligen ganska hög i storstäderna och det är ju där man har smittan. 

    Dessutom är jag ämneslärare i engelska och tyska, inte högstadielärare i geografi. Ämneslärare innebär gymnasielärare, men jag jobbar på högstadiet nu. 

    Vi kan ju inte heller flytta ut folk ifrån storstaden till landsbyggden för att det ska bli jämnt fördelat, det här är inte Kambodja. 
    Också Norrland har en många gånger så hög dödlighet i corona som grannländerna.

    Avgå Tegnell, Avgå LöfvenKräks
  • Anonym (realist)
    AndreaBD skrev 2020-12-11 10:50:19 följande:
    Och en grej till: Befolkningstätheten spelar ingen större roll här heller, eftersom jag var inne på att smittan är väldigt svårt att få ner till låga nivåer när den en gång har varit hög. Du kan gärna jämföra med Finland, men där är skillnaden just att de aldrig har varit uppe i en hög nivå, dvs. man har fortfarande kunnat kontrollera smittan. I Sverige har man tyvärr tappat kontrollen redan i mars.

    Så är det. Och antagligen går det inte att få ner den tillräckligt. Och att det inte fanns så mycket under sommaren kan vara bedrägligt. Jag menar det kanske bara såg ut och viruset "pyr" under ytan någonstans, på något sätt som vi (dvs.  experterna, globalt) inte riktigt har koll på ännu, och så är den tillbaka nu. Finland har aldrig varit uppe i höga nivåer. Om de inte har några super-spreaders nu och det hela ökar blixtsnabbt, så kan de klara sig från en sån utveckling. Men de skulle kunna råka ut för det, trots låg befokningstäthet.
    Fel igen!
    Det finns länder som drabbades hårt i våras som inte har gjort det nu. T.ex. Irland. Alltså går det att få ner nivån om man har riktiga ledare som vågar ta riktiga beslut!

    Avgå Tegnell, Avgå LöfvenKräks

    www.worldometers.info/coronavirus/country/ireland/
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin