Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-11-14 17:03:15 följande:

    Jag vet inte vem som tror regering och Hallberg byter ventlitationen.


    Men om vi ska prata om det som jg rpatar om och vem som har ansvar, så är detta vaken vem nu denna Svensson är som jag aldrig fick reda på eller Hallberg.
    De sköter inte såna här frågor vid denna tidpunkt, utan det är fastighetsägarre/förvaltare först, sen steg två är det besiktning, steg tre beslut, steg fyra praktiskt arbete.(Och en hel del understeg till dessa om nu du tror jag glömt nått.)


     


    Kanske först låååååååångt senare kan det bli en fråga för regering, som du förstår regeringen detaljstyr inte arbeten andra ska sköta.
    Jag tror detta beror på att du inte förstår hur detta fungerar, du låter politiskt motiverad och inte COVID-19 motiverad och det blir bara mer och mer tydlig var gång du skriver och det ointresse du har att få det rätt återgivet.


    Och denna med regering och Hallberg är en stor miss, då det inte ens i närheten fungerar så och initialt.
    Och berättar att man nog inte vet speciellt mycket om hur ett Svenskt samhälle fungerar om man tror Regering och Hallberg sköter såna här frågor initialt.


    Vem skurar golvet?
    Om du berättar vem Hallberg är så ska jag berätta vem Svensson är.

    Du rabblar upp en massa rappakalja som bevis för att jag "inte vet hur det fungerar".

    Ponera att det är sant att jag inte vet hur det fungerar. Är detta ett problem? Eller är kanske tusentals döda ett större problem?
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-14 17:06:15 följande:

    Nope, strategin är att låta sjukvården klarar av de fall som kommer.
    Självklart kommer flockimmunitet uppstå i andra änden och om ett par år, om man nu inte inbillar sig att COVID-19 ska magiskt försvinna.

    Men om flockimmuniteten var målet med strategin, så är detta tidernas sämsta genomförda strategi, synd bara att strategin inte var flockimmunitet, så hade man i alla fall kunnat ha en poäng.
    Dock ej nu.


    Du får vackert lyfta blicken, att cherrypicka ut en detalj och sen tro man har rätt, så fungerar det bara i en visst segment i politiken som inte klarar av diskussion om sakfrågor som COVID-19.


    Nu är det min tur:

    Du förstår inte vad strategi är. Du kan inte ens skilja på strategi och mål.
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-14 17:36:50 följande:
    Finland stängde ner trots väldigt få fall, så det är självklart att man hade stängt ner om man hade haft många fall också.

    Agenda? Tja, det skulle ju vara bra om hela Norden kunde ha haft en gemensam strategi...? Men så länge FHM sågar grannarnas åtgärder med att de inte är bevisat effektiva, så blir det ju svårt att få till något fungerande samarbete över gränserna.
    Det är onekligen humor när Tegnell anklagar grannländerna för att vara ineffektiva.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-11-14 22:17:18 följande:
    Statistiken över smittade, sjuka och döda talar sitt tydliga språk.

    Munskydd i sig är knappast skadliga, utan det faktum att bärandet uppmuntrar till oförsiktighet och dessutom blir det ett alibi för beslutsfattare att slippa vidta kostsamma åtgärder som minskar trängseln.

    Det frågas alltsomoftast i tråden om studier som visar att munskyddstvång innebär ökad smitta. Det pågår ett antal tester i kolossalformat i ländr som Belgien, Spanien, Peru och Frankrike.

    Testa att gå in på t ex Worldometer och se var dessa länder placerar sig i statistiken över dödstal per invånare.

    Själv anser jag att smittspridningen i Sverige redan nu är alldeles för hög, inte ska vi förvärra situationen ytterligare med att lyssna på Lötvall och hans propåer om att vi kan trängas mer bara vi har munskydd på.
    Tror du antalet döda i dessa länder är en konsekvens av munskydden? Eller är kanske munskydden ett desperat försök att få ned dödssfallen?

    Personligen har jag svårt att uttala mig tvärsäkert om munskydden. Det är svårt att veta om det hjälper för det finns inget facit. Är dock inte så sugen på att bära munskydd själv.
  • Anonym (Proctor)
    Aniiee skrev 2020-11-14 23:31:50 följande:

    Någon som inte vill ha en snabb, mindre specifik, uppdatering? Well, sucks for you, här är en ändå.

    Belgien fortsätter att katastrofa sig och har klivit över 1200. Projektion: 1300 runt den 17e.

    Spanien fortsätter också att katastrofa sig och kan komma att komma över 900 på måndag-tisdag.

    Brasilien avviker kraftigt uppåt.

    Argentina fortsätter att katastrofa sig och kan komma över 800 i början av nästa vecka.

    Mexico och UK katastrofar sig, UK har kommit ikapp Mexico och kan komma att gå om dem till på måndag.

    Italien katastrofar sig.

    Länder i 700-gruppen som kan komma att kliva uppi 800-gruppen innan månadsskiftet: Argentina, UK, Italien, Mexico, Chile. I den ordningen. Brasilien, USA, Bolivia, Ecuador ser ut att kunna klara sig med mindre.

    Frankrike håller på och katastrofa sig och har gått om Panama och Colombia.

    Sverige har fått total omräkning för sina November-siffror. Den 3dje gick vi upp i 600-gruppen. Nordmakedonien följde efter idag.

    Länder som ser utt att kliva från 600 till 700 till December är Frankrike, Nordmakedonien, Colombia och Panama. Svergie ser ut att slippa.

    I 500-gruppen är det total katastrof för alla 3 länder. Armenien, Tjeckien och Bos&Hercg kan komma upp i över 600 i början av nästa vecka.


    Så det är katastrof i alla länder utom Sverige, för hos oss är det en medveten strategi?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-15 10:41:38 följande:
    Målet är väl att hålla igång samhället och skydda de mest sårbara och erbjuda vård för såväl covid19-patienter som övriga med sjukvårdsbehov.

    FHM har åtskilliga gånger uttryckt att corona-pandemin är någonting som vi kan få leva med i betydligt längre tid än ett eller några få år. 

    Hur lång tid skulle det ta att vaccinera bort en sjukdom som covid19?  Hur lång tid har det tagit att vaccinera bort andra sjukdomar?  
    Det du beskriver som mål är ju i princip flockimmunitet. Når vi det håller vi igång samhället, skyddar riskgrupper och sjukvården resurser äte inte då längre upp av Corona-patienter.

    Att vaccinera bort sjukdomen lär vara omöjligt, tror jag. Men vaccinet kommer definitivt att kraftigt minska riskerna. Fram tills vi har ett vaccin är det bara naturlig immunitet som kan hjälpa oss.

    Det verkar som säsongsvariationerna av R-talet var oerhört mycket kraftigare än Tegnell kunde ana. I Stockholm kan vi ev. ha varit halvvägs till flockimmunitet i våras. Ev. kan vi börja se effekter av det i Januari.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-15 11:12:39 följande:
    Om flockimmunitet uppnås så kommer naturligtvis samhället att fortsätta som innan pandemin, men det FHM säger är att viruset kommer att fnnas i våra samhällen i väldigt många år och att vi behöver hitta sätt att leva med dess närvaro.  Så att FHMs skulle ha utformat strategin för att nå målet flockimmunitet ser jag inte, däremot har FHM sagt att vi får lära osss leva med förhållningsregler och begränsningar till dessa att viruset smittat tillräckligt många eller att tillräckligt många vaccinerats så att flockimmunitet uppnås. 

    Flockimunitet är snarare en biologisk följd av att immunförsvaret hos individer i en grupp reagerat på viruset än att FHM mejslat ut detta som mål..  
    Det är väl självklart att flockimmunitet är en biologisk följd av bred smittspridning. I övrigt finns ingen poäng med bred smittspridning.

    Du ser det väldigt digitalt. När FHM säger att vi får leva med viruset och förhållningsregler länge så betyder det ju inte att vi ska ha nuvarande acceleration av smittspridng i flera år. Det faller på sin orimlighet. I takt med att fler haft sjukdomen kommer smittspridningen att minska, men den kommer inte att helt upphöra.

    När vi når det nya normala kan nog pubarna öppnas igen skulle jag tro.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-15 11:50:08 följande:
    Jämför med hur viruset som gav spanska sjukan utvecklades. Det försvann efter en relativt kort tid att ha muterats i fler omgångar tlll både värre och mildare. Hur länge cov-sars2 kommer att finnas vet vi inte ännu men det kan beror på hur det muteras och hur väl vi som samhälle och individ kan leva med begränsningar.

    Virusets egenkaper styr hur det sprids i samspel med sociala djur som människor.  Det är nog inte klart hösten 2021 skulle jag gissa även om det skulle finnas vaccin - tiden det tar att distribuera vaccin till jorden alla hörn är inte att underskatta.

     
    Vet inte varför alla ska jämföra med spanska sjukan, som hade uppemot storleksordningen 100 gånger högre dödlighet.

    Det vi kan vara helt säkra på att Tegnells åtgärder och att stänga puben kl 22 kommer ha noll påverkan på hur länge vi får leva med viruset. Om ni Tegnell ens lyckas fördröja förloppet så förlänger det ju bara plågan.

    Sen har vi alla fågelholkar som kommer vägra ta vaccinet. Inom desssa kluster lär vi få se utbrott även efter vaccinets intåg, precis som mässlingen fortfarande dyker upp då och då som gubben i lådan. 
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (Ella.) skrev 2020-11-15 12:39:05 följande:
    Nu måste jag säga något här. Anders Tegnell är inte den som bestämmer och har yttersta ansvaret. Hans chef heter Johan Carlsson. Allt ansvar kan väl inte läggas på bara en person. En får lära sig att göra skillnad på sak och person.
    Ja, det finns såklart många lager i beslutskedjan för att säkerställa att ingen har ansvar för någonting. Ändå är alla högavlönade. De har ju ett sånt stort ansvar.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-15 13:15:08 följande:

    Sverige har inte en flockimmunitets strategi, undra hur man kan få det så galet fel och när man trots allt upprepar av strategin är så ofta.
    Styrs du av en agenda, eller vad är det som får dig att skriva samma fel om och om och om igen????

    Och ja, i andra änden kommer alla länder ha en flockimmunitet, men vad det har med dagens strategin kan man undra då den inte ens är flockimmunitet.


    Har du ens läst vad jag skrev? Strategin är såklart inte flockimmunitet. Det är mer målet som är flockimmunitet.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin