Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-09 23:52:22 följande:
    Det kommer bli betydligt värre tror jag. I våras gick vi mot en bättre årstid som viruset inte trivdes så bra i (mycket UV-ljus, inte så torr luft, fler människor utomhus osv). Nu går vi mot en för viruset gynnsam årstid, samtidigt som vi fortfarande har en halvt inkompetent folkhälsomyndighet och regering (alltså det finns över 70 studier som visar att munskydd fungerar, men nej det räcker visst inte för FHM) och en befolkning där många verkar bry sig mindre nu än i våras.
    Värre är att de inte agerat för folkets bästa med den lilla kompetens de har.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-10 13:03:34 följande:
    De där sidorna berättar INTE att FHMs och Sveriges strategi är flockimmunitet, den som tror det har missförstått innehållet i såväl reportaget som FHMs redogörelser för vad strategin handlar om.

    Länken finns avhandlad tidigare i tråden och det är klargjort där att länken och dess innehåll inte ger stöd för att flockimmunitet är strategin.  
    Om man inte hänger upp sig på ordet flockimmunitet; informationen som kommit fram visar ju tydligt att man valde att låta smittspridning ske i stor utsträckning.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-10 16:59:11 följande:
    Ja, det är helt sant att man valde att inte göra en lockdown i ett försök att stoppa smittspridningen utan medvetet valde en mindre drastisk strategi för att platta ut kurvan. Det var så alla pratade då pandemin slog till i världen, den var ohejdbar och det handlade om att dra ut på förloppet så att samhälle och sjukvård inte kollapsade. Flatten the curve.

    Men för den valda strategin behöver man förstå skillnaden mellan vad som är målet och vad är som är konsekvensen. 

    Mål och konsekvens är två skilda saker som många i tråden verkar ha svårt att göra en distinktion mellan, trots att resonemanget inte kräver någon större abstraktionsförmåga.
    Man missade målet var att platta till kurvan. Konsekvensen var närmare 6000 döda.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-11-10 17:49:13 följande:
    Nu får du det att låta som om överbelastning av vården hade orsakat dessa dödsfall. Var det det du menade eller har du bara gjort en ologisk koppling där? 
    Dödsfallen orsakas av sjukdomen.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-10 20:07:35 följande:
    Nu skiver du lite otydligt om "Man missade målet var att platta till kurvan" så vad det betyder kanske du kan förtydliga..

    Det finns många i tråden som missat ATT målet var att platta till kurvan - sen kanske det är så att man kan göra olika bedömningar om i vilken omfattning kurvan faktiskt plattades till och vad det berodde på i så fall.
    Då får du först förtydliga vad det är som är svårt att förstå. Konsekvensen av strategin var att 6000 människor miste livet. Supertydligt.

    Om någon i tråden missat något så kan jag leva med det.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-10 22:14:32 följande:
    Något litet ord tycks saknas i den fetade delen av texten nedan - det öppnar för många olika tolkningar av vad du menar eller tror.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-10 17:29:14 följande:
    Man missade målet var att platta till kurvan. Konsekvensen var närmare 6000 döda.
    Märkte också att ett ord saknades.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-10 22:17:47 följande:
    Du verkar verkligen veta mer än de flesta - har du ställt dina tjänster till regeringens och folkhälsomyndighetens förfogande?
    Ja på båda frågorna.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-10 22:29:51 följande:
    Jag har nog till en del använt tiden till att länka till fakta som en del i tråden verkar ha missat, sen har jag bett en del sluta hacka på enkilda personer, först var det Tegnell och sedan de fattat att FHM inte är enbart Tegnell övergick hackandet till att riktas mot några enskilda personer. Detta uppskattades inte men verkar ha lugnat ned sig sedan en moderator agerat i tråden.

    Det är inte många som frankt deklarerar att de vet att FHM har en liten kompetens - jag är inte en av dem.

    Jag har inte på¨något sätt förminskat FHMS kunnande utan framhållit att de har internationella kontakter ochatt smittskydd inte är någonting som görs på den egna kammaren lite hur som helst utan att det finns etablerad kunskap som de som runt om i världen arbetar med smittskydd har kännedom om, utbyter information om och vidareutbildar sig kontinuerligt.   Det är i allt att säga tvärt mot vad andra säger i tråden...
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-10 00:21:23 följande:
    Värre är att de inte agerat för folkets bästa med den lilla kompetens de har.
    Så varflr tror du att jag skulle ställa mitt kunnande vad det nu kan vara till FHMs förfogande?   Det verkar lite baklänges tänkt det du skriver, men vad vet jag.. kanske tänker du på det sättet.
    Experterna har kanske inte ansträngt sig för att hålla en enad front.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-11 00:18:12 följande:
    Hur togs detta mot av dem då?
    Utan ett ord till tack.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-11-11 00:30:08 följande:
    De kan väl uppfattas om otacksamma, men om du tänker på att 505 personernas samlade kunnande inom omrpdet är litet så kanske du förstår att de inte är mottagliga - dessa klåpare skulle du lätt slå på fingrarna antar jag.

    www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/korta-fakta-om-oss/

    www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/lediga-jobb/jobba-hos-oss/

    "Hos oss jobbar utredare och handläggare med akademisk examen inom exempelvis folkhälsa och statsvetenskap. Här finns också statistiker, hälsoekonomer, mikro- och molekylärbiologer, epidemiologer, biomedicinska analytiker, socionomer och läkare. Därutöver finns medarbetare med kompetens inom bland annat IT, kommunikation, ekonomi, juridik och HR.

    Folkhälsomyndigheten har också ett omfattande engagemang inom EU och internationella samarbeten. WHO och ECDC är viktiga samarbetspartners till oss.


    Vi är omkring 570 anställda och har kontor i både Solna och Östersund."


    Med tanke på fel bedömningar är samlad okunskap änd lös.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin