Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-06-03 15:04:45 följande:

     


    Anonym (man) skrev 2021-06-03 13:29:04 följande:
    Håller med, ofattbart sunkig människosyn att vifta bort 15K dödsfall som en bagatell. 

    Ur ett psykologiskt perspektiv finns det nog mycket att lära sig kring hur såna här kriser får människor att tänka och agera. Det verkar inte riktigt finnas någon övre gräns för vad man är villig att acceptera för att få rätt.

    I vilket annat sammanhang som helst hade 15K döda och en enorm massa människor med långvariga men ansetts vara en katastrof som hade granskats i detalj, men vad gäller corona så verkar vad som helst vara "acceptabelt"

    Intressant att du har missat det är en pandemi i världen, och att vi är mer förskonade ifrån denna genom ett gediget arbete, och det arbetet berättas genom att vi sjunker ned åt i dödligheten mestadels.


     


    För de som bara kommer ihåg vissa fakta ifrån ett år sedan, så låg vi 8:e i världen, vad ligger vi nu Solig
    Men ja, det finns mycket man msåte göra, men idag kan vi bara krasst inse att KD och M har avvecklat en hel del saker som hade varit bra nu i pandemin.
    Så man får lite objektivet när man kritiserar, så man inte glömmer av viktiga saker.


     


    Men så länge man inte vill diskutera nya hållbara lösningar, så finner jag inget argument i att ropa att vi har ett fiasko i Sverige.


    För det visar vi klart att vi inte är fiaskot i kassen, utan vi har MINST 33st före oss, sen har vi länder som Tanzania som tror någon går på att de inte har COVID-19 i landet, samtidigt som deras president dött av COVID-19.


    Där bör säkerligen 10-20-30-40-50 länder gå förbi oss också, vilket igen berättar en tydlig sak i sammanhanget.
    Är det bra, nej, men det är inte heller att vifta bort 15000 döda, för det är att lägga orden i munnen och då är det bara du som säger och ingen annan.
    Med andra ord, det är ingen som går på diskussionstekniker som lägga orden i munnen på sin meningsfrände.
    Och varför man berättar man inga argument har, det är lite intressant att iakttaga.


    En politisk pajkastning?
    Eller är den saklig, kan bli komiskt när politisk agenda ska sätta takten.


     


    Men att fel begåtts är självklart, och det tar man lärdom av.
    Det är ju trots allt länge sedan vi hade pandemi, och när KD och M plockat bort en del saker kring pandemi och vaccin.


    Så var man redan där dömd att misslyckas, men och andra sidan strunta helt i pandemin och åka till Turkiet för dela ut flygblad och skolka ifrån pandemikrisövningen i Riksdagen
    Där har vi en föredetting vi inte behöver lyssna på mer i COVID-19 och inte heller gjort.


    Intressant att du missat att alla länder inte har lika många döda som oss, vissa länder verkar ha ansträngs sig för att folk INTE ska dö medan vi verkar vifta bort 15k döda som en bagatell.

    Bara det faktum att du verkar skita i att öht fundera över om 15k verkligen hade behövd dö eller om det hade gått att förhindra säger ju allt om din människosyn.  
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-06-03 16:13:04 följande:

    Som du såg avhandlade jag även de.


    Dock ser vi en mycket klar sak, efter vi fick den hand vi blev tilldelade av COVID-19, så har vi bevisligen gjort ett bättre jobb än mot nästan alla länder i Europa.


     


    Hade det varit det varit så att vi gjort det sämre, så hade vi gått ifrån 8:e platsen mot toppen, och det ser vi alla att så inte är fallet.
    Men vad länder som Tanzania har med oss och göra är det ingen som vet, och ändrar inget för Sverige och hur väl vi har arbetat upp oss.
    Men såklart det kan man inte erkänna då man vill ropa ministerstyre, flockimmunitetsstrategi och annat tramsande som avfärdat sedan evigheter sedan.


     


    Normala dör 2500-5000 årligen av influensavirus och detta vaccinationer av de äldre till trots.
    Och nu är det en pandemi och dödssiffrorna återspeglar denna, och har inget med Sverige att göra ens, utan PANDEMI.
    Jag inser att du tar ett känsloargument för beskriva nått som dåligt, fast än bevisligen vi gör det bättre än de med liknande hand tilldelat sig.


    Du får lyfta blicken, så ser du allt detta med enkelhet och är avhandlat och påvisat hundratals gånger, glömt redan?


    Ja precis, du "avhandlar" som om människor vore värdelösa objekt. Du lägger fram det ena argumentet efter det andra som alla handlar om samma sak, det spelar ingen roll hur många som dött, det viktiga är att FoHm (och därmed även du) får rätt.

    Ett extremt känslokallt och oempatiskt sätt att tänka som ur ett psykologiskt perspektiv väcker en hel del tankar... är det såhär det går till när folkmord och annat skit som sker i världen rättfärdigas och normaliseras?

    Hur kan 15 tusen döda och så mycket lidande spela så lite roll förvissa?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-06-03 16:50:28 följande:

    At5t du lägger orden munnen på mig är nått jag bara ignorerar, dock mycket talande att du måste ge känsloargumenation istället för vara saklig.
    Dock ser vi att vi lyckas bra bättre än de som fick en liknande hand tilldelad av smittan, men det är väl därför du står och ropar 15000, som om det skulle ändra nått om det som vi redan konstaterat.


     


    Kanske du inte förstår det är en pandemi, och här ser du fakta på att vi lyckats bättre.
    Är det inte jobbigt att fakta berättar att du har fel?
    Eller kanske det är därför du väljer lägga orden i mun på oss, och i hopp att en gång så missar man diskussionsteknikerna istället för återge saker och ting sakligt.


     


    Även ser det rätt komiskt ut när du ska visa dessa känsloargumentationen över den sakliga, som "värdelösa objekt.", "det spelar ingen roll hur många som dött", "känslokallt", "oempatiskt" och "spela så lite roll".


    Förstår du det är bara dina ord och saknar saklighet., sakligheten berättar detta(Se under):

    Överdödligheten i Europa 2020                                     
    Skillnaden i antal dödsfall under 2020 jämfört med ett genomsnitt för åren 2016-2019 i respektive land.          
                                            


    Liechtenstein, 20,8 procent Spanien 18,9% Polen, 18,7% Slovenien, 18,5% Italien, 17,4% Belgien, 16,7% Tjeckien, 16,6% Bulgarien, 15,1% Storbritannien 15,1% Schweiz, 13,0% Malta, 12,6% Litauen, 12,3% Nederländerna, 11,6% Rumänien, 11,1% Österrike, 11,1% Portugal, 11,0% Slovakien, 10,5% Frankrike, 10,4% Cypern, 9,2% Kroatien, 9,1% Ungern, 8,1% Sverige, 7,6%  Som du ser vi går mestadels nedåt i dessa listor, medans andra går uppåt, det berättar att  det kanske inte går så dålgit som du försöker påstå?(Undrar då du har svaret här svart på vitt!) Grekland, 7,5% Tyskland, 5,3% Estland,  3,1% Finland, 2,7% Island, 1,6% Danmark, 1,6% Lettland, 0,4% Norge -0,4

    Och detta från varit ÅTTA I VÄRLDEN, det berättar att vi har gjort ett bättre arbete än många andra med en liknande hand tilldelat sig.
    Du msåte lyfta blicken, för när du inte gör så återger du inget korrekt om COVID-19.
    Och det går inte ha missat framgångarna vi haft i pandemin mot andra med en liknande initial smitta, annars talar siffrona för sig självt.


    Sen har vi Portugal som verkligen visar vad ett misslyckande är, och där alla IVA platser tog slut och ambulanser stod på kö halva dagar för lämna sin patient.
    Verkar som du har lite svårt för proportioner, då det bevisligen går bättre för Sverige än många många andra.
    Men det är du inte intresserad av vet vi sedan innan, utan det är bara agendan som ska drivas och den medföljande desinformationen.


    Empati ÄR ju en känsla klyban, empati är förmågan att känna vad andra människor känner. En känsla som i denna tråd verkar lysa med sin frånvaro hos vissa.

    Du är duktig på att slända dig med siffror, men saknar totalt förmågan på att sätta något värde på mänskligt lidande bakom siffrorna. Så att fortsätta posta statistik gör liksom ingen skillnad.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-06-03 17:11:29 följande:

    Vi diskuterar sakfrågor, dina känsloargument tar oss bara ifrån sakfrågorna och faktan som du vill förneka.


    Det är nog därför du är där.


     


    Dock är svaret och facit upp tills nu att vi har klarat oss klart bättre än de med en liknande initial smitta som oss.


    Kanske du ska titta en gång till?
    ÖVerdödlighet 2020:
    Liechtenstein, 20,8 procent Spanien 18,9% Polen, 18,7% Slovenien, 18,5% Italien, 17,4% Belgien, 16,7% Tjeckien, 16,6% Bulgarien, 15,1% Storbritannien 15,1% Schweiz, 13,0% Malta, 12,6% Litauen, 12,3% Nederländerna, 11,6% Rumänien, 11,1% Österrike, 11,1% Portugal, 11,0% Slovakien, 10,5% Frankrike, 10,4% Cypern, 9,2% Kroatien, 9,1% Ungern, 8,1% Sverige, 7,6%  Grekland, 7,5% Tyskland, 5,3% Estland,  3,1% Finland, 2,7% Island, 1,6% Danmark, 1,6% Lettland, 0,4% Norge -0,4

    Och det är värt och notera att vi låg 8 i hela världen innan.
    Och sen har vi redan avklarat att alla dödsfall är tragiska och empatin där, detta för långt över ett år sedan.
    har du redan glömt det menar du, undrar då detta är underförstått ALLA mina inlägg jag skriver här och empatin för de som dör, blir svårt sjuka och får problem efter, det är så självklart att jag är förvånad att du inte tycker det
    Och på tal om empati.


     


    Jag går inte på detta, då jag redan berättat exakt en gång i tiden och nu självklart, självförklarande.
    Vilket betyder att du kommer upprepa detta tills du ger upp och svar mer, dock inte mig emot, jag upprepar gärna fakta som folk har svårt för.


    Vad är syftet med din desinformation, undrar då syftet aldrig kan vara att komma fram till nått.


    Ja och det är väl lite det som är problemet, du ser människor som "saker" utan något som helst mänskligt värde, 100, 1000, 15000 vem bryr sig, det är ju bara siffror för dig.

    Nej, att påpeka din brist på empati är inte desinformation, det är fakta.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-06-03 17:58:35 följande:

    Du lägger orden i mun på mig, och inte längre har sakliga argument om COVID-19 och de förbättring vi sett sedan starten som skett.
    Vill du försöka igen och sakligt denna gång om nått om COVID-19 som du undvek och svar på till fördel av ad hominem emot mig?


    Dina ad hominem berättar nu att du är medveten om att det är korrekt det jag sade, och allt också med tanke på ingen saklighet har återbördats.


     


    Och desinformation visste du också redan om att den var om att Sverige har misslyckats så(Desinformation om din ad hominem om mig ROLF, när vi redan ser att så är det inte )
    Och glömma av att vi har en pandemi av ett dödligt virus, ja ,det är ingen som varför vi ska glömma av.
    Kan du utveckla, eller är det för svårt?


    Du missbrukar i vanlig ordning ord och slänger dig med floskler utan att förstå vad du egentligen säger.

    När man säger "lägga ord i munnen" på någon så betyder det att man säger att personen sagt något personen inte gjort... det är inte vad jag gjort.... för jag har lixom inte påstått att du själv sagt att du är oempatisk. Det jag sagt är att JAG TYCKER att du förhåller dig till 15 tusen döda och allt lidande det innebär på ett oempatiskt sätt. Och det kan omöjligen kallas för "lägga ord i munnen på dig"

    Desinformation är när man lägger fram falsk information i syfte att lura folk. Att påstå att du är oempatisk är en iaktagelse / åsikt från min sida som inte rör ämnet i sig utan handlar snarare om hur du förhåller dig till ämnet.

    Om du inte vet vad orden eller meningarna du använder betyder så är det kanske bäst att inte använda dem?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-06-03 17:58:35 följande:

     


    Och glömma av att vi har en pandemi av ett dödligt virus, ja ,det är ingen som varför vi ska glömma av.
    Kan du utveckla, eller är det för svårt?


    Ja precis, en pandemi med ett DÖDLIGT virus, dvs ett virus som dödar människor, som i människor inte siffror. Och problemet är att du inte verkar bry dig speciellt mycket om hur många den dödat...dvs oempatiskt förhållningsätt till andra människors lidande och död.
  • Anonym (man)
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-04 10:55:07 följande:
    Du kanske missat att Danmark seglat upp som ett land som hanterar många frågor på ett smart sätt.
    Nej nej nej.... enligt chauvinistklubben får man absolut inte jämföra oss med länder som liknar oss på alla sätt och som det gått bättre för... man får bara jämföra med länder det gått sämre förDrömmer
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-06-04 12:27:42 följande:
    Jag är inte särskilt förtjust i Stefan Löfven och tycker det är trist att han tydligen anser sig kapabel att leda S genom ännu ett val.

    Men det hindrar mig inte från att känna ett medlidsamt förakt för stackare som måste tillämpa namnvoodo gentemot personer de ogillar.

    Självklart är det inte enbart högernationalister som är benägna till namnvoodoo, företeelsen är även vanlig bland andra extremister.
    Om man gör ett pissdåligt jobb med att hantera en pandemi och orsakar tusentals onödiga dödsfall med sin inkompetens så borde man sitta i fängelse, att bli kallad diverse saker är i så fall ett väldigt billigt pris att betala... detsamma gäller för övrig din idol Tegnell.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-06-04 11:46:31 följande:

    Är Danmark högerextremistiskt som Ungern och dessa?
    Eller vad är det du vill berätta?
    För du glömde det!


    Hmm fåse nu, Danmark har 2517 döda, och vi över 15 tusen.... behöver man säga nåt mer?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-06-04 13:02:20 följande:

    Det komiska är att vi jämför med länder som också både gjort det bra och dåligt:
    Trenden är övertydlig, vi sjunker som en sten på per capita döda listan.


     


    Vad det ska ge oss att jämföra med länder som inte hade samma hand tilldelat sig, det vet vi inte ens.


    Man får jämföra med de som haft en liknande initial smitt för att ha en vägd poäng, de som tittar på Tanzania och säger vi ska göra som dom som inte ens haft ett fall på över ett år.


     


    Vad ska det ge oss menar du?
    Saklighet är det enda som berättar nått i slutet av dagen, men saklighet vill vissa inte röra ens.
    Och vad säger dom efter den punkten?
    Om svaret är oklart så är svaret = Inget säger man utan saklighet.


    Jo vi har nog alla sett dina kreativa jämförelser klyban Drömmer

    Din kravlista på vad som är "godtagbara" jämförelser är onekligen väldigt fiffigt... 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin