Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-01-28 06:25:44 följande:

     


    Anonym (man) skrev 2021-01-28 00:23:54 följande:
    Gör de? Jag tycker de verkar klarta sig ganska bra i våra grannländer?

    Jo jag har förstått att du enbart gillar att jämföra med vad som helst där det går lite sämre än vårt eget fiasko men inte gärna med alla det gått bättre för. Fast med vår placering på 20 plats nerifrån så finns det ju betydligt fler det gått bättre för än värre Drömmer

    Som du redan vet så hade vi en helt annan hand tilldelad oss än både Norge och Finland.
    Eftersom du är petig, så måste vi faktiskt tillstå och rätta dig, 22:e plats just nu.
    Dock medel i EU/UK, det betyder varken man är bäst eller sämst.
    Och sen att du tror länder utan en ens i närheten rapportering skulle vara en måttstock att det går bra för dom, det är en mystisk gåta ingen någon kommer lösa, då den är gömd bakom ett narrativ och troligt av politisk art.


    Som du redan vet så är det påståendet inget annat än dina fantasier y syfte att helt ta bort vikten av strategi ur ekvationen och få resultaten att enbart bero på ödet, turen, planeternas placering i kosmos, eller vilket annat BS som helst som pekar bort ifrån vikten av hur saker hanterats.

    Så NEJ klyban, jag vet inget om dina fantasier, de existerar bara i ditt huvud. Och det är väl klart att ingen annan än du kommer kunna lösa gåtor som enbart existerar i ditt huvud?

    Att du ser 20-22 andra plats som en triumf för ett välutvecklat land med liten befolkning säger ju allt. Vi borde ha haft samma placering som övriga länder i norden då vi liknar dem på alla sätt UTOM i vår katastrofala oförmåga att kunna hantera kriser.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-01-28 17:17:36 följande:

    Sverige fick en annan hand tilldelat oss än Norge och Finland, detta är idag nått som heter fakta.


    Dina fantasier och långsökta alster är inte fakta klyban, det är något som heter spekulationer.
    klyban skrev 2021-01-28 17:17:36 följande:

     


    Och därför ändrande man vår strategi från smittspårningstrategi och till den strategi som vi haft sedan man insåg detta, och som då inte är en flockimmunitetstrategi.
    Läs #13130 om du påståenden om vad jag sagt om flockimmunitet Solig


    Vad du sagt om flockimmunitet vet vi redan klyban, framför allt vändningarna från det ena till raka motsatsen är välkända.
    klyban skrev 2021-01-28 17:17:36 följande:

     


    Vi är fortfarande på medel i EU/UK, vad i detta faktat är det svårt och förstå?


    Vilka är dessa 200-300 som dör dagligen i Sverige?
    Undrar då det var ditt påstående, eller pratade du om ett annat land och i så fall vilket land???


    Och vi är fortfarande långt ner i botten i världen och långt i från våra grannar, men jag förstår att du föredrar att enbart titta där det ser bäst ut för tillfället, det är något som du delar med övriga nationalister.

    Vilka dessa 200-300 är? För inte så länge sen så låg ju siffra på 260+ döda om dagen, men jag förstår att du helst bara tittar där dödstalen är som lägst, det är ju bara ytterligare ett exempel på det jag skrev ovan.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-01-28 14:26:41 följande:
    Jag tror att jag förklarat ett tiotal gånger varför jag har med UK, till nästa gång ska jag ta med Schengen/EES-länderna också, ju större urval desto bättre.

    Jag har nog också förklarat ett tiotal gånger att det underlättar lite med en viss flexibilitet när man tänker, Sverige är ett av de mest urbaniserade länderna i Europa, nästan hela landets befolkning (85 procent) bor på en dryg procent av landets yta.

    Tänk dig ett gigantisk land bestående av enorma mängder ödemark, i landet finns det en stad med några miljoner invånare.

    För en genomsnittlig kritiker skulle detta land te sig som glesbygdernas glesbygd, medan den som har åtminstone ett tiotal fungerande synapskopplingar skulle se på befolkningsstrukturen något annorlundaSkrattande

    Men du får gärna ta fram EU-snittet för dödligheten i covid-19 och jämföra med Sverige, min gissning är att Sverige ligger marginellt över snittet för närvarande.
    Ja den där "flexibiliteten", dvs förmågan att sålla bort allt man inte vill se har vi ju sett plenty av från nationalistklustret i trådenDrömmer
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2021-02-20 12:51:18 följande:
    Ja, det tycker jag också. Det är så man baxnar varje gång det sägs. Så urbota dumt och onödigt. Ta bara ett besök i en matbutik du inte vanligtvis handlar i - det tar längre tid eftersom du inte vet var livsmedlen du behöver köpa finns, lägg därtill fler människor på - ofta - mindre orter plus den brittiska och brasilianska varianten och stå sedan och prata om hur viktigt det är för sjukvårdens skull att ligga på den blå kurvan.

    Det går inte ihop det där. 
    Ja verkigen... mycket som inte går ihop med Sveriges sk "strategi"
  • Anonym (man)

    Är det någon som ens lyssnar på FHM och Löfven längre?
    De hade lika gärna kunnat ta semester för ett år sen och ersättas med en "tvätta händer och håll avstånd" ljudslinga... för det är väl ungefär allt de lyckas åstadkomma

  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2021-06-01 10:45:47 följande:
    Vare sig vietnameserna, vi eller andra behöver oroa oss eftersom det enligt Tegnell är osannolikt att smittan är luftburen (som ju vietnameserna befarar och därför utreder). Det är bara något som landets hälsominister Nguyen Thanh Long anser, ministern menar att kombinationen är mycket farlig eftersom den sprider sig snabbt och dessutom är luftburen (rapporterar Reuters) men det avfärdas alltså av Tegnell. Long säger att labbtester indikerar att varianten är mer smittsam än de tidigare kända virusvarianterna, vilket kan förklara varför så många nya fall dykt upp i olika delar av landet på kort tid. 

    Tur att han har fel i det Long, och att vi har experter av annan kaliber som kan förklara saken för oss. Vi får väl hoppas att kunskapen når också vietnameserna!
    Tja, man måste ju ändå medge att Tegnell är konsekvent i sin hybris Drömmer
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2021-06-01 11:06:47 följande:
    Det är väl mycket möjligt att han har rätt och jag hoppas verkligen att han har det, men jag tycker - precis som du - att det är närmast obegripligt att han i varje läge kan uttala sig som han gör. Gissningarna har ju inte alltid slagit in, för att uttrycka sig diplomatiskt...
    Tja, i ett land där man kan göra hur fan man vill och aldrig behöva ta snart för det så är det ju lätt att killgissa från höften, man behöver ju aldrig äta upp sina ord. Tegnell har ju kläck ur sig kategoriska grodor och felaktiga gissningar sen första dagen och sitter fortfarande säker på sin tron så det finns ju inget incitament för ödmjukhet.
  • Anonym (man)
    Anonym (man) skrev 2021-06-01 11:29:34 följande:
    Tja, i ett land där man kan göra hur fan man vill och aldrig behöva ta snart för det så är det ju lätt att killgissa från höften, man behöver ju aldrig äta upp sina ord. Tegnell har ju kläck ur sig kategoriska grodor och felaktiga gissningar sen första dagen och sitter fortfarande säker på sin tron så det finns ju inget incitament för ödmjukhet.
    och aldrig behöva ta ansvar för det.... ska det stå
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-06-01 11:25:12 följande:

    Man kan för övrigt notera att enligt DN/ipsos har 55 procent stort förtroende för FHM/Anders Tegnell - lite överdrivet högt tycker jag, räcker väl med förtroende för.

    För våra respektive regioner har 40 procent stort förtroende, myndigheterna generell något lägre, medan sjukvården generellt får högst betyg med 60 procent.

    www.dn.se/sverige/dn-ipsos-hojt-betyg-for-regionernas-insats-mot-corona/


    Tja, säger inte ett dugg annat än att det förmodligen är samma personer som springer omkring och sprider smitta. Att de är många märks ju tydligt av smittspridningen vi haft och fortfarande har i Sverige. Klart som fan att de kommer ha "högt förtroende" för allt som säger att de kan göra som de vill utan begränsning.

    Men "högt förtroende" hos chauvinister suddar inte bort antalet döda och omvärldens syn på Sverige.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-06-01 11:55:07 följande:
    Själv har jag rätt begränsade kunskaper om vilka som sprider smitta, bortsett från att det i hög utsträckning handlar om folk som inte följer FHM:s rekommendationer. Det senaste modet med munskyddet som haklapp är nog inte så lyckat ur ett smittskyddsperspektiv.

    Omvärldens syn på Sverige är nog rätt oförändrad, somliga har lite väl höga tankar om oss som land medan den nyauktoritära rörelsen ofta pekar ut Sverige som helvetet på jorden - men de stora majoriteten av jordens befolkning känner väl knappt till oss överhuvudtaget.

    Egocentreringen inom kritikerklustret är en gnutta malplacerad utanför vinbaren.
    Ja du har nog en ganska begränsad synfält i det mesta när det gäller Sveriges hantering av pandemin Drömmer

    Men oavsett hur mycket du chauvinistklubben försöker blunda så betyder ju inte det att tusentals döda försvunnit, andra ser det klar och tydligt.

    Ja, det är mycket möjligt att många i världen inte känner till oss speciellt mycket annat än Abba, Volvo och numera en av världens mest ursusla hanteringar av covid pandeminFlört

    Nja, du har nog missuppfattat vad egocentrisk betyder, egocentrisk är när man tror sig veta bättre än alla andra, och det står nog chauvinistklubben mest för i denna tråd. Vi andra har hela tiden hävdat motsatsen.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin